התייעצות בקנייה מכונת קפה,

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
nizan_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

הפורום מצויין, קראתי אין סוף שרשורים ואני עדיין מתלבט, אשמח לעזרה.
אני שותה בעיקר קפוצינו ומעוניין להתקרב כמה שיותר אם אפשרי לרמה של בית קפה.
ההתלבטות שלי בין מכונה ידנית למכונת קפסולות, התקציב עד 1000 ש"ח.
ההתלבטות בין Nespreso פיקסי + מקציף או הקצפה ידנית עם מקציף של בודום או דומה.
או מכונה משומשת בת שנתיים - גגיה רבולושיין עם מטחנה של גגיה.
או למשל גגיה פיור, כ 1000 ש"ח ולהתחלה להסתפק בקפה שנטחן בחנות מתמחה עד שארכוש מטחנה.
קשה כשהתקציב מוגבל
מה דעתכם? אשמח להמלצה ספציפית.
תודה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

אופציה 2 לא באה בחשבון כי המטחנה הזו לא מתאימה לאספרסו.
אופציה 3 טובה אם אתה משוכנע שתרכוש מטחנה. אתה יכול לחפש הרבה ביד 2. בטוח שתמצא ב500-600 ש"ח מטחנה טובה.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #3 

אם אתה רוצה הפוך/קפוצ'ינו טוב לך רק על ידנית + מטחנה.

nizan_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

קרמריקה כתב:אופציה 2 לא באה בחשבון כי המטחנה הזו לא מתאימה לאספרסו.
אופציה 3 טובה אם אתה משוכנע שתרכוש מטחנה. אתה יכול לחפש הרבה ביד 2. בטוח שתמצא ב500-600 ש"ח מטחנה טובה.
...
לגבי אופציה 2 דווקא חשבתי שזו מציאה, המטחנה והמכונה ב 600 ש"ח. זה קישור למטחנה האם באמת לא מתאימה לאספרסו?
http://www.kedmagift.co.il/default.asp? ... 5A9342659A}

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

היא לא מספיק טובה ותצטרך לשדרג. מצד שני, בהנחה שהמכונה במצב טוב (נראית טוב בעין, היתה בשימוש, ואפשר להכין בה קפה - היתה לי מכונה דומה 5 שנים בשימוש), זה דיל לא רע ועדיף על מכונה ללא מטחנה בכלל. היכולת באספרסו תהיה מוגבלת, הקפוצ'ינו יצא סביר. עצתי - תוסיף טמפר לחבילה, 100-200 שח, ותקבל שיפור רציני. המטחנה הזו תמיד תהיה שווה 100-200 שח ומספיק טובה למכונות מסויימות או פילטר.
אנחנו תמיד ממליצים פה לרכוש מטחנה טובה, ואז בתקציב שנשאר מכונה כלשהי, לא ממש משנה איזה, גם זולה מאוד.
what's next?

nizan_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

hosq כתב:היא לא מספיק טובה ותצטרך לשדרג. מצד שני, בהנחה שהמכונה במצב טוב (נראית טוב בעין, היתה בשימוש, ואפשר להכין בה קפה - היתה לי מכונה דומה 5 שנים בשימוש), זה דיל לא רע ועדיף על מכונה ללא מטחנה בכלל. היכולת באספרסו תהיה מוגבלת, הקפוצ'ינו יצא סביר. עצתי - תוסיף טמפר לחבילה, 100-200 שח, ותקבל שיפור רציני. המטחנה הזו תמיד תהיה שווה 100-200 שח ומספיק טובה למכונות מסויימות או פילטר.
אנחנו תמיד ממליצים פה לרכוש מטחנה טובה, ואז בתקציב שנשאר מכונה כלשהי, לא ממש משנה איזה, גם זולה מאוד.
...
תודה על העצות עד כה, לבסוף קניתי מקינטה של בריקה ומקציף חלב של בודום (החלטתי להתחיל בקטן, לא תופס מקום על השיש). לגבי מטחנה, איזו מטחנה מומלצת בתקציב נמוך? מה דעתכם על המטחנה הזו, האם תתאים גם לאספרסו בעתיד? http://www.zcafe.co.il/site/Product.aspx?ID=221 חיפשתי בפורום ולא מצאתי עליה ביקורת. תודה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

תתחדש.
סוליס מאסטרו לא מתאימה לאספרסו, מטחנות לאספרסו מינימליות הן הקוניות 38מ"מ מסוגים שונים: לליט, אסקסו, איבריטאל, נמוקס לוקס, WPM, GRAEF.
באזור ה 1000 שקל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #8 

אתה יכול גם לחפש מטחנות ביד 2 ולמצוא דברים טובים בתקציב יותר קטן. שווה להשקיע במטחנה טובה שתשרת אותך הרבה זמן ובאיכות טחינה גבוהה.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #9 

אל תקנה גאגגיה אבולושיין בת שנתיים בשום פנים ואופן לא ! יש לה דוד אלומניום שבטח כבר במצב של קורוזיה מתקדמת ועוד בגלל שהיא כבר לא באחריות היבואן לא ימכור לך חלקים חדשים
אם אתה מחפש עסקה טובה ניר מקפה עולה הציע לי גאגגיה קולור או פיור חדשה + גאגייה MDF מתצוגה ב 1500 דיל יותר טוב לא נראה לי שתמצא
08-868-3300זה המספר פשוט כי האתר לא עולה משום מה
הערה אני לא עובד אצלו רק לקוח מרוצה
בתקווה לעזור ( וסליחה על הפרסומת...)
נערך לאחרונה על ידי jalvan ב 05/02/2012 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

nizan_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה, בנתיים קניתי מקינטה ואני מתכנן לקנות מטחנה, כזו שתתאים גם לאספרסו בעתיד. משומשת או מתצוגה ופחות מ 1000 ש"ח javascript:emoticon(':wink:')

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

כזו שתתאים גם לאספרסו בעתיד. משומשת או מתצוגה ופחות מ 1000 ש"ח
...
ה MDF וגם הרוקי מיד 2 בהחלט עונות לדרישה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

jalvan כתב:אל תקנה גאגגיה אבולושיין בת שנתיים בשום פנים ואופן לא ! יש לה דוד אלומניום שבטח כבר במצב של קורוזיה מתקדמת ועוד בגלל שהיא כבר לא באחריות היבואן לא ימכור לך חלקים חדשים
...
קצת הגזמת...
מקינטות הן בדרך כלל מאלומיניום ומחזיקות עשרות שנים.
קניתי באיביי של איטליה צ'ימבלי משנות ה 80 עם דוד מאלומיניום והוא מתפקד בלי בעיות (מכונה סתמית אבל עלתה רק 50 יורו כולל משלוח)
אם יש בעיה קונים באיביי איטליה- יש כל מה שצריך לגאג'ה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #13 

אני אפילו אחדד את דבוטאנט ואגיד שמאוד מאוד הגזמת.

בהנחה שהיא קיבלה מים טובים (ולא בריטה), וטיפולי אבנית בוצעו רק עם חומר מתאים, אין שום סיבה שמכונה כזו לא תחזיק גם 20 שנה.
חלפים מאוד מאוד זולים, ואחזקה פשוטה. מניסיון.

יופי של מכונה, עם תמורה מעולה למחיר.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

מקינטות הן בדרך כלל מאלומיניום ומחזיקות עשרות שנים
...
כן כי הם רק מאלומיניום ואין בהם תמיד מים כמו במכונה
בגאגגיות (לא הפיור/קולור) מה שכנאה גורם לקורוזיה מואצת זה שנוצר מעין תא חשמלי בגלל שהחלק העליון מאלומניום והתחתון מפליז. (לכל מתכת יש פוטנציאל חיזור שונה משלה ובחיבור שני פוטנציאלים שונים מקבלים הפרש פוטנציאלים קרי מתח). תוסיף לזה מים ויונים שונים שמוליכים מטען וקיבלת מתכון לקורוזיה.
יכול להיות שסגסוגות אלומניום טובות יותר עוברות קורזיה לאת יותר.
אין שום סיבה שמכונה כזו לא תחזיק גם 20 שנה
...
להפך יש המון סיבות שהמכונות האלו לא יחזיקו יותר מעשר שנים בחסד וגם זה עם הרבה תחזוקה. מניסיון אישי כאשר עברתי מקלאסיק לסילביה ראיתי מיד את ההבדל באיכות הבניה שמים וארץ
נתחיל בזה שגוף החימום חיצוני ומחמם מאוד את הסביבה מה שגורם לבלאי בכבלים, צינורות פלסטיק גוף פלסטיק וכד'
האיכות של צינורית ההקצפה ממש לא משהו ואחרי שנה שנתיים מתחילות דליפות
גם המפסקים (לא בקלסיק) לא נראים איכותיים כל כך ואין טרמוסטט בטיחות אלא טרמופיוז שאם הוא נשרף לך תחפש ותרכיב אחד חדש
וגם אם המכונה עובדת טוב אבל הדוד עובר קצת קורוזיה זה נותן טעם מתכתי לקפה (מנסיון)

יכול להיות שכשאתה קונה מכונה חדשה ומשתמש במסנן מים רציני הכל יהיה בסדר אבל לקנות אחת יד שניה (ובהתחשב במדיניות היבואן) זה חתול בשק כי אף אחד לא יפתח לך את הבוילר
תמיד אפשר להזמין מאיביי אבל דוד חדש (רק החלק העליון) עולה 70 דולר בקירוב וזה לא שווה את ההשקעה, בארץ יקחו לך על דוד משומש כ 400 שקלים

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #15 

אתה לא רואה מה שכותבים או קורא חלקית.
אם תסתכל כתבתי שיש לימכונת אספרסו צ'ימבלי משנות ה 80 שהדוד שלה מאלומיניום והוא שלם ואין בו כלום - שום קורוזיה.
הלה פפינה שלי היא משנות ה 60 ולמרות הקורוזיה שהיתה לה היא עובדת ללא בעיות.
http://www.htcafe.co.il/article02081
היא בת הרבה יותר מ 10 שנים ומוציאה קפה יותר טוב מהסילביה.
לקרמריקה היתה אבולושן כמה שנים.
זה לא אומר שסילביה לא עדיפה אבל מכאן ולהגיד שהמכונות האלו לא מחזיקות שאת השערה פרועה.
דוד עולה 25 יורו:
http://www.ebay.it/itm/Parte-superiore- ... 19c67150de
כתבתי איביי איטליה לא איביי רגיל ואתה קונה את כל הדוד.
תראה כמה גאג'ות יש למכירה באיביי איטליה - יש הרבה משנות ה 80 וכולן עובדות.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

היי דבוטאנט - עבודה ממש יפה השיפוץ הזה ! ראיתי גם אם שאר העבודות שפירסמת פה באתר, נראה לי אתה צריך לפתוח קורס לשיפוץ מכונות קפה ישנות :)
היא בת הרבה יותר מ 10 שנים ומוציאה קפה יותר טוב מהסילביה.
...
טוב ברור שהיא עדיפה על הסילביה - בכל זאת מכונת מנוף

מה שהתכוונתי לומר זה שספציפית לגאגגיות יש קורוזיה מהירה ואני לא היחיד שאומר את זה, אני בטוח שישנם הרבה מכונות מצויינות עם דוד אלומיניום מסתובבות באיביי. לגאגגיות משנות השמונים נראה לי היה דוד פליז ככה שמעתי.
לקרמריקה היתה אבולושן כמה שנים.
...

כמה שנים? הוא טוען שהיא תחזיק 20 שנה (הגאגגיה שלי,נקנתה בת 3 מיד שנייה, הייתה בת עשר בקירוב והייתה זקוקה לכמה טיפולים רציניים בדרך)
אני לא אומר שזו מכונה לא טובה אבל זו גם לא מכונה שאתה יכול לקנות מיד שניה ולהיות שקט. הנחת היסוד שלי היא שלמשתמש רגיל אין שום יכולת\רצון להחליף דוד בעצמו או לדעת מה להזמין מאיביי ובארץ השירות שהוא יקבל יהיה לא משהו ויקר, ולכן לא כדאי לקנות מכונה כזאת מיד שניה זאת בניגוד לסילביה שאפשר לקנות בשקט מיד שניה כל עוד אין מכות בפח וחוטים חתוכים משתלשלים מהצד.
אותו דבר דרך אגב עם הסילביה והפיד - אני מניח שמשתמש רגיל לא יתקין פיד ולכן לא הייתי ממליץ על הסילביה למי שרוצה לשתות בעיקר אספרסו

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”