שרשור תגובות: MegaPixel - כל החדשות החמות בתחום הצילום, פברואר 2012

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
HTmag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 593
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 306 פעמים

שליחה #1 

למאמר: MegaPixel - כל החדשות החמות בתחום הצילום, פברואר 2012

תמונה
ה- K-01 החדשה של פנטקס, הזום הארוך בעולם, מטען אלחוטי, כפפות צלמים ועוד.כל החדשות החמות ביותר בתחום הצילום, הפינה השבועית של MegaPixel.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

תענוג של כתבה. תודה (Y)
הפנטקס החדשה היא המצלמה המכוערת של 2012... לא מבין מה עבר למנהלי המוצר של החברה הזו בראש לפני ששחררו אותה.
ליאור

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
שם מלא: עידו_גנוט
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

א. תודה. :)
ב. הפנטקס היא יצירה של מעצב העל האוסטרלי Marc Newson. גם לי קשה להחליט מה אני חושב עליה. היא ללא ספק יוצרת רגש כלשהו - אהבה או סלידה מה שכן קשה להישאר אדיש ואני חושב שזאת הייתה המטרה.
ג. יש עוד כמה תיקונים קטנים להכניס לכתבה אני אשלח עוד מעט לזיו - שווה להציץ בה שוב מחר אני חושב.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

עידו,
כנראה ש Mark Newson הצליח... בשבילי המצלמה הזו ניראית (במיוחד בצהוב) כמו "My First Camera" של פישר פרייס שאפשר לקנות בשילב...
שיהיה להם בהצלחה איתה.
ליאור

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #5 

עידו_גנוט
כתבה וסקירה מעניינת ומקיפה. (Y)
לא ראיתי אזכור לגבי דגמים חדשים של CANON... ידוע שבפב' מידי שנה הם משחררים דגמים חדשים.

האם ידוע לך אילו דגמים צפויים? למשל מחליפת ה SX230HS המוצלחת. האם יש צפי להשקתה?

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

טל - הסקירה היא סקירה שבועית - כל מה שקראת זה מה שקרה בשבוע החולף בעולם הצילום (מפתיע אבל קרה די הרבה ובשבוע הקרוב יקרה עוד יותר לדעתי). היו האמת גם הכרזות של פנסוניק שלא יצא לנו להכניס אנחנו נזכיר אותן אני מקווה בסקירה של השבוע הבא.

לגבי קנון - אתה צודק אנחנו אכן צפויים לעוד הכרזות של קנון - מה בדיוק אין לי מושג (ואני לא יודע ספציפית לומר לגבי ה-SX230HS) אבל אם הייתי צריך להמר הייתי אומר שנראה בזמן הקרוב מאד את המחליפה של ה-600D (האם זה יקרה עוד השבוע לפני +CP קשה לדעת אבל נשמע די הגיוני).

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #7 

LiorDrZ כתב:תענוג של כתבה. תודה (Y)
הפנטקס החדשה היא המצלמה המכוערת של 2012... לא מבין מה עבר למנהלי המוצר של החברה הזו בראש לפני ששחררו אותה.
ליאור
...
היתכן, מצאת יורשת מכוערת יותר מGF3,

בנימה רצינית יותר, אני לא מבין את ההצדקה למצלמה הזו, היא לא קטנה יותר מהDSLR הקטנה שלהם שהולכת להתחלף בקרוב, לעומת זאת אין לה שום עינית וזה לא יהיה קל לצלם עם עדשות גדולות במסך האחורי,
חבל, היו לי תקוות שפנטקס יפתחו Mount חדש ויבנו מצלמה דקה עם עדשות פנקייק כמו שרק הם יכולים, הם יכלו להוביל את השוק, במקום הם מייצרים מצלמות נישה של הנישה כמו הK-01 והצעצוע-Q

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ה-Q היא בהחלט צעצוע (היא מילאה נישה שלא הייתה קיימת (וכנראה בצדק) של מצלמה עם עדשות מתחלפות אבל חיישן של קומפקטית.
לגבי ה-K-01 - היתרון המרכזי שלה כמו שכתבנו היא שיש לה ליין עדשות יותר גדול (ויש יאמרו יותר מעניין ומגוון) מכל חסרת מראה אחרת בשוק. החיסרון (אשר נובע מההחלטה לא לפתח mount חדש) הוא שאתה תקוע עם גוף גדול שלא שונה מהותית מזה של רפלקס מקבילה. למי זה טוב - שאלה טובה.

ההחלטה לא ללכת על מצלמה עם עינית היא טעות לדעתי ואי האפשרות לשלב עינית חיצונית במצלמה שאמורה להיות מתקדמת היא כבר בגדר פשע של ממש. תוסיף על כך את העובדה שיש לה שטח עליון עצום ופנטקס בחרה שלא לשלב מסך נתונים (כל כך מתבקש) ועוד החלטות מוזרות כמו היעדר מערכת פוקוס מבוססת פאזה (אם כי עוד צריך לראות מה הם עשו עם המערכת מבוססת הקונטרסט שכן שולבה) ואתה מקבל עוגה חצי אפויה במקרה הטוב.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

היתכן, מצאת יורשת מכוערת יותר מGF3
...
רוסטי ה GF3 היא המכוערת של 2011... אבל בהשוואה לפישר פרייס של פנטקס, היא מלכת היופי של המגזר לעומתה.

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #10 

יופי של כתבה! מקווה ששיתוף הפעולה ימשיך :)
אני אישית ריירתי על ה'מכתף' ומחכה להכרזה הקרובה על ה-650D, שאולי תחליף סוף סוף את ה-450D שלי.
!I do my own stunts

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #11 

כיף לקרוא , תודה !
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

LiorDrZ כתב:
היתכן, מצאת יורשת מכוערת יותר מGF3
...
רוסטי ה GF3 היא המכוערת של 2011... אבל בהשוואה לפישר פרייס של פנטקס, היא מלכת היופי של המגזר לעומתה.
...
מסכים, הפנטקס לא רק לא נראית טוב, היא גם נראית זולה כמו צעצוע (הרבה כמו הQ, האם זה טרנד חדש?)
בפורומים ואתרים אחרים כבר דבק בה הכינוי The Tonka

באתר camerasize ניתן להתרשם שהמצלמה זהה בגודלה ל-DSLR שלהם K-X,
לדעתי זה הישג בפני עצמו, לייצר מצלמה ללא עינית שלא קטנה מDSLR

עידו-בקשר ליתרונות של תושבת ה-K המבוססת, והחיסרון של פוקוס קונטרסט:
ישנו פתרון יפה מאוד שסוני ישמו בצורת המתאם LA-EA2 למצלמות NEX שלהם,
באמצעות המתאם הם משמרים את יכולת פוקוס פאזה ובאותו הזמן מאפשרים למצלמה להיות קטנה מאוד (ללא המתאם) ובאמת להנות מ-2 העולמות,
זה לא נוח על הNEX-5, אבל על הNEX-7 ע"פ רשמים, זה עובד נפלא.

אם וכאשר סוני יוציאו את מצלמות הFF שלהם, אני מאוד מקווה שהיא תהייה כNEX-7+מתאם LA-EA2,
בתצורה כזו, זה נראה לי WIN-WIN לכולם,

אם יצא לך לדבר עם פנטקס, יהיה מעניין אם תציג את העניין של LA-EA2, והגודל הזה של הK-X שלהם

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הרעיון היה שלא צריך במצלמה הזאת מתאמים - הרי כאלו יש לכל החברות (לזה של סוני יש יכולת פוקוס מבוסס פאזה שזה באמת ייחודי) אבל אתה יכול לשים היום כל עדשה על ה-1 של ניקון וב-NR הביאו לאחרונה כמה תמונות ממש מרשימות של 1 ועליה מכפיל ועדשת 600 מ"מ עם תוצאות מדהימות. שוב אני לא מצדיק את פנטקס פשוט מנסה לחשוב בראש שלהם.

אגב אפרופו סוני - אנחנו הבאנו לפני כמה חודשים שמועה על פיה החברה מתכננת מצלמה חסרת מראה שהיא FULL FRAME - שתהיה שילוב בין ליין ה-NEX לליין האלפא - אני לא מצליח למצוא אותה עכשיו (מאוחר והראש שלי גם ככה כבר מתפוצץ אבל זה יכול להיות די מעניין.

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אני חושב שפנטקס חשבו לעצמם בדיוק את אותו הדבר כמו שניקון וקנון חושבים וזה לבנות תשובה למצלמות ללא מראה אבל כזו שלא תפגע במערכות הDSLR שלהם,

קנון החליטו על G1X ללא עדשות מתחלפות
ניקון הלכו על חיישן קטן מאוד
ופנטקס בנו מל"מ שתשתמש באותן העדשות הקיימות

הם כנראה לא מכירים את הציטוט הזה של סטיב גובס """If you don't cannibalize yourself, someone else will,"
חברות אדירות כמו Kodak נפלו בגלל דברים כאלו

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

יופי של פינה שבועית! תודה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5399 פעמים

שליחה #16 

מאמר מצויין!
1. ה gf3 הרבה פחות מכוערת לטעמי...
2. לא הבנתי את הייחוד של עדשה לניקון (למה חסרה כזו)
3. הסרטון עם ההתקן לכתף היה מרתק. המטרה היא יציבות בסטילס או בוידאו? בוידאו לא עדיף סטדישוט?
4. מה המשיכה ל 5d mark2 לסרטים? ה red לא עדיפה בהרבה?

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #17 

כתבה מצוינת ! (Y)
אהבתי את שיטת הצילום של 24 (לא הבנתי איך המצלמות מסתנכרנות ? )
ואת ה "גריפ-על" - pocket rig ! אכן המצאה מיוחדת
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

1. שוב תודה לכולם. אנסה לענות אחד אחד.

2. פרוסטי - קנון בנתיים הלכו על חיישן גדול בלי עדשות מתחלפות (אגב הם עשו יופי של עבודה עם המצלמה הזאת), ככל הנראה סביב פוטוקינה נראה ממש מצלמה חסרת מראה שלהם - אז נדע מה הם יעשו באמת. ניקון בעיני ובעיני רבים שאני מכיר עשו בחירה מאד מטופשת עם החיישן הקטן מידי (למרות של-1 דווקא יש כמה יתרונות מאד מעניינים עם מערכת הפוקוס המשולבת). לדעתי הם יצטערו על כך בעתיד. דווקא פנטקס לשיטתך עשתה בדיוק את מה שג'ובס אמר - זה קניבליזציה מלאה של ליין המצלמות הרפלקסיות שלה כי עקרונית אין יותר סיבה לרכוש מצלמה רפלקסית שלהם (טוב לא יודע עד כמה הייתה גם עד עכשיו אבל נשים את זה בצד וכאמור צריך לזכור את נושא מערכת הפוקוס).

3. עפר אני איתך ה-GF3 לא מכוערת - אין לי מושג מה רוצים ממנה (אבל על טעם וריח...). לגבי ה-70-200 צמצם f/4 - התשובה פשוטה - אין עדשה כזאת - לא של חברת ניקון עצמה ולא של סיגמא או של טמרון (לקנון יש אבל מן הסתם משתמשי ניקון לא יכולים להשתמש בה כי היא לא מתאימה להם - בעיקרון אפשר לשים עדשות ניקון על קנון - עם מתאם [ולאבד את הפוקוס כמובן] אבל לא להפך - זה נובע מענייני כיסוי בין היתר אבל לא חשוב). באה טוקינה ויצרה לראשונה עדשה כזאת וזה מאד חשוב - הסיבה היא ש-70-200 צמצם f/2.8 היא גדולה מאד, כבדה ובעיקר מאד מאד יקרה. פה אתה מקבל אמנם צמצם פחות בהיר אבל עדשה שהיא בגודל בערך של ה-70-300 שלי ובמחיר תהיה אני מקווה חצי מה-70-200 הנוכחית של ניקון. המכתוף נועד לוידאו למיטב הבנתי לא לסטילס - יש המון סוגי מכתופים ומייצבי וידאו - האמת אני בעצמי לא כזה מומחה ולא יכול להגיד שניסיתי סוגים שונים ואני יודע מה עדיף - זה עוד פתרון והיתרון שלו שהוא קטן ומתקפל - באמת חמוד (והסטרט אפ הטורקי הראשון בו אני נתקל בתחום אגב). ה-RED עדיפה בהרבה ועולה בערך פי 5 :)

4. מוני על איזה 24 אתה מדבר? (היו יותר מידי דברים בכתבה כנראה :)).

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

עידו_גנוט כתב:1. שוב תודה לכולם. אנסה לענות אחד אחד.
2. ...דווקא פנטקס לשיטתך עשתה בדיוק את מה שג'ובס אמר - זה קניבליזציה מלאה של ליין המצלמות הרפלקסיות שלה כי עקרונית אין יותר סיבה לרכוש מצלמה רפלקסית שלהם (טוב לא יודע עד כמה הייתה גם עד עכשיו אבל נשים את זה בצד וכאמור צריך לזכור את נושא מערכת הפוקוס).
...
זאת לא קניבליזציה מכיוון שאתה נשאר באותה המשפחה והמערכת - מבחינת מערכת אין הבדל בין K-01 לDSLR לK-5,
הפחד של החברות זה להוציא "תושבת" (bayonet) חדשה, בגלל שאם תצטרך לקנות עדשות שהם לא K-MOUNT של פנטקס, אז בתאוריה גם תוכל לעבור על הדרך ל-M43 או ל-NEX
אבל אם תרכוש K-01, אז גם המצלמה הבאה שלך היא תהייה של פנטקס (או K-6 או K-02, זה לא משנה)
...ה-RED עדיפה בהרבה ועולה בערך פי 5 :)
...
אגב שווה להזכיר את הGH2 (במיוחד עם הפריצה) ובחצי מהמחיר של 5D מקבלים מצלמה שהיא מגיע קרוב מאוד ל-RED מבחינת איכות, (חיפוש בגוגל)

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אה... אני לא חושב שיש פחד כזה - רוב האנשים שקנו 1 של ניקון לא ישתמשו בעדשות צד שלישי וזה נכון במידה כזו או אחרת גם לסוני (אם כי פה סוני כן הבינה שאין ברירה ופתחה את המערכת לחברות נוספות כמו סיגמא וטמרון) וכנ"ל סמסונג. אבל בגדול אנחנו מסכימים שהמצלמה החדשה היא פשוט המשך חסר מראה של ה-K7/K5 וכו'.

ה-GH2 מצלמה מאד חביבה - אני שיחקתי איתה קצת בפוטוקינה כשהיא בדיוק יצאה (היינו בדיוק בראיון עם נציגים של פנסוניק) - היא חמודה אבל לי אישית היא הרגישה ביד כמו צעצוע ולא כמו כלי עבודה וזה ההבדל בינה לבין מצלמות כמו ה-5D (או כמעט כל רפלקסית של קנון/ניקון) - לגבי האיכות תמונה אני חושב שאין עוררין שהיא מעולה.

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”