מבקש סיוע סבלני לנוב בנושאי HTPC - בניה מאפס בתקציב נמוך

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
zazkapulsk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלומות

מחזיק כרגע XTREAMER מהדגם הראשון (SIDEWINDER), ונמאס לי מחוסר הגמישות, השליטה והעדכונים של פעם ב-32 שנים. רוצה משהו שאני יכול לשוט בו. חשבתי עם WIN7 עם תוכנות MEDIA PLAYER שונות.

מה יש בסלון
  • רסיבר לא חדש במיוחד, משמש לטיפול באודיו בלבד.
    ממיר של יס, לא HD.
    סט רמקולים 7.1
    טלויזיה LCD 42 של טושיבה (REGZA)
    XTREAMER
    שלט רחוק של לוג'יטק (Harmony One) שפועל מצוין
כל האודיו מחובר לרסיבר ומשם לרמקולים, כל הוידאו מחובר ישירות לטלויזיה (הרסיבר בעל מספר כניסות וידאו מוגבלות, לא חדיש)

כמובן שיש בבית רשת אלחוטית. כרגע לפרוס קו תקשורת למחשב בסלון זו לא אופציה, אך בעתיד יהיה אפשרי. כך, שצריך לבנות על משהו שיודע לשמור אצלו קבצים ולא רק להיות STREAMER.

הטלפונים בבית מבוסי אנדרואיד (SGS2) ויכולים לשמש אולי, אם יש למישהו רעיונות יצירתיים) לשליטה על המחשב.

תקציב - פחות מ-700 ש"ח. אין שום בעיה להשתמש ברכיבי יד שניה (כנראה שאין מנוס...)

חשוב שמארז יהיה קומפקטי, בעל כניסת USB מקדימה ונאה (למרות שזה אישי).

מה אני לא יודע - מה נדרש מבחינת חומרה - מארז, כרטיס מסך,

שימושים: סרטים שהורדתי, חיפוש כתוביות, גלישה יהיה נחמד, מוזיקה, וידאו באינטרנט וכו'.
אין צורך בהקלטה מ-YES.

ונושא אחרון, ולא דווקא קשור - אם יש רעיונות או פתרונות להעברת וידאו וקול של משחקים מחדר אחר על מדיה אלחוטית - אשמח ללמוד. רוצה להריץ SKYRIM על המפלצת שבחדר המחשב (מרוחק מהסלון) ולשחק בו בסלון. כרגע עושה את זה עם כבלי HDMI, אודיו ומאריכי USB עם BT בשביל המקלדת והעכבר, כמו כלב.

תודה רבה !

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
ממליץ לך להציץ במאמר המפרטים המומלצים בראש הפורום.
700 ש"ח זה תקציב נמוך מאוד ל-HTPC, גם יד שנייה לדעתי. יש לך מחשב ישן בבית? אולי אפשר לשדרג אותו (למשל, רק כרטיס מסך עם יכולת פענוח חומרה ל-HD).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

zazkapulsk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pixies כתב:ברוך הבא לפורום!
ממליץ לך להציץ במאמר המפרטים המומלצים בראש הפורום.
700 ש"ח זה תקציב נמוך מאוד ל-HTPC, גם יד שנייה לדעתי. יש לך מחשב ישן בבית? אולי אפשר לשדרג אותו (למשל, רק כרטיס מסך עם יכולת פענוח חומרה ל-HD).
...
תודה על המענה המהיר, אני קורא עכשיו את המדריכים ואת הנעוצים.

לגבי המחיר - החלופה היא לקנות BOXEE בנתב"ג ב-200 דולר (750 ש"ח). אמנם לא יכול לשמור קבצים בבפנוכו, אבל אחבר לו HD חיצוני.

שוב, תודה.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115
נתן תודות: 574 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #4 

תשקיע ב-HTPC.
האקסטרימר אולטרא מספק תסחורה.
הסייד ווינדר עושה את העבודה כסטרימר - אין עוד מה לעדכן בו למעט נושא הג'וקבוקס הקלוקל חוצמזה את ייעודו כסטרימר הוא עושה נאמנה. אני אישית לא מוצא עוד משהו שהחברה יכולה לחדשה לי אחרי עדכון 2.7 מעבר לזה גילוי נאות האקסטרימר הראשון הוא MK1 וסייד ווינדר הינו ממשיכו...

zazkapulsk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

benny123 כתב:תשקיע ב-HTPC.
האקסטרימר אולטרא מספק תסחורה.
הסייד ווינדר עושה את העבודה כסטרימר - אין עוד מה לעדכן בו למעט נושא הג'וקבוקס הקלוקל חוצמזה את ייעודו כסטרימר הוא עושה נאמנה. אני אישית לא מוצא עוד משהו שהחברה יכולה לחדשה לי אחרי עדכון 2.7 מעבר לזה גילוי נאות האקסטרימר הראשון הוא MK1 וסייד ווינדר הינו ממשיכו...
...
תודה לך.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

אם אתה הולך כבר על STREAMING

שליחה #6 

אז תשקול גם את האופציה של APPLE TV 2. זו קופסה קטנה ולדעתי הכי זולה שיכולה להריץ XBMC. החיסרון הכי גדול שלה הוא שהיא לא תומכת ב-1080P אלא רק ב-720P. וכמובן, אין דפדפן. מצד שני, ל-XBMC יש ים תוספים, הוא יודע לפנות לאתרי אינטרנט כדי להביא תמונות/תקצירים של סרטים וסדרות.

זה פיתרון מאוד נוח ועובד היטב. יש לי גם PS3 בבית (למשחקים וסרטים) אבל אני בד"כ מעדיף להשתמש ב-ATV אם זה לא סרט של 1080P. יפה יותר ועובד טוב יותר. מסטרים 720P בלי מאמץ על WIRELESS (תקן G) מה-SHARE במחשב.

אה יש עוד חיסרון - אין מקלדת בעברית או שפות אחרות מלבד אנגלית, כרגע. כנראה יתוקן בגרסא הבאה של XBMC...

וגם אפשר לשלוט עליו מטלפונים מבוססי אנדרויד או IOS...

zazkapulsk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: אם אתה הולך כבר על STREAMING

שליחה #7 

voguemaster כתב:אז תשקול גם את האופציה של APPLE TV 2. זו קופסה קטנה ולדעתי הכי זולה שיכולה להריץ XBMC. החיסרון הכי גדול שלה הוא שהיא לא תומכת ב-1080P אלא רק ב-720P. וכמובן, אין דפדפן. מצד שני, ל-XBMC יש ים תוספים, הוא יודע לפנות לאתרי אינטרנט כדי להביא תמונות/תקצירים של סרטים וסדרות.

זה פיתרון מאוד נוח ועובד היטב. יש לי גם PS3 בבית (למשחקים וסרטים) אבל אני בד"כ מעדיף להשתמש ב-ATV אם זה לא סרט של 1080P. יפה יותר ועובד טוב יותר. מסטרים 720P בלי מאמץ על WIRELESS (תקן G) מה-SHARE במחשב.

אה יש עוד חיסרון - אין מקלדת בעברית או שפות אחרות מלבד אנגלית, כרגע. כנראה יתוקן בגרסא הבאה של XBMC...

וגם אפשר לשלוט עליו מטלפונים מבוססי אנדרויד או IOS...
...
תודות

7ariel7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #8 

עוד אפשרות לקנות מחשב נייד מיד שניה ולהוסיף לו כרטיס CRYSTAL HD לצפיה בתכני HD.
זה מה שאני עשיתי. רק כך בחשבון שרוב הניידים הישנים יותר הם ללא יציאת HDMI ותצטרך להסתפק ב VGA.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”