:מבולבל: זקוק לעזרה לגבי קניית אביזרים וכבלים למקרן Optoma HD33
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום,
בעוד כ-3 שבועות אני מקבל מקרן OPTOMA HD33 מארה"ב, ורציתי לשאול כמה שאלות:
1. איזה כבל HDMI באורך 12 מטר (או 40ft) מומלץ לקנות ואיפה (כמובן שאעדיף איכותי ובזול)? האם צריך מגברים כלשהם להחזקת הסיגנל?
2. איזה כבל מומלץ באותו האורך לחיבור לרמקולים?
3. האם להעביר בתעלה חיצונית כבל של HDMI עם כבל חשמל של המקרן ו\או כבל אודיו של אחד הרמקולים יכול להזיק לסיגנל?
4. האם רמקולים של חברת KEF נחשבים טובים http://www.kef.com/html/us/showroom/hom ... index.html
5. איזה רמקול כדאי לי לקנות כרמקול סנטר? ומאיפה? (במחיר לא גבוה)
6. הרסיבר שלי אינו תומך ב- HDMI, ואני מתכנן לשדר בעזרת מחשב נייד של ,ASUS דגם G53JW-A1, בעזרת כבל HDMI. איך אני יכול לשדר את ה- AUDIO כמו שצריך לרמקולים?
7. במידה והחלטתי לקנות רסיבר התומך ב- HDMI, איזה דגם מומלץ במחיר הוגן? מהיכן כדי לקנות? האם הוא יתאים בהכרח לרמקולים של KEF שציינתי קודם לכן?
8. כמה הכרחי זה סאב וופר, ואיזה דגם מומלץ במחיר הוגן (שיתאים לרסיבר שהומלץ)?
9. איזה מסך משתלם לי לקנות? (שמתי וילונות די אטומים בסלון, ככה שיש חשיכה טובה) (אני אקרין מ- 4.5 מטר, ואצפה ממרחק 4 מטר)
10. איזו זרוע של מקרן (היוצאת מהתיקרה) כדאי לי לקנות? התיקרה שלי היא בגובה 3.25 מטר, האם זה מצריך מוט ארוך כדי שהמקרן ישדר כמה שיותר בקו ישר עם שטח התצוגה? האם זה משפיע?
11. אילו משקפי תלת מימד מתאימים כדאי לקנות? חשבתי על http://www.amazon.com/Optoma-BG-ZD101-G ... roduct_top , האם כדאי? האם זה המקום לקנות ממנו?
12. יש עוד דברים שאני צריך לחשוב עליהם? המלצות כלשהן?
תודה רבה!
1. איזה כבל HDMI באורך 12 מטר (או 40ft) מומלץ לקנות ואיפה (כמובן שאעדיף איכותי ובזול)? האם צריך מגברים כלשהם להחזקת הסיגנל?
3. האם להעביר בתעלה חיצונית כבל של HDMI עם כבל חשמל של המקרן ו\או כבל אודיו של אחד הרמקולים יכול להזיק לסיגנל?
4. האם רמקולים של חברת KEF נחשבים טובים http://www.kef.com/html/us/showroom/hom ... index.html
6. הרסיבר שלי אינו תומך ב- HDMI, ואני מתכנן לשדר בעזרת מחשב נייד של ,ASUS דגם G53JW-A1, בעזרת כבל HDMI. איך אני יכול לשדר את ה- AUDIO כמו שצריך לרמקולים?
7. במידה והחלטתי לקנות רסיבר התומך ב- HDMI, איזה דגם מומלץ במחיר הוגן? מהיכן כדי לקנות? האם הוא יתאים בהכרח לרמקולים של KEF שציינתי קודם לכן?
9. איזה מסך משתלם לי לקנות? (שמתי וילונות די אטומים בסלון, ככה שיש חשיכה טובה) (אני אקרין מ- 4.5 מטר, ואצפה ממרחק 4 מטר)
10. איזו זרוע של מקרן (היוצאת מהתיקרה) כדאי לי לקנות? התיקרה שלי היא בגובה 3.25 מטר, האם זה מצריך מוט ארוך כדי שהמקרן ישדר כמה שיותר בקו ישר עם שטח התצוגה? האם זה משפיע?
11. אילו משקפי תלת מימד מתאימים כדאי לקנות? חשבתי על http://www.amazon.com/Optoma-BG-ZD101-G ... roduct_top , האם כדאי? האם זה המקום לקנות ממנו?
תודה רבה!
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

אני יודע שאלה הרבה שאלות, אבל גם מי שיש לו תשובה לחלק מהן יעזור לי מאוד...
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
מציע לך לפצל לכמה שרשורים.
פתח שרשור אחד באודיו רב ערוצי לגבי השאלות על רמקולים רסיבר כבלי רמקולים וכ'.
צמצם כאן את השרשור לאביזרים למקרן ומשקפיים.
תוכל להוסיף שרטוט של החדר, מיקום המקרן ומיקום המערכת.
פתח שרשור אחד באודיו רב ערוצי לגבי השאלות על רמקולים רסיבר כבלי רמקולים וכ'.
צמצם כאן את השרשור לאביזרים למקרן ומשקפיים.
תוכל להוסיף שרטוט של החדר, מיקום המקרן ומיקום המערכת.
No place like home.......... Theater
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
באמת הרבה שאלות
אנסה לענות לך על השאלות הקשורות לפורום
1. קנה כבל HDMI 1.4 באורך של 15 מטר, כמו זה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1975
3. רצוי להעביר את הכבל HDMI בתעלת יעודית בגלל האורך. במידה והיה מדובר בכבל קצר, רוב הסיכוי שחשמל לא היה מפריע.
9. במידה ואתה יכול לשים מסך קבוע, זה הכי עדיף, במידה ולא מסך חשמלי עם מנגנון מתיחה.
10. בגלל שלמקרן שלך אין אפשרות צידוד עדשה, אז מאוד רצוי שלמתקן יהיה מוט טלסקופי שיאפשר לך משחק בהתקנה
11. בעיקרון כל משקפי ה DLP LINK אמורים לעבוד. כדאי לראות מה היצרן ממליץ
1. קנה כבל HDMI 1.4 באורך של 15 מטר, כמו זה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1975
3. רצוי להעביר את הכבל HDMI בתעלת יעודית בגלל האורך. במידה והיה מדובר בכבל קצר, רוב הסיכוי שחשמל לא היה מפריע.
9. במידה ואתה יכול לשים מסך קבוע, זה הכי עדיף, במידה ולא מסך חשמלי עם מנגנון מתיחה.
10. בגלל שלמקרן שלך אין אפשרות צידוד עדשה, אז מאוד רצוי שלמתקן יהיה מוט טלסקופי שיאפשר לך משחק בהתקנה
11. בעיקרון כל משקפי ה DLP LINK אמורים לעבוד. כדאי לראות מה היצרן ממליץ
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
1: אין צורך להתחכם יותר מדי, כבל 15 מטר בתקן 1.4 עולה בארץ בסביבות ה450 ש"ח...tomerkohane כתב:שלום,
תודה רבה!...
2: לחיבור רמקולים מומלץ כבל 1.5 מ"מ מינימום ותלוי בהספק הרמקולים שלך... הבא בתור זהו כבל 2.5 מ"מ, עולה בארץ בין 5 ל55 ש"ח למטר, תלוי איזה כבל...
3: אל תעביר באותה תעלה כבל חשמל וכבל וידאו ביחד. אם אתה מזמין בעל מקצוע לבצע את ההתקנה הוא יכול לחבר את המקרן לחשמל ממקום אחר, למשל להתחבר לקופסת הסתעפות הקרובה...
לגבי כבל רמקול יחד עם HDMI אין בעיה...
4: נחשבים טובים מאוד
5: מומלץ לרכוש סנטר דומה לקדמיים.
6: תבדוק אם יש לך יציאת אודיו דיגיטאלית במחשב (אופטי למשל), דרכה תוכל לשמוע סראונד... אם אין, תרכוש כרטיס קול חיצוני.
7: תכנס לפורום אודיו רב ערוצי, יש המון המלצות על רסיברים שונים בטווחי מחיר שונה
8: הכרחי... זה תלוי, תשאל כל אחד שיש לו חדר קולנוע, הוא כבר יגיד לך את התשובה
9: ממרחק של 4.5 מטר תוכל להקרין מסל מעל ל 100 אינץ'... הכי טוב זה מסך קבוע, אך תלוי בתקציב שלך, כי יש מסך חשמלי סיני, יש אמריקאי, ויש מסך עם מנגנון מתיחה... כל אחד והמחיר שלו וכל אחד וזמן הגעה לארץ שונה...
10: מוט ארוך זה יקר מאוד ולא אסטטי... אפשרי זרוע "L" מהקיר, אך תלוי במרחק ומה יש לך בבית, רצוי להעזר באיש מקצוע בשביל לקבוע מיקום ואת סוג המתקן.
11: רצוי משקפיים המומלצים על ידי יצרן המקרן.
12: חשוב מאוד להכין תשתיות לפני ההתקנה ואת כל התהליך רצוי מאוד ואפילו חשוב לבצע בעזרת בעל מקצוע העוסק בתחום.
בהצלחה ותתחדש
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

תודה על העזרה!ride כתב:באמת הרבה שאלותאנסה לענות לך על השאלות הקשורות לפורום
11. בעיקרון כל משקפי ה DLP LINK אמורים לעבוד. כדאי לראות מה היצרן ממליץ...
רציתי להבין כמה דברים:
1.למה לקנות כבל 15 מטר כשאני צריך רק 12? זה לא עושה רע יותר לסיגנל ולכיס?
ראיתי שמוכרים באיביי 40ft שזה אמור להספיק, אבל אין לי מושג איך לדעת אם הכבל מספיק טוב...
2.האם 1.4 זה אותו הדבר כמו 1.4a?
3.למה מסך קבוע הוא עדיף? למה חשמלי אם לא?
4.איפה אני מוצא את המלצות היצרן?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
1. אם ראית 40F זה אמור להספיק. בארץ לא ראיתי כבלים כאלהtomerkohane כתב:תודה על העזרה!ride כתב:באמת הרבה שאלותאנסה לענות לך על השאלות הקשורות לפורום
11. בעיקרון כל משקפי ה DLP LINK אמורים לעבוד. כדאי לראות מה היצרן ממליץ...
רציתי להבין כמה דברים:
1.למה לקנות כבל 15 מטר כשאני צריך רק 12? זה לא עושה רע יותר לסיגנל ולכיס?
ראיתי שמוכרים באיביי 40ft שזה אמור להספיק, אבל אין לי מושג איך לדעת אם הכבל מספיק טוב...
2.האם 1.4 זה אותו הדבר כמו 1.4a?
3.למה מסך קבוע הוא עדיף? למה חשמלי אם לא?
4.איפה אני מוצא את המלצות היצרן?...
2. הכוונה בכל הכבלים זה ל 1.4a אין לך מה לדאוג
3. הבעייה במסכי הקרנה זה גלים שנוצרים על המסך, דבר שמאוד מטריד בזמן צפייה. במסך קבוע מן הסתם אין שום גלים, הבד מתוח מאוד והתוצאה מצויינת. במידה וזה לא מתאים (ולא בכל מקום ניתן להתקין מסך קבוע), הפיתרון הבא הוא מסך (בדרך כלל חשמלי) עם מנגנון מתיחה, זה מנגנון שדואג שהבד ישאר מתוח וכך לא יווצרו גלים. מדובר במסכים לא זולים !!!
4. בדוק בחוברת של המקרן, או באתר האינטרנט של אופטומה
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

לפי מה שהבנתי הערכה של השידור למשקפיים היא באה עם המקרן, אני טועה?opv כתב:למקרן יש תמיכה באמיטר חיצוני.
אני ממליץ לשקול רכישה של אמיטר RF ומשקפי RF ולא להסתמך על משקפי DLP LINK....
מה ההבדל בין המשקפיים שדיברת עליהם? המשקפיים של אופטומה בכל מקרה אמורים להתאים, נכון?
- opv
- חבר מביא חבר

אתה טועה.tomerkohane כתב:לפי מה שהבנתי הערכה של השידור למשקפיים היא באה עם המקרן, אני טועה?opv כתב:למקרן יש תמיכה באמיטר חיצוני.
אני ממליץ לשקול רכישה של אמיטר RF ומשקפי RF ולא להסתמך על משקפי DLP LINK....
מה ההבדל בין המשקפיים שדיברת עליהם? המשקפיים של אופטומה בכל מקרה אמורים להתאים, נכון?...
סינכרון המשקפיים בשיטת DLP LINK לא מצריך משדר.
המקרן שותל פריימים לבנים עם הודעות סנכרון בין תמונות הימין והשמאל.
המשקפיים כוללים גלאי אור שמפענח את ההודעות האלו והמשקפיים סגורים בזמן הפריים הנ"ל כך שהצופה לא רואה את הפריים הלבן.
הבעיה היא שהסנכרון תלוי בכך שתסתכל כל הזמן על המסך, כל סיבוב ראש והטית ראש, לקערת הפופקורן, גורם לאיבוד סנכרון רגעי.
המקרן תומך גם בסנכרון חיצוני, בכל תקן שתבחר. אני ממליץ לרכוש משדר חיצוני בשיטת RF ומשקפיים תואמים ולא משקפי DLP LINK.
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

זאת אומרת שהמשקפיים יודעות לקלוט פריימים ריקים ובכך להסתנכרן? או שיש עוד סוג של תקשורת בין המקרן למשקפיים?
בגלל זה אסור לי להסיר את המשקפיים מהמסך בכדי לשמור על סנכרון?
כמה זמן לוקח לחזור לסנכרון? מרגישים בכלל?
מישהו ניסה את משקפי ה- DLP-LINK עם HD33 והתאכזב?
שוב תודה לכל המסייעים
שוב תודה לכל המסייעים
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

מה הכוונה, שבלי RF אני לעולם לא אגיע ל- 1080P?sagi1261 כתב:אתה לא טועה לגבי המשקפיים הדגם המומלץ 3D-RF כך תוכל להגיע 1080P 3D ....
- opv
- חבר מביא חבר

זה לא נכון.tomerkohane כתב:מה הכוונה, שבלי RF אני לעולם לא אגיע ל- 1080P?sagi1261 כתב:אתה לא טועה לגבי המשקפיים הדגם המומלץ 3D-RF כך תוכל להגיע 1080P 3D .......
בכל שיטות הסנכרון מתקבלת אותה רזולוציה.
- opv
- חבר מביא חבר

המשקפיים מסתכנרות בעזרת פריימים ריקים. הפריימים הריקים כוללים לפעמים הודעות בקרה נוספות למשקפיים, חוץ מזה אין עוד תקשורת.tomerkohane כתב:זאת אומרת שהמשקפיים יודעות לקלוט פריימים ריקים ובכך להסתנכרן? או שיש עוד סוג של תקשורת בין המקרן למשקפיים?
שוב תודה לכל המסייעים...
הסנכרון מאוד מהיר, אבל אחרי כל סיבוב ראש הסנכרון נדפק וחוזר מיד תוך פריימים בודדים. אם זה יפריע לך או לא, רק אתה יכול לומר.
-
tomerkohane
-
- חבר פעיל

פריימים בודדים במהירות של 120 פריימים לשנייה נשמע מאוד מהר...
רציתי לשאול עוד משהו, כשרושמים לי במדריך של המקרן, לדוגמא, שמ- 4.5 מטר הוא יקרין 120 אינץ', הכוונה להקרנה של 3:4 או 16:9? (במקרה של מקרן optoma hd33)
הרי המקרן לא יכול להגדיל את רוחב ההקרנה שלו (או שאני טועה)...
ולגבי הכבל שהמליצו לי של ה- 15 מטר, יש סיכוי שיהיו לי בעיות בסיגנלים איתו, או שתמיד זה עובד כמו שצריך?
אני מתלבט אם להזמין 12 מטר מאיביי, ואני לא מתמצא מספיק כדי להבין איזה כבל באמת טוב, או את הכבל הנ"ל שהוא ארוך יותר...
רציתי לשאול עוד משהו, כשרושמים לי במדריך של המקרן, לדוגמא, שמ- 4.5 מטר הוא יקרין 120 אינץ', הכוונה להקרנה של 3:4 או 16:9? (במקרה של מקרן optoma hd33)
הרי המקרן לא יכול להגדיל את רוחב ההקרנה שלו (או שאני טועה)...
ולגבי הכבל שהמליצו לי של ה- 15 מטר, יש סיכוי שיהיו לי בעיות בסיגנלים איתו, או שתמיד זה עובד כמו שצריך?
אני מתלבט אם להזמין 12 מטר מאיביי, ואני לא מתמצא מספיק כדי להבין איזה כבל באמת טוב, או את הכבל הנ"ל שהוא ארוך יותר...