חיבור DAC לרסיבר ק"ב
שאלה לגבי שירשור סטרימר -> DAC -> רסיבר AV
אם אני מחבר את הסטרימר ל -DAC ואת ה- DAC בחיבור אנלוגי לרסיבר האם הרסיבר עדיין יקבל מהסטרימר אודיו בפורמטים של 5.1/7.1 (בזמן צפייה בסרט HD) או בגלל החיבור ל DAC כל האודיו ייומר ל -2.0 בזמן צפייה בסרט
תודה
אם אני מחבר את הסטרימר ל -DAC ואת ה- DAC בחיבור אנלוגי לרסיבר האם הרסיבר עדיין יקבל מהסטרימר אודיו בפורמטים של 5.1/7.1 (בזמן צפייה בסרט HD) או בגלל החיבור ל DAC כל האודיו ייומר ל -2.0 בזמן צפייה בסרט
תודה
אם מחברים את הסטרימר ל-DAC (שהוא בעצמו מחובר לרסיבר בחיבור אנלוגי או דיגיטלי) ובמקביל את הסטרימר לרסיבר ב- HDMI האם בזמן ניגון סרט פורמט האות הדיגיטלי (לדוגמא DTS MA) "יעקוף" את ה DAC ויוזרם ישירות לרסיבר דרך ה HDMI ?
אני מנסה לחשוב על פיתרון אפשרי של שימוש ב-DAC רק במקרה של האזנה למוזיקה דו ערוצית ולעקוף אותו בזמן הזרמת סרט (אולי לכבות את ה DAC בזמן הזרמת סרט) ??
אני מנסה לחשוב על פיתרון אפשרי של שימוש ב-DAC רק במקרה של האזנה למוזיקה דו ערוצית ולעקוף אותו בזמן הזרמת סרט (אולי לכבות את ה DAC בזמן הזרמת סרט) ??
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אחד שעובר דרך ה-DAC ואחד שלא, אז לא צריכה להיות בעיה!
פשוט, ברגע שתעבור ל-INPUT (למשל DVD) שמוגדר לקבל את הסיגנל ישירות ב-HDMI מהסטרימר, אז תקבל את הסיגנל הדיגיטלי.
במקרה שתעבור ל-INPUT (למשל CD או AUX) שמוגדר לקבל את הסיגנל בסטריאו, אז תקבל את הסיגנל האנאלוגי מה-DAC (אבל צריך לבדוק אם תקבל סיגנל וידאו בכלל - זה תלוי ברסיבר שלך אני מניח...)
הדבר היחיד שצריך לבדוק ליתר ביטחון זה האם הסטרימר מוציא במקביל את הסיגנל דרך שתי יציאות ה-HDMI שלו...
פשוט, ברגע שתעבור ל-INPUT (למשל DVD) שמוגדר לקבל את הסיגנל ישירות ב-HDMI מהסטרימר, אז תקבל את הסיגנל הדיגיטלי.
במקרה שתעבור ל-INPUT (למשל CD או AUX) שמוגדר לקבל את הסיגנל בסטריאו, אז תקבל את הסיגנל האנאלוגי מה-DAC (אבל צריך לבדוק אם תקבל סיגנל וידאו בכלל - זה תלוי ברסיבר שלך אני מניח...)
הדבר היחיד שצריך לבדוק ליתר ביטחון זה האם הסטרימר מוציא במקביל את הסיגנל דרך שתי יציאות ה-HDMI שלו...
לסטרימר יש יציאת HDMI, אנלוגית (RCA ) ואופטית/קואקסלית כך שאם אני מבין נכון אני יכול לחבר בו זמנית לסטרימר את ה- DAC (באנלוגי/דיגיטלי) ואת הרסיבר בHDMI. האם עדיין ה XDA1 יורד מהפרק ואם כן, איזה DAC (תקציב עד 2500 ש"ח) יכול לספק את הסחורה ?
הוא מוציא משניהם epony, נבדקepony כתב:אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אחד שעובר דרך ה-DAC ואחד שלא, אז לא צריכה להיות בעיה!![]()
הדבר היחיד שצריך לבדוק ליתר ביטחון זה האם הסטרימר מוציא במקביל את הסיגנל דרך שתי יציאות ה-HDMI שלו......
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
eyosha כתב:הוא מוציא משניהם epony, נבדקepony כתב:אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אחד שעובר דרך ה-DAC ואחד שלא, אז לא צריכה להיות בעיה!![]()
הדבר היחיד שצריך לבדוק ליתר ביטחון זה האם הסטרימר מוציא במקביל את הסיגנל דרך שתי יציאות ה-HDMI שלו.........
בדקתי את נושא העברה בו זמנית של אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אנלוגי (ליציאת CD ברסיבר עבור השמעת מוסיקה בסטריאו) שעובר דרך ה- DAC ודיגיטלי (HDMI עבור ק"ב)ישירות מהסטרימר לרסיבר, וזה עובד.
אבל משום מה כאשר אני בודק את התדר דגימה ברסיבר מופיע לי 96KHZ ולא 192KHZלמרות שהDAC אמור לעשות המרה ל- 192(MF VDAC)
אני מפספס משהו ?
אבל משום מה כאשר אני בודק את התדר דגימה ברסיבר מופיע לי 96KHZ ולא 192KHZלמרות שהDAC אמור לעשות המרה ל- 192(MF VDAC)
אני מפספס משהו ?
זה תלוי במקור לא?epasi כתב:בדקתי את נושא העברה בו זמנית של אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אנלוגי (ליציאת CD ברסיבר עבור השמעת מוסיקה בסטריאו) שעובר דרך ה- DAC ודיגיטלי (HDMI עבור ק"ב)ישירות מהסטרימר לרסיבר, וזה עובד.
אני מפספס משהו ?...
גם אצלי ה-DAC מחובר כרגע מהסטרימר לרסיבר גם כן DAC של MF רק הדגם החדש יותר
שאני בודק את המקור ברסיבר אני מקבל analog ללא תדר דגימה לדעתי, אבל אני אבדוק.
כאשר אני שומע מוזיקה דרך PCM או מקור אחר אז יש לי תדר דגימה.