Neato xv-11 vs. Roomba 5XX/7XX

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מבקש עזרה לגבי התלבטות קנייה של רובוט שואב מהדגמים הנ"ל.
יש מגה שירשור בנושא - אין תמצית ואין מסקנה ברורה.
ראיתי שמספר אנשים קנו את XV-11 לפני כשנה כבר ורציתי לקבל התרשמות נכון לעכשיו.
מספר שאלות:
1. אני מביא את הרובוט בעצמי מארה"ב. לגבי XV-11 החשמל כבר מתאים רק צריך תקע - נכון? הרומבה צריך ספק 220 במקום זה שמקבלים עם המכשיר - נכון?
2. בהנחה שזה נכנס למזוודה, עם חוקי המכס החדשים - מה העלות במסלול האדום? (בוא נניח שבירוק תפסו אותי...)
3. תכלס מה עדיף? הבית 100מ"ר, 4 חדרים, 2 ילדים, 1 חתול

תודה לעונים

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #2 

דווקא במגה שירשור של הרומבה יש מסכנה ברורה. הרוב המוחלט מרוצים מהמכשיר.
ממליץ לך לראות תגובות על רומבה וניאטו גם באמאזון ארה"ב. כמות המשתמשים שם אדירה.
אם אתה קונה באיביי בארה"ב ומביא לארץ, אתה יכול להזמין מותאם ל 220 וולט ושקע אירופאי.
אתה יכול לפרק את החבילה המקורית לפני שאתה מכניס את המכשיר למזוודה ולהגיד שזה יד שניה ולתמחר אותו בפחות מ 200 דולר, כדי לא לשלם כלום.

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

דווקא אני התרשמתי יותר לכיוון הנייטו. לא זוכר איפה בסביבות מאה וחמישים פלוס התחילו לדבר עליו. התרשמתי שתכלס עבודה שאיבה הנייטו יותר יעיל, גם מכסה שטח יותר ביעילות גם שואב טוב יותר וגם אמין.
התכנון שלי אכן להוציא מאריזה ולשים במזוודה, חשבתי לקנות מאמזון כי אני רוצה חדש ולא יד שניה או מחודש. בכל מקרה אם תופסים אותי אני צריך להציג חשבונית אז אני לא חושב שמישהו יתן לי חשבונית על 200 דולר כשזה עולה בערך 350, בטח שלא באמזון.
מה המיסים הצפויים במידה ואכן אני נתפס?

אשמח לקבל עוד תגובות לגבי מה עדיף רומבה או נייטו

nachum70
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #4 

אנסה לעזור.

במשל כשנתיים עקבתי אחר שוק הרובוטים המנקים (יש גם שוטפי רצפות אך לדעתי הטכנולוגיה עדיין לא בשלה). בגדול, מכשיר אמין לשאיבה אוטומטית של רצפה, שטיחים ופרקט עולה בסביבות 2500-3000 ש"ח ומסוגל, על פי לו"ז שהמשתמש מכתיב, לנקות באופן עצמאי בימים ובשעות שאין איש בבית ולחזור לטעינה. המשתמש צריך 'בתמורה' רק לרוקן את מיכל האבק שלו ולפעמים גם עוד דברים...

השחקן הראשי הוא ללא ספק רומבה (http://www.irobot.com/) שהגיע לרמת אמינות גבוהה, מכר הכי הרבה והכי חשוב שבארץ היה לו שירות. אבל... הטכנולוגיה שלו, גם בדגמים החדשים, נשארה מיושנת. הוא מתנהג כמו כדור סנוקר ומגיע בזוית לקיר\רהיט מתנגש בו ועוזב אותו בזוית מתאימה. אחרי כמה זמן הוא מגיע למסקנה שכנראה כיסה את כל החדר. הוא צריך עזרה עם קירות וירטואלים או מגדלורים, מכשירים הפולטים קרני אינפרא-אדום שתוחמות לו את השטח, על מנת שינקה ביעילות. בנוסף היתה לו תחזוקה יחסית גבוהה. אנשים נאלצו לפרק את המכלולים שלו כדי להוציא שערות שנפסו לו במברשות וכו'.

בשוק זה הופיע מתחרה שעורר עניין מיוחד, ניטו רובוטיקס (http://www.neatorobotics.com/) הוא ממפה באמצעות קרני ליזר את החלל בו הוא נמצא, מזהה פתחים, מנקה אותו ביעילות (בקוים ישרים), לא מתנגש בדבר ויודע לאן נסע ביחס למקום ממנו התחיל. בבתים גדולים הוא נוסע לטעינה באמצע הנקיון ואח"כ ממשיך מאותה נקודה שהפסיק. בנסיעות כאלה הוא לא מפעיל שאיבה מטעמי יעילות.

לאחרונה התחילו לייבא רשמית את ניטו רובוטיקס לארץ ויש לו כאן אחריות לשנתיים ושירות. אני קניתי את Neato XV-15 עובד אצלי כחודש ואני מאוד מרוצה. אתר היבואן בכתובת http://www.roombot.co.il/ כן... הוא פעם מכר רומבה ;-)

בלי קשר לרובוט שבוחרים, אני חייב לומר ששגרת הנקיון שלו מקצרת את זמנן של עבודות נקיון אחרות. אם מנקים אבק ממדפים ונופל לכלוך על הרצפה אז הרובוט כבר יאסוף אותו מחר. בנוסף הבית 'מוכן לשטיפה' כל הזמן ובפועל אפשר להשתמש בפחות מים כי אין צורך אמיתי להחליף דלי בין חדר לחדר.

בהצלחה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #5 

nachum70 כתב:
בלי קשר לרובוט שבוחרים, אני חייב לומר ששגרת הנקיון שלו מקצרת את זמנן של עבודות נקיון אחרות. אם מנקים אבק ממדפים ונופל לכלוך על הרצפה אז הרובוט כבר יאסוף אותו מחר. בנוסף הבית 'מוכן לשטיפה' כל הזמן ובפועל אפשר להשתמש בפחות מים כי אין צורך אמיתי להחליף דלי בין חדר לחדר.

בהצלחה.
...
מסכים ב-100%. וגם הבית נראה לרוב הרבה יותר מסודר, כי לא נשארים דברים זרוקים על הרצפה :)

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

orib כתב:שלום לכולם,

אני מבקש עזרה לגבי התלבטות קנייה של רובוט שואב מהדגמים הנ"ל.
יש מגה שירשור בנושא - אין תמצית ואין מסקנה ברורה.
ראיתי שמספר אנשים קנו את XV-11 לפני כשנה כבר ורציתי לקבל התרשמות נכון לעכשיו.
מספר שאלות:
1. אני מביא את הרובוט בעצמי מארה"ב. לגבי XV-11 החשמל כבר מתאים רק צריך תקע - נכון? הרומבה צריך ספק 220 במקום זה שמקבלים עם המכשיר - נכון?
2. בהנחה שזה נכנס למזוודה, עם חוקי המכס החדשים - מה העלות במסלול האדום? (בוא נניח שבירוק תפסו אותי...)
3. תכלס מה עדיף? הבית 100מ"ר, 4 חדרים, 2 ילדים, 1 חתול

תודה לעונים
...
1. רק מתאם, הניטו יודע לקבל 220 V מהקופסא
2. זה נכנס למזוודה והמכס במסלול האדום עומד על בערך עוד מאה דולר, כי יש מס על שואבי אבק ומע"מ, אגב, אם יתפסו אותך תשלם גם קנס..
3. לי יש neato בערך שנה והוא מוצלח, עושה את עבודתו נאמנה!
תהנה

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

orib כתב:דווקא אני התרשמתי יותר לכיוון הנייטו. לא זוכר איפה בסביבות מאה וחמישים פלוס התחילו לדבר עליו. התרשמתי שתכלס עבודה שאיבה הנייטו יותר יעיל, גם מכסה שטח יותר ביעילות גם שואב טוב יותר וגם אמין.
...
זה לא סותר אחד את השני. אנשים שיש להם רומבה מרוצים ממנו, ואנשים שיש להם ניאטו מרוצים ממנו. כשהשירשור התחיל, לא היו לרומבה מתחרים, היום יש. וגם לרומבה יש דגמים חדשים.
אני מציע לך להתרשם מהתגובות באמאזון ואתרים אחרים בחו"ל, בנוסף לתגובות כאן.

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

nachum70 כתב:אנסה לעזור.

לאחרונה התחילו לייבא רשמית את ניטו רובוטיקס לארץ ויש לו כאן אחריות לשנתיים ושירות. אני קניתי את Neato XV-15 עובד אצלי כחודש ואני מאוד מרוצה. אתר היבואן בכתובת http://www.roombot.co.il/ כן... הוא פעם מכר רומבה ;-)

בהצלחה.
...
הקישור שנתת לא עובד. האם יש לך כתובת אחרת ליבוא בארץ של הנייטו? מעניין להשוות מחירים בשקלול 100 דולר מכס.

לגבי הקנס, זה סיכון שצריך לקחת. מישהו יודע להגיד מה גובה הקנס בד"כ?

תודה לעונים. אז כרגע נייטו עדיין עדיף לדעתי.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #9 

orib כתב:
nachum70 כתב:אנסה לעזור.

בהצלחה.
...
הקישור שנתת לא עובד. האם יש לך כתובת אחרת ליבוא בארץ של הנייטו? מעניין להשוות מחירים בשקלול 100 דולר מכס.

תודה לעונים. אז כרגע נייטו עדיין עדיף לדעתי.
...
אצלי דווקא הקישור עובד תקין...
ולגבי הקנס - לא הייתי לוקח סיכון, בד"כ קנסות זה לא משהו שמשתלם ברמות כאלה :) (אם הייתה גונב 10 מיליון, והיו נותנים על זה קנס של 200 אלף אז זה היה עוד משתלם :))

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #10 

מה ההבדל בין ה- XV11 ל- XV15?

lshamir
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #11 

אין הבדל בין הדגמים, XV-15 מיועד לשוק הארופאי.

nachum70
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

orib כתב:הקישור שנתת לא עובד. האם יש לך כתובת אחרת ליבוא בארץ של הנייטו? מעניין להשוות מחירים בשקלול 100 דולר מכס.
...
לגבי הקישור זה מה שיש לי :-)

ולדעתי אם כבר משקללים... כדאי לקחת בחשבון את שווי האחריות בארץ. זה מכשיר שעובד כל יום... איזו תקלה תגרום לך לשלוח אותו לתיקון בחו"ל? עם מה תאלץ להשלים לפני שתגיע למסקנה שצריך לשלוח אותו?

אני לא מבין בזה ולא רוצה להבין בזה. אני רק יודע שעל התקלה הכי קטנה אני מרים טלפון, מתייעץ... שם את החמוד באוטו, נוסעים 'למיון' והבעיה בטיפול.

אם לא היה כאן שירות לניטו הייתי קונה רומבה...

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הקישור עובד. לא יודע מה קרה קודם

לפי האתר מחיר 'השקה' של 2840 ש"ח (במקום 3400 ש"ח). לא יודע כמה אתה שילמת אבל זה יקר מאוד בשבילי.

הנייטו עולה 350 דולר בארה"ב. זה אומר בערך 1330 ש"ח בלי מכס, ו 1700 ש"ח עם מכס של 100 דולר.
זה עדיין אלף ש"ח יותר זול ממחיר ההשקה, ופי 2 יותר זול מהמחיר הרגיל ע"פ האתר.

אם אני אשלם לספק בארץ עבור תיקון, הוא לא יתקן לי? וכמה זה כבר יעלה? גם הרושם שקיבלתי שהמכשיר בסך הכל אמין בטח שבשנה הראשונה בה עוד יש אחריות ואם נשבר פה שם משהו אז אפשר לקנות את החלק בחו"ל ולנסות לתקן לבד.
במקרה הכי גרוע שאני לא חושב שיקרה אני יכול לשלוח לארה"ב ולבקש שיתקנו שם ואז לקחת בעצמי חזרה או לשלוח חזרה. מדי פעם אני נוסע לארה"ב בכל מקרה.

תכלס 2800 ש"ח לא אשלם אל מכשיר כזה, רומבה או נייטו לא משנה. 1000-1500 זה מה שאני מוכן להוציא על זה. אם יתקלקל אז יתקלקל - אני חושב שברוב המקרים אפשר יהיה לסדר את זה כאן

nachum70
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

עניין אינדיבידואלי... לי אישית אין סבלנות לשלוח לארה"ב ולחכות. לנסות לתקן לבד, עם מנגנון ניווט בלייזר... :roll: לא בשבילי. מציע לשאול את היבואן אם הוא נותן שירות לבעלי ניטו שלא קנו אצלו, וכמה יעלה שירות כזה.

בכל מקרה בהצלחה ומקווה שעזרתי במשהו.

nirs
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 2 פעמים

רומבה 555 או 770 או ניטו

שליחה #15 

אני גם לפני קנייה ובהתלבטות דומה.

אני מתכנן לקנות בארץ. לפי מה שראיתי הפער בין המחיר בחול כולל משלוח (ואולי גם מיסים) עומד על 300 ש"ח בערך ומבחינתי לא מצדיק קנייה בחו"ל (אני זוכר שכשבדקתי לפני כמה חודשים אפשר היה למצוא את ה 560 ב ebay ב 1200 שח כולל משלוח, אבל כל מה שמצאתי כרגע היה משמעותית יותר יקר).

אני מתלבט בין ה 555 ב 2000 שח, 581 ב 2400 שח, 770 ב 2650 או הניטו XV15 ב 2850.
שטח הדירה שלי הוא בערך 150 מ"ר, האם ה 555 יעשה את העבודה?

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

555 לא יכסה שטח של 155 מטר, לדעתי גם אחרים לא. הסוללה תתרוקן לפני.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #17 

orib,

ל- neato יש את בעיית ה- RPS Error שחוזרת על עצמה.
יש סיכון ביבוא אישי.
בדוק אם היבואן יהיה מוכן לתקן אותה ובכמה.

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

yaronkle כתב:orib,

ל- neato יש את בעיית ה- RPS Error שחוזרת על עצמה.
יש סיכון ביבוא אישי.
בדוק אם היבואן יהיה מוכן לתקן אותה ובכמה.
...
אתה יכול לפרט? מהי בעיית RPS error?

nadavya
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 849
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #19 

http://www.robotreviews.com/chat/viewto ... 20&t=13640

לפי מה שאני מבין מהפורום הנ"ל, הרובוט נותן את את הודעת השגיאה ולא ממשיך לשאוב עד לטעינה חוזרת שלו.
הפתרון שהחברה מציעה הוא טעינה שלא דרך הבסיס אלא דרך הכבל ישירות לחשמל.
אני קצת מפחד לקנות את זה מחו"ל עכשיו שאני רואה שיש כל כך הרבה אנשים שמתלוננים על הבעייה הזאת.
ויותר גרוע מזה זה קורה כמעט מייד לאחר הרכישה.
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

nadavya כתב:http://www.robotreviews.com/chat/viewto ... 20&t=13640

לפי מה שאני מבין מהפורום הנ"ל, הרובוט נותן את את הודעת השגיאה ולא ממשיך לשאוב עד לטעינה חוזרת שלו.
הפתרון שהחברה מציעה הוא טעינה שלא דרך הבסיס אלא דרך הכבל ישירות לחשמל.
אני קצת מפחד לקנות את זה מחו"ל עכשיו שאני רואה שיש כל כך הרבה אנשים שמתלוננים על הבעייה הזאת.
ויותר גרוע מזה זה קורה כמעט מייד לאחר הרכישה.
...
אכן מטריד.
אם כך רומבה? האם יש הבדל מעשי בין הדגמים 56X ו 53X?

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”