שתי מצלמות FF חדשות של ניקון הוכרזו הלילה. ה D800 ו-D800E

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #1 

ניקון הכריזה בלילה על המחליפה של ה D700 מצלמת ה FF הוותיקה והמצויינת.
ה D800 ו-D800E מצויידות בחיישן FF חדש עם רזולוציה גבוהה במיוחד ביחס למצלמות FF עם 36.3 מגה פיקסל.
(כניסה חדשה של ניקון לטרטוריה של מצלמות MF בעלות זולה בהרבה ביחס ל MF)
למצלמה יש רגישות ISO של 100-6400 ועם בוסט ל 25,600.
שני חריצים לכרטיסי זיכרון (CF,SDHC)
מעבד תמונה חדש EXPEED 3
מהירות צילום ברצף עד 4 תמונות בשנייה. ועם הוספת גריפ עד 6 תמונות לשנייה.
מערכת פוקוס חדשה בעלת 51 נקודות
יכולות וידאו מתקדמות בדומה למצלמת ה D4 שכולל צילום ברזולוציה גבוהה מלאה 1080p ותמיכה בכיווץ וידאו של H.264.
זמינות החל מחודש מרץ והמחיר 3000$
עם ההכרזה הזו ניקון לא רק ישרה קו עם הקנון 5D MK II אלא העלתה את הרף ויהיה מסקרן מאד לראות את התגובה של קנון למצלמה הזו.

בנוסף ניקון הכריזה על מצלמת D800E שזהה למפרט של ה D800 אך נבדלת ממנה בהיעדר פילטר ה-anti-aliasing.
לדברי ניקון הסרת פילטר ה-anti-aliasing תתן חדות ורמת פירוט שלא היתה עד כה במצלמות Full Frame והדגם הזה בהחלט יתחרה במצלמות פורמט בינוני.
זמינות אפריל 2012 ובמחיר של 3300$

קישור להכרזה של ניקון באתר dpreview
Nikon D800
 Nikon D800

LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

עוד פרטים על ההכרזה בעברית באתר MegaPixel

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

המחיר משמח, במיוחד ביחס לכמות הפיקסלים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

תודה LiorDrz על הדיווח! (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #5 

תודה.
אני נשאר עם הD300 האהובה וותיקה
העם דורש..... כל מיני דברים

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #6 

תודה על הדיווח ליאור ! (Y)
מקבילה ל5D ובאותו מחיר , יש לי בעיה , נשאר נאמן לקנון ! :D
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4871
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #7 

נו... אולי השוק סופסוף ינוע לכיוון ה- FF...
קצת מאכזב טווח הISO המוצהר, אבל נראה לי שאמתין לתוצאות של DXO לגבי זה.
מבחינת מגה פיקסל - מעבר ל 10-15 מגה פיקסל, אני לא חושב שזה מעניין עבור המשתמש הממוצע.
זה יותר יעניין אנשי מקצוע שמדפיסים אח"כ את התמונות במימדי פוסטרים.

אצלי הדפסתי תמונות של 10 מגה פיקסל במימדים של 50X60 ו- 100X60 (ס"מ) ולא ראיתי איבוד איכות מהותי.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

דווקא חובבי הטלה שמחים להשאר ב DX.
העם דורש..... כל מיני דברים

LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

MONI כתב:תודה על הדיווח ליאור ! (Y)
מקבילה ל5D ובאותו מחיר , יש לי בעיה , נשאר נאמן לקנון ! :D
...
MONI אני מכיר כמה רופאים שיכולים לעזור לך :lol: :lol:

לגבי טווח ה ISO הוא זהה לזה שהיה ב D700 רק עם פי שלוש רזולוציה שזה הישג בפני עצמו.
ברשת יש כמה דוגמאות של צלם רוסי שצילם ב ISO גבוה עם המצלמה הזו והם איך לומר בעדינות לא נראים משהו... צריך לחכות שתגיע סקירה רצינית עם דוגמאות קצת יותר טובות.

ההכרזה של ה D800\D800-E מציינת שלב חדש בעולם הצילום בו ניקון (גם קנון וגם סוני יכנסו לשם בקרוב) תוקעת יתד בשוק חדש שטרם היה להם נגיעה בו, והוא שוק הפורמט הבינוני. מצלמת האסלבלד או ממיה ברזולוציה פחות או יותר זהה עולה מעל 10,000$ לגוף ולא נדבר על מחיר העדשות.
הניקון ורסטילית יותר, קלה יותר, זולה בהרבה ומציעה בנוסף וידאו FHD שלא קיים בכלל בפורמט הבינוני.
בנוסף עולם צילום הוידאו עבר מהפכה לפני שנתיים וחצי עם ה 5D MK II והרבה מאד הפקות סרטים וסדרות עברו לשימוש במצלמות DSLR בשביל להוזיל עלויות. גם כאן מצלמת RED עולה פי 3-5 ממצלמת 5D MK II אבל האיכות והגמישות של DSLR + העלות הנמוכה יצרה שוק חדש והרבה מאד לקוחות חדשים.
החיישן החדש של הניקון + יכולות הוידאו החדשות של המצלמה הזו מיישרות קו עם המתחרה העיקרית ה 5D MK II ואף מעלה את הרף למעלה והתגובה של קנון למהלך הזה של ניקון תבוא מהר מאד ואני מניח שגם היא תהיה עם חיישן עתיר פיקסלים.

LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

sam22 כתב:דווקא חובבי הטלה שמחים להשאר ב DX.
...
מוד הקרופ במצלמה הזו יתן לך יותר פיקסלים מאשר ה D300 שלך. מוד DX עם המצלמה הזו הוא 15.3MP לעומת ה 12MP שיש לך בD300.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

LiorDrZ
זו בדיוק האכזבה, ה- D700 לא מצטיינת במיוחד בתחום הטווח הדינאמי, מקום שבו ה- D7000 עולה עליה (באופן קצת אבסורדי, אם כי מחזיקה ביתרונות אחרים מולה ברמת החיישן).
הייתי מצפה שלמצלמה שפונה לשוק די גבוהה, ישקיעו קצת יותר בטווח הדינאמי.
יכול להיות ששיקול המגה פיקסל פונה בדיוק לחתך שנוטה להדפיס את התמונות שלהם בגדול, והשיפור בטווח הדינאמי לא היה משמעותי ביחס לזה בתוך תהליך הפיתוח.
אני מאוד מקווה שהיא תעלה על ה D700 בתחום הזה, לטעמי זה היתרון המשמעותי ביותר של ניקון על מצלמון קנון (אבל לא רק :)).
בתכל'ס, ברמת ביצועי חיישן, ה 5D יכולה לנסות להתחרות אולי ב- D7000 (וגם שם להפסיד), למרות שהן נחשבות למצלמות שפונות לשווקים שונים לחלוטין.

LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ufffnick,
צריך להשוות תפוחים לתפוחים... אתה לא יכול להשוות חיישן FF שהוכרז ב 2007 לזה שהוכרז ב 2010...
ועם כל הכבוד שיש לי לD7000 ויש לי. ה D700 זו מצלמה הרבה יותר טובה ממנה. והטווח הדינמי שאתה מדבר עליו הוא לא כזה גדול ומשמעותי ~ חצי סטופ.
ויחס הרעש של החיישן של ה D700 נותן לך סטופ שלם לעומת ה D7000.
אני מניח וזאת מבלי שיצאה סקירה רצינית על ה D800 שהחיישן החדש שיש בניקון D800 יהיה טוב יותר בטווח הדינאמי מול ה D700 אבל יחס הרעש יהיה לרעת ה D800 מול ה D700. מה לעשות יש מחיר שצריך לשלם אותו עבור הרזולוציה הזו.
מה שכן קצת בעייתי בהכרזה הזו בעיני זה הבור שנוצר בין ה D4 ל D800 ואני חושב שיש מקום לעוד מצלמת DSLR של ניקון עם החיישן של ה D4 לטובת אלו שרוצים מצלמת FF עם ביצועי ISO גבוהים יותר מאלו שמציעה ה D800 במחיר ובמשקל נוחים יותר מה D4. אולי זאת תהיה ה D400...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

LiorDrZ כתב:
...
מוד הקרופ במצלמה הזו יתן לך יותר פיקסלים מאשר ה D300 שלך. מוד DX עם המצלמה הזו הוא 15.3MP לעומת ה 12MP שיש לך בD300.
...
ברור.
דווקא אני מחובבי הרחב...

אגב, עדשות DX עולות על הגוף הזה ללא בעיות?
כלומר אני יכול להשתמש בהן ויתבצע קרופ אוטומטית?

LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

sam22 כתב:
LiorDrZ כתב:
...
...
ברור.
דווקא אני מחובבי הרחב...

אגב, עדשות DX עולות על הגוף הזה ללא בעיות?
כלומר אני יכול להשתמש בהן ויתבצע קרופ אוטומטית?
...
כן. הביונט בניקון לעדשות DX ו FF זהה. (בניגוד לקנון ששם אסור להרכיב עדשות EF-S על מצלמת FF)
יש תפריט של הגדרה במצלמות ה FF של ניקון שאם תחבר עדשת DX המערכת תזהה באופן אוטומטי את העדשה ותבצע קרופ גם בחיישן וגם ה VIEW בעינית ישתנה למוד DX.
ליאור

LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

טווח דינאמי, רעש ומי צריך 36MP? כל אלו מתבטלים ברגע שרואים תוצאות של צלם מקצועי שיודע מה שהוא עושה עם המצלמה שלו...
לינק לבלוג של צלם אירועים מקצועי שמצלם עם ניקון D800
http://cmphotography.com/blog.cfm

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

LiorDrZ כתב:ufffnick,
צריך להשוות תפוחים לתפוחים... אתה לא יכול להשוות חיישן FF שהוכרז ב 2007 לזה שהוכרז ב 2010...
ועם כל הכבוד שיש לי לD7000 ויש לי. ה D700 זו מצלמה הרבה יותר טובה ממנה. והטווח הדינמי שאתה מדבר עליו הוא לא כזה גדול ומשמעותי ~ חצי סטופ.
ויחס הרעש של החיישן של ה D700 נותן לך סטופ שלם לעומת ה D7000.
אני מניח וזאת מבלי שיצאה סקירה רצינית על ה D800 שהחיישן החדש שיש בניקון D800 יהיה טוב יותר בטווח הדינאמי מול ה D700 אבל יחס הרעש יהיה לרעת ה D800 מול ה D700. מה לעשות יש מחיר שצריך לשלם אותו עבור הרזולוציה הזו.
מה שכן קצת בעייתי בהכרזה הזו בעיני זה הבור שנוצר בין ה D4 ל D800 ואני חושב שיש מקום לעוד מצלמת DSLR של ניקון עם החיישן של ה D4 לטובת אלו שרוצים מצלמת FF עם ביצועי ISO גבוהים יותר מאלו שמציעה ה D800 במחיר ובמשקל נוחים יותר מה D4. אולי זאת תהיה ה D400...
...
צודק - כנראה שנאלץ להמתין להערכת ביצועים רצינית כדי להתחיל להבין.
לגבי ההבדלים של הטווח הדינמי וה SNR -
זה עניין של סיגנון צילום (כלומר, התאמה לצרכים של כל נתח שוק)... תראה שאת ה- D700 חתכו מבחינת ISO במקום נמוך יותר ביחס ל D7000, ואני מניח שזה בהתאם לצרכי שוק - משתמש של D7000 יהיה פחות רגיש לרעש מאשר משמש פוטנציאלי של D700.
למרות שגם ההשוואה הזו לא ממש תפוחים לתפוחים מאחר ואלה מצלמות שונות במהות בחתך שוק שהן פונות אליהן ובחיישן עצמו, והתמחור בהתאם. מה שמעניין הוא כמה הדמיון בביצועי המצלמות הולכים ומתקרבים ככל שמתקדמים עם הטכנולוגיה וכל משתמש ממוצע יכול לקנות מצלמה בהישג עם ביצועים מאוד קרובים למצלמה מקצועית. כאשר ההבדל שנשמר הוא הדגש על פרמטרים שרלוונטיים יותר לכל נתח שוק.

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”