אז מגבר מנורות כבר לא אקנה כרגע, אבל אתם מוזמנים להביע את דעתכם בכל זאת #8
בתגובה #8 ניתן לראות את הדילמה.
המערכת היא
Focal 816v
Focal cc800v
REL R-528
B&M AML40 כאחוריים + Vifa Ring Radiator Tweeter XT25
המקור הוא HTPC בחיבור HDMI
הרסיבר YAMAHA RX-V3900
השרשור יהיה בצורה הזו - כבל אופטי מהHTPC לרסיבר ומהרסיבר PRE OUT בזוג אינטרקונקטים למגבר מנורות, בעתיד יתווסף DAC.
המטרה: להוסיף פירוט והפרדת צלילים טובה יותר מהRXV3900 שנשמע מעולה עם נפח, אבל עדיין הפרדת הצלילים לוקה בחסר.
הקופסא: Yaqin MS-34D EL34 Tube Stereo Integrated Amplifier
או AUDIOROMY FU29 x2 Vacuum Tube Hi-end Tube Integrated Amplifier
ולפי הבנתי מדובר באותה חברה, אז כן, זהו מוצר סיני... ואני בטח לא הראשון שחשב על זה כאן,
וביצעתי חיפוש ולא מצאתי שום דבר על המגברים הנ"ל מלבד כמה מלים על Yaqin ושרשור שרץ עכשיו בפורום "אודיו יוקרתי" מאת "האירי" ששידך מגבר דומה לMonitor Audio GS שלו ולדעתו השידוך נשמע מצוין.
והמחיר של המגברים הנ"ל: בין 1500-2000 ש"ח כולל משלוח ולא כולל מסים - במחיר הזה אוכל אולי להביא אינטגרייטד נחמד ביד שניה משנת 2000.
שאלתי את השאלה הזו בפורום מקביל ונאמר לי שהמגברים הנ"ל לא יצליחו להזיז את הפוקאלים שלי........ האם אכן כך? בכל זאת הפוקאלים לא כאלו קשים להנעה.
שמישהו יעיר אותי, או שאני בדרך לרכישה, אומנם אין לי נסיון עם מנורות, אבל בשביל סכום כזה אני מוכן להתנסות.
המערכת היא
Focal 816v
Focal cc800v
REL R-528
B&M AML40 כאחוריים + Vifa Ring Radiator Tweeter XT25
המקור הוא HTPC בחיבור HDMI
הרסיבר YAMAHA RX-V3900
השרשור יהיה בצורה הזו - כבל אופטי מהHTPC לרסיבר ומהרסיבר PRE OUT בזוג אינטרקונקטים למגבר מנורות, בעתיד יתווסף DAC.
המטרה: להוסיף פירוט והפרדת צלילים טובה יותר מהRXV3900 שנשמע מעולה עם נפח, אבל עדיין הפרדת הצלילים לוקה בחסר.
הקופסא: Yaqin MS-34D EL34 Tube Stereo Integrated Amplifier
או AUDIOROMY FU29 x2 Vacuum Tube Hi-end Tube Integrated Amplifier
ולפי הבנתי מדובר באותה חברה, אז כן, זהו מוצר סיני... ואני בטח לא הראשון שחשב על זה כאן,
וביצעתי חיפוש ולא מצאתי שום דבר על המגברים הנ"ל מלבד כמה מלים על Yaqin ושרשור שרץ עכשיו בפורום "אודיו יוקרתי" מאת "האירי" ששידך מגבר דומה לMonitor Audio GS שלו ולדעתו השידוך נשמע מצוין.
והמחיר של המגברים הנ"ל: בין 1500-2000 ש"ח כולל משלוח ולא כולל מסים - במחיר הזה אוכל אולי להביא אינטגרייטד נחמד ביד שניה משנת 2000.
שאלתי את השאלה הזו בפורום מקביל ונאמר לי שהמגברים הנ"ל לא יצליחו להזיז את הפוקאלים שלי........ האם אכן כך? בכל זאת הפוקאלים לא כאלו קשים להנעה.
שמישהו יעיר אותי, או שאני בדרך לרכישה, אומנם אין לי נסיון עם מנורות, אבל בשביל סכום כזה אני מוכן להתנסות.
נערך לאחרונה על ידי kipikipod ב 09/02/2012 0:02, נערך 3 פעמים בסך הכל.
Utopia
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
ומי מבטיח לך שמגבר המנורות יפריד את הצלילים? מה מביא אותך למסקנה שמנורה מפרידה צלילים יותר טוב מטרנזיסטור או מעגל משולב (מגבר אופרטיבי)?
אולי יש בעית אקוסטיקה בחלל ההאזנה?

אולי יש בעית אקוסטיקה בחלל ההאזנה?
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
opv כתב:רק אם זה מקרן שפופרות...kipikipod כתב:רגע, אם אני אביא מגבר מנורות ואכוון אותו לכיוון הקיר - זה לא אותו עיקרון?opv כתב:עזוב אותך כבר, קנה מקרן....
......
אבל אז תצטרך להמיר את הקבצים לשקפים ולהחליף בקצב 24 שקפים לשניה
קיפי,
האם ניסית להשוות ראש בראש הצליל מהרסיבר ב- pure direct, עם מגבר אינטגריטד? עם הרמקולים שלך?
אתה עשוי להיות מופתע מאד מהתוצאה.
אם אינך נעול על הקניה, מומלץ שתיגש לניסן, ממנו רכשת את הרסיבר, ובקש ממנו לעשות השוואה עם הרמקולים שלך, בין מגבר אינטגרייטד בסדר גודל של הסכום אותו אתה מעוניין להשקיע, לבין רסיבר ימאהה מסדרה מקבילה לשלך (כדוגמת 3010).
במידה וביצעת השוואה כזו, אשמח לשמוע מה היתה ההתרשמות שלך.
האם ניסית להשוות ראש בראש הצליל מהרסיבר ב- pure direct, עם מגבר אינטגריטד? עם הרמקולים שלך?
אם אינך נעול על הקניה, מומלץ שתיגש לניסן, ממנו רכשת את הרסיבר, ובקש ממנו לעשות השוואה עם הרמקולים שלך, בין מגבר אינטגרייטד בסדר גודל של הסכום אותו אתה מעוניין להשקיע, לבין רסיבר ימאהה מסדרה מקבילה לשלך (כדוגמת 3010).
במידה וביצעת השוואה כזו, אשמח לשמוע מה היתה ההתרשמות שלך.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
אהלן,lasik כתב:קיפי,
במידה וביצעת השוואה כזו, אשמח לשמוע מה היתה ההתרשמות שלך....
הבאתי מדוד שלי מגבר אינטגרייטד ישן Technics SU-600, הצלילים הגבוהים היו פחות טובים, אך משהו בצלילי הרקע השתפר, והעוצמה השתפרה ב100% כמעט, כלומר במידה ועכשיו עם הימהה אני יכול לשמוע צליל עם -40db,
עם הטכניקס כאינטגרייטד יכולתי לשמוע ב-70db.... החיבור התבצע באופן הנ"ל:
כבל אופטי מהמחשב לימהה, מהימהה PRE OUT לאינטגרייטד והרמקולים מחוברים לאינטגרייטד (ומה הקטע עם הסאב? בשביל מה קניתי סאבוופר "מוזיקלי" אם הוא לא עובד בסטריאו...?)
האמת? עכשיו אני מרחרח לכיוון שדרוג הרסיבר למרנץ 7005 מאחר והוא אמור להיות טוב יותר בסטריאו, בקולנוע ביתי אין לי מילה רעה לומר על הימהה.. מטורף ומפורט עד כדי שמיעת אבנים שנופלות על הכביש.
אני עושה זאת כיוון שהאינטרס שלי הוא כמה שפחות "קופסאות" בסלון... גם ככה הוספתי סאבוופר לכל החגיגה וזה נראה שיש לי תצוגת ק"ב בסלון... אבל אם המרנץ לא יסתדר מסיבה כספית \ לא ישפר בהרבה את עניין הסטריאו אז אלך על אינטגרייטד.
למה אני עושה את כל זה? השיר High Hopes של פינק פלויד - כשבחנתי את הרמקולים לראשונה ב"פיוז", ההתחלה עם כל הפעמונים ואותו זבוב שעושה את דרכו מצד ימין לשמאל נשמע בצורה כל כך חדה וברורה - דבר שקרה גם בLX70 של פיוניר, רק שחוץ מזה הוא נשמע מתכתי ולא מוסיקלי... עכשיו בימהה אני שומע את הזבוב בצורה מעורפלת...
כשאני אשמע את הזבוב והפעמונים מאחור כפי ששמעתי ב"פיוז", אני חושב שאגיע לנחלה.
כן, אני מודע שאני טיפה יורה לכל הכיוונים, מגבר מנורות \ אינטגרייטד \ שדרוג רסיבר..... אני פשוט מחפש פתרון אסתטי שלא יעבור את ה3,500-4,000, אחרי הכל... יש לי אוזן חדה בלי עין הרע, אבל אודיופיל אני לא.
Utopia
אם המגבר הזה לא מפריד טוב אז כנראה שהוא לא איכותי מספיק
לי יש אינטגרייטד שפופרות, מפריד יותר טוב כמעט מכל מגבר טרנזיזטורי ששמעתי
מגבר שפופרת מעניין ששמעתי ומאד לא יקר, תמצא כן: http://www.dvdoor.co.il/categories/45344/YARLAND
אגב, הפוקל לא קשים כל כך להנעה, הם קצת יורדים נמוך באוהם (אאל"ט 3.2 אוהם)
לי יש אינטגרייטד שפופרות, מפריד יותר טוב כמעט מכל מגבר טרנזיזטורי ששמעתי
מגבר שפופרת מעניין ששמעתי ומאד לא יקר, תמצא כן: http://www.dvdoor.co.il/categories/45344/YARLAND
אגב, הפוקל לא קשים כל כך להנעה, הם קצת יורדים נמוך באוהם (אאל"ט 3.2 אוהם)
דיברתי עם הבחור עוד לפני שהוא פרסם אותו... בסטריאו אני בטוח שהוא יהיה טוב יותר מהימהה.. אבל בקולנוע ביתי אני בספק אם הוא יגיע לרמה...BreezeNET כתב:נראה לי שהרסיבר הבא של Arcam יסדר אותך גם בסטראו
הסכום גבוהה, אבל עם הכסף שתמכור את הימאאה שלך אולי תוכל להגיע............
Utopia
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
חבר יקר תנסה קצת להקשיב כאן לחברים
אתה לא עושה טובה לאף אחד רק לעצמך.
יש לך מערכת רמקולים עם פירוט מטורף, אבל לעולם אל תיקח מה ששמעת בחנות כרפרנס. ברגע שהמקום שונה הסאונד לגמרי שונה.
התרגיל שעשית עם האינגרייטד הוסיף הגברה. עוצמה חזקה תמיד נשמעת יותר טוב מעוצמה חלשה, אבל אינה אומרת דבר על איכות הסאונד.
עליך לבדוק טוב את חדר ההאזנה וסידור הרמקולים לפני שתכנס להרפתקה של ציוד נוסף.
כדאי שתציג לנו צילום או שרטוט - לראות שהמערכת מותקנת באופן מיטבי, כדאי גם לרכוש דיסק בדיקה שיבדוק את אקוסטיקת החדר. שום ציוד לא ייפתור חדר חלש ומיקום לקוי.
יש לך מערכת רמקולים עם פירוט מטורף, אבל לעולם אל תיקח מה ששמעת בחנות כרפרנס. ברגע שהמקום שונה הסאונד לגמרי שונה.
התרגיל שעשית עם האינגרייטד הוסיף הגברה. עוצמה חזקה תמיד נשמעת יותר טוב מעוצמה חלשה, אבל אינה אומרת דבר על איכות הסאונד.
כדאי שתציג לנו צילום או שרטוט - לראות שהמערכת מותקנת באופן מיטבי, כדאי גם לרכוש דיסק בדיקה שיבדוק את אקוסטיקת החדר. שום ציוד לא ייפתור חדר חלש ומיקום לקוי.
Re: חבר יקר תנסה קצת להקשיב כאן לחברים
אהלןyosihary כתב:אתה לא עושה טובה לאף אחד רק לעצמך.
כדאי שתציג לנו צילום או שרטוט - לראות שהמערכת מותקנת באופן מיטבי, כדאי גם לרכוש דיסק בדיקה שיבדוק את אקוסטיקת החדר. שום ציוד לא ייפתור חדר חלש ומיקום לקוי....
"חבר יקר תנסה קצת להקשיב כאן לחברים, אתה לא עושה טובה לאף אחד רק לעצמך."
אני מנסה להבין מה מהתגובות שלי גרם לך לרשום כזה דבר, איך הסקת שאני לא מקשיב?
אני משתדל לקחת את כל מה שאומרים לי בחשבון, אבל אתה לא יכול להאשים אותי שבסופו של דבר הבחירה היא שלי.
אני מניח שישנן בעיות אקוסטיקה בחדר ההאזנה (שבמקרה הזה מדובר בסלון),
אך עדיין, אם ברסיבר אחר (LX70) שמעתי את הפירוט כמו שרציתי לשמוע רק לא בגוון הנכון - אז אני מניח שאני פשוט צריך להגיע ל"קופסא" הנכונה...
אני מצרף כמה תמונות של חלל ההאזנה, השתדלתי להוציא את המיטב מכל הציוד מבחינת מיקום -
את האחוריים הרמתי על סטנד שאבי בנה, את הסאבוופר בדקתי בכל צורה ובכל מיקום אפשרי בסלון,
ובקדמיים והסנטר אין יותר מדיי מה לשחק, הסנטר באמצע והקדמיים מדיי פעם עוברים הטייה פנימה\כלפי חוץ - גורם לשינוי מסוים, אבל לא משהו קיצוני.
הסלון שלנו מורכב בהמשך מפינת אוכל, התקרה בגובה של 3.20מ', גודל כל החלל (סלון+פינת אוכל) הוא כ-100 מ"ר.
גודל הסלון בלבד הוא בסביבות ה45 מ"ר.
[img2=550x412]http://www.UpFile4u.Net/Files/7n9c2k.jpg[/img2]
[img2=550x412]http://www.UpFile4u.Net/Files/9m5e4f.jpg[/img2]
וזו תמונה ישנה (לפני הסנטר+סאב) שמראה את הצד השני של הסלון
[img2=550x412]http://www.UpFile4u.Net/Files/2d2d4l.jpg[/img2]
Utopia
טוב , אני אתן לך את השני סנט שלי . אני לא מאמין במגברי מנורות זולים, נקודה.
אני מכיר את הטכניקס ששמעת, הוא רסיבר ווינטאג' די עלוב , לפחות לטעמי , לעומת מרנץ ו/או יותר טוב מיסייון סיירוס 1 , הוא נשמע היה חנוק ולא מפורט , ופשוט משעמם להחריד . יש לו כוח ללא מוח.
מגברי מנורות טובים עדיפים על SS , בגלל שבמחיר שאתה יכול להוציא מהם פירוט ונייטראליות , וללא קטימות (במיוחד פרה מנורות ), אתה לא יכול בד"כ להשיג בSS
מגבר SS שיתנהג כמו מנורות יעלה הרבה יותר
אבל אי אפשר להוציא מגבר מנורות ללא שנאי מעולה , ובמקרה של אינטגרייטד , ללא פרה מעולה , ודברים כאלו עולים כסף .
בתקציב שלך , הייתי הולך על לנסות להשיג סיירוס 1 ולתת אותו לשיפוץ
אני מכיר את הטכניקס ששמעת, הוא רסיבר ווינטאג' די עלוב , לפחות לטעמי , לעומת מרנץ ו/או יותר טוב מיסייון סיירוס 1 , הוא נשמע היה חנוק ולא מפורט , ופשוט משעמם להחריד . יש לו כוח ללא מוח.
מגברי מנורות טובים עדיפים על SS , בגלל שבמחיר שאתה יכול להוציא מהם פירוט ונייטראליות , וללא קטימות (במיוחד פרה מנורות ), אתה לא יכול בד"כ להשיג בSS
מגבר SS שיתנהג כמו מנורות יעלה הרבה יותר
אבל אי אפשר להוציא מגבר מנורות ללא שנאי מעולה , ובמקרה של אינטגרייטד , ללא פרה מעולה , ודברים כאלו עולים כסף .
בתקציב שלך , הייתי הולך על לנסות להשיג סיירוס 1 ולתת אותו לשיפוץ
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
אתה לא מקשיב - דוגמא
ליאור דז הסביר לך את הכשל של בדיקת הזבוב שלך, ואתה נדבק לכך כרפרנס.
התעלמת משאלתו של חנן.
אתה החלטת מראש שאתה צריך לקנות הגברה מבלי שבדקת כלל את המגבלות האקוסטיות של הסט אפ שלך.
רמקול שמאל אצלך חנוק בפינה ומקבל תגבור לא טבעי של באס, והספה שמולו בולעת את הגבוהים.
רמקול ימין פתוח לחדר אחר כמעט 50% מהנמוכים הולכים הצדה.
הרמקולים של הסוראונד הם רמקולים רגילים, ועדיף היה במקומם ביפולריים ממוקמים לצדך ולא מאחוריך.
מה שאני אומר כאן זה השערות מבלי ששמעתי, אבל אתה זקוק ליעוץ אקוסטי דחוף.
שום אלקטרוניקה בכל מחיר לא תפתור את האקוסטיקה.
תקן את האוקוסטיקה, אז תוכל לעדן הלאה.
התעלמת משאלתו של חנן.
אתה החלטת מראש שאתה צריך לקנות הגברה מבלי שבדקת כלל את המגבלות האקוסטיות של הסט אפ שלך.
רמקול שמאל אצלך חנוק בפינה ומקבל תגבור לא טבעי של באס, והספה שמולו בולעת את הגבוהים.
רמקול ימין פתוח לחדר אחר כמעט 50% מהנמוכים הולכים הצדה.
הרמקולים של הסוראונד הם רמקולים רגילים, ועדיף היה במקומם ביפולריים ממוקמים לצדך ולא מאחוריך.
מה שאני אומר כאן זה השערות מבלי ששמעתי, אבל אתה זקוק ליעוץ אקוסטי דחוף.
שום אלקטרוניקה בכל מחיר לא תפתור את האקוסטיקה.
תקן את האוקוסטיקה, אז תוכל לעדן הלאה.