ידית חליטה של gaggia
-
omer_harel
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
יש לי מכונה gaggia evolution
בידית חליטה יש פלסטיק קטן ששומר על יציאת הקפה בצורה איטית ומבוקרת
הפלסטיק הזה נעלם.
עכשיו הקפה יוצא בלחץ אדיר ואי אפשר להכין קפה ככה.
האם יש דרך חלופית או לרכוש משהו כזה סטנדרטי?
יש לי מכונה gaggia evolution
בידית חליטה יש פלסטיק קטן ששומר על יציאת הקפה בצורה איטית ומבוקרת
הפלסטיק הזה נעלם.
עכשיו הקפה יוצא בלחץ אדיר ואי אפשר להכין קפה ככה.
האם יש דרך חלופית או לרכוש משהו כזה סטנדרטי?
אם אני מבין נכון, הפלסטיק עליו אתה מדבר (דיסקית עם חריר במרכז) משמש כמגביר קרמה. זהו אמצעי נחמד שנדרש לשימוש רק עם קפה טחון מראש, זה גם אומר שאתה רחוק מאוד ממיצוי אמיתי של המכונה שלך. מכונה כמו שלך עם מטחנה צמודה וטמפר תפיק קפה ברמה גבוהה מאוד.
what's next?
-
omer_harel
-
- חבר שרק התחיל

לא זה לא דיסקית.
זה קצת יותר גדול מהחור של יציאת המים. זה יושב בפנים.
זה קצת יותר גדול מהחור של יציאת המים. זה יושב בפנים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מגביר קרמה זה דבר מיותר - עדיף שהוא הלך לאיבוד....
אם הקפה זולג מהר פשוט תטחן דק יותר.
אם הקפה זולג מהר פשוט תטחן דק יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לפותח השרשור,
אני חושב שאולי לחק מהעונים יש אי הבנה לגבי הסלסילה המקורית שיש לך בידית החליטה.
תקן אותי אם אני טועה אבל יש לך סלסלה שבתחתיתה (בהסתכלות מלמטה) אתה רואה רק חור אחד למרות שבהסתכלות מלמעלה אתה רואה רשת של חורים. זהו בעצם המנגנון של מגביר הקרמה ולא החלק הפלסטי שחסר לך שכל תפקידו הוא למנוע את ההשפרצה הבלתי נסבלת מהידית הנובעת מאותו חריר יחיד שבתחתית הסלסלה...
אם הבנתי נכון וזה אכן המצב, ייתכנו שני פתרונות:
1. להשלים את החלק החסר - דרך היבואן או חנויות קפה או אלתור.
2. במידה ויש לך מטחנה ואתה גם מקפיד על טריות הקפה... הסלסלה מגבירת הקרמה שיש לך היא הגורם המגביל ובמקום לאתר את החלק הפלסטי המתאים לסלסלה שברשותך הייתי רוכש סלסלה נורמאלית המתאימה לידית החליטה שלך. למיטב ידעתי ידית החליטה שלך היא סטאנדרטית למדי בקוטר מקובל ונפוץ (58 מ"מ, כמו של ראש E-61) ותמצא סלסלה רגילה המתאימה לה במחיר זול יחסית (30- 50 ש"ח) במגוון חנויות או בתי עסק העוסקים בקפה.
אם אכן יש לך מטחנה או קפה הטחון בצורה מדוייקת, עם הסלסה הרגילה (ולא המוגברת) תקבל תוצאות טובות בהרבה.
מקווה שעזרתי, בהצלחה,
מיץ פטל
אני חושב שאולי לחק מהעונים יש אי הבנה לגבי הסלסילה המקורית שיש לך בידית החליטה.
תקן אותי אם אני טועה אבל יש לך סלסלה שבתחתיתה (בהסתכלות מלמטה) אתה רואה רק חור אחד למרות שבהסתכלות מלמעלה אתה רואה רשת של חורים. זהו בעצם המנגנון של מגביר הקרמה ולא החלק הפלסטי שחסר לך שכל תפקידו הוא למנוע את ההשפרצה הבלתי נסבלת מהידית הנובעת מאותו חריר יחיד שבתחתית הסלסלה...
אם הבנתי נכון וזה אכן המצב, ייתכנו שני פתרונות:
1. להשלים את החלק החסר - דרך היבואן או חנויות קפה או אלתור.
2. במידה ויש לך מטחנה ואתה גם מקפיד על טריות הקפה... הסלסלה מגבירת הקרמה שיש לך היא הגורם המגביל ובמקום לאתר את החלק הפלסטי המתאים לסלסלה שברשותך הייתי רוכש סלסלה נורמאלית המתאימה לידית החליטה שלך. למיטב ידעתי ידית החליטה שלך היא סטאנדרטית למדי בקוטר מקובל ונפוץ (58 מ"מ, כמו של ראש E-61) ותמצא סלסלה רגילה המתאימה לה במחיר זול יחסית (30- 50 ש"ח) במגוון חנויות או בתי עסק העוסקים בקפה.
אם אכן יש לך מטחנה או קפה הטחון בצורה מדוייקת, עם הסלסה הרגילה (ולא המוגברת) תקבל תוצאות טובות בהרבה.
מקווה שעזרתי, בהצלחה,
מיץ פטל
-
omer_harel
-
- חבר שרק התחיל

אני יסביר את עצמי שוב.
הידית של הgaggia בנויה מהידית עצמה,
ניתן להחליף בין שתי סלסילות . מנה יחידה וכפולה. חלק נפרד מהם הוא פלסטיק שחור שעליו אני מדבר היושב מתחת לסלסלה ומונע זליגה מעצבנת או כמעט בלתי אפשרית, לידית עצמה יש מתחת הברגה שאפשר להבריג מפצל לשתי כוסות או להשאיר את החור ככה יחיד.
הפלסטיק המחורבן נעלם, שאני מכין קפה הוא (החור בידית) משפריץ כמו לא יודע מה.
אכן יש לי מטחנה של גראף. אני טוחן דיי דק, אני ינסה ללחוץ יותר עם הטמפר נראה מה יהיה.
הידית של הgaggia בנויה מהידית עצמה,
ניתן להחליף בין שתי סלסילות . מנה יחידה וכפולה. חלק נפרד מהם הוא פלסטיק שחור שעליו אני מדבר היושב מתחת לסלסלה ומונע זליגה מעצבנת או כמעט בלתי אפשרית, לידית עצמה יש מתחת הברגה שאפשר להבריג מפצל לשתי כוסות או להשאיר את החור ככה יחיד.
הפלסטיק המחורבן נעלם, שאני מכין קפה הוא (החור בידית) משפריץ כמו לא יודע מה.
אכן יש לי מטחנה של גראף. אני טוחן דיי דק, אני ינסה ללחוץ יותר עם הטמפר נראה מה יהיה.
נערך לאחרונה על ידי omer_harel ב 12/02/2012 7:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הסלסלה + הפלסטיק ביחד הם מגביר קרמה.
הפלסטיק מקטין את קוטר הצינור למשפך וביחד עם סלסלה של מגביר קרמה שבונה לחץ לכל כיוון הוא מייצב את הזרימה.
אפשר לקנות פלסטיק כזה כנראה אצל היבואן - קופיטים. בטח יהיה בקדמה אמיגו כו'.
עדיף להחליף לסלסלה רגילה ובלי פלסטיקים - תקבל קפה יותר טוב.
סלסלה בודדת או כפולה אפשר לקנות בזול בקפה רות.
הפלסטיק מקטין את קוטר הצינור למשפך וביחד עם סלסלה של מגביר קרמה שבונה לחץ לכל כיוון הוא מייצב את הזרימה.
אפשר לקנות פלסטיק כזה כנראה אצל היבואן - קופיטים. בטח יהיה בקדמה אמיגו כו'.
עדיף להחליף לסלסלה רגילה ובלי פלסטיקים - תקבל קפה יותר טוב.
סלסלה בודדת או כפולה אפשר לקנות בזול בקפה רות.
-
omer_harel
-
- חבר שרק התחיל

עניין הטחינה ולחיצה חזקה יותר עם הטמפר עבד.
קודם כל לא מבין למה להחליף ידית ? אני עם ידית מקורית מצויינת ששוקלת טון, זה כיף.
קודם כל לא מבין למה להחליף ידית ? אני עם ידית מקורית מצויינת ששוקלת טון, זה כיף.
רק לשמוע על מגע של אספרסו בפלסטיק עושה לי חלחלה
אם הסלסילה שלך היא עם מגביר קרמה, כלומר חור אחד בתחתית, ויש לך מטחנה וטמפר, זאת שטות, הפטנט הזה נועד למי שאין לו ציוד נורמלי. סלסלה בכמה שקלים ואתה על הסוס.
בקפה רות מוכרים ב 140 שח ידית עם משפך יחיד וסלסלת יחיד נורמלית של 10 גרם, מאוד נוח לשימוש
אם הסלסילה שלך היא עם מגביר קרמה, כלומר חור אחד בתחתית, ויש לך מטחנה וטמפר, זאת שטות, הפטנט הזה נועד למי שאין לו ציוד נורמלי. סלסלה בכמה שקלים ואתה על הסוס.
בקפה רות מוכרים ב 140 שח ידית עם משפך יחיד וסלסלת יחיד נורמלית של 10 גרם, מאוד נוח לשימוש
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא צריך ידית חדשה - רק סלסלה (שגם קפה רות מוכרים).
ידית של קפה רות לא תתאים לגאג'ה כי היא 58 מ"מ סטנדרטית ולגאג'ה יש אוזניים באלכסון.
ידית של קפה רות לא תתאים לגאג'ה כי היא 58 מ"מ סטנדרטית ולגאג'ה יש אוזניים באלכסון.
עופר, זה לא בדיוק ככה, זה אותו מנגנון שהיה לי בכרומקס.דבוטאנט כתב:הסלסלה + הפלסטיק ביחד הם מגביר קרמה.
א...
המגביר קרמה הוא בסלסלה עצמה. הפלסטיק הוא בעצם מעין גומה שקולטת את הזרם החזק (מאוד יש לומר) שמשפריץ בדיוק לכיוון מטה. הקפה המושפרץ נבלם ונאגר בתוך הגומה ואז שהנוזל עולה על גדותיו הוא זולג בצורה יפה דרך החור בתחתית הידית.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה נראה לי ניסוח אחר למה שכתבתי בדיוק...