האם ניתן לחלק תקשורת למספר כרטיסי רשת בוינדוס?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה להעלות חומר רב לשרת הנמצא בחו"ל.
כרגע אני מחובר דרך ספק מוסדי עם קצב העלאה של 8Mbits לחיבור יחיד.
באופן תיאורטי קיימת האפשרות להתחבר בו זמנית עם מס' כרטיסי רשת ולקבל קצב יותר גבוה.
מבחינה מעשית אני לא בטוח שזה יקרה, לפחות בסביבת LAN לא ראיתי שוינדוס מנצלת שני כרטיסי רשת להגברת מהירות העברת קבצים.
האם ניתן לבצע הגדרות מסויימות ע"מ לחייב את וינדוס 7 להשתמש בכל התקני הרשת?

kobid84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

חיובי, זה נקרא TEAMING
אתה "אוסף" את כל כרטיסי הרשת שקיימים במחשב ומאחד אותם ליציאה אחת, כך מערכת ההפעלה יודעת לחלק את העומסים בין כל הכרטיסים
יש אפשרות גם להאיץ ולאחד את כל הכרטיסים ליציאה מהירה אחת זה נקרא link aggr. קרא קצת על זה בגוגל, בעיקרון אתה צריך כרטיס רשת עם יציאה כפולה (אלו בעיקרון כרטיסים של שרתים) לא זולים, אלא אם תזמין בEBAY, כמובן לבדוק שהכרטיס תומך ב TEAMING
לאחר התקנת הכרטיס במחשב יש תוכנה שמגיעה איתו ודרך התוכנה אתה מגדיר את סוג ה TEAM שתרצה כפי שציינתי מעלה

דרך אגב, לביצועים ממש ממש חזקים הייתי ממליץ לך לחבר כל פורט של כרטיס רשת לסוויץ' שונה ואז אתה מקבל את הביצועים הכי טובים שיכולים להיות
Kobi D

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

kobid84 כתב:חיובי, זה נקרא TEAMING
אתה "אוסף" את כל כרטיסי הרשת שקיימים במחשב ומאחד אותם ליציאה אחת, כך מערכת ההפעלה יודעת לחלק את העומסים בין כל הכרטיסים
יש אפשרות גם להאיץ ולאחד את כל הכרטיסים ליציאה מהירה אחת זה נקרא link aggr. קרא קצת על זה בגוגל, בעיקרון אתה צריך כרטיס רשת עם יציאה כפולה (אלו בעיקרון כרטיסים של שרתים) לא זולים, אלא אם תזמין בEBAY, כמובן לבדוק שהכרטיס תומך ב TEAMING
לאחר התקנת הכרטיס במחשב יש תוכנה שמגיעה איתו ודרך התוכנה אתה מגדיר את סוג ה TEAM שתרצה כפי שציינתי מעלה

דרך אגב, לביצועים ממש ממש חזקים הייתי ממליץ לך לחבר כל פורט של כרטיס רשת לסוויץ' שונה ואז אתה מקבל את הביצועים הכי טובים שיכולים להיות
...
כל הכבוד, אחלה תשובה...
שאלה, אם הקו מוגבל לקצב העלה קבוע, כיצד הכפלת כרטיסי רשת תגרום לקצב העלה גדול יותר??

כפי שידוע לך תעבורת רשת במיוחד לחו"ל צריכה להיות בחבילה אחת מחשש לאיבוד מידע, לכן אם המידע יחולק בין כרטיסי רשת ואיפשהו במהלך הטיול של המידע ברשת זה ילך לאיבוד, בסוף יגיע חלק לא שלם, ולכן לא יהיה נגיש או שיהיה תקול...

הרבה פעמים קיבלתי נתונים מחברות בחו"ל שהקובץ הגיע לא שלם... לאחר בקשה לשליחה נוספת קיבלתי בסדר והיו מצבים שקיבלתי עם שגיאה במקום אחר...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

kobid84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

תודה רבה!
הכוונה שלי היא לגביי התקשורת הפנימית LAN, לגביי ה WAN אין יותר מידי מה לעשות
תמיד אפשר לבקש קו ישיר לחו"ל דרך ה ISP אבל זה בדיוק כמו לקחת משכנתא....
Kobi D

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #5 

kobid84 כתב:חיובי, זה נקרא TEAMING

...
תודה קובי. (Y)
זה בדיוק מה שאני רוצה לבצע.
JEXY כתב: כל הכבוד, אחלה תשובה...
שאלה, אם הקו מוגבל לקצב העלה קבוע, כיצד הכפלת כרטיסי רשת תגרום לקצב העלה גדול יותר??
...

העניין הוא שאני יכול להתחבר ליותר מ"קו" אחד.
JEXY כתב: כפי שידוע לך תעבורת רשת במיוחד לחו"ל צריכה להיות בחבילה אחת מחשש לאיבוד מידע, לכן אם המידע יחולק בין כרטיסי רשת ואיפשהו במהלך הטיול של המידע ברשת זה ילך לאיבוד, בסוף יגיע חלק לא שלם, ולכן לא יהיה נגיש או שיהיה תקול...

הרבה פעמים קיבלתי נתונים מחברות בחו"ל שהקובץ הגיע לא שלם... לאחר בקשה לשליחה נוספת קיבלתי בסדר והיו מצבים שקיבלתי עם שגיאה במקום אחר...
...

זה אחד מהחששות שלי, העניין הוא שהעברת הקבצים מתבצעת בפועל ע"י כלי גיבוי ייעודי שמנהל את התקשורת מול השרת באופן אוטומטי.

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

למיטב הבנתי Teaming צריך להעשות גם ברמת ה-switch, ולכן בטח שאי אפשר לחבר כל כרטיס ל-Switch אחר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #7 

אם מדובר בחיבור מוגבל אפשר לייעד כתובת ip חיצונית נפרדת לכל כרטיס ואז לעשות bind לשתי תוכנות, כל אחת לכרטיס משלה וכך מכל בחינה שהיא המחשב בפועל נראה כלפי חוץ כשני מחשבים שונים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”