זקוק לעזרה בדבר ה-HTPC שלי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
יש ברשותי מחשב HTPC אקסטרימר אולטרא עוד מעט כבר שנה.
סך הכל אני מרוצה ממנו מאוד אבל על פניו אני מרגיש איפה שהוא פספוס ואני אסביר את עצמי.
המחשב מצוייד בהרד דיסק פנימי בנפח של 120 ג"ב WD כמובן
לאותו מחשב מחובר מפצל USB עם ספק חשמל המכיל 4 כוננים קשיחים חיצוניים, צורב DVD, מקלדת+עכבר לוג'יטק, דונגל BT וממיר DVBT.
המחשב מחובר גם למסך הטלוויזיה שלי וגם במתאם DVI-VGA למסך 17" CRT
כרגע מותקנת בו ווינדוס 7 64 ביט הפצה של אולטימה.
על המערכת התקנתי כמובן את הקודאקים של שארק המומלצים פה,
בסרטי DIVX/XVID אין שום בעיה בהצגה, גם לא 480P.
כשאני שם סרט של 720P אפילו ב-X264 אני סובל מקרטועים ומריחות כאילו כל המחשב הולך למות... אני לא יודע מה אני מפספס, ניסיתי לשחק בהגדרות האצה כמו שהומלץ פה בפורום אבל אין שיפור.
התוצאות דומות גם ב-XBMC, VLC ובמדיה פלייר של ווינדוס.
אתמול התקנתי את ה-openelec על DOK ובדקתי מה קורה והפלא ופלא אני מריץ בקלות 720P בסביבה של לינוקס... הזוי מכאן שזו לא בעית חומרה אלא בעית תוכנה... אני חושב על פירמוט המחשב והתקנה חוזרת של הווינדוס מהתחלה..
המחשב עובד 24/7 עם יוטורנט ואני חייב סביבת חלונות, אני עובד עם תוכנות ולכן עדיף 64 ביט ולא 32..
אשמח אם אפשר הכוונה במה אני מפספס ואם אפשר לצאת מכל העסק ללא פירמוט אז זה יהיה הכי טוב...
מעבר לכך ברמת ה-DVBT לא הצלחתי על אף כל המדריכים להפעיל את התצורה ב-XBMC אני מגיע למצב שאני רואה את הפלאגאינים מותקנים ברשימת ה-ADD ON אבל אי אפשר לעשות להם ENABLE :| כך שכל פעם אני מחליף תצורות בין המדיה פורטל וה-XBMC... ואני אוהב את ה-XMBC ורוצה שהכל יפעל דרכו...

תודה רבה מראש על העזרה שלכם חברים,
בני

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

היית צריך להפעיל פענוח חומרה של כרטיס המסך (DXVA), למשל ע"י המקודד FFDShow DXVA video decoder. הוא נמצא בשארק, אבל אתה כנראה השארת את השארק על ברירת המחדל שהיא להשתמש במקודדים של מיקרוסופט. זו ככל הנראה הסיבה שהמדייה פלייר לא ניגן טוב את התכנים.
ב-VLC עד כמה שידוע לי אין תמיכה ב-DXVA (או שיש וצריך לאפשר אותו בהגדרות).
ב-XBMC צריך לאפשר פרמטר הנקרא Hardware acceleration בתפריט הוידאו.
וכמובן להוריד מאנוידיה (ולא מעדכון אוטומטי של Windows) את הדרייבר המלא והעדכני לכרטיס המסך.

בכל מקרה, יש כאן כמה וכמה מדריכים, כמו, למשל, "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" המסביר איך ניתן בקלות להגדיר את הנגן MPC HC לניגון תכני HD תוך שימוש ב-DXVA.

בכל מקרה, שמח שעובד לך טוב בלינוקס! (Y)

לגבי ה-DVB-T, אני פחות מבין בזה, מקווה שיהיו פה עוד שיוכלו לעזור לך.

(ובמאמר מוסגר - קצת פיספסת את הנקודה של "מחשב זעיר" אם חיברת אליו כל כך הרבה ציוד היקפי עם מפצל USB, לא?)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

pixies היי,
תודה על המענה המלא כמובן.
אתה צודק במספר דברים,
1 - את השארק הגדרתי בדיוק כמו שהנחת במדריך של הנעוץ - תתפלא הנעוץ שלך היה פתוח לפני בכל הקינפוג הראשוני
2 - הבהרת לי את ה-VLC אז סבבה
3 - ב-XBMC אכן אפשרתי את זה אך לא היה שיפור מה שכן לגבי הדרייברים אתה אכן צודק, ועשיתי טעות שנתתי לעצמי להאמין שמייקרוסופט תדאג להשאיר אותי מעודכן בדרייברים יציבים ומאושרים על ידה לטובת הרצת הפלטפורמה כשסך הכל היא דואגת לתחת שלה, באתר של NVIDIA יש דרייברים הרבה יותר חדישים משלי.. הפתעה.. אני מעדכן אותם כרגע

הסרתי כרגע את כל הקודאקים, גם את ה-VLC וגם את ה-XMBC.
אני הולך קודם לעדכן דרייברים של כרטיס המסך, לאחר מכן להתקין שוב את החבילה ולקפנג אותה שנית ובסוף להתקין את ה-XBMC כמובן שתיהיה בדיקת ביניים של הרצת סרטי HD דרך המדיה פלייר, מקווה שהעסק ייפתר כי פירמוט זה לחלשים.

בלינוקס הכל עובד מצויין ומהיר, אני חולה על לינוקס אבל לצערי התכנים בהם אני עושה שימוש רוצים מערכת חלונות אז באסה מעט,
בדבר ה-DVBT אם אני זוכר נכון אתה זה שהעלת פה את המודעות עם פריצת דרך של הרצת ה-DVBT דרך ה-XBMC אני טועה? (Y)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

לא.
אם אני לא טועה, זה היה dhead2009.

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

pixies,
לצערי תקלה אחרת נוצרה וזו אי יכולת להריץ קבצי MKV, המדיה פלייר טוען שאין לו את הקודאק הדרוש.
פעלתי לפי המדריך שלך בנעוץ אין לי מושג מה פספסתי... DIVX/XVID עובד תקין.
כמובן שהתקנתי גם את החבילה של שארק הרגילה וגם את המורחבת ל-64 ביט, הצלבתי את ההגדרות כפי שכתבת ונאדה..

מה דעתך?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

למה לא לעבוד עם MPC HC? כמעט אף אחד פה לא עובד עם מדיה פלייר בשביל צפייה בתכנים.

benny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

מצאתי את הבעיה, שאריות מהשארק הקודם... שוב הסרה מוחלטת והתקנה מחדש עם ריסטרט.. והכל עובד כמו חלום וחלק.. בנתיים בדקתי תכני 720P וזה מרגיש מעולה - תודה רבה!

שאלת ה-DVBT נשארה פתוחה, אשמח לקבל סיוע ממי שיצא לו להתעמק בזה מול ה-XBMC

עדכון: סרטי 1080P רצים מקורטע במדיה פלייר עם מריחות, בעצת התקנתי את MPC-HC ועבדתי לפי המדריך להגדרתו פה באתר, הסרטים עובדים ללא מריחות אבל עם מעט אטיות.
האם זה נורמלי? משהו שאני צריך לעשות מעבר או שפספסתי?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”