אולי מישהו יכול לייעץ לי, אם אפשר לעשות משהו:
קנינו 42lk430y מיבוא רשמי של ח.י לבית הוריי (שכמובן לא מבינים יותר מידי בטכנולוגיה)-
דבר ראשון, הטכנאי התקין את הטלוזיה בסטייה של בערך מעלה וחצי מטה, בצד שמאל (מדדתי אמנם עם אפליקציית פלס, אבל שמים לב לזה ישר, גם בעיניים), כאשר התקשרתי לח.י אמרו לי שעליי להשאיר אשראי כפיקדון, ושאם הטכנאי ימצא שאין סטייה, אז יחייבו אותי ב-200 שח. כל זאת כיוון שאמא שלי (אישה מבוגרת שהיתה לבד בבית, בעת ההתקנה) חתמה לטכנאי הראשון שהכל בסדר. אוקיי - בלענו את הצפרדע ועברנו הלאה.
התמונה ב-SD גרועה (לא חדה ואני גם יכול להבחין לפעמים במעין ויברציות מהירות כאלו על כל שטח התמונה)
הזמנו yesmaxHD והאמנו שעם כבל hdmi, וממיר מה"דור החדש" הכל ישתפר.
טעות! התמונה ב-SD עדיין גרועה, וב-HD - רק ערוץ 1 HD מתקרב לאיכות תמונה, שמסך המחשב ה-dell שלי מלפני 5 שנים, מציג בלי בעיה. שאר ערוצי ה-HD קטסטרופה.
ניסיתי להשתמש באשף התמונה (רעיון טוב לכשעצמו), אך זה לא עוזר - ניסיתי כל מיני קומבינציות של חדות, ביטול רעשים, ביטול רעשים דיגיטלי, ניגודיות דינמית, ועדיין זה לא עוזר (מה גם שאין לי מושג, מה ההגדרות הללו בדיוק עושות).
גם כשזה קצת משפר (את ערוץ 1 HD), שאר ערוצי ה-HD נראים כמו SD בעל איכות בינונית. הדבר היחיד שעוד לא בדקתי, זה איך נראה מקור DVD באיכות HD, אבל מה זה משנה כש99 אחוז מהזמן, ההורים שלי צופים ב-YES?
בקיצור - 2900 שח הלכו על טלויזיה שתלויה בסטייה, ומציגה תמונה פחות טוב מCRT של פעם, וכמובן תשלום חודשי גבוה לחברת הלויין, בשביל ממיר HD שמציג ערוצים באיכות של כבלים פיראטיים..
למי ששוקל לרכוש את הדגם הנ"ל (או מקבילים לו מחברות אחרות), הייתי ממליץ לקנות פלזמה, או להתאפק ולחסוך כסף לטלויזית LCD / LED ברמת תקציב גבוהה יותר.
מתנצל על הסיפור המייגע - השאלות שלי :
1. האם "מותר" לי לקרוא לטכנאי של ח.י רק בגלל שהתמונה גרועה, שהוא יבוא לכוון את ההגדרות? (אני מפחד ששוב יתנו את העניין, בכרטיס אשראי כפיקדון, אני רוצה לדעת אם זו זכותי או שהם "עושים לי טובה", כמו במקרה הטלויזיה שתלויה עם סטייה)
2. האם יכול להיות ששקע האנטנה אליו מחובר ממיר ה-YES, עושה את הבעיה? אולי התשתית החוטית שבקיר לא טובה? (טכנאי ה-YES השתמש בשקע שהיה קיים, ולא התקין שקע חדש)
3. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את איכות התמונה, אולי דרך ממיר ה-YESMAX?
4. האם שדרוג גירסה עשוי לשפר את התמונה?
תודה לכולם (ושהדאגות היחידות בחיים שלנו יהיו איכות תמונה
ליאור.