אופס, מצלמות המהירות עלולות להגדיל את מספר התאונות בכבישי הארץ
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
צר לי להיות נביא זעם אבל זה רק עניין של זמן עד שיהיו תאונות קטלניות בכבישים ובקטעים המהירים והבטוחים ביותר בארץ (שם מסיבות ברורות בחרו להציב את המצלמות ) עקב בלימה פתאומית של נהגים שיבחינו בהן ברגע האחרון.
זה קרה באירופה ויקרה אצלנו בהיקף גדול פי כמה בגלל ״תרבות הנהיגה״ הישראלית הידועה לשימצה.
זה קרה באירופה ויקרה אצלנו בהיקף גדול פי כמה בגלל ״תרבות הנהיגה״ הישראלית הידועה לשימצה.
מה שמעצבן אותי הרבה יותר מהמצלמות זה חוסר היושרה.
אם כץ ושטייניץ היו אומרים שאגרת הרישוי תעלה ב2000 שקלים בשנה כי צריך עוד מיסים לא הייתי מתלונן כמו עכשיו. אבל במצב הנוכחי, מה שעשינו הוא שהשקענו המון כסף במצלמות, עיצבנו את כל הנהגים וכנראה שהתאונות יגדלו.
אם רוצים שאנשים לא יעברו באדום אולי צריך לעשות את מה שיש באמריקה - גם יש טיימר על יד הרמזור שסופר לך כמה זמן נשאר לך לעמוד (מוריד מדרגת העצבים) וגם יש "רמזור" לפני הרמזור - עוד לפני שהגעת לרמזור אתה יודע אם אתה בכלל תצליח לעבור בו כי יש תמרור שאומר מה מצב הרמזור הבא.
אם רוצים פחות תאונות דרכים אולי כדאי להגדיל את מהירות הנסיעה החוקית. הרי אם בכביש נתון נסעו קודם ב120-130 קמ"ש, וזה לא גרם לתאונות כשכולם עשו את זה, אולי כדאי שזו תהיה המהירות החדשה של הכביש (באופן רשמי). חלק גדול מתאונות הדרכים שקשורות למהירות נובעות מחוסר הרמוניה בין מהירות הנהגים. אם אני נוסע ב80 וכולם מלבדי נוסעים ב110 אני הנהג המסוכן - לא כל אלה שנוסעים מהר ממני. הסיבה שאני המסוכן, אגב, היא כי כל מי שנוסע אחרי צריך לבלום או לעבור נתיב. אם הייתי נוסע על 110 כמו כולם, אף אחד לא היה צריך לבלום או לעבור נתיב והתוצאה היא שהמרחק בין הנהגים היה נשמר ורמת הבטיחות הייתה גוברת. לכן במצב הזה עדיף להעלות את מהירות הכביש ל100 או 110 קמ"ש כדי שהפער יקטן או יעלם לחלוטין בין הנהגים.
אם יעלו את המהירות ויעלו מודעות למשמעת נהיגה - התאונות ירדו. למשל - נוסעים בנתיב הימני תמיד אלא בזמן עקיפה - וזה לא משנה אם נוסעים 60, 100, 150 או 300 קמ"ש. אם אתה לא עוקף, אתה בימני. אם מישהו עקף אותך מימין - כנראה שאתה צריך לעבור לנתיב הימני.
כמובן שלשים שילוט בצדי הכביש שנועד להזכיר משמעת כביש בחיים לא נראה. רק חגורות בטיחות וטלפונים סלולריים - אבל שמירת מרחק, החשיבות בתאורה מתאימה ומשמעת נתיבים לא נראה על שלטים וחבל.
אם כץ ושטייניץ היו אומרים שאגרת הרישוי תעלה ב2000 שקלים בשנה כי צריך עוד מיסים לא הייתי מתלונן כמו עכשיו. אבל במצב הנוכחי, מה שעשינו הוא שהשקענו המון כסף במצלמות, עיצבנו את כל הנהגים וכנראה שהתאונות יגדלו.
אם רוצים שאנשים לא יעברו באדום אולי צריך לעשות את מה שיש באמריקה - גם יש טיימר על יד הרמזור שסופר לך כמה זמן נשאר לך לעמוד (מוריד מדרגת העצבים) וגם יש "רמזור" לפני הרמזור - עוד לפני שהגעת לרמזור אתה יודע אם אתה בכלל תצליח לעבור בו כי יש תמרור שאומר מה מצב הרמזור הבא.
אם רוצים פחות תאונות דרכים אולי כדאי להגדיל את מהירות הנסיעה החוקית. הרי אם בכביש נתון נסעו קודם ב120-130 קמ"ש, וזה לא גרם לתאונות כשכולם עשו את זה, אולי כדאי שזו תהיה המהירות החדשה של הכביש (באופן רשמי). חלק גדול מתאונות הדרכים שקשורות למהירות נובעות מחוסר הרמוניה בין מהירות הנהגים. אם אני נוסע ב80 וכולם מלבדי נוסעים ב110 אני הנהג המסוכן - לא כל אלה שנוסעים מהר ממני. הסיבה שאני המסוכן, אגב, היא כי כל מי שנוסע אחרי צריך לבלום או לעבור נתיב. אם הייתי נוסע על 110 כמו כולם, אף אחד לא היה צריך לבלום או לעבור נתיב והתוצאה היא שהמרחק בין הנהגים היה נשמר ורמת הבטיחות הייתה גוברת. לכן במצב הזה עדיף להעלות את מהירות הכביש ל100 או 110 קמ"ש כדי שהפער יקטן או יעלם לחלוטין בין הנהגים.
אם יעלו את המהירות ויעלו מודעות למשמעת נהיגה - התאונות ירדו. למשל - נוסעים בנתיב הימני תמיד אלא בזמן עקיפה - וזה לא משנה אם נוסעים 60, 100, 150 או 300 קמ"ש. אם אתה לא עוקף, אתה בימני. אם מישהו עקף אותך מימין - כנראה שאתה צריך לעבור לנתיב הימני.
כמובן שלשים שילוט בצדי הכביש שנועד להזכיר משמעת כביש בחיים לא נראה. רק חגורות בטיחות וטלפונים סלולריים - אבל שמירת מרחק, החשיבות בתאורה מתאימה ומשמעת נתיבים לא נראה על שלטים וחבל.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
הדבר האחרון שמעניין את ביבי/שטייניץ זה עוד שכול בכבישים, עוד משפחות הרוסות ועוד כאב, הדבר היחיד שמעניין אותם זה איך למצוץ את דמינו עוד ועוד, עד שנישבר. המצלמות האלה (שכשלו כישלון חרוץ באירופה) הן רק דוגמא אחת מיני רבות לעיוותים המטורפים שקורים כאן בשלוש שנים האחרונות
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
זה ברור וכתבתי את זה לפני יומיים באחד השירשורים.
שיא השיאים יהיה שיפעילו מצלמות מהירות על הרמזורים.
אנשים יאיצו להספיק רמזור ויבלמו באמצע הצומת.
ט מ ט ו ם מוחלט
שיא השיאים יהיה שיפעילו מצלמות מהירות על הרמזורים.
אנשים יאיצו להספיק רמזור ויבלמו באמצע הצומת.
ט מ ט ו ם מוחלט
העם דורש..... כל מיני דברים
נסעתי היום על כביש החוף לכיוון צפון וראיתי הרבה מצלמות, אמרתי לעצמי שאם היינו נמצאים בשוויץ זה היה עוזר ובדיוק באותו רגע איזה טמבל עם טיוטה יאריס נצמד אלי מאחורה וטמבל נוסף יותר גדול ממנו חתך אותי מימין תוך כדי שעקפתי רכב אחר, בנס זה לא נגמר בתאונה ושום מצלמה לא הייתה עוזרת במקרה הזה. חבל שלא לקחו את הכסף שהשקיעו במצלמות האלה בחינוך ילדים ובני נוער בכל הקשור לתרבות נהיגה ותרבות התנהגות באופן כללי כדי שיצמח דור חדש יותר טוב אבל כנראה שטוב לממשלה שיהיו עוד נהגים כמו הכוכבים שפגשתי היום על הכביש, זה מכניס להם הרבה כסף, לאן הוא הולך זו כבר שאלה אחרת.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 01/02/2012 23:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
המהירויות בארץ לא סבירות בחלק גדול מהכבישים... אלו מהירויות שמתאימות לשנות ה90, כשאתה נוסע היום על 90 בכביש החוף או 110 בכביש 6 אתה מרגיש שאתה על 60, המדינה פשוט תקועה ולא מוכנה להתקדם עם הטכנלוגיה.
הרכבים היום הרבה יותר בטוחים ויציבים... כמובן שלממשלה לא אכפת.
הרכבים היום הרבה יותר בטוחים ויציבים... כמובן שלממשלה לא אכפת.
צריך להגביר את האכיפה הסמויה ולשנות את סדרי העדיפויות.
לעצור את מי שלא שומר מרחק, את מי שעוקף בצורה מסוכנת, מי שנוסע לא בהתאם לתנאי הדרך...כן כן את כל הדברים שקשה להוכיח ושיתאמצו קצת ואז אולי נראה שיפור בנהיגה.
בינתיים, הולך לזרום הרבה כסף לקופת המדינה.
הניסוי מראה שניתן להוציא 100 אלף ממצלמה ביום מדוחות, אם מכוונים את המצלמה ל-120 קמ"ש.
למי שיש לו ספק מה מטרת המצלמות...
לעצור את מי שלא שומר מרחק, את מי שעוקף בצורה מסוכנת, מי שנוסע לא בהתאם לתנאי הדרך...כן כן את כל הדברים שקשה להוכיח ושיתאמצו קצת ואז אולי נראה שיפור בנהיגה.
בינתיים, הולך לזרום הרבה כסף לקופת המדינה.
הניסוי מראה שניתן להוציא 100 אלף ממצלמה ביום מדוחות, אם מכוונים את המצלמה ל-120 קמ"ש.
למי שיש לו ספק מה מטרת המצלמות...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
מי קבע בכלל שמהירות זו הבעיה העיקרית בכבישים? אין בעיה של תשתיות (כבישים במצב מזעזע, חוסר גדרות וסימון נתיבים הזוי?!). אי אפשר להטיל קנסות על המדינות על אי טיפול בכל אלה?
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
פשוט תחשבו על זה כעל עוד מס שצריך לשלם, זה מה שזה בדיוק.
הקשר בין זה לבין בטיחות בכבישים ורצון להוריד את כמות תשונות הדרכים הוא מקרי לחלוטין.
קיראו לזה "מס נהיגה" (האמת היא שיכלו פשוט להוסיף לנו את זה לטסט בכל שנה, זה גם היה עולה פחות למדינה).
הקשר בין זה לבין בטיחות בכבישים ורצון להוריד את כמות תשונות הדרכים הוא מקרי לחלוטין.
קיראו לזה "מס נהיגה" (האמת היא שיכלו פשוט להוסיף לנו את זה לטסט בכל שנה, זה גם היה עולה פחות למדינה).
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
זה כל היופי, זה מיתוס עתיק שחייבים לנפץ!oferlaor כתב:מי קבע בכלל שמהירות זו הבעיה העיקרית בכבישים? אין בעיה של תשתיות (כבישים במצב מזעזע, חוסר גדרות וסימון נתיבים הזוי?!). אי אפשר להטיל קנסות על המדינות על אי טיפול בכל אלה?...
כל הסטטיסטיקות מראות שמהירות היא לא הגורם הראשי לתאונות דרכים ואפילו לא קרוב.
נכון, תאונה במהירות גבוהה יותר מסוכנת מתאונה במהירות נמוכה אבל מספר התאונות הנגרמות ממהירות מופרזת (לפי החוק) זעירה לעומת מספר התאונות הנגרמות ממעבר ברמזור אדום, למשל, או תאונות בתוך העיר באופן כללי.
המדינה הזו באמת תקועה בשנות ה90 בכל הקשור לתעבורה, בין אם במיסים המשוגעים על ייבוא, במהירות המותרת, בהתנהגות וחוצפה של שוטרי תנועה (שחונים במקומות אסורים, נוהגים בצורה מסוכנת ועוצרים נהגים חפים מפשע, כמו שראינו בשרשור הזה) ושלא נדבר על ספורט מוטורי...
בחלק ממדינות אירופה שינו את המהירות המותרת ל150 בכבישים מתאימים (נשים בצד את האוטובאן, זה משהו אחר), אני לא רואה שום סיבה שבחלקים מאיילון וכביש 6 לא יעלו את המהירות המותרת, הכביש רחב, חלק, תקין ובטוח.
מה שיותר מגעיל אותי זה המיקום של המצלמות, מקומות "אסטרטגיים" כמו ישר אחרי עיקול או גבעה, איזורים שהנהג לא רואה עד הרגע האחרון. מילא אם המצלמות היו לפני איזור עם שטח מת (שבו כדאי להאיט) אבל לשים מצלמות אחרי איזורים כאלה זה רשע ומסוכן.
כמו שנאמר כאן ובהרבה מקומות אחרים : פשוט עוד מקור הכנסה למדינה במסווה של שירות לאזרחים.