המלצה למסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום , בסוף רכשתי את המיצובישי HC4000 שעל פי ביקורות ושיטוט אינסופי באינטרנט הגעתי למסקנה שהוא הכי משתלם עד 2000 דולר.

עכשיו אני צריך מסך , בשיטוטי נתקלתי ב DA-LITE HIGH POWER , הבנתי שהוא מומלץ רוב הזמן , העיניין הוא שאני לא חושב שאני זקוק ל GAIN מטורף כי המקרן דיי חזק בעוצמת הארה , אני עכשיו בחדר במלון מקרין על הקיר והכל נראה פיקס מבחינת עוצמת הארה ... רק הגוונים השונים של השחור נראים כולם אותו דבר - שחור , זה הדבר הכי מפריע לי.

הבנתי שאפשר לסדר את זה פחות או יותר עם מסך אפור שיציג יותר גוונים של שחור וצללים במקום שחור אחיד בכל מקום , מה אתם אומרים ?
זה יהיה מיועד כמעט נטו לסרטים , לא מעניין אותי כל כך שידורי ספורט באיכות מטורפת ...

מסך אפור או HIGH POWER לסרטים ?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

מסכים אפורים עברו מן העולם.
העובדה שאין הפרדה בגווני האפור הכהים מראים שהמקרן לא מכויל.
תגיע הביתה, תקרין על קיר ותכייל את המקרן כיול בסיסי.
אם התמונה בהירה מספיק, תוכל להסתפק בבד עם גיין באיזור ה1.
אם התמונה חשוכה, תוכל ללכת על HIGH POWER, אבל הוא מחייב התקנה נמוכה כדי לקבל את מירב הגיין שלו.
אם התמונה בהירה מדי, קנה ND FLITER בכמה גרושים והוא יעשה את אותו אפקט של מסך אפור מיותר.
No place like home.......... Theater

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התגובה , אני כיילתי את המסך ע"פ הביקורת עליו באתר projector reviews , אני מבין שכיול גלובאלי כזה פחות אפקטיבי אבל זה מה שאני יכול.

יש לי דיסק של AVS HD לכיול , ולא משנה מה אני מנסה לעשות הגוונים של האפור הם כולם פשוט שחור ולפי מה שקראתי אי אפשר לסדר את זה במקרנים כאלה שנחשבים ל "בינוניים" , אפשר לעזור לזה קצת , בביקרות הם גם המליצו על מסך FIREHAWK G3 משהו כזה והוא עולה יותר מהמקרן עצמו 8O

מה זאת אומרת התקנה נמוכה ? התמונה לא חשוכה מדי , הצבעים והבהירות של הלבן ממש חזקים ... רק השחור זה מה שמפריע לי כי אם זה לדוגמא תמונת חלל או לילה ממש קשה לראות משהו ולהבין ... אבל הבנתי תודה אלך על מסך ה HIGH POWER של DA-LITE .

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

מה שאתה מתאר לא הגיוני, אלא אם המקור גם הוא בעייתי.
שים תבנית של גוונים כהים והעלה את הBRIGHTNESS , לערך גבוה. אתה אמור לראות את כל הגוונים הכהים נפרדים זה מזה.
עכשיו הורד את הבהירות עד ישעלמו רק הברים שהם BLACKER THAN BLACK בד"כ יש קו מקווקו שמראה איפה נגמר איזור זה.

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

המקור לא בעייתי כי אני מחובר למקרן עם לאפטופ דרך HDMI , ובלאפטופ אני רואה מצויין את הגוונים השונים של האפור ( מדובר בסרטים 1080P ) והשחור ואילו במקרן הכל פשוט שחור אחיד . ולא משנה מה אני עושה או כמה אני משחק עם ה BRIGHTNESS בתמונות כיול או בסרטוני כיול אני לא מצליח לראות את כל הפסים השחורים שאני אמור לראות ... ניסיתי לשחק עם זה בהרבה דרכים עד שהגעתי למסקנה שזה קיים בגלל שאין לי מסך .

לדוגמא כשאני מריץ סירטונים לכיול BRIGHTNESS של AVS HD יש להם ב BASIC SETTINGS קובץ שנקרא Black clipping , שזה פשוט קווים ממוספרים , אומרים לי לשחק עם ההגדרות עד שאני רואה את 17-25 מהבהבים , וכל מה שאני מצליח לראות זה 22-25 מהבהבים , ואת 22 בקושי רב מאוד . כל השאר פשוט שחור ... כשאני משחק עם ההגדרות בלאפטופ לדוגמא אני רואה בבירור ש 17-25 מהבהבים .

האם יש מצב שה HDMI מעביר את ההגדרות Post processing של הנגן שלי VLC ? האם יש נגן אחר מומלץ ? או שזה בגלל חוסר מסך ...
תודה על העזרה שוב פעם.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

התבנית שאתה משתמש היא מצוינת.
התופעה שאתה מציין לא הגיונית בכלל.
נסה להעלות את הבהירות במקור , בלפטופ.
בדוק שאין לך בעיה של ערכי PC שמתחילים מ0 לעומת ערכי וידאו שמתחילים ב16.
נערך לאחרונה על ידי opv ב 03/02/2012 12:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

בהחלט נראה שיש אצלך בעייה. בדוק את הגדרת ה- HDMI Video Range במקרן

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אז בעצם אני יכול לכייל באמצעות הלאפטופ ולא באמצעות המקרן עצמו ... אני אנסה , תודה.

עוד דבר אחד אחרון , הרזולוציה של המסך היא 1366 על 768 , הלאפטופ שלי הוא עם מעבד i7 לכן יש לי INTEL HD GRAPHICS , כשאני מחבר HDMI אני יכול לעבור למספר מסכים , האם מומלץ לי להגדיר את המסך של המקרן לרזולוציה FULL HD כי בעצם הוא מקרין את רזולוציית הלאפטופ ?

עזרתם לי מאוד תודה , רק לא הבנתי את הערכי וידיאו שמתחילים מ 0 ובמקרן מ 16 ... מה זאת אומרת ?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”