מדריך התקנת שובר ואקום באוסקר
בעקבות שאלות רבות בפורום, הכנתי מדריך קצר להתקנת שובר ואקום לאוסקר.
יש לציין כי בכל הדלקה של האוסקר יש צורך לפתוח את ברז הקיטור כדי לשחרר עודפי אויר במיכל, שאם לא כן יכול להיווצר מצב של לחץ מדומה, והמכונה לא תתחמם כראוי. אי לכך לא ניתן להפעיל את האוסקר עם שעון שבת.
בעיה נוספת היא שבכיבוי המכונה, עלול להישאב לדוד חלב, זאת במידה וידית ההקצפה לא נוקתה כראוי. (וזה ממש לא טוב, הקיטור מתחיל להסריח ויש צורך לפרק את הדוד לצורך ניקוי)
באופן מסורתי ההתקנה של שובר הואקום נעשית ביציאה מהדוד לכיוון ברז הקיטור' אבל לדעתי השיטה המוצגת כאן נוחה יותר, כיוון שאיננה דורשת החלפת צנרת או כיפוף צנרת קיימת, ובנוסף קל מאוד להחזיר את המצב לקדמותו במידה והמכונה באחריות וזקוקה לשירות.
בשיטה זו מתקינים את שובר הואקום באיזור של שסתום הביטחון + פרשרסטט.
חומרים:
שסתום שובר ואקום
מפצל T 1/4 נקבה
מעביר 1/4 ל 1/4 זכר
טפלון
באופן עקרוני מי שיש לו פרשרסטט רגיל לא צריך לפרק אותו. בתמונות כאן יש פרשרסטט של SIRAI לכן צריך לפרק אותו כדי שתהיה גישה (לא סיפור גדול)
1. מפרקים את שסתום הביטחון
2. מחברים את המעביר 1/4 ל 1/4
3. מחברים את המפצל T
4. לצד אחת מחברים חזרה את שסתום הביטחון ולצד השני את שובר הואקום
הערה: במכונות עם פרשרסטט של SIRAI , יש צורך לפרק גם את הפרשרסטט וגם אתה T המקורי ולבצע עת התקנת ה T החדש, ואז להתקין חזרה את כל הקונסטרוקציה מחדש במכונה.
יש לציין כי בכל הדלקה של האוסקר יש צורך לפתוח את ברז הקיטור כדי לשחרר עודפי אויר במיכל, שאם לא כן יכול להיווצר מצב של לחץ מדומה, והמכונה לא תתחמם כראוי. אי לכך לא ניתן להפעיל את האוסקר עם שעון שבת.
בעיה נוספת היא שבכיבוי המכונה, עלול להישאב לדוד חלב, זאת במידה וידית ההקצפה לא נוקתה כראוי. (וזה ממש לא טוב, הקיטור מתחיל להסריח ויש צורך לפרק את הדוד לצורך ניקוי)
באופן מסורתי ההתקנה של שובר הואקום נעשית ביציאה מהדוד לכיוון ברז הקיטור' אבל לדעתי השיטה המוצגת כאן נוחה יותר, כיוון שאיננה דורשת החלפת צנרת או כיפוף צנרת קיימת, ובנוסף קל מאוד להחזיר את המצב לקדמותו במידה והמכונה באחריות וזקוקה לשירות.
בשיטה זו מתקינים את שובר הואקום באיזור של שסתום הביטחון + פרשרסטט.
חומרים:
שסתום שובר ואקום
מפצל T 1/4 נקבה
מעביר 1/4 ל 1/4 זכר
טפלון
באופן עקרוני מי שיש לו פרשרסטט רגיל לא צריך לפרק אותו. בתמונות כאן יש פרשרסטט של SIRAI לכן צריך לפרק אותו כדי שתהיה גישה (לא סיפור גדול)
1. מפרקים את שסתום הביטחון
2. מחברים את המעביר 1/4 ל 1/4
3. מחברים את המפצל T
4. לצד אחת מחברים חזרה את שסתום הביטחון ולצד השני את שובר הואקום
הערה: במכונות עם פרשרסטט של SIRAI , יש צורך לפרק גם את הפרשרסטט וגם אתה T המקורי ולבצע עת התקנת ה T החדש, ואז להתקין חזרה את כל הקונסטרוקציה מחדש במכונה.
שובר וואקום שוכב? זה עובד?
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שסתום ביטחון שוכב אני מבין, שובר וואקום? בשלי אין קפיץ אלא רק משקולת -> חייב להיות ניצב לדוד.
אבל אם זה עובד אצלך אז אולי זה עדיף בקטע של השפרצת האדים רחוק משאר מרכיבי הדוד.
אבל אם זה עובד אצלך אז אולי זה עדיף בקטע של השפרצת האדים רחוק משאר מרכיבי הדוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
dorso כתב:עדיף להוסיף זווית לשובר הוואקום שיעמוד
עכשיו זה עובד אבל עוד שנה שנתיים יש סיכוי יותר גבוה שהוא יתקע מאבנית שמצטברת...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
יפה מאוד.
לא רואה שום בעיה מדוע שובר וואקום לא יכול לשכב,ואפילו עומד במצב הפוך לחלוטין,כאשר נוצר תת לחץ הבוכנית נמשכת פנימה בגלל התת לחץ,ואין שום קשר לגרביטציה,כך גם אם השסתום עומד על הראש הוא יעבוד.
כדאי לשמור זאת בדביקים או כמאמר.
לא רואה שום בעיה מדוע שובר וואקום לא יכול לשכב,ואפילו עומד במצב הפוך לחלוטין,כאשר נוצר תת לחץ הבוכנית נמשכת פנימה בגלל התת לחץ,ואין שום קשר לגרביטציה,כך גם אם השסתום עומד על הראש הוא יעבוד.
כדאי לשמור זאת בדביקים או כמאמר.
במצב שוכב שאריות המים מהאדים לא מתנקזות טוב ונשארות בתוך השובר .יוסיסופר כתב:יפה מאוד.
כדאי לשמור זאת בדביקים או כמאמר....
בסה"כ להוסיף זוית, ממש לא סיפור מסובך .
עדיף לשים שובר וואקום עם צינורית לניקוז האדים / מים , זה יכול למנוע בעיות חלודה בעתיד.
אם היה מדובר בשסתום פורק לחץ מה שאתה מציין זה נכון,לא כך בשובר וואקום שנפתח רק כששורר תת לחץ בדוד השסתום נפתח ויש יניקה כך ששום מים או אדים לא מתנקזים (במערכת תקינה כמובן).dorso כתב:במצב שוכב שאריות המים מהאדים לא מתנקזות טוב ונשארות בתוך השובר .יוסיסופר כתב:יפה מאוד.
כדאי לשמור זאת בדביקים או כמאמר....
בסה"כ להוסיף זוית, ממש לא סיפור מסובך .
עדיף לשים שובר וואקום עם צינורית לניקוז האדים / מים , זה יכול למנוע בעיות חלודה בעתיד....
שסתום פורק לחץ שעובד הפוך משובר ווקום יכול לגרום ליציאת מים ואדים ובכך לגרום ללחות וחלודה,וזאת בתנאי שהוא נפתח-תופעה נדירה לכשעצמה.
במנועי בוקסר הבוכנות שוכבות, והם פותחו בכדי להוריד מרכז כובד, וכן לתפוס שטח קטן ועדיין להתאים להנעה אחורית (אלו מנועים אורכיים). הפתרון נראה כלא אמין מבחינה הנדסית עקב הסיכוי לשחיקה מוגברת בחלק התחתון. המציאות מראה שאלו מנועים סופר אמינים - במוו וסובארו עשו מזה קריירה.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני עדיין טוען שזה פתרון גבולי ובטוח לא יעבוד בשובר וואקום ללא קפיץ. המשקולת פשוט תשכב על אחד המצבים ויכולה לא להיפתח אף פעם.
המשקולת נופלת כשאין לחץ מכח הכבידה ומהרגע הזה היא זזה חופשי.
זה מה שיש לי - הוא מנקז עם צינור את כל האדים.

זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מה שאתה כותב זה נכון,אבל בכל מנועי בוקסר-החל מחיפושית,סוברו ואחרים,יש תופעה מוכרת שהצילינרים הבוכנות וטבעות הבוכנה נשחקים יותר בחלק שמופנה כלפי מטה וזאת בגלל כח הכבידה,ואילו החלק המקביל (העליון) נשחק פחות,אומנם מדובר באלפיות המילימטר אבל זה קורה ומוכח.hosq כתב:במנועי בוקסר הבוכנות שוכבות, והם פותחו בכדי להוריד מרכז כובד, וכן לתפוס שטח קטן ועדיין להתאים להנעה אחורית (אלו מנועים אורכיים). הפתרון נראה כלא אמין מבחינה הנדסית עקב הסיכוי לשחיקה מוגברת בחלק התחתון. המציאות מראה שאלו מנועים סופר אמינים - במוו וסובארו עשו מזה קריירה....
לכן הבאתה לי את המחשבה שהטענה שיש סיכוי שהשסתום השוכב אכן עלול להתפס כאשר יש אבנית או חלודה,מה עוד שמדובר בשסתום עם משקולת ולא עם קפיץ.
בקיצור,אני מנסה להפריך את מה שטענתי קודם
אגב,מנועי בוקסר נועדו לצורך חסכון בגובה על חשבון הרוחב-אמנם הם נמוכים יותר,אבל רחבים הרבה יותר ביחס למנוע טורי,ומנועי V הם הפשרה בניהם.
אפשר גם להתקין כך שה T לא שוכב ב 180 מעלות, אלא לתת לו מעט זווית (כמו בתמונה). כך שהשסתום מוטה מעט כלפי מעלה, ואז המשקולת תיפול. אפשר להוסיף להתקנה זווית ואז להתקין את השסתום. (למרות שזה נראה לי מיותר במידה ונותנים לשסתום הטייה). זה גם פותר את הבעיה שהוצגה של שאריות נוזל בשסתום.דבוטאנט כתב:אני עדיין טוען שזה פתרון גבולי ובטוח לא יעבוד בשובר וואקום ללא קפיץ. המשקולת פשוט תשכב על אחד המצבים ויכולה לא להיפתח אף פעם.
...
לא רק בגובה גם באורך, בסופו של דבר מדובר בשני מנועים קטנים השוכבים אחד מול השני ולא אחד ליד השני.יוסיסופר כתב:מה שאתה כותב זה נכון,אבל בכל מנועי בוקסר-החל מחיפושית,סוברו ואחרים,יש תופעה מוכרת שהצילינרים הבוכנות וטבעות הבוכנה נשחקים יותר בחלק שמופנה כלפי מטה וזאת בגלל כח הכבידה,ואילו החלק המקביל (העליון) נשחק פחות,אומנם מדובר באלפיות המילימטר אבל זה קורה ומוכח.hosq כתב:במנועי בוקסר הבוכנות שוכבות, והם פותחו בכדי להוריד מרכז כובד, וכן לתפוס שטח קטן ועדיין להתאים להנעה אחורית (אלו מנועים אורכיים). הפתרון נראה כלא אמין מבחינה הנדסית עקב הסיכוי לשחיקה מוגברת בחלק התחתון. המציאות מראה שאלו מנועים סופר אמינים - במוו וסובארו עשו מזה קריירה....
לכן הבאתה לי את המחשבה שהטענה שיש סיכוי שהשסתום השוכב אכן עלול להתפס כאשר יש אבנית או חלודה,מה עוד שמדובר בשסתום עם משקולת ולא עם קפיץ.
בקיצור,אני מנסה להפריך את מה שטענתי קודם.
אגב,מנועי בוקסר נועדו לצורך חסכון בגובה על חשבון הרוחב-אמנם הם נמוכים יותר,אבל רחבים הרבה יותר ביחס למנוע טורי,ומנועי V הם הפשרה בניהם....
יש עוד דרך לחסוך במקום - להדביק אחד לשני שני מנועי V, למנוע W... בחנתי אחד כזה (בעיניים) מפורק על שולחן עבודה, 16 צילינדרים, מרשים מאוד. חשבתי לעצמי שהייתי מסתפק בחצי