למה אין או יש מגבים מאחורה?
שאלה שעלתה:
לרוב המכוניות 5 דלתות (האצ'באק) יש מגב על החלון האחורי. לרוב המכוניות 4 דלתות (סדאן) אין כזה.
יש לי ניסיון בנהיגה בכמה דגמים מכל קטגוריה, ולדעתי היה צריך להיות בדיוק ההיפך (או שתמיד יהיה מגב אחורי).
קודם כל, פשוט מהניסיון עצמו, לא הרגשתי יותר צורך להפעיל כזה דווקא ב5 דלתות, אלא ההיפך.
שנית, יש גם הסבר לשורה הקודמת. השמשה האחורית ב4-דלתות היא הרבה יותר אופקית וצוברת הרבה יותר טיפות גשם מאשר שמשה אנכית יחסית ברוב דגמי ה 5 דלתות.
ההבדל ניכר בגשם חלש יחסית. בגשם חזק המצב דומה בשתיהן.
למי יש הסבר?
לרוב המכוניות 5 דלתות (האצ'באק) יש מגב על החלון האחורי. לרוב המכוניות 4 דלתות (סדאן) אין כזה.
יש לי ניסיון בנהיגה בכמה דגמים מכל קטגוריה, ולדעתי היה צריך להיות בדיוק ההיפך (או שתמיד יהיה מגב אחורי).
קודם כל, פשוט מהניסיון עצמו, לא הרגשתי יותר צורך להפעיל כזה דווקא ב5 דלתות, אלא ההיפך.
שנית, יש גם הסבר לשורה הקודמת. השמשה האחורית ב4-דלתות היא הרבה יותר אופקית וצוברת הרבה יותר טיפות גשם מאשר שמשה אנכית יחסית ברוב דגמי ה 5 דלתות.
ההבדל ניכר בגשם חלש יחסית. בגשם חזק המצב דומה בשתיהן.
למי יש הסבר?
נערך לאחרונה על ידי moco ב 28/01/2012 13:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
אני חושב שזה קשור למבנה הפתיחה של התא מטען ולמיקום הזרוע והמתז, לדעתי זה פשוט בעייתי להתקין את המגבים בגלל המבנה והזווית של החלון בעוד שברכב 5 דלתות זה מובנה בדלת וכאשר פותחים אותה כל המנגנון מורם כחתיכה אחת.
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
- נתן תודות: 212 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
riji כתב:אני חושב שזה קשור למבנה הפתיחה של התא מטען ולמיקום הזרוע והמתז, לדעתי זה פשוט בעייתי להתקין את המגבים בגלל המבנה והזווית של החלון בעוד שברכב 5 דלתות זה מובנה בדלת וכאשר פותחים אותה כל המנגנון מורם כחתיכה אחת....