מספר בעיות בממירי HD הוט
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שלום חברים,
אמש עברתי מ- YES ל- HOT. בינתיים יש מספר חבלי לידה שאני מקווה שיפתרו בקרוב.
יש לי מספר בעיות שחיפשתי להן בפורום תשובה ברורה ולא מצאתי, למרות שנראה שהן לא רק נחלתי שלי:
1. חיבור ממיר ה- HD החדש (זהה ל- MAGIC HD רק ללא הדיסק) למסך FHD בקומפוננט, לא מוציא תמונה של FHD (אלא כנראה 576i). אני חייב לחבר בחיבור הזה ולא ב- HDMI (לא חשוב כרגע למה), ולא אמורה להיות בעיה לקבל HD מלא. ראיתי שהיו בנושא הזה התכתבויות בפורום, והיו רבים שטענו שאין בעיה לקבל HD מלא בקומפוננט, אבל לא הצלחתי. הממיר (לפחות בגרסת התוכנה האחרונה) לא מאפשר שום הגדרה רלוונטית לשינוי/קביעת רזולוציה.
2. בממיר ה- Magic HD החדש (עם דיסק), אני מחבר HDMI למגבר (וממנו למקרן), ובמקביל מוציא מ- SCART חיבור למחשב לכרטיס של Hauppauge PVR-150 אליו נכנס S-Video ואודיו. התמונה דרך ה- SCART יוצאת גרועה ובשחור לבן (כמובן שמדובר בערוצי SD בלבד). ניסיתי לשנות את הגדרות ה- SCART בממיר (מאפשר לבחור בין RGB ובין PAL) והתמונה זהה בשניהם. מה לא בסדר?
3. הודגש לי בעת ההתחברות שלא תהיה שום בעיה להעביר את ההארד דיסק בין ממיר ה- MAGIC HD ובין הממיר השני חסר הדיסק, כך שניתן יהיה לצפות בתכנים המוקלטים גם מהממיר השני. כשאני מעביר את הדיסק בין ממירים, הממיר המקבל (רק אחרי הוצאה מהחשמל והחזרה, כלומר BOOT מלא) מזהה את הדיסק ושואל האם להשתמש בו לצרכי הקלטה. כשאני מאשר מופיע מסך המתנה (כאילו מבצע פעולה כלשהי) אבל לאחריו אין שום שינוי והממיר מתנהג כמו ממיר ללא הקלטה. אין שום תפריט רלוונטי וכמובן שלא ניתן לצפות בתכנים המוקלטים או להקליט. מה צריך לעשות?
מישהו יכול לעזור עם אחת או יותר מהשאלות האלה?
השקעתי בבדיקות ונסיונות בירור הרבה זמן ואני כבר ממש מתוסכל מהנושא.
תודה רבה מראש.
יש לי מספר בעיות שחיפשתי להן בפורום תשובה ברורה ולא מצאתי, למרות שנראה שהן לא רק נחלתי שלי:
1. חיבור ממיר ה- HD החדש (זהה ל- MAGIC HD רק ללא הדיסק) למסך FHD בקומפוננט, לא מוציא תמונה של FHD (אלא כנראה 576i). אני חייב לחבר בחיבור הזה ולא ב- HDMI (לא חשוב כרגע למה), ולא אמורה להיות בעיה לקבל HD מלא. ראיתי שהיו בנושא הזה התכתבויות בפורום, והיו רבים שטענו שאין בעיה לקבל HD מלא בקומפוננט, אבל לא הצלחתי. הממיר (לפחות בגרסת התוכנה האחרונה) לא מאפשר שום הגדרה רלוונטית לשינוי/קביעת רזולוציה.
2. בממיר ה- Magic HD החדש (עם דיסק), אני מחבר HDMI למגבר (וממנו למקרן), ובמקביל מוציא מ- SCART חיבור למחשב לכרטיס של Hauppauge PVR-150 אליו נכנס S-Video ואודיו. התמונה דרך ה- SCART יוצאת גרועה ובשחור לבן (כמובן שמדובר בערוצי SD בלבד). ניסיתי לשנות את הגדרות ה- SCART בממיר (מאפשר לבחור בין RGB ובין PAL) והתמונה זהה בשניהם. מה לא בסדר?
3. הודגש לי בעת ההתחברות שלא תהיה שום בעיה להעביר את ההארד דיסק בין ממיר ה- MAGIC HD ובין הממיר השני חסר הדיסק, כך שניתן יהיה לצפות בתכנים המוקלטים גם מהממיר השני. כשאני מעביר את הדיסק בין ממירים, הממיר המקבל (רק אחרי הוצאה מהחשמל והחזרה, כלומר BOOT מלא) מזהה את הדיסק ושואל האם להשתמש בו לצרכי הקלטה. כשאני מאשר מופיע מסך המתנה (כאילו מבצע פעולה כלשהי) אבל לאחריו אין שום שינוי והממיר מתנהג כמו ממיר ללא הקלטה. אין שום תפריט רלוונטי וכמובן שלא ניתן לצפות בתכנים המוקלטים או להקליט. מה צריך לעשות?
מישהו יכול לעזור עם אחת או יותר מהשאלות האלה?
השקעתי בבדיקות ונסיונות בירור הרבה זמן ואני כבר ממש מתוסכל מהנושא.
תודה רבה מראש.
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

asaf23 - תודה על ההתייחסות אבל אני לא כל כך מבין מה כתבת. יש לי כבל שבצידו האחד סקארט ובצד השני S-Video ושני חיבורי אודיו. הכבל הזה חיבר עד אתמול ממיר של YES לכרטיס PVR במחשב HTPC שלי, והתמונה הייתה מעולה. בהחלפה מהממיר של YES לממיר של HOT קרתה התופעה שתיארתי.
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה asaf23. החלפתי לכבל קומפוזיט ואכן נפתרה בעיית השחור-לבן.
מה לגבי שתי השאלות האחרות? אין לאף אחד תשובה? כזכור -
א. הוצאת Full HD דרך קומפוננט (ולא HDMI) בממיר Magic HD (נושא שגם אחרים שאלו עליו ולא קיבל מענה ברור עד כה).
ב. העברת דיסק בין שני ממירי Magic HD שלא עובדת.
תודה מראש למשיבים.
מה לגבי שתי השאלות האחרות? אין לאף אחד תשובה? כזכור -
א. הוצאת Full HD דרך קומפוננט (ולא HDMI) בממיר Magic HD (נושא שגם אחרים שאלו עליו ולא קיבל מענה ברור עד כה).
ב. העברת דיסק בין שני ממירי Magic HD שלא עובדת.
תודה מראש למשיבים.
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
אצלי הממיר החדש MAGIC HD (ללא הדיסק הקשיח )תומך ביציאת הקומפוננט באות HDDanDan כתב:שלום חברים,
תודה רבה מראש....
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

yuria אתה בטוח? אני יומיים עם HOT בטלפונים. הגעתי לדרגים הטכניים הגבוהים ביותר, והתשובה הסופית היא שזה לא נתמך בממיר.
הממיר (גם אצלי זה ה- Magic HD ללא הדיסק הקשיח) מוציא ביציאת הקומפוננט רק 576i. זו תמונה שנראית, בערוצי HD, קצת יותר טוב מהערוצים הרגילים, אבל רחוק מ- HD מלא (1920*1080) ואולי זה מטעה אותך.
אתה בטוח שמה שאתה מקבל הוא HD מלא? אם כן - עשית משהו כדי שזה יעבוד?
תואם לי טכנאי למחר להחלפת הממיר לממיר HD הישן, בטענה שאולי איתו זה יעבוד.
אני מעדיף לא להחליף אם יש אופציה שיעבוד עם הקיים. לכן - אודה אם תתייחס בדחיפות.
הממיר (גם אצלי זה ה- Magic HD ללא הדיסק הקשיח) מוציא ביציאת הקומפוננט רק 576i. זו תמונה שנראית, בערוצי HD, קצת יותר טוב מהערוצים הרגילים, אבל רחוק מ- HD מלא (1920*1080) ואולי זה מטעה אותך.
אתה בטוח שמה שאתה מקבל הוא HD מלא? אם כן - עשית משהו כדי שזה יעבוד?
תואם לי טכנאי למחר להחלפת הממיר לממיר HD הישן, בטענה שאולי איתו זה יעבוד.
אני מעדיף לא להחליף אם יש אופציה שיעבוד עם הקיים. לכן - אודה אם תתייחס בדחיפות.
- yuria
- חבר מביא חבר

קודם כל יש ברשותי כמה אופציות לבדיקה .
ברשותי מסך אמריקאי PN58C8000 שבשום מקרה לא מציג אות 576i ולכן יש ברשותי מעבד וידאו לשם כך .
בתקופה שהמעבד התקלקל חיפשתי בפורום השונים כיצד יכול ממיר HD לתמוך במסך אמריקאי ומצאתי כי כאשר
משדרים אות 1080i ביציאת הקומפוננט המסך יכול לקלוט אות זה ללא צורך במעבד וידאו.
כאשר אני מעביר במסך לכניסת הקומפוננט שמחוברת לממיר ביציאת הקומפוננט (הממיר מכוון כך
שהאות ה-HD הינו 1080i )קולטים פיקס אות HD בתדר 50 הרץ וגם המסך מציין כי הוא קלט אות 1080i בכניסת הקומפוננט

דרך אגב הממיר נראה כך :
http://www.hometheater.co.il/article03350
ברשותי מסך אמריקאי PN58C8000 שבשום מקרה לא מציג אות 576i ולכן יש ברשותי מעבד וידאו לשם כך .
בתקופה שהמעבד התקלקל חיפשתי בפורום השונים כיצד יכול ממיר HD לתמוך במסך אמריקאי ומצאתי כי כאשר
משדרים אות 1080i ביציאת הקומפוננט המסך יכול לקלוט אות זה ללא צורך במעבד וידאו.
כאשר אני מעביר במסך לכניסת הקומפוננט שמחוברת לממיר ביציאת הקומפוננט (הממיר מכוון כך
שהאות ה-HD הינו 1080i )קולטים פיקס אות HD בתדר 50 הרץ וגם המסך מציין כי הוא קלט אות 1080i בכניסת הקומפוננט
דרך אגב הממיר נראה כך :
http://www.hometheater.co.il/article03350
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רסיבר Marantz SR7015
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התשובה המהירה. הלוואי שיעבוד גם אצלי ושאוכיח להוט שהם טועים...
אני רק לא יודע מה לעשות כדי שיעבוד. ניסיתי גם על שני מסכים שונים.
איך הגדרת שאות ה- HD יהיה 1080i ? הרי אם מחברים את הממיר דרך קומפוננט, אין שום מקום להגדיר רזולוציה וברגיל הוא מוציא רק 576i.
ניסיתי אפילו (בעצת המחלקה הטכנית ב HOT, לפני שהודיעו לי שלא נתמך) לחבר את הממיר למסך אחר, שיש בו כניסת HDMI, בכבל HDMI. רק אז מופיעה אופציה של HDMI בהגדרות תצוגה, ושם ניסיתי להגדיר במקום "אוטומטי" רזולוציה של 1080i בהגדרות הרזולוציה של HDMI, ואז לנתק את כבל ה- HDMI ולחבר במקומו בקומפוננט. מה שקרה זה שהאופציה של HDMI בממיר נעלמה (כאמור היא מופיעה רק כשמחוברים ב- HDMI) וגם הגדרות הרזולוציה לא "תפסו", ושוב נותרתי עם 576i בקומפוננט. אגב, זה קרה גם בהגדרת רזולוציות אחרות ולא רק 1080i.
יכול להיות שיש לך גרסת תוכנה ישנה בממיר, ושבגרסה האחרונה (או אחת האחרונות) היכולת נפגמה ?
אני כבר לא יודע על מה לחשוב...
אנא נסה לעזור ולחשוב איך יכול לעבוד גם אצלי. המון תודה מראש !
אני רק לא יודע מה לעשות כדי שיעבוד. ניסיתי גם על שני מסכים שונים.
איך הגדרת שאות ה- HD יהיה 1080i ? הרי אם מחברים את הממיר דרך קומפוננט, אין שום מקום להגדיר רזולוציה וברגיל הוא מוציא רק 576i.
ניסיתי אפילו (בעצת המחלקה הטכנית ב HOT, לפני שהודיעו לי שלא נתמך) לחבר את הממיר למסך אחר, שיש בו כניסת HDMI, בכבל HDMI. רק אז מופיעה אופציה של HDMI בהגדרות תצוגה, ושם ניסיתי להגדיר במקום "אוטומטי" רזולוציה של 1080i בהגדרות הרזולוציה של HDMI, ואז לנתק את כבל ה- HDMI ולחבר במקומו בקומפוננט. מה שקרה זה שהאופציה של HDMI בממיר נעלמה (כאמור היא מופיעה רק כשמחוברים ב- HDMI) וגם הגדרות הרזולוציה לא "תפסו", ושוב נותרתי עם 576i בקומפוננט. אגב, זה קרה גם בהגדרת רזולוציות אחרות ולא רק 1080i.
יכול להיות שיש לך גרסת תוכנה ישנה בממיר, ושבגרסה האחרונה (או אחת האחרונות) היכולת נפגמה ?
אני כבר לא יודע על מה לחשוב...
אנא נסה לעזור ולחשוב איך יכול לעבוד גם אצלי. המון תודה מראש !
- yuria
- חבר מביא חבר

גם הגרסה הקודמת וגם הגרסה 393 עובדים באותה תצורה .
את הגדרת האות ל-1080i אני מבצע בהגדרות של אות ה-HD ואוטומאטית יציאת הקומפוננט
מתכוונת לאות 1080i .....
אצלי שתי היציאות מחוברות גם יציאת ה-HDMI ישירות למעבד וידאו ומשם למסך
ב-HDMI ויציאת הקומפוננט מהממיר ישירות למסך .
יכול להיות שאתה חייב לחבר את יציאת ה-HDMI להתקן כלשהוא
(אצלי מעבד ודיאו אצלך יכול להיות רסיבר כלשהוא)
ואז יציאת הקומפוננט תוציא אות HD ......
בהצלחה

את הגדרת האות ל-1080i אני מבצע בהגדרות של אות ה-HD ואוטומאטית יציאת הקומפוננט
מתכוונת לאות 1080i .....
אצלי שתי היציאות מחוברות גם יציאת ה-HDMI ישירות למעבד וידאו ומשם למסך
ב-HDMI ויציאת הקומפוננט מהממיר ישירות למסך .
יכול להיות שאתה חייב לחבר את יציאת ה-HDMI להתקן כלשהוא
(אצלי מעבד ודיאו אצלך יכול להיות רסיבר כלשהוא)
ואז יציאת הקומפוננט תוציא אות HD ......
בהצלחה
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רסיבר Marantz SR7015
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

כשאתה כותב "את הגדרת האות ל-1080i אני מבצע בהגדרות של אות ה-HD" אתה מתכוון תחת הגדרות ה- HDMI בתפריט "הגדרות תמונה" תחת "הגדרות"?
ניסיתי את זה, ואפילו בתצורה שציינת (חיבור במקביל של כבל HDMI וגם של קומפוננט), גם עם שני ממירים שונים וגם בשתי טלויזיות שונות.
יש לך רעיון מה יכול לגרום לזה שדווקא אצלך זה עובד?
חשבתי על הגדרה מרוחקת של הממיר (מהוט עצמה) אבל הם טוענים שאין שום הגדרה רלוונטית מהצד שלהם.
ואולי יש כאן בפורום מישהו מהוט, או מישהו אחר שזה עבד לו, עם רעיון?
אולי למישהו מהמנהלים יש רעיון?
אני כבר מיואש, במיוחד לאור העובדה שאני מבין שזה אמור לעבוד...
ניסיתי את זה, ואפילו בתצורה שציינת (חיבור במקביל של כבל HDMI וגם של קומפוננט), גם עם שני ממירים שונים וגם בשתי טלויזיות שונות.
יש לך רעיון מה יכול לגרום לזה שדווקא אצלך זה עובד?
חשבתי על הגדרה מרוחקת של הממיר (מהוט עצמה) אבל הם טוענים שאין שום הגדרה רלוונטית מהצד שלהם.
ואולי יש כאן בפורום מישהו מהוט, או מישהו אחר שזה עבד לו, עם רעיון?
אולי למישהו מהמנהלים יש רעיון?
אני כבר מיואש, במיוחד לאור העובדה שאני מבין שזה אמור לעבוד...
- yuria
- חבר מביא חבר

כן .DanDan כתב:כשאתה כותב "את הגדרת האות ל-1080i אני מבצע בהגדרות של אות ה-HD" אתה מתכוון תחת הגדרות ה- HDMI בתפריט "הגדרות תמונה" תחת "הגדרות"?
.....
הממיר שיש לך זה הממיר שצירפתי לינק אליו?
ביום ההתקנה אמרו לי במפורש (הטכנאי המתקין)שממיר ה-HD הישן
לא תומך באות HD ביציאת הקומפוננט .
תדרוש החלפה מהוט
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רסיבר Marantz SR7015
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

כן. הממיר שיש לי זה הממיר שצרפת לינק אליו (כמו שכתבתי, זה ממיר ה- MAGIC HD רק בלי הדיסק, כמו אצלך).
לי אמרו מהתמיכה בדיוק להפך (אחרי יומיים של בירורים, לטענתם עם הדרגים הבכירים ביותר, לרבות מי שהביא את הממיר החדש לארץ) - שהממיר החדש לא תומך ב- HD ביציאת הקומפוננט, אבל שהישן תומך (ומחר אמור טכנאי להגיע ולהחליף לי לממיר HD ישן...).
בדקתי את זה גם עם ממיר MAGIC HD נוסף (הפעם ממיר שיש בו דיסק), והתופעה זהה.
מה עוד אפשר לעשות?
לי אמרו מהתמיכה בדיוק להפך (אחרי יומיים של בירורים, לטענתם עם הדרגים הבכירים ביותר, לרבות מי שהביא את הממיר החדש לארץ) - שהממיר החדש לא תומך ב- HD ביציאת הקומפוננט, אבל שהישן תומך (ומחר אמור טכנאי להגיע ולהחליף לי לממיר HD ישן...).
בדקתי את זה גם עם ממיר MAGIC HD נוסף (הפעם ממיר שיש בו דיסק), והתופעה זהה.
מה עוד אפשר לעשות?
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון: היה אצלי טכנאי. החליף לממיר HD ישן. יש וידאו ברזולוציית 1080i בקומפוננט.
עצוב שדווקא הממיר החדש לא תומך בזה באופן טריוויאלי (הייתי כותב שלא תומך בכלל, אבל אצל yuria זה כן עובד באופן שלא ברור לי).
לגבי העברת דיסק בין ממירים - גם זה כנראה עדיין לא נתמך (למרות הפרסומים). עשיתי נסיונות בנושא, וגם זה לא מצליח...
בקיצור - HOT יצאה בפרסומים לגבי הממיר החדש אבל בינתיים יש לחברה עוד הרבה עבודה בכדי לפרוע את השטר.
עצוב שדווקא הממיר החדש לא תומך בזה באופן טריוויאלי (הייתי כותב שלא תומך בכלל, אבל אצל yuria זה כן עובד באופן שלא ברור לי).
לגבי העברת דיסק בין ממירים - גם זה כנראה עדיין לא נתמך (למרות הפרסומים). עשיתי נסיונות בנושא, וגם זה לא מצליח...
בקיצור - HOT יצאה בפרסומים לגבי הממיר החדש אבל בינתיים יש לחברה עוד הרבה עבודה בכדי לפרוע את השטר.