מסנן מתח ביתי

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
oferab פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

האם למישהוא יש ניסיון עם מסנן מתח ביתי, והאם הוא באמת מנקה רעשים ומשפר את הסאונד ?

http://www.stereophile.com/content/mons ... -systems-0

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

מסעות הטיפול בחשמל ושאר תבשילי ירקות - נושא מאוד שנוי במחלוקת

שליחה #2 

הבסיס להוספת מסנן חשמל היא העובדה שרעשי תדירות רדיו - להלן RF נקלטים על קווי החשמל בחוץ ו/או בבית.

רעשים אלה גרמו בעבר הפרימיטיבי של ציוד שמע לפני 30 עד 40 שנה להפרעות נשמעות

עם הניסיון הלא מועט שיש לי נתקלתי בקליקים מרגיזים ואפילו שמיעת תחנת רדיו (AM) כאשר מגבירים את הווליום.

מבחינה טכנית, בעוד שהופעת RF בתוך מעגלי שמע כשלעצמה אינה נשמעת בשום אופן, תכונות מסוימות של טרנזיסטורים ומעגלים משולבים יכולים לבצע פעולה של "גילוי" - DETECTION ל- RF ולהעביר את התזזיתיות והקופצניות של הרעש לתחום השמע.

הבעייתיות של הציוד המוצע כיום לסינון RF או לשיפור החשמל היא רבה , לעניות דעתי.
לכן מה שאני מצביע עליו סותר הרבה מאוד דיווחים מלאי התפעלות מציוד כזה, למשל כפי שמופיע באתר HFM.

לכן מה שאני מצביע כאן הוא דעתי, וכל אחד יעשה חושבים יקבל או ידחה כראות עיניו והבנתו.

הבעיות:
1. אין שום דיווח בכל הסקירות המהללות כמה רעש היה לפני הוספת המסנן וכמה התקבל לאחריו.
2. אין שום דיווח כמה / או / האם יש בכלל רעש של ממש ברשת שבה התקינות את המשפר/מסנן.
3. משום מה כל הדיווחים מתארים שיפור, תמיד בכל זמן ובכל מצב, כ
4. כמו שציינתי זו בעיה של פעם. בכל ציוד שבנוי כהלכה תמצאו בתוך הציוד אמצעים לסילוק כל השפעה של הפרעות RF.
5. בארץ ישראל, המפריע מס' 1 נעלם - מפריע זה - תחנות רדיו AM בעוצמות של עשרות קילוואט נעלם לקראת סוף המאה והוחלף בתחנות רדיו FM בעוצמות קטנות בהרבה ואורך גל קצר בהרבה. קווי החשמל מהווים אנטנות טובות עבור AM בגלל אורך הגל - אבל ל- אורכי הגל הקצרים של FM - לא מתאימים.

6. הפרעות של ציוד חשמלי ביתי - מהפכה נוספת שקרתה מאז המאה הקודמת - נושא התקינה והדרישות מציוד חשמלי - נבדקים על ידי מכון התקנים והם היום חמורים ביותר ולא מאפשרים למקרר, מכונת כביסה, מקדחות, מיבשי שיער, נורות פלורסצנטיות ושאר ציוד שמכיל מנועים או מעגלי אלקטרוניקה ממותגים לפלוט רעש RF של ממש לקווי הבית.

אז לעניות דעתי המסנן לא יכול לבצע קסם, אם אין רעש RF של ממש, הוא לא יזיק אבל גם לא יועיל.

בקיץ האחרון בניתי מכשיר למדידת רעש RF ובדקתי בביתי כמה רעש יש בשקעים השונים.

מצאתי ששני המרעישים הגרועים ביותר מבחינת עוצמת המתח בשקע הם המחשב הבייתי ונורות חסכוניות של יונדאי.

נורות חסכוניות של פיליפס או אוזרם אינין מרעישות היונדאי מחולל פולסים רבועיים של 50KHZ, שיכולים להגיע בשקע עד וולט ולדעתי כל ספק סביר של ציוד יסלק אותם לכל הרוחות.

מכייון שכל הבדיקות "שמוכיחות" את יעילות המסנן מבוצעות ללא שום בקרה וסילוק סוגסטיה, רק בעזרת האזנה, הנה ניסוי נוסף שאני מציע - גם הוא האזנה בלבד.

לנסות ולשמוע איזה השפעה יש לצליל של המערכת שלך כאשר תחבר במקביל למגבר מנורת שולחן עם נורת יונדאי.
מחשב אישי מופעל או לא מופעל

הכי טוב כאשר אתה מחבר אותם עם מאריך מחדר אחר, ואינך יודע מתי הם מופעלים.

להניח על מגבר טלפון סלולרי פועל.

ואז תחליט בעצמך מה התועלת.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

דבר נוסף לדעתי אין השפעה בכלל על הסאונד

שליחה #3 

לפי התיאורים עצם הוספת המסנן משפרת בדרך פלא את הסאונד.

הסתירה לדעתי נמצאת בכך שהמסנן אינו נכלל - בכלל בשרשרת הסאונד

מאמונה טפלה (לעניות דעתי) זו מגיעים גם תיאורי פלא על כיצד כבל חשמל של שני מטר עשוי מכסף או מזהב משפר את הסאונד, למרות כמה עשרות ק"מ של חטי נחושת פשוטים המחוברים לפניו.

לכן כל מה שיכול לעשות כבל חשמל או מסנן או שנאי זה להפחית רעש (במקרה של שנאי, זה לפעמים לשפר בעיות של לולאת הארקה)

וסיכום - דעתי היא שאם חדר רעש מפריע בדרך כזו או אחרת בשעות פעילות רבה על הרשת, בגלל הסביבה שאתה גר או בגלל ציוד מיושן, המסנן במועדי זמן מסוימים יכול לשפר.

למי שאין בעיות כאלה וזה ביישוב או שכונה שקטים זה לא מפריע.

עוד גורם מייצר המון רעש על קווי החשמל הוא מסך LCD עם CCFL.
אם תחליט להוסיף מסנןן, חבר את ה- LCD ישירות לרשת ושאר הציוד לאחר הסינון

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4 

yosihary כתב:
מאמונה טפלה (לעניות דעתי) זו מגיעים גם תיאורי פלא על כיצד כבל חשמל של שני מטר עשוי מכסף או מזהב משפר את הסאונד, למרות כמה עשרות ק"מ של חטי נחושת פשוטים המחוברים לפניו.
...
מבלי להכנס לויכוח של טכנוקרטיה vs אודיופיליה... צר לי אני לא מסכים למשפט הזה גם אם הוא מופרך בעיניך. מניסיון אישי שלי + מבחן האזנה + מבחן עיוור כן שמעתי הבדלים עם כבלי חשמל שונים אצלי במערכת. אני רק אציין שצריך קו חשמל ייעודי + מערכת סטריאו טובה מאד בשביל לשמוע הבדלים כאלו. כשעשיתי את הניסוי הזה על רסיבר הק"ב שלי לא שמעתי הבדל בכלל.

ליאור

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

כל אחד באמונתו

שליחה #5 

יחיה