שניה לפני שהמוח שלי מתפוצץ רציתי לבקש את עזרתכם בבחירת טלויזיה חדשה.
כמו שציינתי בנושא, הטלויזיה תשמש אותי כמסך מחשב, הייתי אומר שכ- 90% מהשימוש יהיה למשחקי מחשב והשאר סרטים\גלישה באינטרנט. (אציין שגם כמה קונסולות יהיו מחוברות.)
אני מתשמש בטלוזיה של LG דגם 42LC41 שהיא 720p כבר מספר שנים, לאחר בירור אני חושב שמדובר בפאנל IPS, אני אציין שלא הרגשתי אפילו לשניה שום Input lag, וטקסט נראה מעולה. הגודל הזה מתאים לי מאוד אך אני פתוח למשהו קצת קטן יותר במקרה ויענה על דרישותיי.
הדברים שחשובים לי בבחירת המסך הבא הם: 1080p, לפחות 3+ כניסות HDMI, תמיכה ב4:4:4, Input lag נמוך ככל האפשר, שום Ghosting, צבעים מדוייקים ושתהיה לי את האפשרות להבחין בפרטים בסצינות חשוכות.
הדברים שלא חשובים לי הם: 3D, יכולת ניגון קבצים דרך USB, דפדפן אינטרנט ואינטרנט מובנה בטלויזיה.
בטלויזיה הנוכחית שלי אני שם לב שבסצינות חשוכות אני בקושי יכול להבין מה קורה בתמונה, כשאני מגביר את הבהירות של המסך התמונה נהיית אפורה ודהוייה.
קראתי שבאופן עקרוני למשחקים פלאזמה תהיה עדיפה, אבל עדיין יש את הסיכון בצריבת המסך וטקסט אמור להיות פחות חד? כמובן שיכול להיות שאני טועה.
הבנתי גם שאני אמור להתרחק מכל טלויזיה שמשדרת יותר מ50\60 הרץ בשל חשש לInput lag.
יש טעם להסתכל בכלל על LED או שעדיף לי לחפש מסך CCFL?
קראתי דברים טובים על LG LK450 , הInput lag הנמוך ימצא גם בדגמי ה42 במקרה ואמצא אחד שהוא אכן IPS? ו, יש בכלל בארץ דגמי IPS של הLK450 למכירה?
התקציב שלי הוא עד כ-4500 שקלים, עדיפות ל 40-42 אבל אוכל להסתפק במשהו קצת קטן יותר, ולגבי המחיר אני מוכן להתגמש במקרה ויש משהו מדהים מעל התקציב, אבל אעדיף כמובן להוציא כמה שפחות.
לאלו שהגיעו לסוף הסיפור, תודה רבה על זמנכם, אעריך כל עזרה שאקבל