הקצפה...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #21 

moti_r כתב:מה לגבי דרך הכנת החלב עצמו, בתוך המחלבות?
כולם משתמשים באותו הציוד, זהה לגמרי?
...
אולי לא מאותה החברה, יש גרמניות ויש צרפתיות ועוד.

אבל התהליך זהה, ממשאבות למיכלי נירוסטה (בדיקה של החלב לפני) מקוררים, משם למחלקת פיסטור, לדעתי ההליך זהה למרות שיש מספר שיטות- וכולם משתמשים בשיטות היעילות והמהירות יותר, משם למחלקת מילוי ואריזה ומשם לכוס הקפה שלי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #22 

אני לא מבין שום דבר ביצור חלב, אבל אני מרגיש הבדל בטעם ואני מאמין שגם במבחן עיוור אני אבדיל בין יטבתה לתנובה.
ואם זה אכן נכון, אז אולי ההבדל הזה בין הגרמני לצרפתי זה ההבדל בטעם. בדיוק כמו ההבדל בין מכוניות 1600 אוטומטיות מצרפת ומגרמניה, למרות שהן מאוד דומות על הנייר.

אגב, אני הפסקתי לשתות חלב תנובה מאז המחאה. גם גיליתי, על הדרך, שהקוטג' של טרה הוא הרבה יותר טעים ופחות מלוח מתנובה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #23 

moti_r כתב:אני לא מבין שום דבר ביצור חלב, אבל אני מרגיש הבדל בטעם ואני מאמין שגם במבחן עיוור אני אבדיל בין יטבתה לתנובה.
ואם זה אכן נכון, אז אולי ההבדל הזה בין הגרמני לצרפתי זה ההבדל בטעם. בדיוק כמו ההבדל בין מכוניות 1600 אוטומטיות מצרפת ומגרמניה, למרות שהן מאוד דומות על הנייר.

אגב, אני הפסקתי לשתות חלב תנובה מאז המחאה. גם גיליתי, על הדרך, שהקוטג' של טרה הוא הרבה יותר טעים ופחות מלוח מתנובה.
...
מוטי, לא הזכרתי שום חברה שעדיפה עלי, לא תנובה ולא טרה, ואין כאן ודיון על מחאה חברתית כזאת או אחרת.

ברור שבמבחן הטעם אתה תזהה יותר את החלב של יוטבתה כיוון שברובו הוא חלב מועשר.

מכונה לעיבוד מזון מיצרת את מה שמזינים אותה בה ואינה מייצרת טעם, מיכלי הנירוסטה, מקררים, משאבות, וכל הליין למילוי ופיסטור מייצרים עיבוד לא טעם, כמובן שאם נוסיף חומרי טעם או חומרים משמרים (ראה דוגמא של חלב מעוקר או חלב עמיד או חלב מועשר) נרגיש זאת היטב בטעם, טעים יותר או לא נתון כבר לחיך ולרגישותו.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”