שאלה על רסיבר ימאהה 471

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
eli007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 973
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

התחדשתי היום ברסיבר הנ''ל, וברשותכם שאלה.
האם ניתן להציג בתצוגה את סוג האודיו שמתנגן?
מה ההבדל בין המצבים straight direct sur. Decode ו enhancer?
וכן קראתי את חוברת ההפעלה.
תודה

eli007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

מישהו בבקשה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #3 

למה אתה מתכוון שאתה אומר סוג האודיו ? האם הכוונה שאתה יכול לבחור מה יוצג על הצג (כניסה/מצב DSP) ?- אם כן אז פשוט תלחץ INFO בשלט.
אם הכוונה לשם השיר אז הוא מופיע אוטומטית בחיבור התקן חיצוני (כמו נגן MP3) ותומך רק באנגלית כמובן.

ההבדל המדויק בין המצבים שציינת רשום לך בחוברת באנגלית... :wink:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eli007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

התכוונתי שהצג יראה איזה סוג אודיו יש לסרט המתנגן אבל באמת כפתור INFO פתר את הבעיה.
לצערי אין לי את החוברת באנגלית אבל אני ינסה להוריד מהרשת.
תודה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

קבל (ואני מקווה שתירגמתי מספיק טוב):
ה- enhancer משפר את איכות הסאונד בקבצי אודיו מכווצים כך שישמעו כמו הקלטת המקור. אינו "עובד / משפיע" על קבצים שתדר הדגימה שלהם גבוה מ- 48kHz או על קבצי HD. אצלי זה קבוע על ON. אתה יכול גם לשמוע את ההבדלים באוזן בצורה ניכרת כאשר זה מופעל / כבוי.
straight זה אומר שהסאונד יושמע בכל ערוץ (רמקול) כפי שהוקלט בלי עיבוד נוסף של הרסיבר. ובמילים אחרות קובץ שהוקלט בסטריאו (2 ערוצים ימין ושמאל) יישמע רק בשני הקדמיים שלך.
sur. Decode אומר שקובץ שהוקלט בסטריאו לדוגמא "יעובד ברסיבר" ויושמע בכל הערוצים (רמקולים) שמחוברים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eli007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

avihuli כתב:קבל (ואני מקווה שתירגמתי מספיק טוב):
ה- enhancer משפר את איכות הסאונד בקבצי אודיו מכווצים כך שישמעו כמו הקלטת המקור. אינו "עובד / משפיע" על קבצים שתדר הדגימה שלהם גבוה מ- 48kHz או על קבצי HD. אצלי זה קבוע על ON. אתה יכול גם לשמוע את ההבדלים באוזן בצורה ניכרת כאשר זה מופעל / כבוי.
straight זה אומר שהסאונד יושמע בכל ערוץ (רמקול) כפי שהוקלט בלי עיבוד נוסף של הרסיבר. ובמילים אחרות קובץ שהוקלט בסטריאו (2 ערוצים ימין ושמאל) יישמע רק בשני הקדמיים שלך.
sur. Decode אומר שקובץ שהוקלט בסטריאו לדוגמא "יעובד ברסיבר" ויושמע בכל הערוצים (רמקולים) שמחוברים.
...
רק בשביל הסקרנות, באיזה מצב הרסיבר אצלך?
הכוונה למשל בשידור של YES וצפיה בסרטי קולנוע למשל מהסטרימר(לי יש בוקסי)?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אני כרגע מחובר בתצורה של 3.1 ולכן אני על מצב של 7 ערוצים סטריאו וזה עד למעבר לבית החדש ששם התצורה תהיה 7.1 + 2 קדמיים גבוהים.
.

SGישראל
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 103
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

היי eli007,

כמובן שאפשר! אתה יכול ללחוץ על לחצן option בשלט, ולבחור על ידי ארבע לחיצות על החץ התחתון את מצב signal info ולראות בדיוק את פרטי האות המושמע.
ארבעת המצבים עליהם אתה מדבר הם:
1. sur.decode - מאפשר לנו לפזר את האודיו הסטריאופוני לחמישה ערוצים בשיטת הפרו לוג'יק הקלאסית ללא כל תלות במצבי ההדמיה (dsp program).
2. straight - מעביר לנו בדיוק את קידוד אות השמע המקורי ללא כל תוספת הדמייה או פיזור, אלא שומר על מספר ערוצי השמע המקודדים במקור.
3. direct - מתנהג כמעט כמו straight אך בנוסף אינו מושפע מכיוון גוון הצליל (bass / treble), עוקף את מצבי ההדמיה (dsp program) ומכבה גם את תצוגת הרסיבר, וכל זה על מנת לשמור על נקיון הצליל ברה האופטימלית.
4. enhancer - נועד לשחזר לנו ברמה אופטימלית אות דחוס כמו MP3 על ידי פיצוי של תדרי הקצה שנעלמים בעת הדחיסה וההעברה. לא מומלץ להשתמש במצב זה כאשר אנו משדרים לרסיבר מקור מקורי ולא דחוס.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #9 

eli007 כתב:
avihuli כתב:קבל (ואני מקווה שתירגמתי מספיק טוב):
...
רק בשביל הסקרנות, באיזה מצב הרסיבר אצלך?
הכוונה למשל בשידור של YES וצפיה בסרטי קולנוע למשל מהסטרימר(לי יש בוקסי)?
...
בסרטים ב YES שאינם בדולבי 5.1, המצב הטוב וה"נעים" ביותר הוא NEO6 CINEMA

eli007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

קצת בלבלתם אותי.
כאשר אני רואה סרט שפורמט האודיו שלו הוא למשל dts מה המצב הנכון לשים ברסיבר?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #11 

בד"כ סטרייט...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #12 

epony כתב:בד"כ סטרייט...
...
(Y) straight תמיד.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אלא אם אתה אוהב "פירוט יתר" באמצעות עיבודי ה- DSP שיש לרסיבר להציע.
תעבור בין המצבים ותראה מה נשמע לך הכי טוב ותישאר עליו...
.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”