חיבור DAC לרסיבר ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
epasi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שאלה לגבי שירשור סטרימר -> DAC -> רסיבר AV
אם אני מחבר את הסטרימר ל -DAC ואת ה- DAC בחיבור אנלוגי לרסיבר האם הרסיבר עדיין יקבל מהסטרימר אודיו בפורמטים של 5.1/7.1 (בזמן צפייה בסרט HD) או בגלל החיבור ל DAC כל האודיו ייומר ל -2.0 בזמן צפייה בסרט

תודה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

תקבל שני ערוצים, ברור.
ישנם DACים אשר יש להם יציאה דגיטלית שפשוט מעבירה את האותו הדיגיטלי.

ובכל מקרה פורמטים חדשים (עד כמה שאני יודע) יעברו על HDMI
העם דורש..... כל מיני דברים

epasi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אם מחברים את הסטרימר ל-DAC (שהוא בעצמו מחובר לרסיבר בחיבור אנלוגי או דיגיטלי) ובמקביל את הסטרימר לרסיבר ב- HDMI האם בזמן ניגון סרט פורמט האות הדיגיטלי (לדוגמא DTS MA) "יעקוף" את ה DAC ויוזרם ישירות לרסיבר דרך ה HDMI ?
אני מנסה לחשוב על פיתרון אפשרי של שימוש ב-DAC רק במקרה של האזנה למוזיקה דו ערוצית ולעקוף אותו בזמן הזרמת סרט (אולי לכבות את ה DAC בזמן הזרמת סרט) ??

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אחד שעובר דרך ה-DAC ואחד שלא, אז לא צריכה להיות בעיה! (Y)

פשוט, ברגע שתעבור ל-INPUT (למשל DVD) שמוגדר לקבל את הסיגנל ישירות ב-HDMI מהסטרימר, אז תקבל את הסיגנל הדיגיטלי.
במקרה שתעבור ל-INPUT (למשל CD או AUX) שמוגדר לקבל את הסיגנל בסטריאו, אז תקבל את הסיגנל האנאלוגי מה-DAC (אבל צריך לבדוק אם תקבל סיגנל וידאו בכלל - זה תלוי ברסיבר שלך אני מניח...)

הדבר היחיד שצריך לבדוק ליתר ביטחון זה האם הסטרימר מוציא במקביל את הסיגנל דרך שתי יציאות ה-HDMI שלו...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #5 

יש לך כניסה בודדת ב DAC?

epasi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אני שוקל איזה DAC לקנות והאם זה יענה לצורך של שדרוג האודיו הדו ערוצי אבל לא על חשבון הרב ערוצי. האם לדעתכם ה Emotiva XDA-1
יעמוד במשימה ?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

אם אתה מחבר לו את הסטרימר ואין לך אפשרות ישירות לרסיבר ולדאק בו זמנית אז ה XDA1 לא יתאים.
אין לו אפשרות העברת (הכנסה והוצאה) של דיגיטלית

epasi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

לסטרימר יש יציאת HDMI, אנלוגית (RCA ) ואופטית/קואקסלית כך שאם אני מבין נכון אני יכול לחבר בו זמנית לסטרימר את ה- DAC (באנלוגי/דיגיטלי) ואת הרסיבר בHDMI. האם עדיין ה XDA1 יורד מהפרק ואם כן, איזה DAC (תקציב עד 2500 ש"ח) יכול לספק את הסחורה ?

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #9 

epony כתב:אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אחד שעובר דרך ה-DAC ואחד שלא, אז לא צריכה להיות בעיה! (Y)

פשוט, ברגע שתעבור ל-INPUT (למשל DVD) שמוגדר לקבל את הסיגנל ישירות ב-HDMI מהסטרימר, אז תקבל את הסיגנל הדיגיטלי.
במקרה שתעבור ל-INPUT (למשל CD או AUX) שמוגדר לקבל את הסיגנל בסטריאו, אז תקבל את הסיגנל האנאלוגי מה-DAC (אבל צריך לבדוק אם תקבל סיגנל וידאו בכלל - זה תלוי ברסיבר שלך אני מניח...)

הדבר היחיד שצריך לבדוק ליתר ביטחון זה האם הסטרימר מוציא במקביל את הסיגנל דרך שתי יציאות ה-HDMI שלו...
...
הוא מוציא משניהם epony, נבדק :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #10 

eyosha כתב:
epony כתב:אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אחד שעובר דרך ה-DAC ואחד שלא, אז לא צריכה להיות בעיה! (Y)

...
הוא מוציא משניהם epony, נבדק :)
...
(Y) (Y)

epasi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

בדקתי את נושא העברה בו זמנית של אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אנלוגי (ליציאת CD ברסיבר עבור השמעת מוסיקה בסטריאו) שעובר דרך ה- DAC ודיגיטלי (HDMI עבור ק"ב)ישירות מהסטרימר לרסיבר, וזה עובד.
אבל משום מה כאשר אני בודק את התדר דגימה ברסיבר מופיע לי 96KHZ ולא 192KHZלמרות שהDAC אמור לעשות המרה ל- 192(MF VDAC)
אני מפספס משהו ?

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #12 

epasi כתב:בדקתי את נושא העברה בו זמנית של אם מחברים את הסטרימר לרסיבר בשני כבלים, אנלוגי (ליציאת CD ברסיבר עבור השמעת מוסיקה בסטריאו) שעובר דרך ה- DAC ודיגיטלי (HDMI עבור ק"ב)ישירות מהסטרימר לרסיבר, וזה עובד.
אבל משום מה כאשר אני בודק את התדר דגימה ברסיבר מופיע לי 96KHZ ולא 192KHZלמרות שהDAC אמור לעשות המרה ל- 192(MF VDAC)
אני מפספס משהו ?
...
זה תלוי במקור לא?
גם אצלי ה-DAC מחובר כרגע מהסטרימר לרסיבר גם כן DAC של MF רק הדגם החדש יותר
שאני בודק את המקור ברסיבר אני מקבל analog ללא תדר דגימה לדעתי, אבל אני אבדוק.
כאשר אני שומע מוזיקה דרך PCM או מקור אחר אז יש לי תדר דגימה.

epasi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

המקור הוא בדר"כ FLAC ובמקרה זה מופיע ברסיבר Analog ואח"כ מופיעות הספרות 96KHZ כאשר אני לוחץ על כפתור status בשלט.
האם יש דרך לבדוק אם באמת ה DAC ממיר את האות ל 192khz מקובץ אודיו בתדר יותר נמוך ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”