התאמת כבלים למערכת 5.1.
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום,
ביקרתי בחנות "פיוז", ורציתי לקנות כבלים לרמקולים הסטליטיים שלי (KEF hts2001), וראיתי שיש שם שני סוגים של כבלים 1.5 מ"מ שאחד מהם היה מנחושת טהורה (או לפחות זה מה שאמרו לי), והשני היה פחות איכותי, וישנם גם כבלים של 2.5 מ"מ.
השאלה היא האם אני אבדיל באיכות השמע בין הכבלים השונים, ומה כדאי לי לקנות?
(האחוריים זקוקים לכבל של 12 מטר בערך, הקדמיים לאיזור ה- 4 מטר, והסנטר מטר)
גם קניתי כבל של סאב שהוא ראש אחד שמתפצל לשניים. האם זה כדאי? או שהייתי צריך להסתפק באחד עם מפצל?
ביקרתי בחנות "פיוז", ורציתי לקנות כבלים לרמקולים הסטליטיים שלי (KEF hts2001), וראיתי שיש שם שני סוגים של כבלים 1.5 מ"מ שאחד מהם היה מנחושת טהורה (או לפחות זה מה שאמרו לי), והשני היה פחות איכותי, וישנם גם כבלים של 2.5 מ"מ.
השאלה היא האם אני אבדיל באיכות השמע בין הכבלים השונים, ומה כדאי לי לקנות?
(האחוריים זקוקים לכבל של 12 מטר בערך, הקדמיים לאיזור ה- 4 מטר, והסנטר מטר)
גם קניתי כבל של סאב שהוא ראש אחד שמתפצל לשניים. האם זה כדאי? או שהייתי צריך להסתפק באחד עם מפצל?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בגלל המרחקים המדוברים, הייתי הולך על כבל 2.5 מ"מ לכל הרמקולים...
באשר לכבל לסאב, אם כבר קנית משהו, מה בדיוק אתה רוצה מאיתנו?
באשר לכבל לסאב, אם כבר קנית משהו, מה בדיוק אתה רוצה מאיתנו?
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

שאלה לא רעהepony כתב:בגלל המרחקים המדוברים, הייתי הולך על כבל 2.5 מ"מ לכל הרמקולים...
באשר לכבל לסאב, אם כבר קנית משהו, מה בדיוק אתה רוצה מאיתנו?...
חשבתי להחזיר במקרה שאני אשמע שלא כדאי, ולקבל זיכוי אולי.
הכבל עדיין באריזה מקורית.
אז לפי מה שאתה אומר, 1.5 מ"מ מנחושת טהורה פחות איכותי מ- 2.5 מ"מ ממתכת פחות מוליכה?
אמרו לי גם בחנות שבגלל שהחוטים הארוכים הולכים לרמקולים האחוריים, אז אין לי טעם להשקיע בחוט מעבר ל- 1.5 מ"מ הזול יותר מכיוון שהם מייצרים רק רעשי רקע. הם לא צודקים?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני מקווה מאוד שפשוט לא הבנת אותם נכון...
למיטב הבנתי, עובי הכבל יותר חשוב מהמוליכות של החומר שממנו הוא מורכב. ככל שהמרחקים יותר גדולים, הסיכון להנחתת הסיגנל ולבעיות של "רעש" (במובן האלקטרוני של המילה, כלומר הפרעות חיצוניות לסיגנל העובר על התווך, לא במובן של רעשי רקע...) גדל גם הוא. אי לכך, עדיף ללכת על כבל עבה יותר באורכי כבל גדולים יותר.
תכל'ס, בכל מקרה לא מדובר בסוף העולם, אבל היות ואני מניח שמדובר בפערים של שקלים בודדים בין כבל 1.5 מ"מ ל-2.5 מ"מ, וייתכן שאפילו לטובת ה-2.5 מ"מ מכיוון שהוא לא עשוי מ-"נחושת טהורה", אז חבל על ההתלבטויות - לך עבל כבל 2.5 מ"מ לכל הרמקולים ושא ברכה..!
בקשר לכבל של הסאב, אין משמעות מהותית לחיבור שלו עם בננה אחת או שתיים, ולשימוש במפצל או בכבל מפוצל מראש, כך שאתה יכול עקרונית להחזיר את מה שקנית ופשוט לקנות כבל קואקס רגיל (הדבר היחיד שצריך להקפיד עליו זה עכבה של 75 אוהם), ולחבר אותו מיציאת הסאב ברסיבר לכניסה הלבנה (LEFT) בסאב.
למיטב הבנתי, עובי הכבל יותר חשוב מהמוליכות של החומר שממנו הוא מורכב. ככל שהמרחקים יותר גדולים, הסיכון להנחתת הסיגנל ולבעיות של "רעש" (במובן האלקטרוני של המילה, כלומר הפרעות חיצוניות לסיגנל העובר על התווך, לא במובן של רעשי רקע...) גדל גם הוא. אי לכך, עדיף ללכת על כבל עבה יותר באורכי כבל גדולים יותר.
תכל'ס, בכל מקרה לא מדובר בסוף העולם, אבל היות ואני מניח שמדובר בפערים של שקלים בודדים בין כבל 1.5 מ"מ ל-2.5 מ"מ, וייתכן שאפילו לטובת ה-2.5 מ"מ מכיוון שהוא לא עשוי מ-"נחושת טהורה", אז חבל על ההתלבטויות - לך עבל כבל 2.5 מ"מ לכל הרמקולים ושא ברכה..!
בקשר לכבל של הסאב, אין משמעות מהותית לחיבור שלו עם בננה אחת או שתיים, ולשימוש במפצל או בכבל מפוצל מראש, כך שאתה יכול עקרונית להחזיר את מה שקנית ופשוט לקנות כבל קואקס רגיל (הדבר היחיד שצריך להקפיד עליו זה עכבה של 75 אוהם), ולחבר אותו מיציאת הסאב ברסיבר לכניסה הלבנה (LEFT) בסאב.
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

זה בדיוק מה שאמרו לי שם... אני כבר לא יודע על מי לסמוך
ההבדל בין הכבל ה- 1.5 הזול ל- 2.5 הזול הוא פי 4.5, אז בכלל זאת קפיצה במחיר, בגלל זה אני שואל.
מצאתי בבית כבל רגיל של סאב שאין לי שום מידע עליו, אולי אני אשתמש בו וזהו...
אבל הייתי רוצה איזה הסבר למה יש שתי כניסות, ימין ושמאל לסאב, ולמה אמרו לי שהסאב ישמע יותר "שרירי" (המילים של המוכר) כשהוא מחובר לשתי הכניסות?
ואם יש לי כבל שהוא אכן מתאים, המפצל לא הורס את עניין ה- 75 אוהם? צריך מפצל טוב בשביל זה?
ההבדל בין הכבל ה- 1.5 הזול ל- 2.5 הזול הוא פי 4.5, אז בכלל זאת קפיצה במחיר, בגלל זה אני שואל.
מצאתי בבית כבל רגיל של סאב שאין לי שום מידע עליו, אולי אני אשתמש בו וזהו...
אבל הייתי רוצה איזה הסבר למה יש שתי כניסות, ימין ושמאל לסאב, ולמה אמרו לי שהסאב ישמע יותר "שרירי" (המילים של המוכר) כשהוא מחובר לשתי הכניסות?
ואם יש לי כבל שהוא אכן מתאים, המפצל לא הורס את עניין ה- 75 אוהם? צריך מפצל טוב בשביל זה?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
הסאב יהיה יותר ״שרירי״ מאחר וחיבור בעזרת מפצל לשתי הכניסות נותן הגבר אות של 3db. לאור האמור ניתן לחבר ללא מפצל ולהגביר את הווליום ברסיבר /סאב ב 3db ובזה נגמר הסיפור.