אז על מה מכוונים בהמשך? רמקולים אחוריים קוואד-פולריים, או שדרוג רסיבר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #41 

zeev78,
הוא ניסה להוסיף DAC חיצוני ולא קיבל שיפור.
No place like home.......... Theater

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #42 

LiorDrZ,
מסכים עם על מילה. (Y)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #43 

opv כתב:zeev78,
...
מבלי לדעת איך התבצעה הבדיקה אני יכול לתת את השני סנט שלי. אם הבדיקה התבצעה רק ע"י חיבור ה DAC לרסיבר אז הבדיקה הזו היא לא שלמה.
מחשב זה לא נגן Plug & Play ובשביל לבדוק DAC על מחשב חייבים לעשות כמה דברים לפני... התקנת ASIO 4 ALL, התקנת תוכנת ניגון מוסיקה כמו Foobar או Album Player ובדיקה שהסיגנל עובר דרך ה ASIO 4 ALL ולא דרך מערכת ההפעלה. וכמובן בדיקת Bit Perfect. אם כל אלו לא נעשו אזי הבדיקה של ה DAC לא מספיק טובה.
אילו היה נבדק ה DAC בחיבור עם CD או כל נגן אחר שם באמת זה רק החיבור ועדיין לא היה נמצא הבדל אז הייתי מקבל את זה.

ליאור
נערך לאחרונה על ידי LiorDrZ ב 02/02/2012 10:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #44 

LiorDrZ כתב:
...
מבלי לדעת איך התבצעה הבדיקה אני יכול לתת את השני סנט שלי. אם הבדיקה התבצעה רק ע"י חיבור ה DAC לרסיבר אז הבדיקה הזו היא לא שלמה.
מחשב זה לא נגן Plug & Play ובשביל לבדוק DAC על מחשב חייבים לעשות כמה דברים לפני... התקנת ASIO 4 ALL, התקנת תוכנת ניגון מוסיקה כמו Foobar או Album Player ובדיקה שהסיגנל עובר דרך ה ASIO 4 ALL ולא דרך מערכת ההפעלה. וכמובן בדיקת Bit Perfect. אם כל אלו אל נעשו אזי הבדיקה של ה DAC לא מספיק טובה.
אילו היה נבדק ה DAC בחיבור עם CD או כל נגן אחר שם באמת זה רק החיבור ועדיין לא היה נמצא הבדל אז הייתי מקבל את זה.

ליאור
...
מקבל (Y)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #45 

...

אני אומנם לא ניסיתי אף פעם לחבר DAC עם מחשב אבל לפי מה שהבנתי מאנשים שניסו התוצאה לא הייתה משכנעת. אם הוא היה בודק עוד לפחות 3 DACS הייתי מסכים איתך אבל זה לא המצב, הוא בדק רק DAC אחד ועדין לא ברור באיזה מצב היה הרסיבר, אם הוא לא היה במצב PURE אז ברור שלא יהיה שינויי בסאונד. לנגן סידי כמו למשל הפיוניר MK2 יש "Twin Burr Brown D/A converters", על הנייר זה נשמע טוב ותאמין לי שבמציאות זה נשמע מצוין, אפשר לקנות DAC יקר יותר עם רמת ביצועים דומה אבל שוב עולה השאלה האם זה הדבר הנכון במקרה הזה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #46 

LiorDrZ כתב:
...
מחשב זה לא נגן Plug & Play ובשביל לבדוק DAC על מחשב חייבים לעשות כמה דברים לפני... התקנת ASIO 4 ALL, התקנת תוכנת ניגון מוסיקה כמו Foobar או Album Player ובדיקה שהסיגנל עובר דרך ה ASIO 4 ALL ולא דרך מערכת ההפעלה. וכמובן בדיקת Bit Perfect. אם כל אלו לא נעשו אזי הבדיקה של ה DAC לא מספיק טובה.

ליאור
...
(Y)

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #47 

epony כתב:
opv כתב:
sufgi כתב:יתכן שהפרה של המגבר נותן גוון מסויים לסאונד, אבל עדיין התוצאה מעולה (הרבה יותר טובה מאשר חיבור ישיר של הרמקול לרסיבר).
מה גם שבזמן הכיול של הרסיבר אפשר לשחק עם הפרמטרים כך שיתנו את התוצאה הרצויה.
...
יכול להיות שהתוצאה הסופית מעולה, אבל זו לא הצורה שבה המכשירים תוכננו לעבוד.
הסיגנל לא אמור לעבור דרך שני מעגלי פרה.
...
וזאת אכן הסיבה שבעטיה המלצתי לקיפי לתעדף מגבר עם HTB... (Y) 8)
...
אתם צודקים שאם יש אופציה כזאת במגבר אז זה עדיף.
גם אם המכשירים לא תוכננו לעבור דרך 2 פרה, מה שחשוב זו התוצאה הסופית.
במקרה שלי השידוך בין המגבר לרמקולים הוא מעולה ואני נהנה ממנו מאוד בסטריאו, וזאת לאחר שבחנתי למעלה מעשרה מגברים.
לאחר שהייתי מרוצה בתחום הסטריאו, ניגשתי לבחון אם יכולות הקולנוע הביתי לא נפגעו, וגם שם קיבלתי תוצאה טובה הרבה יותר מאשר חיבור ישיר של הרמקול לרסיבר (אני מדגיש, במקרה של הרמקול שלי).

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #48 

LiorDrZ כתב:
...

ליאור
...
זה בדיוק מה שעשינו. אל דאגה, גם ביום-יום הצליל עובר דרך ASIO + AlbumPlayer.
וכן, כמעט ולא היה הבדל... וגם אם היה, זה בטח לא הבדל שגרם לי להתחיל לחסוך לדאק...
ליאור, אני בהחלט מסכים איתך, זו הסיבה שעכשיו אני שוקל קודם לסיים עם הק"ב, לרכוש אחוריים ראויים,
ורק אז להתחיל עם שגעון הסטריאו...
לעומתי, חבר הפורום - רן, שהיה אצלי, חולק עליי וחושב שבק"ב אין יותר מדיי מה לשפר, לעומת הסטריאו ששם יש עוד טיפה דרך...

אני לא יודע מה אחליט, מה שבטוח - זה לא יהיה בפזיזות. תודה על הדאגה חברים.
Utopia

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #49 

kipikipod,
שלא תבין אותי לא נכון... לא הייתה לי כוונה להעליב או לומר לך שאתה מתנהג בפזיזות. אם כך הובנתי אני מצטער (f) ההיתייחסות שלי היתה בגלל המשפט הזה שכתבת.
מחר אדבר עם ניסן מ"פיוז", אולי יש לו מציאות ששווה לי לבדוק...
...
ולכן הבעתי את דעתי.
סטריאו בניגוד לק"ב זה עולם ומלואו. ברגע שנכנסת לשם קשה מאד לצאת... (מניסיון) ולכן מבלי לשמוע את הסט שלך אני בדעה זהה לרן שלדעתי השדרוג הכי משמעותי שאתה יכול לקבל מהמערכת שלך היא הוספה של הגברה ייעודית לסטריאו.
קח בחשבון שזה מוקש מאד מאד גדול. מציאת הגברה שכזו שתעבוד בסינרגיה עם הרמקולים שלך ושתתן לך ערך מוסף ממה שיש לך כרגע זו עבודה לא קלה וגם לא זולה.

ליאור

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #50 

opv כתב:
ronen61 כתב:
opv כתב:kipikipod,
יש לי שני חתולים שחשבתי שיעשו את העבודה אבל הם איכזבו אותי במובן הזה.
מצד שני הם מחממים נהדר בחורף.
...
אין לך בעיה אתם עם הגריל של הרמקולים?
...
הם גם משתמשים בקולנוע והצלחנו להסביר להם שאם הם יפגעו בקולנוע גם ההנאה שלהם תפגם. :D

וברצינות, אני שומע ללא הגרילים...
...
יפה .

לי היו בזמנו 4 חתולים שהיו מתעללים בגריל.
אשתי הביאה לאחרונה חתולה שובבה. ולמזלי בלי ציפורניים.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

ronen61,
כשאתה אומר בזמנו,
אני מקווה שלא נפטרת מהחתולים בגלל ההתעללות בגריל?

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #52 

שמתי אותם על גריל
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #53 

ronen61 כתב:שמתי אותם על גריל
...
:)
יש כמה מסעדות בפארק אפק שמתמחות בזה...

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #54 

LiorDrZ כתב:kipikipod,
שלא תבין אותי לא נכון... לא הייתה לי כוונה להעליב או לומר לך שאתה מתנהג בפזיזות. אם כך הובנתי אני מצטער (f) ההיתייחסות שלי היתה בגלל המשפט הזה שכתבת.
מחר אדבר עם ניסן מ"פיוז", אולי יש לו מציאות ששווה לי לבדוק...
...
ולכן הבעתי את דעתי.
סטריאו בניגוד לק"ב זה עולם ומלואו. ברגע שנכנסת לשם קשה מאד לצאת... (מניסיון) ולכן מבלי לשמוע את הסט שלך אני בדעה זהה לרן שלדעתי השדרוג הכי משמעותי שאתה יכול לקבל מהמערכת שלך היא הוספה של הגברה ייעודית לסטריאו.
קח בחשבון שזה מוקש מאד מאד גדול. מציאת הגברה שכזו שתעבוד בסינרגיה עם הרמקולים שלך ושתתן לך ערך מוסף ממה שיש לך כרגע זו עבודה לא קלה וגם לא זולה.

ליאור
...
הבנתי אותך, ואני בהחלט מסכים עם הגישה שלך,
אם כבר עושים צעד, עדיף לי לעשותו כמו שצריך..
לכן אמתין לבינתיים, נראה שאת עניין הסטריאו לא אגמור ב2-3k ש"ח, בטח לא עם האוזן והדרישות שלי.

משום מה, גם אחרי שרן היה אצלי ואכן שמנו דגש על ה"בעיה" בסטריאו, עדיין מדליק אותי יותר לחפש בי/די פולאריים לק"ב, אני מניח שכמו תמיד, גם כאן בסופו של דבר אקשיב רק לעצמי.
בכל מקרה אמתין שאגיע ל5k ש"ח חסכון לפחות, ואז אחשוב שוב לאיזה כיוון אני הולך.

תודה רבה לכולם!
Utopia

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #55 

טוב, הנני.
לקיפי יש מערכת ק"ב אחלה בחלה שבעולם. באמת. גם אמרתי לו את זה. וגם הסטריאו אצלו סה"כ סבבה לחלוטין. מצד שני, להגיד שכמעט ואין הבדל בין אינטגרייטד יד שנייה או תצוגה ב 4 אש"ח לעומת ההגברה בימאהה, זה לעג לרש. לא רק זה, אני מוכן להעמיד את הרוטל 875 שלי, שמתומחר ב 500 ש"ח בערך, ולהתחייב שהוא ילעס את ה 3900 לארוחת בוהוריים, סתם בשביל הנשנוש. וזה באמת מבלי לזלזל בימאהה.

ליאור, סטריאו זו אכן מחלה הרבה יותר קשה מק"ב. בגלל זה מטפסים שם לאט לאט.
מה שכן, יש הבדל עצום אצל קיפי בין הק"ב, שפ הכל חד ומפורט לבין הסטריאו, בין אם בפיור דיירקט (שבעיני דווקא נשמע יותר טוב) ובין אם לא. קוואד פולאריים זה טוב ויפה, אבל זו תוספת. שיפור סטריאו, זה מאסט.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #56 

ran_carney כתב:טוב, הנני.
לקיפי יש מערכת ק"ב אחלה בחלה שבעולם. באמת. גם אמרתי לו את זה. וגם הסטריאו אצלו סה"כ סבבה לחלוטין. מצד שני, להגיד שכמעט ואין הבדל בין אינטגרייטד יד שנייה או תצוגה ב 4 אש"ח לעומת ההגברה בימאהה, זה לעג לרש. לא רק זה, אני מוכן להעמיד את הרוטל 875 שלי, שמתומחר ב 500 ש"ח בערך, ולהתחייב שהוא ילעס את ה 3900 לארוחת בוהוריים, סתם בשביל הנשנוש. וזה באמת מבלי לזלזל בימאהה.

ליאור, סטריאו זו אכן מחלה הרבה יותר קשה מק"ב. בגלל זה מטפסים שם לאט לאט.
מה שכן, יש הבדל עצום אצל קיפי בין הק"ב, שפ הכל חד ומפורט לבין הסטריאו, בין אם בפיור דיירקט (שבעיני דווקא נשמע יותר טוב) ובין אם לא. קוואד פולאריים זה טוב ויפה, אבל זו תוספת. שיפור סטריאו, זה מאסט.
...
(Y) (Y) 8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”