תראו איך אורנג' לקחו מאיתנו 5,800 ש"ח בגין מכשיר דלוק ללא שימוש באירופה
תשמעו סיפור מדהים,
אחותי חזרה לפני 6 ימיים מטיול בן שבוע ימים באוסטרייה. לטיול הזה היא לקחה את טלפון הבלאקברי שלה. מהפחד שיש לכולנו מעלות שיחות סלולריות גבוהה מחו"ל לארץ, אחותי, בכל התקופה, עשתה שיחת טלפון אחת של מספר דקות לישראל. כאשר היא חזרה לארץ התברר לה שעלייה לשלם סכו"ם דמיוני של 5800 ש"ח! וזה בגין שימוש בגלישה סלולרית שנעשתה מחו"ל. כלומר, הסכום הזה הגיע מהשימוש האוטומטי של שירותי בלאקברי ברשת הסלולרית בחו"ל.
עד עכשיו, ניחא, אבל המדהים ביותר הוא שאורנג' לא מוכנים לבטל את הגבייה ההזויה הזאת בטוענה שאחותי, לפני מספר שנים, חתמה על חוזה מול אורנג כאשר המכשיר נרכש, ששם בין היתר (באותיות הקטנות כנראה) היה כתוב שהם יכולים לגבות את הסכום הזה בגין גלישה סלולרית בחו"ל. אני מקווה שברור לכולם פה שאין לה מושג מה זה אומר גלישה בחו"ל (אם הייתה מבינה אז בטח היא לא הייתה בעלת מכשיר בלאקברי ), כמו רוב האנשים אין לא מושג מה הכוונה לכך שהמכשיר צורך מידע גם כאשר לא מטלפנים דרכו, או שולחים דרכו SMS-ים. כל הטלפונים לאורנג' נתקלו בקיר. פשוט לא יאמן (אבא שלי, בעל המכשיר, כבר יותר מ 10 שנים נמצא ברשת אורנג'). גם האיומים (והמעשים) לפנות למשרד התקשורת ולנציב קבילות ציבור ולעיתונות לא הועילו. ת'אמת אחרי ריבים שלהם מול אבי, הם הציעו לתת הנחה של 15%....לא יאמן
אחותי חזרה לפני 6 ימיים מטיול בן שבוע ימים באוסטרייה. לטיול הזה היא לקחה את טלפון הבלאקברי שלה. מהפחד שיש לכולנו מעלות שיחות סלולריות גבוהה מחו"ל לארץ, אחותי, בכל התקופה, עשתה שיחת טלפון אחת של מספר דקות לישראל. כאשר היא חזרה לארץ התברר לה שעלייה לשלם סכו"ם דמיוני של 5800 ש"ח! וזה בגין שימוש בגלישה סלולרית שנעשתה מחו"ל. כלומר, הסכום הזה הגיע מהשימוש האוטומטי של שירותי בלאקברי ברשת הסלולרית בחו"ל.
עד עכשיו, ניחא, אבל המדהים ביותר הוא שאורנג' לא מוכנים לבטל את הגבייה ההזויה הזאת בטוענה שאחותי, לפני מספר שנים, חתמה על חוזה מול אורנג כאשר המכשיר נרכש, ששם בין היתר (באותיות הקטנות כנראה) היה כתוב שהם יכולים לגבות את הסכום הזה בגין גלישה סלולרית בחו"ל. אני מקווה שברור לכולם פה שאין לה מושג מה זה אומר גלישה בחו"ל (אם הייתה מבינה אז בטח היא לא הייתה בעלת מכשיר בלאקברי ), כמו רוב האנשים אין לא מושג מה הכוונה לכך שהמכשיר צורך מידע גם כאשר לא מטלפנים דרכו, או שולחים דרכו SMS-ים. כל הטלפונים לאורנג' נתקלו בקיר. פשוט לא יאמן (אבא שלי, בעל המכשיר, כבר יותר מ 10 שנים נמצא ברשת אורנג'). גם האיומים (והמעשים) לפנות למשרד התקשורת ולנציב קבילות ציבור ולעיתונות לא הועילו. ת'אמת אחרי ריבים שלהם מול אבי, הם הציעו לתת הנחה של 15%....לא יאמן
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 28/01/2012 14:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
אני בויכוח דומה, על חריגה מחבילתגלישה סלולארית באורנג, כאשר אורנג דורשת 3000 ש"ח על החריגה.
במחיר של חביחה לדטה שחרגתי הייתי משלם 150 ש"ח בלבד.
כמובן שאורנג גם לא הודיעה לי בשום צורה שהחבילה נגמרה .....
מחפש כבר עו"ד להגיש תביעה יצוגית נגדם, אבל מסתבר שרוב העו"ד מעדיפים לעבוד בשביל החברות הסלולאריות, ולא לתבוע אותם....
במחיר של חביחה לדטה שחרגתי הייתי משלם 150 ש"ח בלבד.
כמובן שאורנג גם לא הודיעה לי בשום צורה שהחבילה נגמרה .....
מחפש כבר עו"ד להגיש תביעה יצוגית נגדם, אבל מסתבר שרוב העו"ד מעדיפים לעבוד בשביל החברות הסלולאריות, ולא לתבוע אותם....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
Bonanja,
כמו שרשמתי זה כבר נעשה ויעשה, המדהים הוא שאורנג' טוענים בצורה יבשה שאחותי היא האשמה על ידי זה שהיא הייתה צריכה לדעת שהמכשיר צורך מידע בחו"ל וצריכה הזאת שווה בכסף יותר מזהב. הם אומרים לה שאין לה סיכוי לנצח כאן.
תחשבו, על זה שאתם חוזרים מטיול בחו"ל ואתם מקבלים חשבון סלולר ממכשיר בו לא דיברתם ולא השתמשתם בחו"ל, בעלות גבוה יותר מכל הטיול שלכם! ועוד החברה טוענת שמבחינה חוקית הצדק איתה במאת האחוזים, למרות שהיא יודעת שהלקוח באמת ובתמים לא ידע מזה כלום (זה לא שהלקוח דיבר שעות בטלפון ואח"כ הוא טען שהוא לא ידע שעלות זמן אויר בחו"ל הוא גבוה...במקרה הזה הלקוח לא דיבר במכשיר אלא רק הדליק אותו)
כמו שרשמתי זה כבר נעשה ויעשה, המדהים הוא שאורנג' טוענים בצורה יבשה שאחותי היא האשמה על ידי זה שהיא הייתה צריכה לדעת שהמכשיר צורך מידע בחו"ל וצריכה הזאת שווה בכסף יותר מזהב. הם אומרים לה שאין לה סיכוי לנצח כאן.
תחשבו, על זה שאתם חוזרים מטיול בחו"ל ואתם מקבלים חשבון סלולר ממכשיר בו לא דיברתם ולא השתמשתם בחו"ל, בעלות גבוה יותר מכל הטיול שלכם! ועוד החברה טוענת שמבחינה חוקית הצדק איתה במאת האחוזים, למרות שהיא יודעת שהלקוח באמת ובתמים לא ידע מזה כלום (זה לא שהלקוח דיבר שעות בטלפון ואח"כ הוא טען שהוא לא ידע שעלות זמן אויר בחו"ל הוא גבוה...במקרה הזה הלקוח לא דיבר במכשיר אלא רק הדליק אותו)
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אין בBB סוויץ בהגדרות שמבטל את השימוש ב3G לגמרי כמו באייפון ?
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אין מילים. אנו נוכחים שוב ושוב שחברות הסלולר בארץ הן פשוט השטן בהתגלמותו.

"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
IamEzio,
בטוח שיש דרך לכבות את זה ב BB, אבל בשביל זה צריך לדעת שצריך לכבות את זה כי מישהו עושק אותך. אם אחותי הייתה יודעת, היא הייתה מכבה את המכשיר לגמרי בכל הטיול, ת'אמת עדיף היה לה לזרוק את המכשיר לפח כי זה היה לה זול פי כמה.
יתרה מכך, מילא, לא ידעת וזה היה פתוח והיו גובים ממך 100-200 ש"ח על צריכת נתונים בהם אפילו השתמשת, ניחא (למרות שגם אז הייתי כועס). אבל כמעט 6K ש"ח על שבוע ימים בו לא השתמשת במכשיר........פשוט לא ייאמן
בטוח שיש דרך לכבות את זה ב BB, אבל בשביל זה צריך לדעת שצריך לכבות את זה כי מישהו עושק אותך. אם אחותי הייתה יודעת, היא הייתה מכבה את המכשיר לגמרי בכל הטיול, ת'אמת עדיף היה לה לזרוק את המכשיר לפח כי זה היה לה זול פי כמה.
יתרה מכך, מילא, לא ידעת וזה היה פתוח והיו גובים ממך 100-200 ש"ח על צריכת נתונים בהם אפילו השתמשת, ניחא (למרות שגם אז הייתי כועס). אבל כמעט 6K ש"ח על שבוע ימים בו לא השתמשת במכשיר........פשוט לא ייאמן
סלחו לי אבל אתם סתם מתלהמים.
ראשית דובר על כך רבות הן בעיתונות והן באינטרנט.שנית אכן בעל המכשיר נדרש להכיר את תכונותיו ועל מה הוא חתום.
אני נסעתי לפני שנה לצרפת וכשחזרתי קבלתי מייל מחברת ההשכרה כי עלי לשלם 4 דוחות על מהירות. אז מה אני יכל לטעון שלא ידעתי שיש מצלמות ?
אם אני מנוי לVOD והבן שלי מזמין סרטים באלפי שקלים ואני מגלה זאת רק בסוף החודש האם זאת בעיה של YES?
לא כל טעות שלנו אפשר לגלגל לחברות.
אז נכון זה מאד מרגיז ונראה על פניו שלחברת התקשורת אין בעיה לבטל שכן אין לה עלות ברמה של הסכום שהיא גובה אבל הם באמת לא חייבים ושום תביעה לא תעזור.
ראשית דובר על כך רבות הן בעיתונות והן באינטרנט.שנית אכן בעל המכשיר נדרש להכיר את תכונותיו ועל מה הוא חתום.
אני נסעתי לפני שנה לצרפת וכשחזרתי קבלתי מייל מחברת ההשכרה כי עלי לשלם 4 דוחות על מהירות. אז מה אני יכל לטעון שלא ידעתי שיש מצלמות ?
אם אני מנוי לVOD והבן שלי מזמין סרטים באלפי שקלים ואני מגלה זאת רק בסוף החודש האם זאת בעיה של YES?
אז נכון זה מאד מרגיז ונראה על פניו שלחברת התקשורת אין בעיה לבטל שכן אין לה עלות ברמה של הסכום שהיא גובה אבל הם באמת לא חייבים ושום תביעה לא תעזור.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מבין את התסכול של פותח השרשור אך מסכים עם מרבית דבריך.kobbi כתב:סלחו לי אבל אתם סתם מתלהמים.
אז נכון זה מאד מרגיז ונראה על פניו שלחברת התקשורת אין בעיה לבטל שכן אין לה עלות ברמה של הסכום שהיא גובה אבל הם באמת לא חייבים ושום תביעה לא תעזור....
הדבר הכי פשוט לעשות זה לנעול את המכשיר לגלישה בחו"ל. אפשר לבצע זאת בשיחה טלפונית לשרות הלקוחות.
עושים את זה פעם אחת וזה תופס לתמיד ולכל המקומות.
בנוגע למקרה הנ"ל, תביעה לא תעזור פה. אני היתי שולח מכתב לדובר\דוברת ומבקש לפנים משורת הדין לבטל או להפחית את החיוב.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
עם כל הכבוד אתה מדבר שטויות, אפילו ההקבלה שלך לא נכונה, עובדתית אני יכול לקבוע הגבלה לVOD בחודש, אם לא הזמנתי VOD אז אני לא אהיה מחובר לVOD, החברות האלה עובדות בשיטת המצליח פשוט, מחכים ליפול על מישהו שאין לו הבנה, משאירים לו הכל פתוח בלי הגבלה ויאללה חגיגה, השאלה הנשאלת היא, למה ברגע שיוצאים מהארץ הגלישה ב3G נחסמת? אני מניח שאתה יודע מה הסיבה... ואל תגיד לי שזה לא אפשרי בטעות.kobbi כתב:סלחו לי אבל אתם סתם מתלהמים.
אז נכון זה מאד מרגיז ונראה על פניו שלחברת התקשורת אין בעיה לבטל שכן אין לה עלות ברמה של הסכום שהיא גובה אבל הם באמת לא חייבים ושום תביעה לא תעזור....
אם היא הייתה מזמינה חבילת גלישה וחורגת... מילא, למרות שגם אז המחירים מופרעים ומוקצנים בצורה חולנית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אם היה מדובר בכל מכשיר אחר זה היה הגיוני ומקובל.
מה שלא ברור לי זה שבמקרה של bb שירותים כאלה אמורים להיות בחינם, לא?!
מה שלא ברור לי זה שבמקרה של bb שירותים כאלה אמורים להיות בחינם, לא?!
אי אפשר כבר לומר את דעתך באתר מבלי לקבל שם גנאי או שם תואר מפוקפק ????
זאת דעתי וזהו. אשמח אם לא תקרא לי בשמות או תתאר את מידת חוכמתי.Bonanja כתב:עם כל הכבוד אתה מדבר שטויות, אפילו ההקבלה שלך לא נכונה, עובדתית אני יכול לקבוע הגבלה לVOD בחודש, אם לא הזמנתי VOD אז אני לא אהיה מחובר לVOD, החברות האלה עובדות בשיטת המצליח פשוט, מחכים ליפול על מישהו שאין לו הבנה, משאירים לו הכל פתוח בלי הגבלה ויאללה חגיגה, השאלה הנשאלת היא, למה ברגע שיוצאים מהארץ הגלישה ב3G נחסמת? אני מניח שאתה יודע מה הסיבה... ואל תגיד לי שזה לא אפשרי בטעות.kobbi כתב:סלחו לי אבל אתם סתם מתלהמים.
אם היא הייתה מזמינה חבילת גלישה וחורגת... מילא, למרות שגם אז המחירים מופרעים ומוקצנים בצורה חולנית....
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
עם כל האמפטיה,
אני גם לא מבין מה ההתלהמות...
זה לא כל כך משנה אם לקוח מודע או לא מודע לכך שהמכשיר גולש לבד.
אם אחותך הייתה שוכרת רכב ועולה על כביש אגרה (כמובן מבלי ששמה לב שיש לכך עלות), מה היית מצפה שיעשה בעל חברת ההשכרה? ישלם זאת מכיסו.
אורנג' צריכים לשלם לספק הסלולרי המקומי, על הגלישה, זה יעזור לאורנג' אם יגידו לחברה הסלולרית שהלקוחה לא ידעה?
דע לך שבכל שיחה שאני עושה לאורנג' לפני נסיעה לחול, על מנת לברר עלות שיחות או לבצע סינון שיחות הם מנסים כמעט בכוח לחסום לי את המכשיר לגלישה בחול דרך המערכת שלהם כדי למנוע מקרים כאלו.
מכיוון שהם לא יכולים לדעת מתי כל לקוח שלהם נוסע לחול הם מכניסים את זה לחוזה.
אני גם לא מבין מה ההתלהמות...
זה לא כל כך משנה אם לקוח מודע או לא מודע לכך שהמכשיר גולש לבד.
אם אחותך הייתה שוכרת רכב ועולה על כביש אגרה (כמובן מבלי ששמה לב שיש לכך עלות), מה היית מצפה שיעשה בעל חברת ההשכרה? ישלם זאת מכיסו.
אורנג' צריכים לשלם לספק הסלולרי המקומי, על הגלישה, זה יעזור לאורנג' אם יגידו לחברה הסלולרית שהלקוחה לא ידעה?
דע לך שבכל שיחה שאני עושה לאורנג' לפני נסיעה לחול, על מנת לברר עלות שיחות או לבצע סינון שיחות הם מנסים כמעט בכוח לחסום לי את המכשיר לגלישה בחול דרך המערכת שלהם כדי למנוע מקרים כאלו.
מכיוון שהם לא יכולים לדעת מתי כל לקוח שלהם נוסע לחול הם מכניסים את זה לחוזה.
Re: אי אפשר כבר לומר את דעתך באתר מבלי לקבל שם גנאי או שם תואר מפוקפק ????
איפה אתה רואה שעשיתי את אחד משני הדברים הללו?kobbi כתב:זאת דעתי וזהו. אשמח אם לא תקרא לי בשמות או תתאר את מידת חוכמתי.Bonanja כתב:עם כל הכבוד אתה מדבר שטויות, אפילו ההקבלה שלך לא נכונה, עובדתית אני יכול לקבוע הגבלה לVOD בחודש, אם לא הזמנתי VOD אז אני לא אהיה מחובר לVOD, החברות האלה עובדות בשיטת המצליח פשוט, מחכים ליפול על מישהו שאין לו הבנה, משאירים לו הכל פתוח בלי הגבלה ויאללה חגיגה, השאלה הנשאלת היא, למה ברגע שיוצאים מהארץ הגלישה ב3G נחסמת? אני מניח שאתה יודע מה הסיבה... ואל תגיד לי שזה לא אפשרי בטעות.kobbi כתב:סלחו לי אבל אתם סתם מתלהמים.
אם היא הייתה מזמינה חבילת גלישה וחורגת... מילא, למרות שגם אז המחירים מופרעים ומוקצנים בצורה חולנית.......
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ממתי צריך "להזמין" חבילת גלישה ? זה חלק מהשרותים שהיא מקבלת, זה חלק מהתשלום החודשי תרצה או לא.Bonanja כתב:עם כל הכבוד אתה מדבר שטויות, אפילו ההקבלה שלך לא נכונה, עובדתית אני יכול לקבוע הגבלה לVOD בחודש, אם לא הזמנתי VOD אז אני לא אהיה מחובר לVOD, החברות האלה עובדות בשיטת המצליח פשוט, מחכים ליפול על מישהו שאין לו הבנה, משאירים לו הכל פתוח בלי הגבלה ויאללה חגיגה, השאלה הנשאלת היא, למה ברגע שיוצאים מהארץ הגלישה ב3G נחסמת? אני מניח שאתה יודע מה הסיבה... ואל תגיד לי שזה לא אפשרי בטעות.kobbi כתב:סלחו לי אבל אתם סתם מתלהמים.
אם היא הייתה מזמינה חבילת גלישה וחורגת... מילא, למרות שגם אז המחירים מופרעים ומוקצנים בצורה חולנית....
והדוגמא של ה VOD היא אחד לאחד נכונה.
כתבת לו שהוא מדבר שטויות.Bonanja כתב:איפה אתה רואה שעשיתי את אחד משני הדברים הללו?kobbi כתב:
זאת דעתי וזהו. אשמח אם לא תקרא לי בשמות או תתאר את מידת חוכמתי.......
1. הוא לא
2. אתה יכול לא להסכים ולהשתמש בניסוח מעט יותר מעודן..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
ככל הידוע לי אורנג' לא מאפשרים יותר לחסום גלישה בחו"ל באופן גורף, אפשרו בעבר, אבל כיום זה לא ניתן.
לפי דעתי ה-default צריך להיות שהגלישה חסומה ושלקוחות יצטרכו לבקש לפתוח את המכשיר לגלישה ושההשלכות יהיו ברורות.
לפי דעתי ה-default צריך להיות שהגלישה חסומה ושלקוחות יצטרכו לבקש לפתוח את המכשיר לגלישה ושההשלכות יהיו ברורות.
אתה כנראה לא מבדיל בין גלישה סלוללרית בארץ לבין גלישה סללולרית בחו"ל, אלו שני שירותים שונים לגמרי, לדעתי אם בן אדם רוצה גלישה בחו"ל אז הוא יתקשר לחברה ויקנה חבילה, זה לא צריך להיות פתוח, החברות האלה משחקות אותה ראש קטן כי זה מכניס להם המון כסף בשנה, זה כל הסיפור.Lior_M כתב:ממתי צריך "להזמין" חבילת גלישה ? זה חלק מהשרותים שהיא מקבלת, זה חלק מהתשלום החודשי תרצה או לא.Bonanja כתב:עם כל הכבוד אתה מדבר שטויות, אפילו ההקבלה שלך לא נכונה, עובדתית אני יכול לקבוע הגבלה לVOD בחודש, אם לא הזמנתי VOD אז אני לא אהיה מחובר לVOD, החברות האלה עובדות בשיטת המצליח פשוט, מחכים ליפול על מישהו שאין לו הבנה, משאירים לו הכל פתוח בלי הגבלה ויאללה חגיגה, השאלה הנשאלת היא, למה ברגע שיוצאים מהארץ הגלישה ב3G נחסמת? אני מניח שאתה יודע מה הסיבה... ואל תגיד לי שזה לא אפשרי בטעות.kobbi כתב:סלחו לי אבל אתם סתם מתלהמים.
והדוגמא של ה VOD היא אחד לאחד נכונה.
כתבת לו שהוא מדבר שטויות.Bonanja כתב:איפה אתה רואה שעשיתי את אחד משני הדברים הללו?kobbi כתב:
זאת דעתי וזהו. אשמח אם לא תקרא לי בשמות או תתאר את מידת חוכמתי.......
1. הוא לא
2. אתה יכול לא להסכים ולהשתמש בניסוח מעט יותר מעודן.....
אגב, בזה שרשמתי לו שהוא מדבר שטויות, זאת דעתי, בכלל לא קשור לחוכמה שלו, מקווה שלא נעלב... אם כן מצטער.
יש לאורנג' אפשרות לדעת מתי יצאת לחו"ל ומתי עברת אוטמטית לרשת אחרת.
תיארתי לעצמי "שההגיון" יצוף כאן.
kobbi,
ההגבלה שלך היא לא נכונה מכיוון שבסיפור שלך מישהו הזמין במודע את השירות והתעלם מהמחיר ובמקרה הזה, אף אחד לא הזמין או השתמש במודע בשירות. רשמתי שאני הייתי יכול לקבל (אבל לא להבין) ענישה של 100-200 ש"ח, אבל לשלם מעל 5K זה הזוי.
3 שאלות יש לי לכל מי שמסכים עם אורנג':
1. מה ההבדל בין מקרה כזה לבין המקרה שהמכשיר שלכם נודד אוטו' לרשת ירדנית כאשר אתם נוסעים נניח על כביש הערבה ואז חברות הסלולר גובות מכם סכומים גבוהים בגין שיחת טלפון מרשת בחו"ל (תזכרו שבאפון רשמי חברות הסלולר טוענות שהן שולחות לכם SMS בגין המעבר הזה). התשובה היא שאין הבדל ויש באמת הצעת חוק תלויה בדיוק בשביל שני המצבים ההזויים האלה (ראו למטה). הפתרון הוא הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע, אבל חברות הסלולר משום מה מיוזמתן לא בחורות בפתרון הזה (מעניין למה)
2. עזבו רגע צודק או לא, אתם הייתם מקבלים תשלום הזוי של 5800 ש"ח בגין מקרה דומה בו לא היה לכם מושג במה מדובר? נניח לאחד מהקרובים שלכם, לו אין שמץ של מושג מה זה 3G ומה זה משיכת DATA אוטו' למכשיר בארץ זרה
3. נניח שסכום לתשלום היה 100,000 ש"ח, וזה כי ככה היה כתוב בחוזה שחתמתם מול אורנג' לפני עשור, האם גם אז הגבייה הייתה הגיונית לטעמכם?
הפתרון לבעייה הזאת הוא כל כך פשוט ויש כבר הצעת חוק בדיוק בנושא זה והוא שבעל רישיון לא יאפשר שירותי נדידה בינלאומיים למנוייו, אלא בהתאם לבקשה מפורשת של המנוי! כל כך פשוט שזה מעניין למה ביוזמתן הספקיות לא יוזמות מהלך זה!
חפשו בגוגל את ההצעה הבאה:
הצעת חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון – מניעת נדידה באזורי הגבול), התשע"ב–2011
kobbi,
ההגבלה שלך היא לא נכונה מכיוון שבסיפור שלך מישהו הזמין במודע את השירות והתעלם מהמחיר ובמקרה הזה, אף אחד לא הזמין או השתמש במודע בשירות. רשמתי שאני הייתי יכול לקבל (אבל לא להבין) ענישה של 100-200 ש"ח, אבל לשלם מעל 5K זה הזוי.
3 שאלות יש לי לכל מי שמסכים עם אורנג':
1. מה ההבדל בין מקרה כזה לבין המקרה שהמכשיר שלכם נודד אוטו' לרשת ירדנית כאשר אתם נוסעים נניח על כביש הערבה ואז חברות הסלולר גובות מכם סכומים גבוהים בגין שיחת טלפון מרשת בחו"ל (תזכרו שבאפון רשמי חברות הסלולר טוענות שהן שולחות לכם SMS בגין המעבר הזה). התשובה היא שאין הבדל ויש באמת הצעת חוק תלויה בדיוק בשביל שני המצבים ההזויים האלה (ראו למטה). הפתרון הוא הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע, אבל חברות הסלולר משום מה מיוזמתן לא בחורות בפתרון הזה (מעניין למה)
2. עזבו רגע צודק או לא, אתם הייתם מקבלים תשלום הזוי של 5800 ש"ח בגין מקרה דומה בו לא היה לכם מושג במה מדובר? נניח לאחד מהקרובים שלכם, לו אין שמץ של מושג מה זה 3G ומה זה משיכת DATA אוטו' למכשיר בארץ זרה
3. נניח שסכום לתשלום היה 100,000 ש"ח, וזה כי ככה היה כתוב בחוזה שחתמתם מול אורנג' לפני עשור, האם גם אז הגבייה הייתה הגיונית לטעמכם?
הפתרון לבעייה הזאת הוא כל כך פשוט ויש כבר הצעת חוק בדיוק בנושא זה והוא שבעל רישיון לא יאפשר שירותי נדידה בינלאומיים למנוייו, אלא בהתאם לבקשה מפורשת של המנוי! כל כך פשוט שזה מעניין למה ביוזמתן הספקיות לא יוזמות מהלך זה!
חפשו בגוגל את ההצעה הבאה:
הצעת חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון – מניעת נדידה באזורי הגבול), התשע"ב–2011
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 27/01/2012 19:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
צריכה להיות אופציה במכשיר שברגע שהוא עובר חברת סלולר הוא צריך לשאול את המשתמש אם הוא מעוניין בשימוש ב 3G.Mistoffelees כתב:ככל הידוע לי אורנג' לא מאפשרים יותר לחסום גלישה בחו"ל באופן גורף, אפשרו בעבר, אבל כיום זה לא ניתן.
לפי דעתי ה-default צריך להיות שהגלישה חסומה ושלקוחות יצטרכו לבקש לפתוח את המכשיר לגלישה ושההשלכות יהיו ברורות....
אבל מה אז יגידו אלה ששינו את ההגדרות במכשיר וביטלו את האופציה שהמכשיר ישאל את השאלה?
הם גם ילינו?
בסוף היום כל אחד צריך להכיר את המכשיר שלו בעת שימוש בחו"ל.
אותו סיפור קרה גם לאמא שלי, שנסעה לחול והדליקה את המכשיר רק פעם ביום כדי להתקשר ולהגיד שהכל בסדר.
היא ידעה שיש את נושא הגלישה הסלולרית ולכן כיבתה את המכשיר. אבל כל הדלקה שלו הפעיל את ה 3G ויצר גלישה.
שוב מדובר בשימוש לא מושכל, כי לא כיבתה את אפשרות הגלישה. את מי צריך להאשים חוץ ממנה???