עצה בקניית מטחנה
מטחנות nemox היו טובות לזמנן, היום הן מיושנות,רועשות, מפזרות קפה לכל עבר, וקוטר סכינים (קוניות) לא נוח שגורם לטחינה איטית ושריפה של הקפה בזמן הטחינה.
למטחנות הללו יש מחלה רצינית-המערכת הפנימית לקביעה של עובי הטחינה בנוי מגלגל שיניים מפלסטיק (בקלית?),שמונע על ידי גלגל שיניים קטן מנחושת, לגלגל הפלסטי יש נטיה להסדק ולהישבר.
הערה זו נכונה גם לגבי מטחנות אחרות עם שיניים קוניות-לליט ודומיו-שכנראה מדובר באותו היצרן ,(nemox היא חברה ענקית ליצור ושיווק מוצרי חשמל למטבח, ואינה מייצרת את כל מוצריה -את המטחנות כנראה היא רוכשת תחת השם שלה מיצרן מטחנות שמיצר את אותן המטחנות גם למפעלים אחרים)
לך על מטחנה טובה יותר, הכי מתאימה מבחינתך זה ה-grinta של סימונלי וצפונה-וחשוב עם שיניים שטוחות.
למטחנות הללו יש מחלה רצינית-המערכת הפנימית לקביעה של עובי הטחינה בנוי מגלגל שיניים מפלסטיק (בקלית?),שמונע על ידי גלגל שיניים קטן מנחושת, לגלגל הפלסטי יש נטיה להסדק ולהישבר.
הערה זו נכונה גם לגבי מטחנות אחרות עם שיניים קוניות-לליט ודומיו-שכנראה מדובר באותו היצרן ,(nemox היא חברה ענקית ליצור ושיווק מוצרי חשמל למטבח, ואינה מייצרת את כל מוצריה -את המטחנות כנראה היא רוכשת תחת השם שלה מיצרן מטחנות שמיצר את אותן המטחנות גם למפעלים אחרים)
לך על מטחנה טובה יותר, הכי מתאימה מבחינתך זה ה-grinta של סימונלי וצפונה-וחשוב עם שיניים שטוחות.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
זמן לא מטיב עם אף מוצר, אבל עם נמוקס הזות היתה בשימוש ביתי רגיל, כלומר טחנה מקסימום 100 גרם ביום, סיכוי גדול שמצבה די טוב. ואני לא חושב שגרינטה חדשה יותר טובה מלליט חדשה. omt כותב שתקציב שלו מוגבל בשלב זה ומטחנה יד שניה משימוש ביתי יכולה לתת עבודה טובה מספר שנים( ולא משנה נמוקס זות או מטחנה אחרת מיד2). ואני גם לא חושב שבט חינה של 20 גרם בנמוקס קפה ישרף.
מצב המטחנה חשוב מאוד - כמו כל מוצר מיד שניה.
המטחנה לכשעצמה עושה את העבודה, גם לאורך זמן. זו כמובן אינה רוקי או גרינטה שישרדו לעד. אבל מנגנון הצעדים נוח מאוד לשימוש, קלה מאוד לתחזוקה והקפה ברמה גבוהה מאוד. 700 שח לדעתי מחיר גבוה הרבה יותר מידי, בהנחה שרק סכינים יעלו כ 200 שח אם צריך להחליף. שלא לדבר על אחריות וההנאה משימוש במוצר חדש. מחיר סביר לרוקי או גרינטה, לא לקונית פשוטה וישנה. הייתי משלם 500 למטחנה במצב מצוין.
המטחנה לכשעצמה עושה את העבודה, גם לאורך זמן. זו כמובן אינה רוקי או גרינטה שישרדו לעד. אבל מנגנון הצעדים נוח מאוד לשימוש, קלה מאוד לתחזוקה והקפה ברמה גבוהה מאוד. 700 שח לדעתי מחיר גבוה הרבה יותר מידי, בהנחה שרק סכינים יעלו כ 200 שח אם צריך להחליף. שלא לדבר על אחריות וההנאה משימוש במוצר חדש. מחיר סביר לרוקי או גרינטה, לא לקונית פשוטה וישנה. הייתי משלם 500 למטחנה במצב מצוין.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לדעתי היא לא שווה, לא.
חפש הודעה שלי מלפני שנה וחצי בערך. עשיתי "השוואה" בין הנמוקס לרוקי (שהיתה לי בזמנו).
ההבדלים תהומיים. מאוד לא נוח לעבוד עם הנמוקס הזו. היחידה שגרועה ממנה היא האיבריטל, לדעתי.
יש לי ניסיון עם לליט (אותו מנגנון פנימי, אבל מטחנה שונה) והיא בליגה אחרת לגמרי. מאוד נוחה, מפזרת משמעותית פחות ומרגישה הרבה יותר יציבה ביד.
ממליץ עליה מאוד.
קח בחשבון שאסקסו i-Mini חדשה (שניה באיכות רק ללליט, כלומר, מטחנה מעולה) עולה פחות מ-1000 ש"ח.
חפש הודעה שלי מלפני שנה וחצי בערך. עשיתי "השוואה" בין הנמוקס לרוקי (שהיתה לי בזמנו).
ההבדלים תהומיים. מאוד לא נוח לעבוד עם הנמוקס הזו. היחידה שגרועה ממנה היא האיבריטל, לדעתי.
יש לי ניסיון עם לליט (אותו מנגנון פנימי, אבל מטחנה שונה) והיא בליגה אחרת לגמרי. מאוד נוחה, מפזרת משמעותית פחות ומרגישה הרבה יותר יציבה ביד.
ממליץ עליה מאוד.
קח בחשבון שאסקסו i-Mini חדשה (שניה באיכות רק ללליט, כלומר, מטחנה מעולה) עולה פחות מ-1000 ש"ח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מוטי, בתור בעלים של וולבו, קשה להמליץ על סקודה. אבל סקודה היא פתרון מצוין למי שיש לו אופניים.
הנמוקס בסופו של דבר עושה את העבודה, הפשרה היא בנוחות בלבד, וגם בזה לא מדובר בקטסטרופה. במיוחד אם האלטרנטיבה היא להישאר בלי מטחנה .
הנמוקס בסופו של דבר עושה את העבודה, הפשרה היא בנוחות בלבד, וגם בזה לא מדובר בקטסטרופה. במיוחד אם האלטרנטיבה היא להישאר בלי מטחנה .
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
נמוקס זה לא סקודה. נמוקס זה במקרה הטוב לאדה.
היא עושה את העבודה, אבל בצורה הגרועה ביותר.
במחיר של 500 ש"ח זו תמורה גרועה מאוד לכסף (אישית, גם ב-100 ש"ח לא הייתי מכניס דבר כזה הביתה, כי עוגמת הנפש בשימוש היומיומי לא שווה את זה).
עדיף לקנות ב-500 ש"ח i-Mini משומשת, או להמתין, להוסיף 400 ש"ח ולקחת i-Mini חדשה. אני לא רוצה להכנס לכיס של אף אחד, אבל מדובר בסה"כ בהפרש של 400 ש"ח ומטחנה זה מכשיר שיחזיק גם ל-10 שנים, כך שהפרש המחיר הזה יהיה השקעה נכונה והגיונית.
היא עושה את העבודה, אבל בצורה הגרועה ביותר.
במחיר של 500 ש"ח זו תמורה גרועה מאוד לכסף (אישית, גם ב-100 ש"ח לא הייתי מכניס דבר כזה הביתה, כי עוגמת הנפש בשימוש היומיומי לא שווה את זה).
עדיף לקנות ב-500 ש"ח i-Mini משומשת, או להמתין, להוסיף 400 ש"ח ולקחת i-Mini חדשה. אני לא רוצה להכנס לכיס של אף אחד, אבל מדובר בסה"כ בהפרש של 400 ש"ח ומטחנה זה מכשיר שיחזיק גם ל-10 שנים, כך שהפרש המחיר הזה יהיה השקעה נכונה והגיונית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- n-007
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
מסכימה עם מוטי כמו שאומר הפתגם בערך ככה: אני יותר מידי עני כדי לקנות משהו זול. כי הזול יוצא בסוף יותר יקר. גם אני חיכיתי עד שיכולתי לקנות מטחנה
טובה( רוקי יד II בהמלצת החברים בפורום כמובן ) ועד אז הסתדרתי בלי והיה שווה כי עכשיו אני נהנית.
טובה( רוקי יד II בהמלצת החברים בפורום כמובן ) ועד אז הסתדרתי בלי והיה שווה כי עכשיו אני נהנית.
גם אני לא מסכים, ולא חכמה להתחיל עם רוקי ולטעון לחסרונות של נמוקס. איתן נהנה מהאיבריטל שלו 9 שנים! (מוטי טוען שהיא נחותה אף מהנמוקס ואני מסכים)
זה הכל ענין של נקודת ייחוס.וביום שבו לוחות יד 2 יהיו מלאות במיני נדבר
זה הכל ענין של נקודת ייחוס.וביום שבו לוחות יד 2 יהיו מלאות במיני נדבר
what's next?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אכן נהניתי, ולאמר את האמת מכרתי אותה למישהו מהעבודה, והוא עדיין מברך אותי כל יום על קפה איכותי שהוא טוחן עם האיבריטאל. בזמן שמכרתי בוצע ריקון מלאים במחיר נמוך, ועשרות מכונות נמכרו. איני בטוח שזה בעייה למישהו. המכונה אולי רועשת או מעיפה קצת הצידה, אבל הקפה יוצא מצויין. ברור שהיום עם המאצר זה סיפור אחר, אבל כמטחנה ראשונה, גם איבריטאל משתתפת במשחק.
אדי
אדי
אני אוסיף בפרקטיקה - אני מכרתי את הנמוקס שלי ב-550 - יותר מ-600 עבורה זה הרבה וגם אז רק אם היא במצב טוב (שלי היתה מצויינת לפחות מבחינת הסכינים)
אם יש אפשרות לקנות IMINI באותו אזור מחיר - לך על זה - קניתי אחת כזו לחבר שלי ובאמת שאין מה להשוות בין השתיים.
את המטחנה שקניתי לחבר קניתי גם בסביבות 1000 ש"ח (פלוס מינוס - עם דגש על המינוס
) כנס לאחת החנויות המומלצות פה ופשוט תגיד כמה אתה מוכן לשלם - מזומן בטח יעזור ואני מניח שתשיג מחיר דומה.
אם יש אפשרות לקנות IMINI באותו אזור מחיר - לך על זה - קניתי אחת כזו לחבר שלי ובאמת שאין מה להשוות בין השתיים.
את המטחנה שקניתי לחבר קניתי גם בסביבות 1000 ש"ח (פלוס מינוס - עם דגש על המינוס
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קומפאק K3 עולה 1600.
פיורנצאטו חדשה בניילונים מסחרית עם דיסקיות 64מ"מ ומחלק מנות עולה 1500 ש"ח לפני מע"מ בדאדא = הדיל הכי משתלם בארץ.
אני לא ממליץ על אף אחת מהקוניות האלה - כולן לא מחזיקות יותר מדי ואין הרבה הבדלים.
1000 ש"ח זה גם הרבה בשבילן - עדיף כבר WPM. עוד 600 וכבר יש מטחנה ליגה ליגה.
פיורנצאטו חדשה בניילונים מסחרית עם דיסקיות 64מ"מ ומחלק מנות עולה 1500 ש"ח לפני מע"מ בדאדא = הדיל הכי משתלם בארץ.
אני לא ממליץ על אף אחת מהקוניות האלה - כולן לא מחזיקות יותר מדי ואין הרבה הבדלים.
1000 ש"ח זה גם הרבה בשבילן - עדיף כבר WPM. עוד 600 וכבר יש מטחנה ליגה ליגה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תלוי מה הדרישות שלך, הקוניות לדעתי מתאימות יותר לסביבה ביתית, הן הרבה יותר קטנות ודי מהירות, והן פחות עמידות במושגים תעשייתיים, לא ביתיים. הן מחזיקות בכיף 5 שנים על סט סכינים והבלאי הכללי שלהן לא גדול.דבוטאנט כתב: אני לא ממליץ על אף אחת מהקוניות האלה - כולן לא מחזיקות יותר מדי ואין הרבה הבדלים.
1000 ש"ח זה גם הרבה בשבילן - עדיף כבר WPM. עוד 600 וכבר יש מטחנה ליגה ליגה....
אם יש לך מכונה רצינית, סבבה, K3 . אבל אם לא, קונית קומפקטית זו פשרה מצויינת, ותמיד אפשר למכור ב 500 לפחות ולשדרג. אני פשוט מנסה לדמיין גאגיה קולור עם K3 כפולה ממנה בגודל... לא מסתדר לי