אהלן,
אני מניח שחלקכם מכירים את הודעותיי... פרסמתי כבר 2-3 הודעות בעבר עם תוכן דומה: תוכן 1080p מגוון מקרטע במגוון תוכנות, המחשב עצמו לא חלש בכלל: e7400, 4gb ddr2, ati 5450, 380w antec.
מערכת ההפעלה Windows 7 Enterprise 32bit ובוצע פרמוט לפני כשלושה שבועות.
מיום הרכבת המחשב הוא עובד עם XBMC, שמארגנת בצורה מצוינת את התוכן ומפעילה אותו ללא בעיות \ תקלות.
אך מאחר ולפני כמה חודשים התחלתי רכישה של מערכת סאונד התומכת פורמטי סאונד HD התחלתי להוריד תוכן מתאים,
וכפי שידוע לכם, XBMC לא תומכת בפורמטי סאונד HD (ידוע לי על הגרסאת בטא שתומכת, אך הסאונד מקרטע והגרסא עצמה לא יציבה כלל), לכן חיפשתי פתרון - הגעתי לBOXEE, שעבדה בצורה טובה וקראה את רוב הסרטים, אך התעייפתי מהמוגבלות באפשרויות עיצוב והתפריטים של התוכנה, מה גם שלאחר עדכון לגרסא אחרונה פתאום סרטים החלו לקרטע גם שם, וכך הגעתי למדיה פורטל גרסא 1.2.2.
לאחר מס' שעות של הגדרות הצלחתי להגיע להגדרות נכונות במדיה פורטל, אך כמובן לאחר מס' הפעלות ומסיבה לא ברורה - החלו להופיע "הפרעות" על המסך בזמן ניגון קבצים, אין לי ממש דרך לתאר, הקבצים עצמם פועלים חלק, הסאונד גם כן, אך ישנן הפרעות - הפרעות דומות לארטיפקטים שנוצרים עקב התחממות כרטיס מסך, רק עדינים יותר, מן פסים אופקיים בצבע לבן הקופצים לכמה מאיות שניה.... ניסיתי לשנות מקודד של H264 בהגדרות ל MPC (היה מכוון לפני-כן על FFDSHOW), אך בMPC ישנן הפרעות חמורות אחרות... בקטעים מסוימים התמונה חצי נתקעת והצבע נשאר - כמו בתקלות של שידורי לווין...
ובעיה נוספת - הסרט johnny english החליט שהוא נתקע כל כמה שניות במדיה פורטל, אבל לעומת זאת - בMPC-HC (ששאר הסרטים לא עובדים חלק כלל בתוכנה הזו) עובד מצוין...
מה שקורה זה שעל-מנת לצפות בסרט אני צריך לשחק רולטה, ולהתחיל להחליף תוכנות תוך כדי שהאורחים צופים בכל ההתרחשות ולא מבינים מדוע השקעתי כל כך הרבה כסף על מערכת.... האמת? הם צודקים... לכן אני כבר עם רגל אחת לכיוון סטרימר דוגמת הפופקורן C300.
מה אצטרך לעשות? לא מותקנים שום קודקים מלבד החבילה של שארק007 (שבלעדיה מדיה פורטל סרב להפעיל סרטים), ואצל שארק הכל על Suggested Settings... סך הכל ביקשתי לראות סרט בצורה נורמלית...
דרייברים לכ. מסך מעודכנים גרסא 11.11 (11.12 עשה בעיות בBOXEE בעבר)
אשמח לעזרתכם.