מחפש ראוטר לשידור של 50 מטר וכמה קירות בודדים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #1 

אני עובר עם אחותי דירה בקרוב, שממוקמת 50 מטר אווירי במורד ההר מדירת הוריי. לאחר שבדקתי כדאיות של נט-סטיק ופתיחת הוט-ספוט אישי מהפלאפון ראיתי שככל הנראה הפתרון הכי טוב הוא ראוטר חזק שיהיה מסוגל לשדר כ-50 מטר אל הדירה אליה נעבור שנמצאת במורד ההר ועל האות לעבור כמה קירות בודדים אם אציב את הראוטר החדש גבוה על הקיר הקיצוני/חיצוני של בית הוריי וכך הוא יעבור מינימום קירות והתדר יתפרש מלמעלה יותר טוב.

*אשמח להמלצה לראוטר טוב שיעשה את העבודה ויהיה חזק דיו לעבור את הטווח הנ"ל (בהנחה וזה קיים ). ראיתי את אלו בזאפ- http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c- ... a%e1%e9%ed . יש משהו מומלץ משם?

*האם אני אצטרך מגבר אות או אנטנה מחוזקת או משהו בסגנון כדי לעבור את הטווח הנ"ל?
ראיתי גם כאן מספר סוגים, תהיתי לדעת מה יהיה מתאים או שמומלץ משהו אחר?
http://www.ebay.com/itm/2-4GHz-20dBi-RP ... 484wt_1037
http://www.ebay.com/itm/20-dBi-2-4GHz-B ... 111wt_1037
http://www.ebay.com/itm/2-4-GHz-12-17dB ... 713wt_1037

*האם זה נכון לתלות את הראוטר גבוה(הכוונה לאנטנה) כדי לקבל פריסה יותר רחבה?(ל פי מה שידוע לי, פעם אחרונה שבדקתי ע"פי חוקיי הפיזיקה הכלל הזה היה נכון )

*אני מניח שתקציב של 500 יספיק (או קצת יותר במידת הצורך) כשהמטרה היא לכוון לכמה שפחות.. (סטודנט תפרן.. )

*אם יש דרך אחרת להעביר אות למרחק שכזה בדרך שלא חשבתי עליה אשמח שתפרטו.

המון תודה ויום טוב! (Y)

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

קודם כל, להציב את האנטנה גבוה לא נותן פריסה רחבה יותר. על איזה חוק פיזיקלי אתה מסתמך פה? אנטנות מהסוג הזה הן אומני-כווניות, כלומר, משדרות הצידה לכל הכוונים בצורה הזו :

תמונה
כלומר, כדי לקבל קליטה מקסימלית במורד ההר, תציב את האנטנה בניצב לשיפוע ההר (ולא במקביל)

לנט-סטיק ופלאפון יש אנטנות קטנות מאוד, זו לא אנדיקציה, כדאי לבדוק את זה עם הדבר האמיתי.
אני לא בטוח שראוטר בלבד יכסה את הטווח הזה באופן מספק אבל ייתכן שאני טועה כי מעולם לא ניסיתי לעשות דבר כזה.
יש כמה דברים שאתה יכול לעשות (במידה ובאמת ראוטר בלבד לא מספק את בסחורה) :
1. להציב נקודות גישה או משחזרים בדרך.
2. להרכיב מעין רפלקטור מנייר כסף או רשת מתכתית מאחורי האנטנות בשביל להגדיל את הטווח בכוון מסוים.
3. שילוב של 1 ו-2.
4. להעביר כבל.

באופן כללי אני ממליץ על הראוטר tp-link wr1043nd. יש לו טווח קליטה מעולה (לא יודע אם יספיק למה שאתה רוצה לעשות אבל ביחס לראוטרים אחרים זה טווח גדול) והוא ראוטר מצויין באופן כללי במחיר לא יקר.

לגבי אנטנות חזקות, צריך לראות איזו אנטנה מתאימה, גם לזה יש גבול, לשים אנטנה ענקית על משדר קטן לא בהכרח תיתן ביצועים טובים יותר. אני לא יודע להמליץ על אנטנה.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

WTFisTHAT
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

50 מטר ? והתעסקות עם האנטנותה אלה...?
לא יהיה יותר פשוט להעביר כבל רשת ולקבל ביצועים יותר טובים ?

roee7777
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 809
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #4 

תעביר כבל רשת 50 מטר, זאת האופציה הכי טובה.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #5 

הראוטר שאני ממליץ עליו הוא TP-LINK 1043 - נחשב לראוטר מעולה מבחינת WIRELESS ואצלי אני קולט בכל הבית (מרחק של כ-4- מ') .
הראוטר מגיע עם 3 אנטנות , חיבורים קווים של 1GB ושלל תוספות .

הנה לינק למוצר:
http://www.netcheif.com/Reviews/TL-WR10 ... 1043ND.htm

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כיום יש לי ראוטר ישן של סימנס שקנינו מבזק בזמנו לפני מס' שנים.

להעביר כבל רשת 50 מטר זה כמו למתוח חוט דייג בכניסה לדלת ולחכות שמישהו יפול. זה מקור רציני לסכנות כי בונים בין טווח הבתים שלנו וכבל 50 מטר יהווה חתיכת בעיה. מה גם שאין לי כוח לשדך כבל . לא יודע אם זה גם בעיה, אבל אני מזכיר שמדובר בי ובאחותי ולכן צריך 2 חיבוריי אתרנט.
בצורה כזו יש גם בעיה עם נטסטיק מהחברה הסלולארית כי מדובר רק בגולש אחד כל פעם ואם נדבר על פתיחת HOT-SPOT מהסמארטפון שלי, אז ברגע שאחותי תרצה לגלוש לא יהיה לה.

למען הפרוטוקול, אני לא בטוח שאכן מדובר ב-50 מטר אווירי, זה להערכתי.

אגב, הררי- הרעיון מאחוריי הצבת האנטנה בנקודה הכי גבוה עומד מאחוריי העובדה שכל אנטנה שיצא לי לראות בחיי מוצבת גבוה ככל האפשר. תקן אותי אם טעיתי (אני איש מכונות ולא אלקטרוניקה :roll: ).

ה-1043 TP-LINK אידיאלי כפי שחשבתי לעצמי, רק שהידע שלי ברשתות לא להיט ואחד הדברים הטובים בראוטר המיושן שיש לנו הוא שאין צורך בקופסה השחורה הקטנה שהייתה לנו פעם (מודם זה נקרא אם אני לא טועה) וכשיצא לי להתקין במס' מקומות ראוטר היה צורך בקופסה המתווכת המעצבנת הזו. האם אזדקק לה או שישר לחבר כבלים ויש אינטרנט? זה החשש הקטן שלי בנוגע לכל העניין הזה.

ונק' אחרונה שרציתי לדעת עליה היא כיצד מס' האנטנות משפיע על השידור? חשבתי לקנות את האנטנה היקרה ואת האנטנה הזולה של ה-20DB ולראות מה יותר טוב ואחר"כ להזמין עוד אחת או שתיים מאותו הסוג. אם אראה שהן לא מכסות את הטווח אנסה ליצור רפלקטור עם נייר כסף (מכיר את המוד הזה מליף-האקר ודומיו).

באותה מידה, כיצד העקרון עם אקסס פוינט עובד? מה זה דורש?

מצטער על החפירה והמון תודה על העזרה, זה פשוט תחום אפל שאני דיי בור בו. (Y)

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #7 

אם תשים בקצה הכבל מתג (סוויץ') או ראוטר ישן תוכן "לפצל" את הכבל ולחבר כמה מחשבים שתרצה.
אתה יכול לחבר נטסטיק למחשב אחד ולשתף את החיבור האינטרנט, כך כל הרשת יכולה לגלוש דרכו.
hot-spot בפלאפון יכול להתחבר לכמה משתמשים, לא רק לאחד.

לגבי האנטנות, האנטנות שאתה רואה ברחוב אלה לא אותן אנטנות ובכל מקרה, הן גבוהות כדי שיהיו כמה שפחות מכשולים בדרך ולא כי גובה=קליטה. במקרה שלך אמרת שאין מכשולים מדרך, רק קירות הבית כך שהגובה לא משנה. רק צריך לכוון נכון את האנטנה.

אם שתי האנטנות 20Db והן מאותו סוג לא אמור להיות הבדל ביניהן.

נקודת גישה צריך למקם איפה שהוא באמצע, היא מצריכה חשמל בלבד. העיקרון הוא שהיא מתחברת לרשת אלחוטית שבבית אחד ומגבירה את האות, בתקווה שיגיע עד הבית השני. אפשר לשרשר כמה AP כדי לקבל טווח גדול יותר אבל יותר מידי יכול ליצור בעיות. אני לא יודע עד כמה זה אפשרי אצלך לשים כזה בין הבתים.

ובשביל מה נועד הפורום אם לא בשביל לחפור ? :wink:
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בנוגע לנט-סטיק, לא ידעתי על העובדה כי ניתן לשתף עימו WIFI כמו בסלולארי (שאם לא היה ברור, אני מודע לשאפשר להתחבר מס' אנשים, הנקודה שלי היא אם לי יש חבילה ללא הגבלה ואני לא בבית, אחותי לא יכולה לקלוט אינטרנט כי אני בטיזינבי.. ).
איך בעזרת הנטסטיק שהחברות הסלולאריות מספקות ניתן לשדר? מעולם לא שמעתי על זה. אשמח לשמוע על עניין זה.

כרגע האופציות שנראות לי הם ראוטר חדש ואנטנות מחוזקות או נטסטיק. למרות שיש לי תחושה שאני אפנה לראוטר כי זה גם השקעה לטווח ארוך ומאפשר לי לעדכן לראוטר יותר טוב מהמיושן שלי. והכי חשוב- לא כובל אותי עם השטן= החברות הסלולאריות.

שאלתי היה על האנטנות משום שאחת נראת יותר רצינית מהשניה (יחד עם זאת גם יקרה יותר). לכן תהיתי לגביי טיב האנטנות ומרחק שידורם. מנסה לכסות עצמי מכל הכיוונים לפני שאני פותח את הארנק.

יש לי חבר שבזמנו התעסק עם קליטת טלויזיה בלווין, האם גם פה ייתכן ואפשר לחבר צלחת על מנת "לכוון" את האינטרנט ישירות לדירה ההיא. האם זה עדיף? ביחס של טווח שידור ומחיר.

שוב פעם, המון תודה! אתם אחלה אנשים וחשוב לי לציין את זה! (f) (Y)
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #9 

ברור שאם תוציא את הנטסטיק מהבית לא יהיה אינטרנט בבית, אבל הרעיון הוא להשאיר אותו שם במקום ראוטר. יש היום גם ראוטרים סלולריים עם חריץ לSIM, בעצם מעין נטסטיק עם רשת אלחוטית.
לא ממש הבנתי למה התכוונת ב"לשדר בעזרת הנטסטיק". הנטסטיק מחובר למחשב והמחשב מחובר למחשב אחר (או למתג\נתב שאליהם מחוברים מחשבים אחרים) ודרכו מתחברים לאינטרנט, כלומר, כל התעבורה עוברת דרך המחשב עם הנטסטיק. הנטסטיק עצמו לא יודע שמחוברים כמה מחשבים.

לגבי חיבור צלחת כאנטנה, אין לי מושג. בחיים לא ראיתי מישהו שעשה את זה. בנוסף, הצלחת היא רק מקלט ולא משדר כך שעל-פניו נראה לי שזה בלתי אפשרי.
אפשר אולי להשתמש בצלחת עצמה כרפלקטור אבל לא במקלט שלה.

אני חושב שנטסטיק קבוע בבית או ראוטר סלולרי זה פתרון טוב. ייתן לך יציבות ולא תהיה תלויי בקליטה מבית אחר ובתקלות רשת וכו' שיכולות לקרות בבית השני ולהשפיע עליך. אבל בסופו של דבר זה עניין של נוחות.
לשיקולך.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

החלטתי לדבוק בדרכי אחריי שידור ב-WIFI מדירת הוריי, גם כי זה אתגר בפניי וגם כי זה השקעה חד פעמית לטווח ארוך שלא כובלת אותי עם חברה סוג ז' כמו החברות הסלולאריות שאני כה "אוהב". עקב כך עשיתי צעד ראשון לכיוון הפרויקט שידור הזה וקניתי את הראוטר הנ"ל (1043 ב-240 לאחר זיכוי של משהו שהחזרתי בזמנו באייבורי).

כחלק מהחיפושים שלי ל-STEP TWO לאנטנה אידיאלית שתתן לי שידור הכי חזק שיאפשר לי שידור ל-50 מטר (ויותר אם אפשר!?) נתקלתי ב- "CANTENNA" שנראה כמו דבר דיי מבטיח ועפ"י המדריך DIY הבא- http://linmagazine.co.il/hacking/guysoft/cantenna אפשר לקבל כיסוי דיי גדול. עפ"י מה שהמשתמש טוען- טווח של קילומטר. בנוסף לכך לא חסרים מדריכים ביוטיוב בסגנון.
זאת ועוד ראיתי בחור ישראלי "ששבר את שיא ישראל לטווח שידור WIFI" וקצת פירט על כך- http://www.ibass.co.il/forum/index.php?topic=2027.0
מכאן אני מניח ש-50 מטר זה דיי PEICE OF CAKE עם הראוטר שקניתי וצירוף של אנטנה או שתיים בתדר 20DB (כמובן שזה כולל משחק של ניסוי וטעיה בעניין הכיוונון לקבל אות אופטמלי בנקודה בדירה שבה אגור. בהנחה ולא אהיה מרוצה מהמצב אבצע מודים לשיפור האות סגנון הקנטנה או רפלקטור זה או אחר).

במהלך כתיבת הפוסט הזה מצאתי בשיטוט באיביי אנטנה אפילו יותר חזקה! 25DB!!! http://www.ebay.com/itm/25-dBi-2-4-GHz- ... 248wt_1037
אני מתכנן לקנות 2 שכאלה ונראה מה יצא מהם. בהמשך אנסה להריץ אותם במודיפיקציית קנטנה. עד אז... תמתינו לעדכונים! (אולי אפתח כאן פוסט ב-DIY לכל אותם סקרנים עתידיים שירצו גם כן להתעסק עם זה בהנחה וזה יהיה מוצלח ויעבוד).
עריכה: שמתי לב לאחר מס' בדיקות על האנטנה הזו ודומות שהן לא תומכות בתקן N, עד כמה זה משמעותי בשבילי והאם זה משפיע?

תודה עד כה! (Y)

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #11 

מכיר את הטריק של cantenna, שוב, זה סה"כ רפלקטור. הופך את האנטנה לכיוונית (פחות או יותר)

האנטנה מאיביי שהראית היא אנטנה כיוונית (בניגוד לאומני-כיוונית הסטנדרטית בראוטרים ביתיים), רוב השידור מרוכז לזווית יחסית צרה ובכוון מסויים. יותר מתאים למה שאתה רוצה להשיג. לא חושב שרפלקטור יעזור כאן כי אין מה להחזיר, האנטנה גם ככה משדרת בכוון אחד.

הנה עוד פרויקט שמשתמש בצלחת לויין כרפלקטור ולפי מה שהם מדווחים התוצאות מפתיעות.
http://www.engadget.com/2005/11/15/how-to-build-a-wifi-biquad-dish-antenna/

אני חושב שאין הבדל בין אנטנה של G לאנטנה של N, ההבדל הוא בראוטר עצמו ולא באנטנה. אבל אם אני לא טועה אתה צריך להחליף את כל האנטנות, לפי מה שהבנתי, תקן N (וטכנולוגיית MIMO) משתמש במספר האנטנות להגדיל את הטווח, לשדר על כמה ערוצים במקביל, ליצור שרידות, לנקות רעשים וכו'. אם תחליף רק אנטנה אחת או שתיים מתוך השלוש של הראוטר זה יכול לגרום לתופעות בלתי צפויות.

בהצלחה!
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”