כניסת HDMI במסך LG42 (ממיר שדופק מסך)
לפני חודש קניתי מסך LED חדש של LG וחיברתי את ממיר ה-HD של חברת הכבלים למסך. במסך יש 3 כניסות HDMI והכנסתי לכניסה מס. 1.
לאחר שבוע נדפקה כניסה 1 ולאחר מספר נוסף של כמה ימים(כשבוע) נדפקו שתי הכניסות האחרות.
הזמנתי את השרות של המסך שהיה באחריות ונאמר לי שהתקלה היא כתוצאה ממתח שנכנס מהממיר למסך דרך כניסת ה-HDMI.
במקביל הזמנתי את הטכנאי של הוט שאמר שאין סיכוי שהממיר דפק את המסך.
כעת המצב שעלות התיקון היא כ-1500 שח ואף אחד לא לוקח אחריות לתיקון של המסך שהוא כאמור באחריות.
מבדיקה שעשיתי עם כמה גורמים מקצועיים נאמר לי שהממירים של הוט ויס גורמים לבעיה,(בשנה שנתיים האחרונות) אבל אין לי ודאות.
היות ואם אכן יש בעיה כזו שאם היא ברמה ארצית ואולי עולמית,הרי הדבר היה צריך לצוץ אכשהו החוצה.
אני פונה לכל כברי הפורום כדי לשמוע על הבעיה כדי לדעת אם שמעו על בעיה דומה.
לאחר שבוע נדפקה כניסה 1 ולאחר מספר נוסף של כמה ימים(כשבוע) נדפקו שתי הכניסות האחרות.
הזמנתי את השרות של המסך שהיה באחריות ונאמר לי שהתקלה היא כתוצאה ממתח שנכנס מהממיר למסך דרך כניסת ה-HDMI.
במקביל הזמנתי את הטכנאי של הוט שאמר שאין סיכוי שהממיר דפק את המסך.
כעת המצב שעלות התיקון היא כ-1500 שח ואף אחד לא לוקח אחריות לתיקון של המסך שהוא כאמור באחריות.
מבדיקה שעשיתי עם כמה גורמים מקצועיים נאמר לי שהממירים של הוט ויס גורמים לבעיה,(בשנה שנתיים האחרונות) אבל אין לי ודאות.
היות ואם אכן יש בעיה כזו שאם היא ברמה ארצית ואולי עולמית,הרי הדבר היה צריך לצוץ אכשהו החוצה.
אני פונה לכל כברי הפורום כדי לשמוע על הבעיה כדי לדעת אם שמעו על בעיה דומה.
אם השירות של הטלויזיה חושב שהממיר שרף לך את כניסות הHDMI אז -
א. הם צריכים להוכיח את טענתם.
ב. הם צריכים להשאיר לך מסמך כתוב על זה שמציג עובדות ולא לדבר באוויר.
ג. כדי להוכיח את טענתם, עליהם לבדוק את הממיר ולהוכיח שהוא מוציא מתח לא תקין/גבוה.
אני לא מקבל את כל טענות ה"אמרו" כאשר אף אחד לא רוצה לקחת אחריות עליו.
LG יגידו שמעולם לא נשרפה להם כניסת HDMI וחברת הוט תגיד שמעולם ממיר שלהם לא שרף כניסת HDMI. לדעתי תתחיל להקליט את כולם עם הפלאפון.
אגב, אם התקלה היתה חוזרת על עצמה (כלומר המסך השני היה גם נשרף), אז היה ל LG "קייס" חזק יותר נגד הוט.
לגבי הוט - מכיוון שהציוד של חברת הוט לא שייך לך אישית, זה לא אמור להיות בעייתי להחליף אותו עקרונית.
המסך הוא שלך, ולא היית רוצה לקבל מסך משומש. מצד שני, אם חברת הוט תחליף לך את הממיר מבלי לקחת אחריות על הנזק, אתה בצרות - כי אז מבחינת LG הוט יתפשו כאחראים.
אני מאוד מקווה שחברת הוט לא החליפה לך אף ממיר.
לצערי נשמע שזה בדיוק המקום בו צריך להפגין ישראליות בריאה ולהתחיל לצעוק.
א. הם צריכים להוכיח את טענתם.
ב. הם צריכים להשאיר לך מסמך כתוב על זה שמציג עובדות ולא לדבר באוויר.
ג. כדי להוכיח את טענתם, עליהם לבדוק את הממיר ולהוכיח שהוא מוציא מתח לא תקין/גבוה.
אני לא מקבל את כל טענות ה"אמרו" כאשר אף אחד לא רוצה לקחת אחריות עליו.
LG יגידו שמעולם לא נשרפה להם כניסת HDMI וחברת הוט תגיד שמעולם ממיר שלהם לא שרף כניסת HDMI. לדעתי תתחיל להקליט את כולם עם הפלאפון.
אגב, אם התקלה היתה חוזרת על עצמה (כלומר המסך השני היה גם נשרף), אז היה ל LG "קייס" חזק יותר נגד הוט.
לגבי הוט - מכיוון שהציוד של חברת הוט לא שייך לך אישית, זה לא אמור להיות בעייתי להחליף אותו עקרונית.
המסך הוא שלך, ולא היית רוצה לקבל מסך משומש. מצד שני, אם חברת הוט תחליף לך את הממיר מבלי לקחת אחריות על הנזק, אתה בצרות - כי אז מבחינת LG הוט יתפשו כאחראים.
אני מאוד מקווה שחברת הוט לא החליפה לך אף ממיר.
לצערי נשמע שזה בדיוק המקום בו צריך להפגין ישראליות בריאה ולהתחיל לצעוק.
ממיר שדופק מסך.
התגובה שמעלי מאד ממצה וטובה.
היות והנושא עדיין לא נפתר מבחינתי אני מבקש לדעת אם מישהו שמע על מקרים קודמים בשנתיים האחרונות על מקרים דומים ואני חוזר בקיצור :
מסך טלויזיה LG נדפק בכניסת ה-HDMI בעת שהיה מחובר לממיר HD של הוט.
אשמח לקבל גם תגובות אם היו גם לגבי ממיר HD של יס.
היות והנושא עדיין לא נפתר מבחינתי אני מבקש לדעת אם מישהו שמע על מקרים קודמים בשנתיים האחרונות על מקרים דומים ואני חוזר בקיצור :
אשמח לקבל גם תגובות אם היו גם לגבי ממיר HD של יס.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
בקש מLG חוות דעת בכתב המתארת את התקלה והנסיבות שלטענתה נגרמה.
לאחר שתקבל את המכתב שלח אותו בצירוף בקשה שלך לשני הצדדים להגיע להסכמה מי משלם ולמה. אם בתוך פרק זמן סביר (שבועיים למשל) לא יגיעו הצדדים להסכמה, אתה תובע את LG ואת HOT שניהם ביחד וכל אחד לחוד על הנזק בבית המשפט לתביעות קטנות.
התחושה שלי ששני הצדדים יתעלמו ממך ואין מנוס מפניה לבית נמפשט.
במקביל נסה לפנות גם לדני שדה מידיעות אחרונות ועשה שימוש בפיסבוק ובמדיה החברתית להפצת הנושא, אולי ככה זה יזיז למישהו.
מה שבטוח, אתה לא אמור לשאת בנזק!
לאחר שתקבל את המכתב שלח אותו בצירוף בקשה שלך לשני הצדדים להגיע להסכמה מי משלם ולמה. אם בתוך פרק זמן סביר (שבועיים למשל) לא יגיעו הצדדים להסכמה, אתה תובע את LG ואת HOT שניהם ביחד וכל אחד לחוד על הנזק בבית המשפט לתביעות קטנות.
התחושה שלי ששני הצדדים יתעלמו ממך ואין מנוס מפניה לבית נמפשט.
במקביל נסה לפנות גם לדני שדה מידיעות אחרונות ועשה שימוש בפיסבוק ובמדיה החברתית להפצת הנושא, אולי ככה זה יזיז למישהו.
מה שבטוח, אתה לא אמור לשאת בנזק!
מה הרקע שייש לך בנושא?raffy_z כתב:יש לי בעייה דומה עם ממירים של יס בבית מבדיקה מעמיקה כיוון שיש לי רקע בנושא גיליתי שכל הממירים של יס מוצאים חשמל ומעבירים חשמל לטלוויזיה דרך כבל hdmi בעוד כמה ימים מגיע טכנאי נראה מה יש להם לומר .......
האם אתה בוגר זרם חזק?
מה המתח שמדדדת בקצוות של הסוקט?

Re: ממיר שדופק מסך.
VM14089 כתב:התגובה שמעלי מאד ממצה וטובה.
אשמח לקבל גם תגובות אם היו גם לגבי ממיר HD של יס....
היי, ערב טוב!,
אני פונה אליך כי ערכתי חיפוש לגבי תקלה שחזרה לי בפעם השניה בטלוויזיה וברסיבר.
כנראה הממיר של הוט שרף לי את כניסות הHDMI בשני המכשירים.
המעבדה של LG (טלוויזיה) והמעבדה של הרסיבר, לא רוצים לתקן ומסירים את האחריות מצידן.
רציתי לדעת איך בסוף הסתימה הסאגה שלך?, בית משפט?, פשרה?
קיבלת פיצוי, או שהתקלה תוקנה בסופו של דבר במסגרת האחריות?
תודה מראש
שקד.
אני מחזק את התיאוריה של פותח השירשור לגבי כך שממיר הוט דופק כניסות HDMI וזה בדוק.
בתאריך 05/12/2010 "נדפקו" לי כל כניסות HDMI, לאחר בדיקה של כל המכישירים, נמצא שממיר HOT HD שרוף ביחד עם כל הכניסות של הרסיבר ONKYO 808 ועל הדרך יציאת HDMI של PLAYSTATION 3.
הרסיבר נשלח לתיקון במסגרת האחריות, לאחר כמה ימים חזרו אליי ואמרו שהתקלה לא במסגרת האחריות אך מכיוון שקניתי אותו 3 חודשים לפני אז יתקנו על חשבונם את התקלה, כמובן שהובהר לי שאם יש לי ממיר של הוט אז הוא הגורם לכך.
מאותו יום (גשום וסוער יש לציין) הכל עבד כשורה לאחר שקיבלתי את הרסיבר מתיקון.
בתאריך 08/12/2012, ביום סוער שוב פעם אותה תקלה, רק שהפעם הלך ממיר HOT HD וכניסות HDMI של הרסיבר. מאותו רגע העפתי את ממיר הוט קבינימאט ושלחתי את הרסיבר לתיקון שעלה לי 800 ש"ח ועוד לאחר הוזלה של חצי מחיר.
מסקנות : אם הוט לא הגורמים לתקלה אז איך תסבירו שרק הממיר של הוט נשרף ויחד איתו הרסיבר שמחובר אליו בכבל HDMI.
לא אוכל להוכיח זאת אבל אני משוכנע מאוד שכן הוט (שבממירים שלהם אין פיוז או שנאי פנימי שיספוג את המכה) הוא נזק לכל בעלי ציוד קצה יקר.
אני באש שלהם לחא אשחק יותר, ומאותו יום עברתי לצלחת לווין פרטית עם ערוצי HD שכן מחובר בכבל HDMI לרסיבר.
בתאריך 05/12/2010 "נדפקו" לי כל כניסות HDMI, לאחר בדיקה של כל המכישירים, נמצא שממיר HOT HD שרוף ביחד עם כל הכניסות של הרסיבר ONKYO 808 ועל הדרך יציאת HDMI של PLAYSTATION 3.
הרסיבר נשלח לתיקון במסגרת האחריות, לאחר כמה ימים חזרו אליי ואמרו שהתקלה לא במסגרת האחריות אך מכיוון שקניתי אותו 3 חודשים לפני אז יתקנו על חשבונם את התקלה, כמובן שהובהר לי שאם יש לי ממיר של הוט אז הוא הגורם לכך.
מאותו יום (גשום וסוער יש לציין) הכל עבד כשורה לאחר שקיבלתי את הרסיבר מתיקון.
בתאריך 08/12/2012, ביום סוער שוב פעם אותה תקלה, רק שהפעם הלך ממיר HOT HD וכניסות HDMI של הרסיבר. מאותו רגע העפתי את ממיר הוט קבינימאט ושלחתי את הרסיבר לתיקון שעלה לי 800 ש"ח ועוד לאחר הוזלה של חצי מחיר.
מסקנות : אם הוט לא הגורמים לתקלה אז איך תסבירו שרק הממיר של הוט נשרף ויחד איתו הרסיבר שמחובר אליו בכבל HDMI.
לא אוכל להוכיח זאת אבל אני משוכנע מאוד שכן הוט (שבממירים שלהם אין פיוז או שנאי פנימי שיספוג את המכה) הוא נזק לכל בעלי ציוד קצה יקר.
אני באש שלהם לחא אשחק יותר, ומאותו יום עברתי לצלחת לווין פרטית עם ערוצי HD שכן מחובר בכבל HDMI לרסיבר.