התייעצות בין סוגי רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
orgafni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
יש לי בחדר רסיבר jvc rx-7001p
איך הוא נחשב? איכותי? עוצמתי? פשוט?
יש לי אפשרות להחליף אותו במגבר של NAD שבטוח יותר איכותי, הבעיה שאין לו שלט ודי חשוב לי שלט.
באמת יכול להיות הפרש כזה באיכויות? הכוונה היא אם באמת ה JVC נחשב ממש לא טוב ביחס ל NAD?
כרגע יש לי שני רמקולים רצפתיים: Alpha Technology REFERNCE1
איך נחשבת האיכות שלהם? הם נחשבים טובים או פשוטים?
מצאתי זוג רמקולים מדפים ישנים (אבל אולי טובים ): morel mlp 203
מישהו מכיר את הדגם הזה? לא מצאתי שום דבר עליו בגוגל.
איך האיכות שלהם? איך העוצמה שלהם?
חשבתי להוסיף או להחליף את הרמקולים הרצפתיים שיש לי עכשיו במורל האלו. מה אתם חושבים?
אם מישהו ימצא באינטרנט מידע כלשהו אני אשמח.
אשמח לקבל חוות דעת על המערכת שלי כולה (רמקולים רצפתיים, רמקולים מדפיים, רסיבר).
תודה רבה,
אור

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #2 

לגבי הרסיבר בלבד:
אין ספק שמעבר ל-Nad יתן תוצאה מספקת הרבה יותר.
ה-JVC הוא רסיבר בתחתית הדגמים המיועדים לקולנוע ביתי, כלומר מגבר רב ערוצי (5.1) שאמור להניע ששה רמקולים,
מול ה-NAD (שסביר להניח שמחירו זהה או גבוה ממנו, תלוי בדגם) המניע 2 רמקולים בלבד.

ברור שיש דגש ברוב דגמי NAD על איכות ולא על כמות (שנאי ורכיבים איכותיים במספר רמות מעל ה- JVC הנ"ל).

אם חשובה האיכות (שלדעתי תמיד תעלה על הצורך בשלט, מוצר מותרות מיותר :lol: )

לגבי הרמקולים:
Alpha Technology היא חברת מדבקה. מוצריה מיוצרים בסין ע"י במפעל Goldsky שגם הוא מוכר את מוצריו למאות חברות אחרות. מנסיון הייתי ממליץ להתרחק.
ה-Morel יוצרו בארץ במפעל "מוראל" (מורדכי אלקטוניקה) בנס-ציונה, כולל האלמנטים אם אינני טועה. מדובר בדגם 2Way לא רע בכלל.
נסה לחבר אותם למגבר סטריאו ולבדוק אם הם לטעמך.

orgafni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה, גם אני חשבתי שה alpha לא משהו אבל ראיתי שהם עולים 4100 שקל בזאפ. יותר ממה שחשבתי. מה לגבי העוצמה של המורל? היא מספיק חזקה? איך היא ביחס ל alpha?
עוד שאלה: הבאסים שיוצאים מה ALPHA לא נשמעים לי טוב, אולי זה הרמקול אולי זה המגבר...
איך נחשבים הבאסים של המורל לעומת ה ALPHA? מה יותר איכותי? מה יותר חזק?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

באופן כללי הייתי מציע לך להחליף את כל הסט האפ, מהו התקציב שלך?

orgafni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

לא הבנתי נראה לי.
אין לי תקציב, אני לא מתכוון לקנות כלום.
יש לי כמה דברים בבית ואצל משפחה שאני יכול לקחת. אלו הדברים:
רסיבר 5.1 jvc rx-7001p (עם שלט)
רסיבר 2 ערוצים של NAD (לא יודע בדיוק את הדגם אבל אני יודע שהוא 2 ערוצים, עם רדיו, מסך קטן ובלי שלט) למישהו יש רעיון איזה דגם זה?
זוג רמקולים רצפתיים REFERNCE1 Alpha Technology
זוג רמקולים מדפיים morel mlp-203
עכשיו אני יכול לבחור בין הרסיברים (בתאכלס NAD יותר איכותי אבל JVC הוא עם שלט) אני צריך להחליט...
ואני צריך להחליט איזה רמקולים (אני יכול לקחת את כולם)
רק בשביל ההבנה: כל זה בשביל חדר 4*3 בערך.
מה אתם אומרים?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #6 

בוודאות: חבר את רסיבר ה-NAD לזוג ה-Morel.

orgafni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

בדקתי והמגבר הוא nad 7020i
מישהו מכיר? איך הוא? איך הבאסים שהוא מוציא?

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #8 

orgafni כתב:...
איך הוא נחשב? איכותי? עוצמתי? פשוט?
...
ה JVC נחשב ממש לא טוב ביחס ל NAD?
...
איך נחשבת האיכות שלהם? הם נחשבים טובים או פשוטים?
...
הי, אור!

כשאתה שואל לגבי נחשב, יש תמיד את השאלה מיהו זה שמחשיב.

"מכשיר A נחשב כ-B" היא הצהרה די ריקה ממשמעות. אם תקבל תשובות מ-X אנשים, זה לא ייצג את דעת הרוב, ו/או את דעת ה"מומחים" (שגם הם לא יסכימו בינם לבין עצמם), אלא לכל היותר את דעתם/טעמם האישיים של אותם X אנשים, או את דעתם/הערכתם לגבי מה חושבים הרוב/המומחים.

במקרה ה"טוב", יפנו אותך לאיזה מגאזין/כתב ש"נחשב" (בעיניהם), שאמור להיות גם מומחה וגם אובייקטיבי, אבל בעולם של היום, ממש אי אפשר להיות בטוחים לא בזה ולא בזה. התקציב לפירסום, למתנות ו/או לטובות הנאה, או היעדרו, עלול לקבוע את חוות הדעת על מוצרים לטוב ולרע.

הייתי מציע לך לשקול להתייחס בעירבון מאוד מוגבל למה ש"נחשב", ולסמוך בעיקר על האוזניים שלך --> טעמך.
אם יש לך חבר/ים ש"מבינים עניין", תבקש מהם ללמד אותך למה כדאי לשים לב, כדי לשמוע בעצמך, לא שייחליטו עבורך לפי טעמם, שיכול בקלות להיות מאוד שונה משלך.

רק חומר למחשבה, לא "האמת".

בהצלחה בכל מקרה,
עמיר

orgafni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה רבה, לקחתי לתשומת לבי.
אני יודע שלכל אחד יש העדפות שונות ודעות שונות. השאלות שלי של מה "נחשב" יותר הם כדי לדעת אם יש משהו שידוע שהוא יותר איכותי מבחינת נתונים. לדוגמא: למבורגני נחשב יותר טוב ממאזדה.

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

orgafni כתב:תודה רבה, לקחתי לתשומת לבי.
אני יודע שלכל אחד יש העדפות שונות ודעות שונות. השאלות שלי של מה "נחשב" יותר הם כדי לדעת אם יש משהו שידוע שהוא יותר איכותי מבחינת נתונים. לדוגמא: למבורגני נחשב יותר טוב ממאזדה.
...
דוגמה מצויינת -- "ידוע" ל-כ-ו-ל-ם שלאמבורגיני יותר "טובה" ממאזדה, אבל:[/b]

אם כמעט כל השימוש של האוטו הוא לנסיעות קצרות בפקקים בתוך העיר, לעבודה, הביתה ולקחת את הילדים מהגן, ואם אתה כבר יוצא מהעיר, אתה צריך לתקוע בבגאז' את הציוד עבור כל הילדודס והמשפחה, ואתה נוסע קצת בשבילי עפר -- לא נסיעת שטח שצריך ג'יפ, ומה שהכי חשוב עבורך זה שכשאתה נכנס לאוטו ונוסע, לא יהייו בעיות לא בהתנעה ולא בנסיעה, ולא רואים מוסך -- האם אתה בטוח שבאמת לאמבורגיני הייתה נותנת לך שירות טוב יותר לצרכים שלך (גם כשמתעלמים מהעלויות ומהצורך העליון שכולם ייסתכלו עליך)?

חוצמזה, כשאתה שואל כאלה שאלות את "העולם הרחב", הרי עבור מי שתקציבו מתאים ל"boom box", ציוד של JVC ושל מוראל יכול להיות חלום רטוב של משהו איכותי מעל ומעבר, ומי שתקציבו $500,000 לא יחלום על ציוד כזה אפילו בסיוטי לילה, לצרך השוואה לאיך המערכת שלו נשמעת כשהיא מקולקלת.

בקיצור, מדובר כאן בדברים שייש להם כל כך הרבה אספקטים, כשעל כל פינה בהם יש חילוקי דיעות מכאן ועד אחרי הודעה חדשה על מה "טוב" יותר, שאולי עדיף לעזוב לחלוטין את מה ש"נחשב" ולראות מה אתה מחשיב כמתאים לך -- לפי האוזן/טעם שלך ובמיגבלות התקציב שלך.

את הזמן שאתה משקיע בעניין אולי כדאי להקדיש ללימוד למה להקשיב ומה מתאים לך, ופחות באיזה מסקנות לעוסות אחרים מאכילים אותך, לפי טעמם/דיעותיהם/שיקוליהם.

עמיר

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

חשבתי על כך שדברי עלולים להיתפרש כאילו התייעצות עם חברי הפורום היא חסרת משמעות, מה שלחלוטין אינו כוונתי.

הנקודה שלי הייתה ההתייחסות החוזרת שלך לעניין "נחשב", מה שעלול להסיט את הדיון לכיוונים לא רלוואנטיים, מהסיבות שתוארו לעיל.

לעומת זאת, אתה יכול לקבל אינפורמאצייה מועילה אם תגדיר את הצרכים שלך כמיטב יכולתך, ואז תשאל מה יכול, לדעת החברים, לתת לך את הפיתרון האופטימאלי. עדיין זו "רק" דעתם -- שום דבר לא יכול להחליף את דעתך וטעמך, אפילו אם עדיין לא גיבשת אותם -- אבל זה עדיף על פני העדפה לפי העיצוב או לפי איך ששמות המוצרים נשמעים לך.

פנייה בסיגנון הבא יכולה להיות אפקטיבית יותר:
-- אני שומע מוסיקה בסיגנונות הבאים: רוק כבד 70%, עבריים ישנים 20%,....
-- הציוד שייש לי הוא...
-- יש לי L תקליטי ויניל, ו-D דיסקים (לפרט אם יש/רוצה SACD, DVD, Blu-ray וכד'), F קבצים (MP3 או FLAC)
-- אני מתכון להמשיך עם תקליטים/דיסקים, להוסיף/להחליף במוסיקה מקבצים
-- גודל החדר שלי L x W x H, צורתו מלבנית/פתוח/סגור/חלונות/תמונה
-- כשני מתרכז במוסיקה, אני שומע חזק מאוד / חזק למדי / בעוצמה בינונית / חלש (לא משנה כמה חזק/חלש כשהמסיקה ברקע)
-- יש לי הצעות לגבי הציוד הבא: E1 ב-S1 ש"ח, E2 ב-S2 ש"ח,...
-- אני יכול לקבל בחינם את F1, F2, ....
-- אני מוכן להשקיע A ש"ח
-- הציוד שלי כרגע טוב/בסדר באספקטים.... אני מעוניין לקבל/לשפר ב....

מה לדעתכם עדיף בין X ל-Y, מה לעשות כדי לקבל Z, ....

כלומר הרעיון הבסיסי הוא:
-- להגדיר מה יש
-- להגדיר מה רוצים
-- להגדיר מה חסר בקיים ובאיזה אספקטים רוצים לשפר
-- כמה מוכנים להשקיע

ואז לשאול מה נדרש/עדיף לצורך זה במיסגרת האילוצים, להיות מוכנים לכל מיני סוגי תשובות, ואחר כך לברור מביניהן מה מתאים לך, לאזניים/תקציב שלך, לא מה "נחשב" עבור אף אחד אחר.

עמיר

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #12 

עמיר אני מאד שמח שאתה כותב ומשקיע באתר הזה. יש הרבה מאד אנשים שיכולים ללמוד ממך ומהניסיון שלך (Y)
לפותח השרשור אני ממליץ לך לקרוא את ההערות של עמיר כי הם מכוונים וממקדים מאד ויכולים לעזור לך יותר בחיפוש אחר רמקולים חדשים עבורך.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #13 

חברה, רדו ממנו הוא יפסיק לשאול שאלות בצורה הזאת

orgafni
אם אין לך שום כוונה לקנות משהו ויש לך את האפשרות לקחת את כל הציוד ולחבר אותו תעשה את זה.
מה שימצא חן בעיניך זה מה "שנחשב".
במידה ותרצה לשדרג כולם ישמחו לעזור ואל תבהל הכל ברוח טובה והתלהבות ...........

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #14 

כל ההתקפות הבין אישיות הוסרו. אם יש לכם בעיות אישיות, אני ממליץ שתפתרו אותם בהודעות פרטיות.

orgafni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אין לי שום בעיות אישיות אם אף אחד פה בפורום,
אני מבין את הטענות שהביאו בפני ומקבל אותם.
בקרוב אני אנסה להסביר את עצמי ואת הצרכים שלי לפי הפורמט שעמיר כתב.
אם זה נראה כאילו יש לי כעס או בעיה עם מישהו בפורום אז אני מצטער וזה לא ככה.
אני מקווה שאין לאף אחד בעיות איתי... ואני מקבל את כל מה שכולם אומרים ומבין אותם.
תודה לכולם

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #16 

החיבור של NAD7020i ומורל 202 יכול לתת תוצאה נהדרת, בהנחה ששיני הזמן לא נגסו בהם יותר מדי...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”