תוספות...
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- שם מלא: jackob_sh
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם,
כרגע רק בשלב התיאורטי (כן בטח...), אני מחפש תוספות פוטנציאליות לבצרה 99.
חשבתי על סלסלה VST', טמפר אוטומטי של אספרו (כרגע אני משתמש במתכתי פשוט) ופורטפילטר ליחיד (המשפכים של הידית המקורית רחבים מידי).
לגבי הפורטפילטר אני מתלבט אם לקנות נייקד או עם זרבובית אחת. יש כמה נק' בעייתיות שאני רוצה לברר:
1. בנייקד, האם בהתחלה יוצא זרם אחד או טיפות מפוזרות מסביב לכוס?
2. האם הדחיסה של הקפה בנייקד טובה כמו הדחיסה בידית רגילה?
3. בגדול, אם מתעלמים מהגימיק, מה עדיף מבחינת איכות הקפה, נייקד או רגיל?
לסיכום- מה אתם אומרים על הרעיון? האם הייתם משנים משהו, מורידים או מוסיפים?
לבסוף- מאיפה עדיף להזמין? ארץ, חו"ל, מקום ספציפי (אם מותר להמליץ)?
כרגע רק בשלב התיאורטי (כן בטח...), אני מחפש תוספות פוטנציאליות לבצרה 99.
חשבתי על סלסלה VST', טמפר אוטומטי של אספרו (כרגע אני משתמש במתכתי פשוט) ופורטפילטר ליחיד (המשפכים של הידית המקורית רחבים מידי).
לגבי הפורטפילטר אני מתלבט אם לקנות נייקד או עם זרבובית אחת. יש כמה נק' בעייתיות שאני רוצה לברר:
1. בנייקד, האם בהתחלה יוצא זרם אחד או טיפות מפוזרות מסביב לכוס?
2. האם הדחיסה של הקפה בנייקד טובה כמו הדחיסה בידית רגילה?
3. בגדול, אם מתעלמים מהגימיק, מה עדיף מבחינת איכות הקפה, נייקד או רגיל?
לסיכום- מה אתם אומרים על הרעיון? האם הייתם משנים משהו, מורידים או מוסיפים?
לבסוף- מאיפה עדיף להזמין? ארץ, חו"ל, מקום ספציפי (אם מותר להמליץ)?
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
זה גימיק חד וחלק. רב החברה קונים ושמים בצד. זה אחלה לראות קרמה ואם אתה חייב אז 30% אחוז רובוסטה יתנו לך את הר הקרמה המיוחל. הנייקד בעלת משמעות-ובתחום זה היא כן משמעותית-בללמוד איך אתה חולט ולשפר מיומנויות ובכדי לא לקבל א-סימטריה השפרצות או טיפות של ממש מתממשות בפרק זמן סביר לכדי אספרסו צריך לדעת לטחון ולטמפר וגם לבנות נכון ולתכנן את גודל הסלסלה ואיזון הגרגרים(בלי גבעות וחורים) אבל מעבר לזה? חבל על הזמן ועל הכסף,אפשר לצפות בסרטונים ברשת ולראות את הנס מקרוב. זה שואו לחברים אבל בתכלס-הקרמה מתפוגגת, הקפה קר יותר(כי אין זרם חמים רציף) ואת מרירות האכזבה(כי בפועל הנייקד לא משפרת את איכות האספרסו)ניתן להשיג מקצת רובוסטה או אפילו שני סוגים(java+cherry) ולראות זרם של קקאו שוקולדי זולג מפיית הפורטפילטר שאשר יש בו סלסלה................רגילה.אז כולנו עוברים את חווית הנייקד בשלב זה או אחר, הנזק לכיס לא גדול מידי..ויש ואפשר להתייחס אל זה כאל ארבעה כרטיסים לסרט(זה מה שבסוף רואים)
it is the unexpected which plays the biggest role in life
לדעתי זה חשוב מידי פעם לעבוד עם ידית נייקד, כדי לקבל בקרה על החליטה ולשפר, והלימוד הזה שווה יותר מ20 ידיות, תאר לעצמך שבכל בית קפה הבריסטה היה עושה כמה חליטות נייקד פעם בשבוע, מתבונן ומשפר את הדחיסה/פיזור וגם את טריות הקפה (אם הקפה לא טרי החליטה תיראה גרוע).
אני חושב שהמצב היה יותר טוב, כמובן שזה בנוסף לטמפ' נכונה, כמות מים, זמן חליטה וכו'.
כמובן שלא חייבים לקנות, אפשר לקחת גם מחבר.
אני חושב שהמצב היה יותר טוב, כמובן שזה בנוסף לטמפ' נכונה, כמות מים, זמן חליטה וכו'.
כמובן שלא חייבים לקנות, אפשר לקחת גם מחבר.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
concordia, אני מאוד מאוד לא מסכים איתך. הכי לא מסכים איתך שבעולם
לדעתי נייקד זה לא פחות ממוצר חובה לכל אחד שרוצה לייצר אספרסו טוב בבית.
זה יותר חשוב מכל אלמנט אחר, למעט הטמפר.
הייתי בטוח שאני יודע לחלוט קפה עד שקניתי נייקד. פתאום ראיתי כמה השפרצות יש שם, וכמה אני דוחס לא נכון ולא אחיד, וכמה המטחנה בעצם לא עוזרת לי, ואיך הזרימה היא כן או לא מהירה מדי, ואם הקפה טרי או לא (לפי צבע הקונוס). המון פרמטרים חשובים שנעלמים כשעובדים עם ידית רגילה.
אני חושב שאסור לוותר על השלב הזה. אם כבר, אז הייתי רק מזהיר את האנשים שיתכוננו לבאסה גדולה, כי עם הנייקד, בהתחלה, אתה מבין כמה שאתה לא מבין, וזה מתסכל. אבל עם הזמן אתה משתפר, והקפה הופך טוב הרבה יותר. במיוחד - אתה משפר את האחידות והחזרתיות של האפסרסו שלך.
חוצמזה שיש בהחלט הבדל בטעם, ושכל אחד יחליט לעצמו מה בא לו. אני חוזר לנייקד פעם בכמה זמן, רק כדי להנות מהקרמה וגם לראות ש"הכל בסדר". תתפלא, אבל הנה עכשיו כשקניתי את ה- funnel החדש, הקפה שנטחן יורד פנימה קצת שונה, והיתה לי הרגשה שהחליטה לא מאוזנת. השתמשתי בנייקד וראיתי שבאמת הקונוס השתגע. אני עדיין עובד על זה...
ובכלל, זה ממש כיף לראות את הקונוס הזה
לדעתי נייקד זה לא פחות ממוצר חובה לכל אחד שרוצה לייצר אספרסו טוב בבית.
זה יותר חשוב מכל אלמנט אחר, למעט הטמפר.
הייתי בטוח שאני יודע לחלוט קפה עד שקניתי נייקד. פתאום ראיתי כמה השפרצות יש שם, וכמה אני דוחס לא נכון ולא אחיד, וכמה המטחנה בעצם לא עוזרת לי, ואיך הזרימה היא כן או לא מהירה מדי, ואם הקפה טרי או לא (לפי צבע הקונוס). המון פרמטרים חשובים שנעלמים כשעובדים עם ידית רגילה.
אני חושב שאסור לוותר על השלב הזה. אם כבר, אז הייתי רק מזהיר את האנשים שיתכוננו לבאסה גדולה, כי עם הנייקד, בהתחלה, אתה מבין כמה שאתה לא מבין, וזה מתסכל. אבל עם הזמן אתה משתפר, והקפה הופך טוב הרבה יותר. במיוחד - אתה משפר את האחידות והחזרתיות של האפסרסו שלך.
חוצמזה שיש בהחלט הבדל בטעם, ושכל אחד יחליט לעצמו מה בא לו. אני חוזר לנייקד פעם בכמה זמן, רק כדי להנות מהקרמה וגם לראות ש"הכל בסדר". תתפלא, אבל הנה עכשיו כשקניתי את ה- funnel החדש, הקפה שנטחן יורד פנימה קצת שונה, והיתה לי הרגשה שהחליטה לא מאוזנת. השתמשתי בנייקד וראיתי שבאמת הקונוס השתגע. אני עדיין עובד על זה...
ובכלל, זה ממש כיף לראות את הקונוס הזה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לי יש רק נייקד
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
concordia כתב:זה גימיק חד וחלק. רב החברה קונים ושמים בצד. זה אחלה לראות קרמה ואם אתה חייב אז 30% אחוז רובוסטה יתנו לך את הר הקרמה המיוחל. הנייקד בעלת משמעות-ובתחום זה היא כן משמעותית-בללמוד איך אתה חולט ולשפר מיומנויות ובכדי לא לקבל א-סימטריה השפרצות או טיפות של ממש מתממשות בפרק זמן סביר לכדי אספרסו צריך לדעת לטחון ולטמפר וגם לבנות נכון ולתכנן את גודל הסלסלה ואיזון הגרגרים(בלי גבעות וחורים) אבל מעבר לזה? חבל על הזמן ועל הכסף,אפשר לצפות בסרטונים ברשת ולראות את הנס מקרוב. זה שואו לחברים אבל בתכלס-הקרמה מתפוגגת, הקפה קר יותר(כי אין זרם חמים רציף) ואת מרירות האכזבה(כי בפועל הנייקד לא משפרת את איכות האספרסו)ניתן להשיג מקצת רובוסטה או אפילו שני סוגים(java+cherry) ולראות זרם של קקאו שוקולדי זולג מפיית הפורטפילטר שאשר יש בו סלסלה................רגילה.אז כולנו עוברים את חווית הנייקד בשלב זה או אחר, הנזק לכיס לא גדול מידי..ויש ואפשר להתייחס אל זה כאל ארבעה כרטיסים לסרט(זה מה שבסוף רואים)...
הדלקתם אותי על נייקד עכשיו , הבעיה שאין לי מושג איך אני מוצא ידית מתאימה?
יש לי את ה quickmill 0835, עכשיו , זה בטח לא אומר לכם כלום כי אין את המכונה בארץ אבל אולי בכל זאת תוכלו לעזור , מה אני אמור לבדוק? פשוט לחפש ידית באותו קוטר כמו הידית שיש לי, או פשוט להשלים עם העובדה שזה לא קיים למכונה שלי?
נ.ב. תוך שיטוט (והדגמה לאישה) מצאתי את הסרטון הבא , אחד הצבעים הכי יפים שראיתי יוצאים ממכונת קפה:
יש לי את ה quickmill 0835, עכשיו , זה בטח לא אומר לכם כלום כי אין את המכונה בארץ אבל אולי בכל זאת תוכלו לעזור , מה אני אמור לבדוק? פשוט לחפש ידית באותו קוטר כמו הידית שיש לי, או פשוט להשלים עם העובדה שזה לא קיים למכונה שלי?
נ.ב. תוך שיטוט (והדגמה לאישה) מצאתי את הסרטון הבא , אחד הצבעים הכי יפים שראיתי יוצאים ממכונת קפה:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תמיד אפשר לקנות ידית רגילה ולהפוך אותה לנייקד. לסאקו יש ידית שנראית דומה לקוויקמיל שלך (נראה 53מ"מ עם 3 אוזניים)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)