מה יחס הניגודיות של סמסונג 51d550 ??

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

במסגרת ההתלבטות שלי בין הדגם הנ"ל של פלזמה סמסונג לבין הפנסוניק THP50UT30 בדקתי בין היתר את ההבדלים ביניהם לנתון יחס ניגודיות.
בפנסוניק זה מפורט - 1:2,000,000
בסמסונג איפה שלא חיפשתי, גם באתר הרשמי, מה שמצאתי הוא רק זה:
Mega Dynamic Contrast Ratio
Wide Colour Enhancer Plus
וגם באתר ישראלי רשום בנוסף- "רמת הצבע הגבוהה בעולם 18 ביט "

מישהו יכול להאיר את עיני בנושא ? (מלבד התשובה תראה בחנויות את שניהם ותחליט 8O ).
תודה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

מה יעזור לך נתון שלא אומר יותר מדי? הדבר היחידי שזה יכול להגיד לך זה על דגמים של אותה החברה שכן באותה החברה הם כנראה מחשבים באותו אופן.

אתה יכול לקרוא ביקורות בלתי תלויות שם מודדים את הניגודיות לכל הטלוויזיות באותו אתר באופן דומה מה שיעזור לך להשוות בין דגמים שונים.

http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1321001419

http://www.televisioninfo.com/content/S ... Whites.htm

גם זה בעייתי במידה מסויימת שכן לא תמיד ברור איזה מערכות מופעלות בזמן המדידה ובאיזו רמה הן מופעלות (למשל בחלק ממסכי ה LED יש אופציה ללוקאל דימינג בכמה רמות שמשפרת ניגודיות).

elico1987
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 647
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

בדרך כלל MEGA =1000000 אבל בכל מסך זה שונה יש מצבים שיצרן רושם 1:10000000 וזה יכול להיות מלאכותי ולא באמת הנתון שרשום ,זה לא תמיד נראה לעין ,ולא מתיחסים לזה יותר מדי

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

חשבתי שזה נתון חד משמעי (באופן דומה הקיים במסכי מחשב) שיכול להעיד גם על מה שנקרא עומק שחורים וכדו , ולא משהו שמשתנה בשיטת המדידה מחברה לחברה.
טוב, הבעיה שלי היא לקבל החלטה בין שני הדגמים הנ"ל העומדים בגבולות התקציב שהחלטתי עליו.
על ה- פנסוניק 50UT30 לא מצאתי נכון לרגע זה ביקורת מקצועית .
באחד הטסטים שצירפת הם משווים ל- st-30 שיוצא שם טוב יותר במספר תחומים.
באחת החנויות ראיתי את הסמסונג מול הפנסוניק 50u30 ,לא התלת, ושם בסמסונג הייתה תמונה חדה יותר משמעותית.
מישהו אמר לי שזה יכול להיות מאוד תלוי בקליברציה שהם עשו בחנות לכל אחד מהם, וגם, כי עשוי להיות הבדל בין הדגם הרגיל לתלת (דבר שלמשל לא ראיתי כשבדקתי בשעתו את דגמי ה- 50v20 של פנסוניק, רגיל מול תלת, כך שאני לא בטוח בזה).
בקיצור , מה עושה אדם בישראל שרוצה להחליט בין שני הדגמים האלו, כאשר הדבר החשוב ביותר עבורי הוא איכות התמונה ופחות הפיצ'רים ?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

בהחלט יכול להיות שהפנסוניק לא הייתה מכויילת כראוי. ה PD51D550 היא GOOD VALUE FOR MONEY. ברור שה ST30 טובה יותר אבל גם עולה כפול. לך תראה שוב את ה U30 ותנסה לשחק עם ההגדרות שלה, רצוי עם תוכן משלך ותשווה על אותו תוכן לסמסונג. או שתתסתפק בזה שאהבת את הסמסונג ותקח אותה. סה"כ יש אותה ללא מעט אנשים פה והרוב מרוצים. כמו כן, מבחינת פונקציונליות הסמסונג עדיפה מהותית על הפנסוניק.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כן, כבר הבנתי שקצת קשה לקבל כרגע משהו חד משמעי בין שתי אלו, מה עוד שכאמור לא מצאתי כל ביקורת מקצועית על ה- 50ut30.
אנסה לעשות כעצתך בדיקה בחנות, אם כי קצת קשה למצוא את שתיהן מודגמות בחנות אחת.
אגב, למישהו מושג האם לאחת מהן יש יתרון בנושא השתקפות?

elico1987
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

ראיתי את שניהם ויש בשניהם ,אני חושב שיש יתרון קל לפנסוניק ,יש לי את הPS51D550 והמסך נראה כמו מראה בסביבות מוארות "מאוד " לסביבות עם תנאי תאורה עדינה הוא מסך מצויין

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

לדעתך ההשתקפות שיש בהם גדולה מאשר בטלוויזיית crt ?
ה-crt שיש לי היום, כשהיא מכובה ויש אור אני רואה את עצמי בתוכה, אך לא חש בזה כשהיא דולקת.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

הבעיה היא שבפלזמות עוצמת ההארה חלשה יחסית ולכן קשה להן לפצות על ההשתקפויות בסביבה מוארת. אם סביבת הצפיה שלך מאוד מוארת אז כדאי לשקול טכנולוגיה אחרת.

elico1987
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

integral צודק אם המסך הולך להיות ממוקם בסלון עם תנאי תאורה קשים הייתי שוקל אם לקנות פלזמה ,אבל הכל תלוי בסביבה
לגבי השתקפות מה CRT זה תלוי יש מסכי CRT שונים אבל זה עדיין ציפוי זכוכית כמו בפלזמה רק שבחלק מהפלזמות משקיעים הרבה מאמצים למזער את ההשתקפויות ומוסיפים פילטרים מיוחדים שימנעו מהמסך להחזיר אור

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מה ש- integral כתב לגבי ההבדל ברמת ההארה בין שתי הטכנולוגיות זה משהו שחשבתי כל הזמן באינטואיציה שלי בלבד.
היום ביקרתי אגב בחנות מתמחה נחשבת, ומישהו שאמור להיות אחד המקצועיים שם אמר לי שזה בדיוך להיפך, כלומר שעוצמת ההארה של פלזמה גבוהה יותר.

אליקו- אתה צודק שיש מסכים בהם משקיעים במסננים מונעי השתקפות, אבל לא בדגמים ברמת המחירים האלו.
ראיתי את זה באופן משכנע שם בחנות בין סדרת ה- u לסדרת ה-s וכמובן ה-v, של פנסוניק.

לגבי התנאים אצלי, הם לא קשים במיוחד מבחינת התאורה.
אני בדרך כלל צופה גם היום עם תריס מוצלל (בווטרינה שנמצאת מול הצד האחורי של המסך) ואין לי הרבה תאורה ממול לחזית המסך. כך שנראה לי שאוכל לחיות לא רע עם פלזמה.

ראיתי שם היום אגב את ה- פנסוניק ut30.(אמנם את דגם ה- 42 " ).
איכות התמונה בה הייתה טובה משמעותית לעומת הפעם האחרונה שראיתי אותה בחנות אחרת.
יכול להיות בהחלט עניין של כיוונים.
אנסה להחליט בין השתיים לאחר שאראה אותם אחת ליד השנייה, אבל שוב, עניין הכיוונים, ברור שלא יתנו לי לגעת בזה.
או לחילופין אני ממתין לאיזו ביקרות מקצועית על ה- 50ut 30.
ואם לא אצליח עם אף אחד מהנ"ל, אזרוק מטבע וזהו.....

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

לגבי המוכר, הוא כמובן מדבר שטויות או שפשוט לא הבנת אותו:

תמונה:

למה אתה לא יכול לשחק עם ההגדרות? עוד לא הייתי בחנות שביקשתי ולא נתנו לי לשחק עם ההגדרות.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

האמן לי שהבנתי , ועד איך. החלק הראשון של מה שכתבת הוא הנכון.
אני מבין ששני הראשונים בטבלה הם crt ?

אגב, מה זה אומר שהעוצמה בסמסונג גבוהה מזו של הפנסוניק, פחות רגישות להשתקפות???

לגבי לכוון את הטלויזיה, ראשית תודה שהכנסת לי ביטחון לבקש זאת.
הם לא מתלהבים מזה וממציאים כל מיני תירוצים.
למשל ב- אלמ לא רצו לשמוע על כך גם כשביקשתי שהם יעשו את זה כשהתמונה בטלויזיה הספציפית נראתה לי כהה מדי.
שנית, לא בטוח שאדע בעצמי מה לעשות בדיוק עם הכיוונים, זה יהיה יותר ניסוי וטעיה, לא?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

השניים הראשונים הם מסכי LED.

אחד היתרונות של מסכי הפלזמה של סמסונג על הפנסוניקים היא עוצמת התאורה.

הם רוצים למכור לך? שיזיזו את העכוז ויביאו לך שלט :) לא מביאים לך באלמ? אל תקנה מהם. לך לרשת אחרת או חנות מתמחה.

איך בודקים? אחד הדברים שצריך לעשות בחלק מהטלוויזיות זה קודם כל להוציא אותן מ SHOP MODE שזה מצב שנועד למשוך קהל אבל יכול להיות בלתי נסבל למי שקצת מבין. אחרי זה פשוט ניסוי וטעיה או לחילופין אם יש כיולים מהרשת משתמשים בהם ובודקים איך נראה. הרעיון הוא לראות אם אפשר להביא את הטלוויזיה למצב שאתה אוהב. האמת שדי קשה לעשות את זה בחנות בגלל תנאי תאורה וכו'. בכל מקרה רצוי מאוד לעשות את עם חומר שלך שאתה מכיר ולא על איזה YES ב SD מפוצל על 70 מסכים.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

רגע, עכשיו בילבלת אותי.
דיברנו על השוואה בההארה בין הפלזמה ל- crt, לא?
ברור של-led יש עוצמה גבוהה יותר.

לגבי השאלה שלי האם עוצמת ההארה בסמסנוג תביא לפחות השתקפות, במחשבה שנייה, זה לא חד משמעי, כי אני מניח שיש משתנים נוספים המשפיעים על זה .

לגבי הטיפים לבדיקה בחנות (למרות האילוצים שאני מסכים איתם) תודה .

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

דיברתי על השוואה לטכנולוגיות אחרות. לא חיפשתי נתונים על CRT, אבל השתקפויות זה לא משהו שסבלתי ממנו ב CRT (וואו, זה היה כ"כ מזמן).

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

טוב, אז אם כך לא נכון "לרדת" על המוכר שסיפרתי, כי הוא התיחס להשוואה בין ההארה בפלזמה ל- crt...

גם אני לא סובל היום מהשתקפות ב-crt לכן שאלתי האם אני יכול להסיק מזה משהו לגבי הפלזמה מתוך הידיעה כי תנאי החדר ישארו זהים.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

בינתיים מצאתי סוף סוף ביקורת מקצועית על ה- 50ut30.
דברים טובים יחסית.
pc world australia
ניתן לסמוך עליהם בדרך כלל?
http://www.pcworld.idg.com.au/review/tv ... 30a/410319

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

זאת לא ביקורת מקצועית. לא נתנו שם שום נתונים.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

integral כתב:זאת לא ביקורת מקצועית. לא נתנו שם שום נתונים.
...
הכוונה שלי הייתה שזו לא ביקורת של יוזר, אלא קצת מעבר.
מסכים אתך, אין פירוט של כל המשתנים, אבל זה מה שיש כרגע, קודם לכן לא מצאתי גם את זה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”