לא זכור לי חוק כזה לרדת ל70 ....מהירות הנסיעה המקסימאלית - בכל צומת מרומזר בארץ- היא 70 קמ"ש!!!
מחר נכנסות המצלמות החדשות לתוקף.
כידוע לכם מצלמות הרמזור יתפקדו גם כמצלמות מהירות לכל דבר.
אם אתם נוסעים בכביש של 90 קמ"ש- למשל בכביש 4-
אם אתם מאיצים כדי לחצות צומת- ואתם עוברים את ה-70- תחטפו דו"ח.
גם אם אתם משייטים בכביש במהירות המותרת- 90- ומרחוק הרמזור ירוק ואתם פשוט ממשיכים רגיל ולא מאטים לפני הרמזור- ואתם עוברים את הרמזור במהירות המותרת בכביש,
שהיא כאמור 90 קמ"ש- תחטפו דו"ח, מפני שבצומת חייבים להוריד ל- 70!!!
...
מהירות בצומת מרומזר 70?
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3873
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
מייל שמתגלגל ברשת
And the meek shall inherit the earth
...
...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- TomerP
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- שם מלא: תומר
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
https://www.facebook.com/israelpolice/p ... 0908767351
אחת ההודעות מתוך העמוד של משטרת ישראל. נראה שאין אמת בהודעה...
אחת ההודעות מתוך העמוד של משטרת ישראל. נראה שאין אמת בהודעה...
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
שאלה : האם יש מהירות מקסימלית מותרת בצומת מרומזר בכביש בין-עירוני, ללא תלות במהירות המותרת באותו כביש?
תשובה ע"י מנהל פורום האתר 'פול גז' (שהוא עו"ד במקצועו, אני לא יודע באיזה תחום) :
בהנחה שהצומת פנוי, שדה ראייה פנוי ואינך מסכן איש, זכותך לחלוף על פניו במהירות הקבועה בחוק לאותו קטע דרך.
http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=92915
סעו בזהירות

תשובה ע"י מנהל פורום האתר 'פול גז' (שהוא עו"ד במקצועו, אני לא יודע באיזה תחום) :
בהנחה שהצומת פנוי, שדה ראייה פנוי ואינך מסכן איש, זכותך לחלוף על פניו במהירות הקבועה בחוק לאותו קטע דרך.
סעו בזהירות
הג'ינג'י

- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
ציטוט מאתר "לא רלוונטי" מתאריך 8/2/2012 (אתמול) כתגובה על המייל שכולם קיבלו :
"דובר אגף התנועה של המשטרה, יגאל הבשור, מסר לי בתגובה שאין אכיפת מהירות בצמתים מרומזרים.
אוכפים מעבר באור אדום בצמתים או שאוכפים מהירות בדרך. "
http://irrelevant.org.il/2012/02/08/3853
"דובר אגף התנועה של המשטרה, יגאל הבשור, מסר לי בתגובה שאין אכיפת מהירות בצמתים מרומזרים.
אוכפים מעבר באור אדום בצמתים או שאוכפים מהירות בדרך. "
http://irrelevant.org.il/2012/02/08/3853
הג'ינג'י

אבל יש כאן בעיה
המהירות הקבועה בחוק נקבעת בהתאם לתמרור שמוצב על קטע כביש. תוקף תמרור זה מתבטל אוטומטית בצומת וזאת הסיבה שאחרי צמתים מוצבים שוב תמרורים הקובעים את המהירות המותרת לקטע הנסיעה (עד הצומת הבא או עד לתמרור המראה מהירות שונה - כולל תמרור בית המורה על נסיעה בדרך עירונית בו המהירות מוגבלת ל- 50 קמ"ש).HaGingi כתב:
סעו בזהירות![]()
...
נשאלת השאלה - מה דין קטע הכביש מתחילת הצומת ועד התמרור המוצב אחרי הצומת? קטע כביש זה הוא הקטע שהמצלמה מכסה ולכן יש לבדוק בתקנות את דין מקטע זה.
אם אני מכיר טוב את המערכת - יתכן והם ינצלו את ה"ערפול" בנוגע למקטע המדובר בכדי לטעון כי החוק מחייב זהירות לפני כניסה לצומת ו- "זהירות" יכולה להתפרש כחיוב לבצע האטה, כלומר - נסיעה במהירות הפחותה מהמהירות המקסימלית המותרת לפני הצומת.
כאמור - צריך לבדוק היטב בתקנות. עד כמה שידוע לי - אין חוק כזה
- MONI
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
- נתן תודות: 482 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
Re: אבל יש כאן בעיה
brendan
!
תודה . חוץ מלהגדיל את קופת המדינה , מצלמות המהירות האלו לא עוזרות בכלום
מצלמות של אדום כן !
חבל
תודה . חוץ מלהגדיל את קופת המדינה , מצלמות המהירות האלו לא עוזרות בכלום
מצלמות של אדום כן !
חבל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אגב -
תמרור מספר 705 (מופע אור צהוב ברמזור) משמעותו: "עצור כאמור ב 701 (מופע אור אדום) - אם אינך יכול לעצור
לפני הצומת בבטחה או שנכנסת אליו, השלם את מעבר הצומת ופנהו מיד כאמור ב 703 (מופע אור ירוק) - או 704 (אור ירוק עם חץ ימינה או שמאלה).
נשאלת השאלה - האם ניתן לפרש את צמד המילים "ופנהו מיד" כהתרה ללחוץ על דוושת ההאצה לצורך הגברת המהירות (ואז להסתכן בתפיסה ע"י מצלמת רמזור המשמשת גם כמצלמת מהירות) ?
במידה והתשובה היא חיובית הרי שאין בסיס לטענה בדבר הגבלת מהירות ל- 70 קמ"ש בצומת.
לפני הצומת בבטחה או שנכנסת אליו, השלם את מעבר הצומת ופנהו מיד כאמור ב 703 (מופע אור ירוק) - או 704 (אור ירוק עם חץ ימינה או שמאלה).
נשאלת השאלה - האם ניתן לפרש את צמד המילים "ופנהו מיד" כהתרה ללחוץ על דוושת ההאצה לצורך הגברת המהירות (ואז להסתכן בתפיסה ע"י מצלמת רמזור המשמשת גם כמצלמת מהירות) ?
במידה והתשובה היא חיובית הרי שאין בסיס לטענה בדבר הגבלת מהירות ל- 70 קמ"ש בצומת.
איפה זה כתוב?Brendan כתב: תוקף תמרור זה מתבטל אוטומטית בצומת...
לא נתקלתי אף פעם בחוק כזה ואני רואה שגם רוב האחרים לא נתקלו.
ההיפך, אני זוכר מלימודי הנהיגה (למרות שאצלי זה היה עוד בשנות ה70, ואולי משהו השתנה מאז) בפירוש שהמגבלה בצומת זהה למגבלה שקדמה לצומת.
אם זה נכון, אנא תן לינק לתקנה הרלוונטית.
לתמרורים שמוצבים לאחר הצומת יש סיבה מאוד פשוטה.Brendan כתב:
וזאת הסיבה שאחרי צמתים מוצבים שוב תמרורים הקובעים את המהירות המותרת לקטע הנסיעה...
לא כל אחד מגיע לשם בנסיעה ישרה. נהגים שפנו מכביש צדדי, לא ידעו אחרת מה המהירות המותרת. בדרך כלל היא שונה כשאתה פונה מכביש משני לכביש ראשי.
כמו כן, זה גם מהווה תזכורת למי שנוסע ישר.
משה
ישנו כלל ש"צומת מבטל תמרור"moco כתב:איפה זה כתוב?Brendan כתב: תוקף תמרור זה מתבטל אוטומטית בצומת...
לא נתקלתי אף פעם בחוק כזה ואני רואה שגם רוב האחרים לא נתקלו.
ההיפך, אני זוכר מלימודי הנהיגה (למרות שאצלי זה היה עוד בשנות ה70, ואולי משהו השתנה מאז) בפירוש שהמגבלה בצומת זהה למגבלה שקדמה לצומת.
אם זה נכון, אנא תן לינק לתקנה הרלוונטית.
לתמרורים שמוצבים לאחר הצומת יש סיבה מאוד פשוטה.Brendan כתב:
וזאת הסיבה שאחרי צמתים מוצבים שוב תמרורים הקובעים את המהירות המותרת לקטע הנסיעה...
לא כל אחד מגיע לשם בנסיעה ישרה. נהגים שפנו מכביש צדדי, לא ידעו אחרת מה המהירות המותרת. בדרך כלל היא שונה כשאתה פונה מכביש משני לכביש ראשי.
כמו כן, זה גם מהווה תזכורת למי שנוסע ישר....
לראייה: http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000344599
התקנות הרלוונטיות לעניין מהירות מרבית מותרת נמצאות בסעיף 54 לתקנות ואין שם אזכור בעניין הגבלת מהירות בצומת. www.nevo.co.il/Law_word/law01/P230_011.doc
הדיון פה הוא על המהירות המותרת בצומת עצמו, לא אחריו, כך שלא ברור לי איך זה עוזר לנו.
אם הצומת מבטל תמרור של הגבלת מהירות, אז מה המהירות המותרת בצומת עצמו?
האם היא המהירות הבינעירונית הדפולטית כשלא מצויין אחרת? (80 אם אני לא טועה)
זה כמובן לא הגיוני כי ייתכן שהתמרור בקטע לפני הוא דווקא 60 או 70, ולא סביר שדווקא בצומת פתאום מותר ליסוע יותר מהר.
אם הצומת מבטל תמרור של הגבלת מהירות, אז מה המהירות המותרת בצומת עצמו?
האם היא המהירות הבינעירונית הדפולטית כשלא מצויין אחרת? (80 אם אני לא טועה)
זה כמובן לא הגיוני כי ייתכן שהתמרור בקטע לפני הוא דווקא 60 או 70, ולא סביר שדווקא בצומת פתאום מותר ליסוע יותר מהר.
משה
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
מצחיק שרק עכשיו ראיתי את זה כאן.
בסה"כ שגיאת הקלדה קלה ("צומת מהיר" היה צ"ל "צומת בעיר") ואי הבנה שנופחה.
המשפט "די לחצות צומת מהיר ב-70 קמ"ש כדי לספוג 8 נקודות ו-750 שקל – אפילו אם האור ירוק לחלוטין." מתייחס לכביש עירוני, בו מותר לנסוע 50 קמ"ש, וקנס של 750 שקל + 8 נקודות ניתנים למי שנוסע 20 - 30 קמ"ש מעבר למהירות - כלומר 70 עד 80 קמ"ש.
כמו שכתב צביקה, מגיב 31 ב "לא רלוונטי":
בסה"כ שגיאת הקלדה קלה ("צומת מהיר" היה צ"ל "צומת בעיר") ואי הבנה שנופחה.
המשפט "די לחצות צומת מהיר ב-70 קמ"ש כדי לספוג 8 נקודות ו-750 שקל – אפילו אם האור ירוק לחלוטין." מתייחס לכביש עירוני, בו מותר לנסוע 50 קמ"ש, וקנס של 750 שקל + 8 נקודות ניתנים למי שנוסע 20 - 30 קמ"ש מעבר למהירות - כלומר 70 עד 80 קמ"ש.
כמו שכתב צביקה, מגיב 31 ב "לא רלוונטי":
חברים,
כל העניין פה עם ה-70 קמ"ש היא פרשנות שגויה של הכתבה בגלובס (הלינק שסיפקה הילה מוביל לכתבה).
בקצרה – מדובר בכביש עירוני ולא בין עירוני.
באריכות:
הכתבה מסתיימת במילים:
"די לחצות צומת מהיר ב-70 קמ"ש כדי לספוג 8 נקודות ו-750 שקל – אפילו אם האור ירוק לחלוטין."
הבין מי שהבין ש"צומת מהיר" אצל הכתב (דובי בן גדליהו, שדעותיו בכתבה מבהירות מה דעתו לגבי עבירות מהירות…) זה צומת ב*כביש מהיר* שהמהירות המותרת בו היא 90 קמ"ש, ומשכך יש להפחית מהירות.
זה לא יייתכן, מפני שבדרך בין עירונית, נסיעה במהירות גבוהה מהמותר, עד 25 קמ"ש יותר, מחייבת בקנס של 250 ש"ח, ללא נקודות.
נסיעה במהירות גבוהה ב25-40 קמ"ש מהמותר, היא קנס של 750 ש"ח + 8 נקודות.
(למתעניינים – מעל 40 קמ"ש הפרש זה משפט + 10 נקודות)
לפיכך, כדי לקבל דו"ח של 750 ש"ח + 8 נקודות במהירות 70 קמ"ש, צריך שהמהירות המותרת תהיה 45 קמ"ש, וזה כבר לא סביר.
המסקנה האפשרית היחידה, היא שהכותה התכוון לצומת בדרך עירונית.
בדרך עירונית, חריגה של עד 20 קמ"ש היא 250 ש"ח ללא נקודות.
בין 20 ל-30 קמ"ש מעל המותר זה 750 ש"ח + 8 נקודות.
מעל 30 קמ"ש זה משפט + 10 נקודות.
לפיכך, בדרך עירונית שהמהירות המותרת בה היא 50 קמ"ש, וישראלי פוחח ממוצע כמו כתב גלובס אדון דובי בן גדליהו נוסע בה להנאתי 70-80 קמ"ש (ואף קורא לזה בטבעיות "צומת מהיר"…) הרי שאם מצלמת הרמזור תצלם אותו בירוק, הוא יזכה לפרס בגובה 750 ש"ח + 8 נקודות.
וכאמור, מעל 80 קמ"ש זו כבר הזמנה למשפט.
כדי להגיע לנ"ל במצלמת רמזור בכביש בינעירוני, תצטרכו לקבל תמונה עם לכל הפחות 105 קמ"ש (ואם זה כביש בינעירוני עם הפרדה בין הנתיבים – 115 קמ"ש).
קחו בחשבון בנוסף, שמד המהירות ברכב שלכם מוסיף 5%-10% כדי לתת לכם הרגשה שאתם "גברים" וכדי לשמור אתכם הרחק מדוחות, וכן שהנחיית בית המשפט (לפחות לגבי המצלמות הישנות – לא יודע מה יהיה הנוהל בחדשות) היא שהדוח צריך להפחית 5 קמ"ש ממה שצולם (בגין חוסר דיוק של המכשיר) ותגיעו לכך שבכביש של 90, גם אם המד שלכם מראה 120 ואף 130, לא סביר שתיקנסו.
סעו בזהירות ושאו באחריות....
ערן