MartinHSabag כתב:מאיפה ההנחה שזה חייב לבוא "על חשבון" איכות הסאונד?
אני כלל לא מסכים עם זה.
בוא נעשה תרגיל מתמטי מאוד פשטני.
נניח שלחברה שמייצרת רסיברים יש X$ שמוקצים כל שנה לפיתוח.
ונניח שאני זורם עם הטענה שלך שפעם ידעו לעשות סאונד טוב, כלומר, כבר פיתחו והגיעו לרמה גבוהה, שלכל הפחות, מספקת אותך, עכשיו כל שנה משקיעים בפיתוח אותם פיצ'רים חדשים ושום דבר לא על חשבון.
העלויות של הייצור רק הולכות ויורדות כל הזמן, כך שאם לייצר את אותו מגבר על Y, כל שנה המחיר של אותו Y רק יורד ולכן בהחלט יכול להיות מצב שיש יותר פיצ'רים ללא עליה במחיר ואולי אף יותר מזה, המחיר יורד.
כך למשל את תחום המקרנים, המסכים, ה-DVD, הבלוריי, הסטרימרים, הסמארטפונים, המכוניות, המטוסים ומה לא בעצם?
...
מרטין,
כמעט כל המכשירים החשמליים/אלקטרוניים כיום פחות טובים מהמכשירים של "פעם", לרבות מכוניות, מכשירי אלקטרוניקה שונים, מכונות כביסה והרשימה עוד ארוכה.
היום מכשירים פחות אמינים, מתקלקלים מהר, והכיוון הוא הוזלה ולווא דווקא איכות (אני לא מדבר דווקא על מוצרים ברמת היי אנד).
נקודתית לשאלתו:
היום אתה קונה מגבר/רסיבר חדש ב-3K ברמה די נמוכה לעומת זאת אם תלך על מגבר יד שנייה במחיר הנ"ל תקבל מוצר הרבה יותר טוב הן באיכות הבנייה והן ברמת השמע במספר דרגות. אין מה לעשות גם איכות הבנייה בסופו של דבר משפיעה ומראה את רמת המוצר.
אם אתה רוצה דוגמא מעשית אז בבקשה:
אני רכשתי לפני כשנה מגבר ק"ב של Denon avc a10se, שעלה לפני כ-7-8 שנים כ- 15K ב- 2K. המגבר הנ"ל עולה על כל המגברים ששמעתי ברמת מחיר גבוהה ממנו בהרבה היום.
התמורה לכסף שאתה מקבל כיום במגבר חדש לעומת קניית מגבר בן מס' שנים נמוכה בהרבה (הכוונה שלי ברמת סאונד ולא פיצ'רים כמובן).