בחירת מקור חדש -

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לאור הדיונים האחרונים בנושא הברווזון, סטרימר לעומת CDP נראה לי שכאן זה המקום המתאים.

לאחרונה התחדשתי בסט רמקולים ורסיבר וכרגע נראה לי שהחוליה החלשה היא האקסטרימר. כאן אתם נכנסים לתמונה :)
אסביר מה חסר לי עכשיו ובעקבות זה מה ההמלצה שלכם:
ראשית אציין שמקור השמע שלי הינו בעיקרו חומר דיגיטלי, אותו אני שמע כרגע או מהזרמה מהמחשב ישירות לרסיבר באמצעות כבל רשת או דרך הסטרימר.
המחשב עצמו ישן למדי ולא כולל כרטיס קול מיוחד או משהו כזה.
האקסטרימר הנוכחי (דור ראשון, עוד לפני צלעות הקירור) עשה את העבודה עד עכשיו אבל היה חסר לו ההארד דיסק הפנימי, היה רועש וכמובן לא תמך בפורמטים החדשים :(

התוצאה הדו ערוצית לא מספקת כרגע ואני מחפש מה עליי לעשות על מנת למצות יותר את הרמקולים שברשותי (RX6).

1. האם החלפת הסטרימר תביא לשיפור באיכות הסאונד? (ראיתי כאן באתר דיונים רבים בנושא)
2. האם תוספת דאק תביא את הגאולה?
3. האם באמת יש צורך ברשת של 1 גיגה כדי לבצע סטרימינג של קבצים כבדים - נניח בלו ריי מלאים - או שתספיק גם 100?
4. המלצה לסטרימר שכמובן חשובים הדברים הרגילים: קריר ושקט, תומך בכל בפורמטים, 3D לא הכרחי, 1 גיגה (בהתאם לתשובה לשאלה 3), גוקבוקס נורמלי, משיכת כתוביות יהיה יתרון וגם תמיכה בבלו ריי - לפחות בתפריטים.

המון תודה (f)

Barry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

אשמח אם תפרט על שאר רכיבי המערכת (מגבר?) כמו כן, מה התקציב העומד לרשותך?

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

רסיבר ימאהה 771.

תקציב אני לא ממש בטוח.. תלוי בגודל הרכישה אבל אני מניח שבצורה יחסית לסט שלי - לא נראה לי נבון לקנות על סט מיד קלאס מוצרי היי אנד.. VFM צריך להיות שיקול מרכזי..

תלוי כמובן בסך הרכישה אם צריך גם סטרימר וגם ברווזון או שאעשה זאת בחלקים או שאתפשר וכו...

Barry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

לפי מה שכולם פה אומרים, אין יותר מדי סיכוי להזרים קבצי HD כבדים באמצעות חיבור אלחוטי. לכן לסרטים אני חושב שכדאי לך להתחבר בצורה חוטית, או לחילופין לרכוש סטרימר עם הרד דיסק פנימי, או לחבר הרד דיסק ישירות לסטרימר ב- USB.
לגבי איכות הסאונד - כדאי שתעשה חשיבה האם אתה מעוניין להשתמש באותו סטרימר גם לוידאו וגם לאודיו, או לחילופין לרכוש סטרימר ייעודי לאודיו, שעשוי לתת סאונד טוב יותר אך גם לעלות יותר.
אציין שאני באופן אישי משתמש בסטרימר "רגיל" גם למוזיקה (בוקסי בחדר ק"ב ו- MEDE8ER בסלון). כשרציתי לשפר את הסאונד קניתי DAC של פרוג'קט. יש שיפור קל בסאונד, אבל לא משהו תהומי...

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תודה!
אני מתכוון לחיבור קווי ולא אלחוטי. חלק מהסטרימרים תומכים ב1 גיגה וחלק לא. לכן שאלתי. מה גם שזה משנה את שאר הציוד שאצטרך לרכוש - סוויצ' וכו..

מה זה סטרימר ייעודי למוזיקה? לוג'יטק סקוויזבוקס או זה למשל http://www.linn.co.uk/systems/products/ ... klimax-dsm שמתומחר בעלות של רכב משפחתי...

אין משהו שיכול לעשות את גם וידאו וגם אודיו נורמלי?
אם אין, אז אני מבין שאני צריך להוסיף דאק אשר בעצם ינטרל את ההמרה מהרסיבר והסטרימר יהפוך להיות רק קופסה שמעבירה את הקבצים אבל לא פוגעת באיכות הסאונד. נכון?

כדי להבין, האם יש בכלל הבדל בצליל בין סטרימרים שונים המחוברים לאותו דאק?

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

http://www.hifimusic.co.il/%D7%A1%D7%A7 ... &sk=t&sd=a

יש היום לא מעט ממירי USB מעולים במחירים לא גבוהים. אין לי מושג איך מתפקד הסטרימר שלך, אבל קרוב לוודאי שחיבור דאק ישירות למחשב ב USB וממנו למגבר טוב (אופס - אתה תקוע עם רסיבר ק"ב - אז הנה המוצר הבא שיש לשדרג בדחיפות) ייתן את התוצאה הכי טובה וה VFM הכי טוב למוסיקה.

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אפשרות של חיבור ישירות מהמחשב אינו אפשרי לצערי כיוון שהמרחק גדול מדי..
המלצה? עד כמה המקור (סטרימר ללא דאק) חשוב לאיכות ההשמעה?
האם יש הבדלים בין סטרימרים שונים?
אשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות קצת סדר בדברים..
תודה

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

מה אומרים?

שליחה #8 

:מבולבל:

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

בחירת מקור חדש -

שליחה #9 

שלום לכולם,

הדיון המקורי נפתח בתת פורום אחר אך בהיעדר תגובה וכיוון שזה הפורום היותר אהוב עליי, אני בודק כאן.

לאור הדיונים האחרונים בנושא תוספת של "ברווזון" למערכת הקולנוע הביתי כדי ליהנות יותר מהדו ערוצי

לאחרונה התחדשתי בסט רמקולים ורסיבר וכרגע נראה לי שהחוליה החלשה היא האקסטרימר ובמיוחד לאור הדיונים האחרונים בנושא תוספת של "ברווזון" למערכת הקולנוע הביתי, אני בודק מה אני יכול לעשות כדי ליהנות יותר מהדו ערוצי.

ראשית אציין שמקור השמע שלי הינו בעיקרו חומר דיגיטלי, אותו אני שמע כרגע או מהזרמה מהמחשב ישירות לרסיבר באמצעות כבל רשת או דרך הסטרימר.
המחשב עצמו ישן למדי ולא כולל כרטיס קול מיוחד או משהו כזה.
האקסטרימר הנוכחי (דור ראשון, עוד לפני צלעות הקירור) עשה את העבודה עד עכשיו אבל היה חסר לו ההארד דיסק הפנימי, היה רועש וכמובן לא תמך בפורמטים החדשים

התוצאה הדו ערוצית לא מספקת כרגע ואני מחפש מה עליי לעשות על מנת למצות יותר את הרמקולים שברשותי (RX6 + ימאהה 771). כאן אתם נכנסים לתמונה:

1. האם החלפת הסטרימר תביא לשיפור באיכות הסאונד?
2. האם תוספת דאק תביא את הגאולה? בהנחה שאני מחובר לרסיבר ובעתיד (בתקוה הלא רחוק) אשרשר מגבר ייעודי (מישהו אמר אמוטיבה? :) )
3. המלצה לסטרימר שכמובן חשובים הדברים הרגילים: קריר ושקט, תומך בכל בפורמטים, 3D לא הכרחי, 1 גיגה, גוקבוקס נורמלי, משיכת כתוביות יהיה יתרון וגם תמיכה בבלו ריי - לפחות בתפריטים.

המון תודה (f)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #10 

כל עוד אתה מזרים מיידע דיגיטלי לרסיבר לא תקבל הבדל שמיע בין סטרימר בסיסי לנגן היי אנד. מי שייקבע את האיכות (מבחינת ההמרה לאנלוג)הוא ה DAC שנמצא ברסיבר .

לא מכיר את הרסיבר שלך.

יש אפשרות היום לרכוש DAC חיצוני, שיש האומרים שהוא איכותי ועושה עבודה טובה יחסית ל DAC ברסיברים.

האם זה נכון? רק אתה תוכל להחליט ,לאחר שתשמע בעצמך.

לגבי ההגברה ובכן מנסיוני, כל עוד תספק לרמקול את ההגברה הנכונה מבחינת זרם והספק יחסית לנתוני הנצילות והעכבה שלו לא יהיה הבדל בין הגברה ייעודית להגברת רסיבר.

בעיקרון ההגברות ברסיברים(בודאי ברסיברים מהסדרות הנמוכות של החברות השונות) לא בנויות להתמודד עם רמקולים קשים לדחיפה ולכן במקרה כזה הכנסת מגבר ייעודי (אימוטיבה,NAD , וכו...., בהתאם לתקציב. ) יש מצב שישפר את התוצאה הסופית.

בהצלחה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #11 

כל עוד אתה מזרים מיידע דיגיטלי לרסיבר לא תקבל הבדל שמיע בין סטרימר בסיסי לנגן היי אנד. מי שייקבע את האיכות (מבחינת ההמרה לאנלוג)הוא ה DAC שנמצא ברסיבר .
...
גם במצב DIRECT?

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #12 

כל עוד העברת המדיה בין המחשב לרסיבר נעשית דרך הרשת אין שום יכולת לחבר DAC ולשים אותו באמצע. כל הפענוח והניגון של המדיה הדגיטלית נעשה ע"י הרסיבר. במידה ותקרב את המחשב לרסיבר או שתרכוש סטרימר תוכל לרכוש DAC ולחבר את המחשב \ סטרימר אליו ומה DAC תתחבר לרסיבר בצורה אנלוגית. האם יהיה שיפור? רק ע"י ניסוי בבית תוכל לדעת.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #13 

LiorDrZ כתב:כל עוד העברת המדיה בין המחשב לרסיבר נעשית דרך הרשת אין שום יכולת לחבר DAC ולשים אותו באמצע. כל הפענוח והניגון של המדיה הדגיטלית נעשה ע"י הרסיבר. במידה ותקרב את המחשב לרסיבר או שתרכוש סטרימר תוכל לרכוש DAC ולחבר את המחשב \ סטרימר אליו ומה DAC תתחבר לרסיבר בצורה אנלוגית. האם יהיה שיפור? רק ע"י ניסוי בבית תוכל לדעת.
...
אכן רוב מכשירי ה-DAC לא נותנים מענה להזרמה דרך הרשת, אבל יש מכשירים שמסוגלים לכך, למשל ה-DAC-1 האלחוטי של NAD, או נגנים אוניברסליים של דנון (DBP-1611UP או 2012UP) ומכשירים דומים של NAD, OPPO ושות'...

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני שוקל להחליף את הסטרימר הקיים במחשב HTPC..
אני מבין שאין כמו חיבור פיזי אבל גם אם באמת אשתמש בHTPC או בסטרימר כנגן, אז כל הנושא של המוזיקה נשאר קצת מופקר.. כל פעם צריך להדליק טלויזיה וכל ההתנהלות של בחירת המוזקה ממש לא נוחה - לפחות ככה היה לי עם הסטרימר שלי.. זה מנגן אלבום אבל לא זה לא נגן..
מה אתם בעצם עושים?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”