הצ"ח: פטור מאגרה למחזיק מקלט טלוויזיה שאינו מחובר לממיר
עם הפסקת השידור האנלוגי לא ניתן יותר לקלוט באופן חופשי את שידורי הטלוויזיה של רשות השידור, אלא באמצעות ממירים, בין אלה שיש לרכוש אותם בשוק החופשי לצורך קליטת שידורי הטלוויזיה המופצים באמצעות תחנות השידור הספרתיות, ובין אלה של חברות הכבלים (הוט) או הלווין (יס), המספקות אותם למנוייהם, דבר המצריך, כמובן, תשלום דמי מנוי.
לפיכך, מוצע לפטור מתשלום אגרת הטלוויזיה, כמתחייב מחוק רשות השידור, התשכ"ה–1965, את מי שמחזיק בביתו מקלט טלוויזיה המשמש כמסך בלבד לצורך הצגת סרטי וידיאו ודי.וי.די, אם המכשיר אינו מחובר לממיר, כשם שהמחזיק בביתו צג מחשב אינו מחויב בתשלום אגרה.
הונח היום על שולחן הכנסת ע"י ח"כ אריה אלדד
http://www.knesset.gov.il/privatelaw/data/18/4011.rtf
לפיכך, מוצע לפטור מתשלום אגרת הטלוויזיה, כמתחייב מחוק רשות השידור, התשכ"ה–1965, את מי שמחזיק בביתו מקלט טלוויזיה המשמש כמסך בלבד לצורך הצגת סרטי וידיאו ודי.וי.די, אם המכשיר אינו מחובר לממיר, כשם שהמחזיק בביתו צג מחשב אינו מחויב בתשלום אגרה.
הונח היום על שולחן הכנסת ע"י ח"כ אריה אלדד
http://www.knesset.gov.il/privatelaw/data/18/4011.rtf
- israelihero
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 452
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
ואם הוא מחובר רק לסטרימר?dudib כתב:כמה אנשים באמת מחזיקים במסך שלא מחובר לכלום ?...
או רק ללווין עם ערוצים זרים?
יש לי ממיר (עידן+) מחובר לTV אבל לדעתי הוא לא הופעל כחצי שנה וגם אז מספר מועט מאוד של פעמים, אני צופה רק דרך הסטרימר.dudib כתב:כמה אנשים באמת מחזיקים במסך שלא מחובר לכלום ?...
אם לא אצטרך לשלם אגרה אזרוק את הממיר...
ירון
אני (לא שהמסכים שלי לא מחוברים לכלום, אבל לא לכבלים או ליס או לעידן+)dudib כתב:כמה אנשים באמת מחזיקים במסך שלא מחובר לכלום ?...
גם 3 חברים קרובים שלי נכללים בהגדרה הזו.
לא כולם להוטים לבלוע את שטף *** הריאליטי רווי הפרסומות שבטלוויזיה ועוד לשלם על זה כסף.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
מה יעשו אלה שיש להם מקלט DTT מובנה בטלויזיה?
מה יעשו אלה שיש להם מקלט מובנה אבל לא משתמשים בו?
מה יעשו אלה שיש להם מקלט מובנה אבל לא משתמשים בו?
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני לא רואה איך מצליחים להעביר הצעת חוק כזו. כמו שכבר ציינו לפני, יש יותר מדי סימני שאלה ופרצות.
כשאגרת הרדיו היה נפרדת, אנשים היו מוציאים את הרדיו לפני הטסט של הרכב ומחזירים אחר כך כדי להתחמק מהתשלום.
הפתרון היה להכליל אותה עם אגרת הטלוויזיה וככה כולם משלמים. בגלל שהאגרה היום גורפת קל יחסית לאכוף אותה.
כשאגרת הרדיו היה נפרדת, אנשים היו מוציאים את הרדיו לפני הטסט של הרכב ומחזירים אחר כך כדי להתחמק מהתשלום.
הפתרון היה להכליל אותה עם אגרת הטלוויזיה וככה כולם משלמים. בגלל שהאגרה היום גורפת קל יחסית לאכוף אותה.
לדעתי כלל אין צורך לשנות את החוק.
עפ"י פסק דין של בית המשפט העליון ב-ע"א 1934/95 רשות השידור נגד גיורא שור, נקבע המבחן הפונקציונאלי לפיו בגדר מקלט טלוויזיה נמצא כל מכשיר, או מערכת של מכשירים, אשר מבצע קליטת גלי רדיו והמרתם לכלל תמונה.
מרגע שמופסקים השידורים האנלוגיים, מכשיר טלוויזיה שיש לו רק טיונר אנלוגי כבר אינו מסוגל לקלוט את שידורי הטלוויזיה בארץ ולכן כבר אינו מוגדר כמקלט, ואינו חייב באגרה.
עפ"י פסק דין של בית המשפט העליון ב-ע"א 1934/95 רשות השידור נגד גיורא שור, נקבע המבחן הפונקציונאלי לפיו בגדר מקלט טלוויזיה נמצא כל מכשיר, או מערכת של מכשירים, אשר מבצע קליטת גלי רדיו והמרתם לכלל תמונה.
מרגע שמופסקים השידורים האנלוגיים, מכשיר טלוויזיה שיש לו רק טיונר אנלוגי כבר אינו מסוגל לקלוט את שידורי הטלוויזיה בארץ ולכן כבר אינו מוגדר כמקלט, ואינו חייב באגרה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde