9000es כתב:טלHD כתב:integral כתב:עוד משהו, כדי להשלים את התמונה. אם הייתי קונה טלוויזיה בשבילי ורק בשבילי, הייתי לוקח את ה VT30. למה? כי אני אוהב לראות בחושך מוחלט ופה ל VT30 יש מעט מאוד מתחרים אם בכלל.
...
הגזמת קצת עם ה"אם בכלל"...
D8000 (פלאזמה) קרובה ל VT30 מאוד מאוד מאוד באיכות תמונה והרבה יותר זולה.
במדד איכות מול עלות היא עדיפה על הפנאסוניק.
...
טלHD
לגבי הפלזמה של סמסונג דגם D-8000 אכן מדובר במסך פלזמה טוב . אבל רחוק מאוד באיכות שלו מול הפנאסוניק VT-30 .
1. איכות השחורים טובה בהרבה בפנאסוניק .
2. גוון הצבעים הרבה יותר טבעי בפנאסוניק .
3. פנאסוניק הרבה יותר אמינה מסמסונג בפלזמות .
4. עמידה יותר בפני צריבות וצבירות .
5. איכות הפאנל מצויינת מתמודדת הייטב בתנאי תאורה .
6. אחריות טובה יותר ל 5 שנים מלאות .יבוא רשמי יורוקום .
לגבי התמכור שלהם נכון שהסמסונג זולה יותר משמעותית . אבל זה כבר שיקול אחר לגמרי .
שבת שלום .

...
איציק...
קראתי וצפיתי ארוכות בשתייהן בכמה מקומות והזדמנויות בארץ ובחו"ל ובכל סוגי התכנים.
1. בשחורים יש יתרון קל לפנאסוניק של 0.01CD/M. לD7000 ול VT30 שחורים זהים. שתייהן עם 0.02CD/M.
2. גוון ונאמנות הצבעים בשתייהן מעולה. יתרון קל לפנאסוניק בטמפרטורת צבע. יתרון לסמסונג בגאמה.
בשיקלול כל הפרמטרים, הן כמעט זהות באיכות תמונה . תיקו.
3. אין לי נתונים בנושא אך לפנאסוניק מוניטין אמינות מצויין. סמסונג מראים שיפור בנושא משנה לשנה.
4. אין לי נתונים בהשוואה הזו אך לשתייהן מנגנונים מעולים למניעת צריבות בייחוד במודלים האחרונים.
5. כאן אתה טועה בגדול. ל VT30 יש קושי רב להתמודד בתנאי תאורה. לסמסונג יתרון מוחץ בבהירות התמונה של כמעט 30%. (ובאותו נושא, מי שחייב פלאזמה קונטראסטית ובהירה, D7000 מצטיינת במיוחד בכך ובהתמודדות בתנאי תאורה קשים).
6. אוקי...יפה מאוד. אני מניח שזה בא לידי ביטוי במחיר. בחו"ל הן כמעט זהות. בארץ הפנאסוניק יקרה יותר משמעותית....אז זה לא חוכמה לתת אחריות מורחבת ולהכניס אותה למחיר עם ריבית....
לסיכום,
המשפט שכתבת "רחוק מאוד באיכות שלו מול הפנאסוניק VT-30 "....אינו נכון.
שתייהן הן הטובות ביותר שיש היום ומתחרות בקרב צמוד ראש בראש וללא נוק אווט לאחת מהן.
לכל אחת יש את הייתרונות והחסרונות שלה....אך בסיכום הן כמעט זהות.
אם הבחירה היתה בידי היום לבחור בינהן ובשיקלול המחיר כמובן, ניתן לרכוש 64D8000 במחיר כמעט זהה ל VT בגודל 55 ולכן הייתי בוחר בסמסונג. VT30 בגודל דומה 65, עולה כמעט 10,000 ש"ח יותר. ממש לא הפרש סביר.