פשוט הקפה לא טעים לי עם מכונה כל כך רצינ ית
קניתי לפני חודש בערך BuTTERFLY --E61 ויש לי גם מכונה אוטומאטית שנה כבר פשוט אני נהנה מהקפה של האוטומאטית יותר לא יוצא טעים בידנית נסיתי הרבה סוגי קפה --הדוק חזק --חלש --טחינה בכל מיני צורות --
פשוט נמעס לי וחשבתי למכור את הידנית <מה הסוד יש אפשרות להזמין מקצועי לבית ללמוד ממנו <
כן,יש שירות של בריסטה שבא להדריך אותך בבית, מטעמים מובנים אינני יכול לתת שם זה או אחר אבל חפש-ותמצא. אל תתייאש מהבטרפליי שלך, עם מעט הדרכה ניתן להוציא ממנה קפה פשוט מדהים-שלא ניתן אפילו להשוואה עם האוטומאטית. הפרמטרים שתצטרך לעבור עליהם וללמוד ושהם יעשו הבדל של יום ולילה הינם:
פולי הקפה והטריות שלהם,המטחנה,אופי הטחינה והכיוונון שלה, סוג המטחנה,הדחיסה, הסלסלה,לחץ הדוד והמשאבה. קולינג פלש וגלישת טמפרטורה, ניקיון הראש, התאמה של טעם הקפה לטעמך האישי ועוד ועוד, אני הייתי מהמר שמשהן תקוע שם בשלב הטחינה. קפה זו מערכת יחסים ארוכת טווח בים מיים-לפולים טחונים. תחשוב בהגיון,קפה בוץ,נס קפה, טורקי,אספרסו ופילטר-כולם גדלו על אותם שיחים,מה שונה? דרך ההכנה, המפגש שלהם עם המיים,הלחץ הטמפרטורה, מעשה המרכבה של הזנים.אל תתיאש!
it is the unexpected which plays the biggest role in life
זייד, אתה קשור לחנות בעכו? בטרפליי מכונה טובה, אבל דורשת מיומנות לא קטנה , כמו כל מכונות E 61. גם מטחנה חייבת לעמוד ולעבוד ליד מכונה כזות. אחרת לא תקבל קפה טוב. סבלנות ויהיה לך חלה קפה , ברמות יותר טוב מקפה של אוטומטית.... נעזור לך
תודה לכולם על ההכונה וההתיחסות ברור שאני לא מומחה במכונה ידנית אני אנשה לצור קשר עם שרות בריסטה<
אני גר בכפר חורפיש בגליל העליון אם מישהו קרוב מוזמן לבקור <
המטחנה שיש לי עכשו זמנית פשוטה המיני מאצר בדרך אני צריך לקבל בקרוב <
gedkoz לאזה חנות בעכו אתה מתכוון ---ותודה על הצעת העזרה<
ותודה לכולם
עם מטחנה טובה וטמפר טוב, אתה תקבל משהו שהוא קרוב למקסימום. כמובן שצריך גם קפה ברמה גבוהה.
הבעיה עם ציוד מקצועי היא שאם אחד הפרמטרים לא טוב, אתה תקבל קפה רע...מטחנה גרועה תוביל לקפה דלוח, ומקפה לא טוב יצא כל מה שרע בו. בקיצור קצת סבלנות
זייד - גם אם לא י/נגיע אליך הבייתה...
בהנחה שאתה משתמש בקפה מקלייה טרייה יחסית... אתה יכול לצלם את כל תהליך הכנת הקפה, להעלות סרטון ותקבל ביקורות בונה שתעזור לך להשתפר עד להגעה לתוצאה מכסימאלית.