ישן מול חדש

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
almog22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

הי לכולם, הרבה זמן לא הייתי פה..
שאלה קטנה לי למומחים,
ברשותי רסיבר ישן שהיה בזמנו מהטובים בשוק, מדובר על דגם 787 של אונקיו, שעד עכשיו משמש אותי נאמנה בשידוך לסדרה 600 של B&W.
האם רסיבר בינוני מהשנים האחרונות, יעלה בתכונותיו על רסיבר שהיה בטופ במאה הקודמת?
(מדובר על אונקיו 605 שיד המקרה הפילה אותו עלי בגרושים)
תודה מראש לכולם (f)

רן90
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

רסיבר של "פעם" טוב יותר בבניה ובאיכות סאונד מרסיבר של "היום" (באותה דרגה).
הבניה היום היא הרבה פחות איכותית ומשקיעים בפיצ'רים במקום באיכות.
קח זאת בחשבון.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

רן90 כתב:רסיבר של "פעם" טוב יותר בבניה ובאיכות סאונד מרסיבר של "היום" (באותה דרגה).
הבניה היום היא הרבה פחות איכותית ומשקיעים בפיצ'רים במקום באיכות.
קח זאת בחשבון.
...
לא מסכים עם הקביעה החד משמעית הזו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

רן90
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

האם אתה לא חושב שהפיצ'רים כיום באים ע"ח האיכות במחיר ואילולא הפיצ'רים היו יכולים להשקיעי יותר באיכות כמו פעם ?
שאתה לוקח מגבר של פעם שעלה אותו סדר גודל כמו מגבר של היום, מי בנוי איכותי יותר ?

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #5 

רן , זה כמו להגיד שפעם בנו מכוניות "טנק" והשקיעו בברזלים כדי שיראה שזה "בנוי טוב".
כבר מזמן הבינו שרכב לא צריך להיות טנק כדי להיות בטיחותי.

כל מקרה לגופו , אני חושב שהרסיברים המתקדמים של היום נותנים בראש לישנים בכל הקשור לקולנוע ביתי.
לגבי אודיו דו ערוצי זה צריך לבדוק לעומק , יכול להיות שתופתע... אל תשכח שהדאקים היום מתקדמים מאוד ביחס
לשנים עברו.

almog22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אודיו דו ערוצי הרבה פחות מעניין אותי.
מרטין, לא נקטת עמדה, לקולנוע ביתי בלבד, רסיבר מהשנים האחרונות יהיה טוב יותר מרסיבר מהסדרות הגבוהות של לפני עשור?
ואם להיות ספציפיים, האם ה605 עדיף על ה787 הוותיק?
ובמידה וההבדל לא מצדיק החלפה, איפה נגמר הגבול, 609? אולי 709?

רן90
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.
הכוונה שלי היא שאתה לוקח מגבר ק"ב מסידרה ישנה אבל ברמה גבוהה שעלה לפני 6-7 שנים כ- 15K ועולה היום גרושים יחסית (2K)ומשווה אותו למגבר שעולה היום פי 3-4 ממנו, המגבר הישן עולה עליו בכמה דרגות.
אז נכון שאין את כל הפיצ'רים, כיוונים וכו' אבל באיכות הסאונד אין מה להשוות.
אני אומר את זה מניסיון
כנ"ל לגבי סטריאו..

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

מאיפה ההנחה שזה חייב לבוא "על חשבון" איכות הסאונד?
אני כלל לא מסכים עם זה.

בוא נעשה תרגיל מתמטי מאוד פשטני.
נניח שלחברה שמייצרת רסיברים יש X$ שמוקצים כל שנה לפיתוח.
ונניח שאני זורם עם הטענה שלך שפעם ידעו לעשות סאונד טוב, כלומר, כבר פיתחו והגיעו לרמה גבוהה, שלכל הפחות, מספקת אותך, עכשיו כל שנה משקיעים בפיתוח אותם פיצ'רים חדשים ושום דבר לא על חשבון.
העלויות של הייצור רק הולכות ויורדות כל הזמן, כך שאם לייצר את אותו מגבר על Y, כל שנה המחיר של אותו Y רק יורד ולכן בהחלט יכול להיות מצב שיש יותר פיצ'רים ללא עליה במחיר ואולי אף יותר מזה, המחיר יורד.

כך למשל את תחום המקרנים, המסכים, ה-DVD, הבלוריי, הסטרימרים, הסמארטפונים, המכוניות, המטוסים ומה לא בעצם?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #9 

ההקבלה פה לא נכונה באופן כללי.
מדובר על אונקיו 605 - שנת 2007, לעומת האונקיו 787 - שנת..98 זה היה? (אם אני לא טועה).

האם השימוש שלך ברסיבר הוא אך ורק לק"ב או גם לסטריאו?

אל תשכחו גם את איכות ההגברה. ממש לא בטוח שאיכות ההגברה ב-605 מקבילה או עדיפה על ה-787.
השאלה הבאה שנשאלת היא עד כמה אתה צופה בסרטים עם פורמטי הסאונד החדשים (DTS HD, DOLBY TRUE HD).

בכנות, אם התשובה שלך על השאלה האחרונה שלילית - אני אישית לא הייתי מחליף. לא לסטנדרט הזה לפחות.

almog22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

התשובה ברובה שלילית. מידי פעם יש צפייה בסרטים עם איכות סאונד גבוהה, שאר הפעמים היא הורדת סרטים מהרשת.
הרסיבר משמש רק לקולנוע ביתי ומשחקים בPS3 שום דבר אחר.
אז כמו ששאלתי קודם, מה קפיצת המדרגה הבאה, 609? או אולי 709 שלאחרונה הסתכלתי בעלויות יבוא של אחד כזה?
(בסביבות 3200 עם משלוח עד הבית, אמזון פלוס USHOPS הגיוני? :מבולבל: )

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מה הרף העליון של התקציב שלך, בסופו של דבר?
אם אתה מאלו שמשדרגים אחת לכמה שנים טובות, יכול להיות ששווה לך ללכת על ה-709/809\1008, ולסגור סיפור. גם אם יגרור מתיחת תקציב יחסית גדולה עכשיו.
ה-609, כמו שאתה יודע, הוא פשוט הממשיך של ה-605. תלוי בך.

אשאל אחרת - מה הסיבה לשדרוג? מה חסר לך כרגע?

almog22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אם לומר את האמת, לא חסר לי כלום.
ה787 סוס ותיק, אבל אולי זו הבעיה שלו.
לא מזמן הוא חזר משיפוץ כללי מהיבואן, עדיין סוחב כמו שצריך. אבל מרגיש אולי שהחדשים יתנו לי יותר.
אני לא מאלה שמשדרגים כל חודשיים, המגבר אצלי כבר המון זמן.
שוב, אני מרגיש שאולי זה הזמן לשדרג לצעירים יותר, בתקווה שהם יתנו לי גם הרבה יותר.
מבחינה תקציבית אז כמה שפחות, לא בא לי להוציא 6000 שח על משהו שבסופו של דבר לא יתן לי שום הבדל מבחינת סאונד. (609 בארץ)
מצד שני לא יהיה אכפת לי להוציא באזור ה3000 למשהו טוב משמעותית! (709 מחו"ל או יד 2 בארץ)

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הרבה יותר ממה? :-)
בסופו של דבר, אם אתה אפילו לא מסוגל לשים את האצבע על מה אתה מחפש בשדרוג, למה לקנות חדש (שגם ככה מגיע מסידרה נמוכה יותר, גם אם חדשה)?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #14 

יש פתגם עתיק שאומר "אם זה לא שבור אז אל תתקן", חבל שתקנה משהו ותתאכזב. אם אתה בכל זאת מעוניין להתקדם אז תיקח בחשבון שהרסיבר שלך היה פעם רסיבר טוב ולפי הערכה גסה שלי אם אתה מחפש שדרוג אתה צריך ללכת על ה1007 (שמעתי אותו, רסיבר מצוין והבנתי שהוא יותר טוב מה1008 בכל הקשור להגברה) או שתחפש אונקיו 875 מתצוגה או יד 2 ואז אתה תקבל את הדינמיות שהתרגלתה אליה (אני לא משוכנע שתקבל את זה עם הסדרות היותר נמוכות) + הפורמטים החדשים. איזה רמקולים ובמה אתה משתמש בתור מקור?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #15 

almog22 כתב:לא בא לי להוציא 6000 שח על משהו שבסופו של דבר לא יתן לי שום הבדל מבחינת סאונד. (609 בארץ)
...
609 לא עולה 6,000 ש"ח בארץ - אם כבר אז יותר קרוב לחצי מכך..! :roll:

רן90
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

MartinHSabag כתב:מאיפה ההנחה שזה חייב לבוא "על חשבון" איכות הסאונד?
אני כלל לא מסכים עם זה.

בוא נעשה תרגיל מתמטי מאוד פשטני.
נניח שלחברה שמייצרת רסיברים יש X$ שמוקצים כל שנה לפיתוח.
ונניח שאני זורם עם הטענה שלך שפעם ידעו לעשות סאונד טוב, כלומר, כבר פיתחו והגיעו לרמה גבוהה, שלכל הפחות, מספקת אותך, עכשיו כל שנה משקיעים בפיתוח אותם פיצ'רים חדשים ושום דבר לא על חשבון.
העלויות של הייצור רק הולכות ויורדות כל הזמן, כך שאם לייצר את אותו מגבר על Y, כל שנה המחיר של אותו Y רק יורד ולכן בהחלט יכול להיות מצב שיש יותר פיצ'רים ללא עליה במחיר ואולי אף יותר מזה, המחיר יורד.

כך למשל את תחום המקרנים, המסכים, ה-DVD, הבלוריי, הסטרימרים, הסמארטפונים, המכוניות, המטוסים ומה לא בעצם?
...
מרטין,
כמעט כל המכשירים החשמליים/אלקטרוניים כיום פחות טובים מהמכשירים של "פעם", לרבות מכוניות, מכשירי אלקטרוניקה שונים, מכונות כביסה והרשימה עוד ארוכה.
היום מכשירים פחות אמינים, מתקלקלים מהר, והכיוון הוא הוזלה ולווא דווקא איכות (אני לא מדבר דווקא על מוצרים ברמת היי אנד).
נקודתית לשאלתו:
היום אתה קונה מגבר/רסיבר חדש ב-3K ברמה די נמוכה לעומת זאת אם תלך על מגבר יד שנייה במחיר הנ"ל תקבל מוצר הרבה יותר טוב הן באיכות הבנייה והן ברמת השמע במספר דרגות. אין מה לעשות גם איכות הבנייה בסופו של דבר משפיעה ומראה את רמת המוצר.
אם אתה רוצה דוגמא מעשית אז בבקשה:
אני רכשתי לפני כשנה מגבר ק"ב של Denon avc a10se, שעלה לפני כ-7-8 שנים כ- 15K ב- 2K. המגבר הנ"ל עולה על כל המגברים ששמעתי ברמת מחיר גבוהה ממנו בהרבה היום.
התמורה לכסף שאתה מקבל כיום במגבר חדש לעומת קניית מגבר בן מס' שנים נמוכה בהרבה (הכוונה שלי ברמת סאונד ולא פיצ'רים כמובן).

almog22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

zeev78 כתב:איזה רמקולים ובמה אתה משתמש בתור מקור?
...
כל סדרה 600 של B&W
קדמיים 603
אחוריים 601
סנטר וסאב 600 ASW

רשמתי קודם שעיקר השימושים שלי הם 80% הורדות סרטים מהרשת, ומשחקים בPS3
20% הנותרים לסרטים באכות גבוהה.
כששאלת על המקור התכוונת לזה?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

המקור לצורך העניין יכול להיות הPS3, נגן דיודי, בלו ריי או סטרימר, האיכות שלו יכולה להשפיע על הסאונד ולהגביל את התועלת שאתה אמור לקבל עבור הכסף שלך (גם הרמקולים יכולים להשפיע כמובן). לדעתי האונקיו 875 (יש לי אותו בבית, הסאונד שלו ברמה מאוד גבוהה) מתצוגה או יד 2 יכול לתת לך את השידרוג שאתה מחפש בעלות נמוכה יחסית. אם תלך על משהו יותר זול אתה תתבאס מהירידה באיכות ואם תלך על משהו יותר יקר לא בהכרח תקבל רמת ביצועים יותר טובה ממה שיש לך עכשיו.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 30/01/2012 13:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

almog22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

מאוד מודה על התגובות.
למיטב הבנתי עדיף לי נכון לעכשיו להנות עם מה שיש.
במידה וארצה שינוי, אז ללכת רק על הסדרות הגבוהות יותר.

אגב, שינוי יכול לבוא גם מהרמקולים? שינוי מהכיוון הזה יכול להוסיף לי במה יותר חמימה, וצלילים יותר זהים למקור?
או במילים אחרות, מישהו פה פעם המליץ על רמקולים שישמשו ברוב הזמן למשחקים בPS3?
התקציב יהיה בתוספת קטנה (עד 1000 שח תוספת) לכמה שאצליח למכור את הסט שלי.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

יש לך רמקולים טובים שמפיקים באס מדויק והם מאוד מאוזנים בכל תחומי התדרים, קשה לי להאמין שתמצא משהו יותר טוב בתקציב שלך (כמה תוכל לקבל עליהם, 3-4?), עדיף לך לחכות עם השדרוג הזה עד שיהיה לך יותר כסף, כרגע לפי מה שהבנתי את רוצה להתקדם בכל הקשור להגברה אז תתמקד בזה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”