התחדשתי + שאלה - נוספו תמונות
שלום לכולם,
בשעה טובה ולאחר המתנה ארוכה, הגיעו כל חלקי מערכת הקולנוע החדשה (תמונות בהמשך היום...).
מגבר אונקיו 809 מחובר לרצפתיים פוקאל 716 , סנטר פוקאל 800CC , אחוריים פשוטים (ביותר) וסאב קליפש 10".
יש לי שאלה לבעלי האונקיו.
אני מנגן מוזיקה באיכות 192K ו 96K מהמחשב בעזרת כבל אופטי אבל המגבר מראה תמיד תדר דגימה נמוך יותר (44K)
כרטיס הקול הוא מסוג Asus xonar D1 שתומך בתדרים הנ"ל.
תוכנת הניגון היא foobar2000 ללא שינויי דרייברים, שאכן מראה בכיתוית למטה את תדר הניגון הגבוהה.
ניסיתי לכוון את המגבר למצבים הבאים סטיראו / Direct / pure - בכולם התדר נשאר נמוך.
מה עליי לכוון במגבר כדי לקבל מוזיקה בתדר דגימה גבוהה ?
תודה
אבנר.
בשעה טובה ולאחר המתנה ארוכה, הגיעו כל חלקי מערכת הקולנוע החדשה (תמונות בהמשך היום...).
מגבר אונקיו 809 מחובר לרצפתיים פוקאל 716 , סנטר פוקאל 800CC , אחוריים פשוטים (ביותר) וסאב קליפש 10".
יש לי שאלה לבעלי האונקיו.
אני מנגן מוזיקה באיכות 192K ו 96K מהמחשב בעזרת כבל אופטי אבל המגבר מראה תמיד תדר דגימה נמוך יותר (44K)
כרטיס הקול הוא מסוג Asus xonar D1 שתומך בתדרים הנ"ל.
תוכנת הניגון היא foobar2000 ללא שינויי דרייברים, שאכן מראה בכיתוית למטה את תדר הניגון הגבוהה.
ניסיתי לכוון את המגבר למצבים הבאים סטיראו / Direct / pure - בכולם התדר נשאר נמוך.
מה עליי לכוון במגבר כדי לקבל מוזיקה בתדר דגימה גבוהה ?
תודה
אבנר.
נערך לאחרונה על ידי AvnerM ב 08/02/2012 9:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
תתחדש ותהנה!!!
נשמע כמו אחלה של סטאפ.
לפי דעתי הבעיה של ה BITRATE קשורה לקודקים אולי כדאי לך לנסות במקביל בפורומי המחשוב באתר.
בנוסף אני מחזק את החבר'ה מעליי (תמונה מצורפת)
לפי דעתי הבעיה של ה BITRATE קשורה לקודקים אולי כדאי לך לנסות במקביל בפורומי המחשוב באתר.
בנוסף אני מחזק את החבר'ה מעליי (תמונה מצורפת)
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
תתחדש ותהנה
הארה : משהו במעמדים שלך לא מסתדר לי ( מסך חורג לצדדים - רסיבר מכניע את המעמד שלו ... ) אולי חשיבה מחדש על האסתתיקה לדעתי כמובן ...
הארה : משהו במעמדים שלך לא מסתדר לי ( מסך חורג לצדדים - רסיבר מכניע את המעמד שלו ... ) אולי חשיבה מחדש על האסתתיקה לדעתי כמובן ...
תודה רבה על העצות.
לא היה לי יותר מידי זמן לארגן את הציוד מחינת מיקום + כיול.
רונן, לגבי אסטתיקה - אתה צודק לחלוטין !!!
המעמד יציב מאוד - כך שפרט לאסטתיקה - אין בעייה.
yuria - כמה רחוק צריכים להיות הרמקולים מהקיר?
תודה לכולם.
לא היה לי יותר מידי זמן לארגן את הציוד מחינת מיקום + כיול.
רונן, לגבי אסטתיקה - אתה צודק לחלוטין !!!
המעמד יציב מאוד - כך שפרט לאסטתיקה - אין בעייה.
yuria - כמה רחוק צריכים להיות הרמקולים מהקיר?
תודה לכולם.
שלום לכולם,
מצאתי את הבעייה שבגללה המגבר הציג תדר דגימה נמוך - ללא קשר לקובץ המנטגן .
אחרי ניסיונות שונים ומשונים של התקנת תוספים ל foobar שמתי לב להגדרה מאוד בסיסית בכרטיס הקול.
הכרטיס היה מקונפג למצב passthrough ולכן לא ביצע שום עיבוד.
מרגע ששיניתי את ההגדרה, כרטיס הקול שלט בעיבוד והעביר למגבר מוזיקה בתדרים של עד 192khz.
במגברי האונקיו - תדר של 192 ניתן להעביר רק ע"ג כבל HDMI , אני משתמש בכבל אופטי ולכן עבור תדר זה היו לי רעשי רקע.
ולסיכום : קבצים של 96hz/24bit נשמעים נפלא.... פשוט נפלא...
מצאתי את הבעייה שבגללה המגבר הציג תדר דגימה נמוך - ללא קשר לקובץ המנטגן .
אחרי ניסיונות שונים ומשונים של התקנת תוספים ל foobar שמתי לב להגדרה מאוד בסיסית בכרטיס הקול.
הכרטיס היה מקונפג למצב passthrough ולכן לא ביצע שום עיבוד.
מרגע ששיניתי את ההגדרה, כרטיס הקול שלט בעיבוד והעביר למגבר מוזיקה בתדרים של עד 192khz.
במגברי האונקיו - תדר של 192 ניתן להעביר רק ע"ג כבל HDMI , אני משתמש בכבל אופטי ולכן עבור תדר זה היו לי רעשי רקע.
ולסיכום : קבצים של 96hz/24bit נשמעים נפלא.... פשוט נפלא...