שאלה לגבי איכות אודיו בHDMI מול composite
שלום, רציתי לשאול האם יש הבדל משמעותי בין איכות אודיו שמועברת בכבל HDMI מול כבל RGB- קומפוסייט (כלומר שתי בננות) ואם כן מהו?
במידה ואני רוצה לחבר מחשב לרסיבר על מנת לשמוע מוזיקה האם זה משנה אם זה נעשה דרך חיבור הHDMI או דרך חיבור המונו (אוזניות) שיהפוך לשתי בננות?
שאלה נוספת, מה עדיף? HDMI או חיבור אופטי?
במידה ואני רוצה לחבר מחשב לרסיבר על מנת לשמוע מוזיקה האם זה משנה אם זה נעשה דרך חיבור הHDMI או דרך חיבור המונו (אוזניות) שיהפוך לשתי בננות?
שאלה נוספת, מה עדיף? HDMI או חיבור אופטי?
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
השאלה היא מה אתה מתכנן לשמוע.
קודם כל, החיבור בשתי בננות הוא לא קומפוסייט - קומפוסייט הוא חיבור וידאו בבננה אחת. אני מניח שהחיבור עליו אתה מדבר נקרא פשוט RCA - כך נקראות הבננות הללו.
החיבור באמצעות בננות הוא אנלוגי, ולצרכי שמיעת מוזיקה הוא נחשב לטוב יותר, בתנאי שהמקור טוב - DAC מוצלח, למשל.
במידה ואתה בכלל מתעניין בקולנוע ביתי, חיבור RCA בעייתי מכיוון שהוא מאפשר צליל סטריאופוני בלבד - שני ערוצים וזהו. עבור קולנוע ביתי עדיף חיבור דיגיטלי, פשוט מכיוון שהוא מאפשר יותר ערוצי שמע.
HDMI עדיף על כבל אופטי או קואקסיאלי מכיוון שרוחב הפס שלו גדול יותר, ולכן הוא מאפשר איכות צליל גבוהה יותר. הפורמטים המתקדים - DTS HD-MA וDolby True HD מתאפשרים רק באמצעות HDMI. במידה ואתה משתמש בפורמטים הרגילים - דולבי/AC3 או DTS בסיסי, אין הבדל בין כבל אופטי ו-HDMI.
קודם כל, החיבור בשתי בננות הוא לא קומפוסייט - קומפוסייט הוא חיבור וידאו בבננה אחת. אני מניח שהחיבור עליו אתה מדבר נקרא פשוט RCA - כך נקראות הבננות הללו.
החיבור באמצעות בננות הוא אנלוגי, ולצרכי שמיעת מוזיקה הוא נחשב לטוב יותר, בתנאי שהמקור טוב - DAC מוצלח, למשל.
במידה ואתה בכלל מתעניין בקולנוע ביתי, חיבור RCA בעייתי מכיוון שהוא מאפשר צליל סטריאופוני בלבד - שני ערוצים וזהו. עבור קולנוע ביתי עדיף חיבור דיגיטלי, פשוט מכיוון שהוא מאפשר יותר ערוצי שמע.
HDMI עדיף על כבל אופטי או קואקסיאלי מכיוון שרוחב הפס שלו גדול יותר, ולכן הוא מאפשר איכות צליל גבוהה יותר. הפורמטים המתקדים - DTS HD-MA וDolby True HD מתאפשרים רק באמצעות HDMI. במידה ואתה משתמש בפורמטים הרגילים - דולבי/AC3 או DTS בסיסי, אין הבדל בין כבל אופטי ו-HDMI.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
במקרה הספציפי שלך (כרטיס קול מובנה של המחשב ולא DAC איכותי), אין ספק שחיבור HDMI יהיה עדיף. כך, הרכיב היחיד שיהיה אחראי על הפענוח לאנלוגי יהיה הרסיבר, ועד אליו המידע יעבור באופן דיגיטלי ללא שום עיבוד מיותר או איבוד איכות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
עדיין עדיף.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
תודה. אם כך, במידה ואני מחבר את המחשב בHDMI לממיר כזה שמכיל גם קומפוננט וגם דיגיטלי אז הממיר יוציא לי אות קול משתי היציאות? מכיוון שאני בונה על לחבר את מסך המחשב על ידי הקומפוננט.
אני מדבר על ממיר כזה:
http://www.ebay.com/itm/Component-YPbPr ... 4157837482
או כזה:
http://www.ebay.com/itm/HDCP-HDMI-VGA-S ... 3a6f9a92f1
אני מדבר על ממיר כזה:
http://www.ebay.com/itm/Component-YPbPr ... 4157837482
או כזה:
http://www.ebay.com/itm/HDCP-HDMI-VGA-S ... 3a6f9a92f1
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש למסך המחשב שלך כניסת קומפוננט?
בכל מקרה, עדיף ללכת על ממתג HDMI שגם ממיר לאופטי, דוגמת המוצר הזה:
http://www.dealextreme.com/p/1080p-4-po ... v-ac-16553
בכל מקרה, עדיף ללכת על ממתג HDMI שגם ממיר לאופטי, דוגמת המוצר הזה:
http://www.dealextreme.com/p/1080p-4-po ... v-ac-16553
לא הבנת אותי כי כנראה לא הסברתי את עצמי טוב.
אני רוצה לחבר את המחשב לרסיבר (קול) ולטלויזיה (תמונה).
הHDMI זאת היציאה היחידה במחשב. אני מעוניין להשתמש בה להוציא את שני הסיגנלים.
רציתי לדעת האם באמצעות הממיר אפשר להוציא גם קול בדיגיטלי וגם תמונה בקומפוננט בו זמנית? בטלויזיה יש לי רק קומפוננט ולכן המצב מצריך זאת.
אני רוצה לחבר את המחשב לרסיבר (קול) ולטלויזיה (תמונה).
הHDMI זאת היציאה היחידה במחשב. אני מעוניין להשתמש בה להוציא את שני הסיגנלים.
רציתי לדעת האם באמצעות הממיר אפשר להוציא גם קול בדיגיטלי וגם תמונה בקומפוננט בו זמנית? בטלויזיה יש לי רק קומפוננט ולכן המצב מצריך זאת.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם הבנתי נכון, יש לך רסיבר חדש יחסית עם כניסות HDMI ויכולת פענוח אודיו מה-HDMI, וטלוויזיה ישנה שיש לה רק כניסת קומפוננט. כדאי אולי לציין את דגמי הרסיבר והטלוויזיה, כדי שיהיה אפשר לראות אילו עוד פתרונות אפשריים.
אם זהו המצב, הייתי מחבר את הכל כך, עם הממיר HDMI לקומפוננט בלינק השני שהבאת (בסוגריים אלו הכבלים):
מחשב-----(HDMI)-----רסיבר-----(HDMI)------ממיר HDMI לקומפוננט------(קומפוננט + אודיו אנלוגי RCA, סה"כ 5 RCA-ים)------טלוויזיה.
אם זהו המצב, הייתי מחבר את הכל כך, עם הממיר HDMI לקומפוננט בלינק השני שהבאת (בסוגריים אלו הכבלים):
מחשב-----(HDMI)-----רסיבר-----(HDMI)------ממיר HDMI לקומפוננט------(קומפוננט + אודיו אנלוגי RCA, סה"כ 5 RCA-ים)------טלוויזיה.
לא הבנת.
מחשב- יציאת HDMI.
טלויזית- כניסת קומפוננט.
רסיבר- כניסות קומפו' ודיגיטלי ויציאות קומפ'.
בקיצור- אין HDMI ברסיבר.
באמצעות הממיר אני רוצה להמיר קול לדיגיטלי ולחבר לרסיבר ותמונה מאותו החיבור ולחבר לרסיבר. האם הממיר יכול לעשות את ההמרה לשתי יציאות בו זמנית?
מחשב- יציאת HDMI.
טלויזית- כניסת קומפוננט.
רסיבר- כניסות קומפו' ודיגיטלי ויציאות קומפ'.
בקיצור- אין HDMI ברסיבר.
באמצעות הממיר אני רוצה להמיר קול לדיגיטלי ולחבר לרסיבר ותמונה מאותו החיבור ולחבר לרסיבר. האם הממיר יכול לעשות את ההמרה לשתי יציאות בו זמנית?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ממה שהבנתי הוא אכן עושה המרה בו זמנית, זה הרי לא הגיוני שתמיר כל פעם רק תמונה או רק אודיו...
הטלוויזיה היא בכלל HD? הכניסה היא קומפוננט או קומפוזיט? איזה עוד כניסות יש לה? שוב, לא ציינת דגמים.
תצטרך ככל הנראה לחבר את זה כך:
מחשב-----(HDMI)-----ממיר HDMI לקומפוננט------(קומפוננט 3 RCA-ים + SPDIF)-----רסיבר------(קומפוננט + אודיו אנלוגי RCA, סה"כ 5 RCA-ים)------טלוויזיה.
הטלוויזיה היא בכלל HD? הכניסה היא קומפוננט או קומפוזיט? איזה עוד כניסות יש לה? שוב, לא ציינת דגמים.
תצטרך ככל הנראה לחבר את זה כך:
מחשב-----(HDMI)-----ממיר HDMI לקומפוננט------(קומפוננט 3 RCA-ים + SPDIF)-----רסיבר------(קומפוננט + אודיו אנלוגי RCA, סה"כ 5 RCA-ים)------טלוויזיה.
החיבור בטלויזיה היא קומפ'. ויש לה גם סקארט אבל זה לא מעניין. זה סוני ווגה מהדגמים האחרונים (CRT כמובן). ככה שהיא מציגה 576.
וחשבתי להוציא לטלויזיה רק תמונה בקומפ' בלי קול. מהסיבה שאת הממיר של יס אחבר בדיגיטלי לרסיבר. ואז נוצר מצב שגם היס מחובר בדיגיטלי וגם המחשב מחובר בדיגיטלי. זאת האופציה הטובה ביותר לא?
וחשבתי להוציא לטלויזיה רק תמונה בקומפ' בלי קול. מהסיבה שאת הממיר של יס אחבר בדיגיטלי לרסיבר. ואז נוצר מצב שגם היס מחובר בדיגיטלי וגם המחשב מחובר בדיגיטלי. זאת האופציה הטובה ביותר לא?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קומפ' זה קיצור של קומפוננט וקומפוזיט... אם מדובר ב-3 שקעי RCA בצבעים אדום, כחול וירוק (ולא צהוב, אדום ולבן) אז אכן מדובר בקומפוננט YPbPr.
אין שום בעייה לחבר יציאת סאונד אנלוגית של הרסיבר לטלוויזיה (נקראת Line Out או Monitor Out), אולם כמו שציינת זה לא חובה. אצלי, למשל, רק הרסיבר מוציא סאונד מתוך בחירה.
הממיר של יס הוא SD או HD?
אין שום בעייה לחבר יציאת סאונד אנלוגית של הרסיבר לטלוויזיה (נקראת Line Out או Monitor Out), אולם כמו שציינת זה לא חובה. אצלי, למשל, רק הרסיבר מוציא סאונד מתוך בחירה.
הממיר של יס הוא SD או HD?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קומפוננט לא מעביר אודיו....גם לא קומפוזיט.
אלו חיבורי וידיאו בלבד.
השאלה שלך היא האם חיבור דיגיטלי עדיף על חיבור אנלוגי. אז השלה בעצם היא מי עושה את ההמרה לאנלוגי יותר טוב.
בחיבור hdmi הרסיבר או הטלוויזיה (אם אין רסיבר) יעשו את ההמרה ובחיבור אנלוגי, המקור (ממיר, מחשב, נגן dvd וכו׳) עושים את ההמרה.
השורה התחתונה היא שאין תשובה חד משמעית. כל מקרה לגופו.
אלו חיבורי וידיאו בלבד.
השאלה שלך היא האם חיבור דיגיטלי עדיף על חיבור אנלוגי. אז השלה בעצם היא מי עושה את ההמרה לאנלוגי יותר טוב.
בחיבור hdmi הרסיבר או הטלוויזיה (אם אין רסיבר) יעשו את ההמרה ובחיבור אנלוגי, המקור (ממיר, מחשב, נגן dvd וכו׳) עושים את ההמרה.
השורה התחתונה היא שאין תשובה חד משמעית. כל מקרה לגופו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מרטין צודק, וכפי שציינתי קודם, כדי להעביר סאונד יחד עם חיבור קומפוננט (3 RCA-ים) תצטרך לחבר בנוסף 2 RCA-ים נוספים (אדום ולבן בד"כ).
אני מניח שלרסיבר שלך יש 2 או יותר כניסות של קומפוננט, ושלמחשב שלך אין יציאת SPDIF אלא רק HDMI. לכן, החיבורים שהייתי מציע לך הם:
מחשב-----(HDMI)-----ממיר HDMI לקומפוננט------(קומפוננט 3 RCA-ים + SPDIF)-----רסיבר
ממיר יס-----(קומפוננט 3 RCA-ים + SPDIF)-----רסיבר
רסיבר------(קומפוננט + אודיו אנלוגי RCA, סה"כ 5 RCA-ים)------טלוויזיה
- את המיתוג בין 2 המקורות תעשה כמובן עם הרסיבר.
- הגדר במחשב רזולוצייה של 1280 על 720. אני מניח שהטלוויזיה שלך תומכת בזה, גם אם היא תבצע downscaling.
- בממיר של יס הגדר 576i.
- אם למחשב שלך יש יציאת SPDIF, הייתי מחבר אותו לרסיבר במקום את היציאה של הממיר HDMI לקומפוננט.
אני מניח שלרסיבר שלך יש 2 או יותר כניסות של קומפוננט, ושלמחשב שלך אין יציאת SPDIF אלא רק HDMI. לכן, החיבורים שהייתי מציע לך הם:
מחשב-----(HDMI)-----ממיר HDMI לקומפוננט------(קומפוננט 3 RCA-ים + SPDIF)-----רסיבר
ממיר יס-----(קומפוננט 3 RCA-ים + SPDIF)-----רסיבר
רסיבר------(קומפוננט + אודיו אנלוגי RCA, סה"כ 5 RCA-ים)------טלוויזיה
- את המיתוג בין 2 המקורות תעשה כמובן עם הרסיבר.
- הגדר במחשב רזולוצייה של 1280 על 720. אני מניח שהטלוויזיה שלך תומכת בזה, גם אם היא תבצע downscaling.
- בממיר של יס הגדר 576i.
- אם למחשב שלך יש יציאת SPDIF, הייתי מחבר אותו לרסיבר במקום את היציאה של הממיר HDMI לקומפוננט.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זוהי רק אופציה, לא חובה, למשל: עבור הורים ששמים יובל המבולבל ולא רוצים שישמעו אותו בסראונד...
אצלי האודיו לא מופעל בטלוויזיה, ואני תמיד שומע דרך הרמקולים המחוברים לרסיבר.
אצלי האודיו לא מופעל בטלוויזיה, ואני תמיד שומע דרך הרמקולים המחוברים לרסיבר.