העברת כבלים בבית חדש

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
avnerc99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, חדש בפורום.

סיימתי לבנות בית והשתדלתי להכין את כל הצנרת הנדרשת לעניין רשת המחשבים והמולטימדיה.
כל הציוד אצלי (ממיר, DVD, רסיבר, מחשב) נמצא בנישה נסתרת בסלון שרחוקה כ- 6 מ' מהפלזמה).
מהנישה הזו יש צינור 2" שרשורי שמאפשר העברת כבלים לפלזמה (היום בדיעבד אני יודע שהייתי צריך להעביר עוד צינור נוסף לידו).

בכל מקרה עשיתי חישוב של כל הכבלים שאמורים לעבור דרך הצינור והמסקנה כזו:
5 כבלים של הרמקולים (ריכוז הרמקולים המקורי נמצא מתחת לטלוויזיה כיוון שחשבנו בהתחלה להשאיר את הרסיבר במזנון שמתחת לפלזמה ולאור השינוי הרי שאת כל מה שמגיע לשם אצטרך להעביר לרסיבר)
3 כבלי RCA - חיבור הממיר לפלזמה
3 כבלי RCA - חיבור DVD לפלזמה.

סה"כ 11 כבלים. את כולם אשחיל ללא מחברים. בצד של הפלזמה הכבלים יצאו מהצינור ויחוברו ישירות אליה וכך יוסתר החור בקיר שממנו יוצאים הכבלים למעט כמובן כבלי הרמקולים שימשיכו בצינורות נוספים עד למיקום של כל רמקול)
בצד השני כל הכבלים יחוברו למחברים נקבה בהלחמה (RCA / PL בהתאם ליעוד) ויורכבו על קופסת חיבורים D18 כך שהכל יהיה מסודר ולא יצאו כבלים מהקיר בנישה שבניתי לציוד.

הבעיה שנתקלתי בה היא בעניין כבל המחשב.
כמובן שרציתי לחבר את המחשב לפלזמה. אין לי עדיין מחשב קבוע לנושא ולכן חשבתי להכין חיבור VGA בנישת המכשירים כך שאוכל לחבר בכל פעם את אחד מהניידים.

מה שחשבתי לעשות הוא לרכוש כבל VGA באורך המתאים, לחתוך לו את הראש מצד אחד להשחיל בצינור כך שהראש שנותר על הכבל יחובר לפלזמה ובצד השני להלחים מחבר חדש. את המחבר החדש אחבר לצד האחורי של מודול גוויס עם VGA נקבה שמשמש מין מופה וכך בנישת המכשירים שלי יהיה חיבור אסטטי של מחשב ואוכל להתחבר אליו עם כל מחשב נייד שיתחשק לי. כמובן שאת האודיו אחבר לרסיבר (עדיין צריך ללמוד איך) או שבמידה ויהיה לי מקום בצינור אעביר עוד כבל לנושא האודיו.

לכאורה הכל טוב, העניין הוא שיש לי חשש שחיתוך כבל VGA והלחמתו מחדש תפגע באיכות באופן משמעותי וחבל יהיה לגלות זאת רק כשאסיים את העבודה. מה גם שהחיתוך יהיה לפני הפילטר כי אין סיכוי שהפילטר יעבור בצינור).

אין לי יומרות לאיכות עילאית, בסך הכל רוצה שאפשר יהיה לראות תכנים בפלזמה בצורה טובה כשיושבים בסלון והכי חשוב שהכל יהיה אסתטי ומסודר כך שלא נצטרך טכנאי בכל פעם שנרצה לחבר מחשב לפלזמה וגם הילדים יוכלו לעשות זאת בקלות.

ברור לי שאם אצליח להשחיל כבל HDMI יהיה מצוין למרות שלא בכל הניידים יש לי חיבור כזה. כיוון שלא נראה לי שאצליח להשחיל הרי שהפתרון שחשבתי עליו נראה לי כפתרון הראלי ביותר.

אגב אין לי כל כך מושג מה אעשה אם ארצה להחליף את הממיר שלי לממיר HD אז באמת אדרש לכבל HDMI ולאלוהים יודע איך אעביר אותו.

יש למשהו רעיון אחר או הערות / הארות?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

קודם כל אני חייב להגיד שאין חשש מחיתוך של מחבר הVGA והלחמתי. בשוק קיימים גם כבלים עם ראש פריק, כך אפשר להשחיל ולחבר את הפינים לפי הסכמה.

לגבי החשש שלך של שדרוג הHDMI, תוכל להשתמש בכבל VGA כחוט משיכה...

אם אין אפשרות או שאתה חושב שתהיה בעיה בעתיד הפתרון הוא להעביר זוג כבלי רשת... כיום VGA עובר בכבל בודד אחד וHDMI עם זוג כבלים.
כבל יש מוצרים שמעבירים על כבל אחד אך הם עדיין יקרים לשוק הפרטי.

במידה ואתה מתכוון לבצע לבד את ההשחלות ואת החיבורים רצוי להתיעץ עם בעל מקצוע (כאן בפורום או להזמין אותו הביתה).
במידה ואתה חושש שמשהו יקרה בדרך לכבלים ואין לך את המחברים המתאימים רצוי ואך מומלץ להשתמש בשירותיו של בעל מקצוע...
יש גם מוצרים דומים בשוק
 יש גם מוצרים דומים בשוק
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

avnerc99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

עידכונים

שליחה #3 

אתמול סגרתי עם YES שדרוג של הממיר ל- HD וזה מיתר את הצורך בהשחלת כבלי קומפוזיט / קומפוננט לטלויזיה מהממיר (נחסכו שלושה כבלים).

כמו כן לאחר שהתייעצתי עם חבר החלטתי להעביר לטובת המחשב כבל HDMI נוסף מתוך הנחה שמרבית המחשבים החדשים מצויידים ביציאה כזו.

השורה התחתונה:
אעביר שני כבלי HDMI אחד אחרי השני ולאחר השחלתם אעביר את שאר הכבילה של הרמקולים. אם יהיה מקום אעביר עוד קומפוזיט אחד עם אודיו כמובן כחיבור רזרבי.

האם יש למשהו הצעה איך ניתן רגע להתחבר עם מחשב שיש לו יציאת VGA לכבל ה- HDMI האם יש מתאם? אולי יש מתאם לקומפוזיט הרזרבי?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

לדעתי חבל להתעסק עם חיבור VGA למרחקים ארוכים.
עדיף לך לשים במחשב כרטיס מסך עם יציאת HDMI. כרטיס מסך כזה עם יכולת מלאה לניגון תכני HD עולה פחות מ-200 ש"ח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”