התלבטות לפני קניית סטרימר (בוקסי או אקסטרימר פרו)

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
tstrul פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,
אני רוצה להתחדש בסטרימר ולאחר קריאה מעמיקה של דיונים וחפירה באשכול העוגן נותרתי עם מספר שאלות לכן אשמח אם תענו לי.

אני אתחיל עם מה אני מחפש מהסטרימר שלי:

* אני רוצה שיהיה לו מקום או אפשרות להוסיף הארדיסק, מכיוון שלפי מה שהבנתי שידור של סרטים דרך ה wifi עובד בצורה מקרטעת טיפה, במיוחד עם ראוטר יחסית ישן כמו שלי (linksys wrt54gl) למי שזה אומר משהו, גם ניסיתי לשדר לxbox שלי וזה עבד דיי גרוע. בכל מקרה הראוטר שלי רחוק מאוד מהטלויזיה לכן חיבור פיזי לא בא בחשבון לצערי...

* אפשרות להתחבר לרשת אלחוטית, על מנת שיהיה לי נוח להעביר את הסרטים ממחשבים בבית.

* תמיכה כמובן ב 1080p והתמודדות עם כל סוגי הכתוביות בעברית (רצוי בצורה פשוטה ללא התערבות, להניח את הכתוביות עם אותו השם כמו הסרט וזהו)

* אופציונלי: התחברות לאינטרנט עם אופציה של דפדפן או צפיה ביו טיוב ואתרים דומים

מחיר שאני מוכן להשקיע - כ 1000 ש"ח

צמצמתי את האפשרויות כרגע ל:

אקסטרימר פרו - כמובן תוספת של דונגל אלחוטי, בעצם יש פה כל מה שביקשתי, מקום להארדיסקים, העלאה נוחה (NAS) ותמיכה מעולה בעברית. מה שמלחיץ אותי זה המון תגובות על התחממות של המכשיר, מה גם שאני זוכר שבצבא היה לנו אחד כזה ששרד חודש בלחץ לפני ששבק חיים (מצד שני לא נראה לי שבצבא שומרים על דברים כאלה כל כך טוב :) )

boxee box - האפשרות של ההתממשקות להרבה אתרי streaming בהחלט קורצת לי אבל מצד שני אני נורא מתלבט:

חיבור הארדיסק - אין בבוקסי מקום מובנה ל HD אבל אפשר לחבר לו אחד ב usb, השאלה שלי היא האם האיכות
נפגעת והאם יש איזשהו צוואר בקבוק כשאני רואה דרך HD שמחובר ב USB כי אם כן זה לא שווה לי.
כתוביות - האם התמיכה בכתוביות בעברית היא מוחלטת? האם שילוב הכתוביות הוא פשוט בתצורה של כתוביות עם אותו שם כמו הסרט באותה תקיה עם הסרט או שיותר בעיה לשלב אותם?
העתקת הסרטים - האם יהיה אפשר להעביר את הסרטים באמצעות nas מכל מחשב בבית? או שזה יותר מסובך וה boxee לא תומך ב cifs?
תוכן - האם במדינתינו הקטנה יש בכלל מספיק תכנים ששווים את המכשיר הזה? חוץ ממאקו ו hot vod.

אשמח לעצות, גם דגמים אחרים בתקציב יתקבלו בברכה, סיבוכיות של הגדרה או קנפוג או תפעול הם לא אישיוז שמטרידים אותי.
תודה על העזרה וסליחה על החפירה :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46358
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5076 פעמים

שליחה #2 

1. ה- Xtreamer Pro באמת מתחמם תוך כדי העבודה והדבר נבדק בביקורת שפורסמה באתר, אך אם נעשה שימוש בכונן "ירוק" בעל RPM נמוך וצריכת חשמל נמוכה, הבעיה מצטמצמת.
2. ה- BOXEE BOX ינגן מצויין תכנים מהתקן זכרון מקומי.
3. כל הסטרימרים ידעו לנגן את קובץ הכתוביות אשר יהיה בעל שם דומה לשם קובץ הוידאו. יש סטרימרים עם דפדפן כתוביות אשר מאפשר גמישות רבה יותר. פרטים לגבי איזה סטרימר מכיל דפדפן כתוביות ואיזה לא - בביקורת הפרטנית שנערכה לכל סטרימר ונמצאת בדביק.
4. ה- BOXEE BOX לא מאפשר פעולות העתקה של קבצים.
5. שרשור התכנים המקוונים הגדול עבור ה BOXEE BOX. לפעמים אפליקציה אחת אשר מכילה את כל הדרוש הינה כל מה שצריך ועדיפה מאשר אינספור אפליקציות אשר מאגדות סרטים מצחיקים מ- YouTube.

amirchen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 850
שם מלא: אמיר חן
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

בבוקסי בוקס לא ניתן להעתיק קבצים דרך הממשק של הבוקסי. אבל אם מחובר אליו דיסק קשיח חיצוני ב-USB והגדרת שיתוף עליו (דרך ההגדרות של הבוקסי) תוכל לגשת אל הדיסק דרך הרשת הבייתי ולהוסיף/למחוק קבצים.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #4 

אל תבנה על אלחוטי יותר מדי, זה מאוד תלוי בתנאי הקליטה. אפשר לנגן סביר קבצי 720p ובטח לא יותר.
לאקסטרימר יתרון מהבחינה הזאת כי הדונגל חיצוני אז אפשר קצת לשחק איתו עם מאריך במקרה שיש מכשולים והמכשיר נמצא במיקום לא טוב.
אם חייב 1080p אז רק חיבור פיזי או USB חיצוני. אין טעם להשקיע בדיסק פנימי כי הוא יקר יותר וגם ככה תרצה לנייד אותו.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #5 

יש לי את הבוקסי ואת האקסטרימר SW1.
באותו מיקום בדיוק, הX לא מסוגל לנגן באלחוטי יותר מ-720P, הבוקסי לעומת זאת מצליח לנגן חלק 1080P, גם קובץ בדיקה עם ביטרייט גבוה מאד. זה לא מחייב שבכל רשת אלחוטית זה יעבוד, תלוי במיקום וכו', אבל בהחלט יש לבוקסי סיכוי טוב להצליח. לX הסיכוי קלוש.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #6 

karpe כתב:יש לי את הבוקסי ואת האקסטרימר SW1.
באותו מיקום בדיוק, הX לא מסוגל לנגן באלחוטי יותר מ-720P, הבוקסי לעומת זאת מצליח לנגן חלק 1080P, גם קובץ בדיקה עם ביטרייט גבוה מאד. זה לא מחייב שבכל רשת אלחוטית זה יעבוד, תלוי במיקום וכו', אבל בהחלט יש לבוקסי סיכוי טוב להצליח. לX הסיכוי קלוש.
...
הכוונה שלי הייתה שבלי קשר לאיכות הקליטה של המקלט עצמו במיקום מסוים, הזזת האנטנה יכולה להביא את המקלט במקרה כזה לנקודה שהקליטה בה טובה יותר משמעותית ולפעמים זה יכול להשפיע יותר מאיכות המקלט עצמו. בדרך כלל מיקום המכשיר פחות נוח לשינויים. אצלי למשל כל המזנון מוקף קירות חיצוניים מסביב ובלי אנטנה שאפשר להזיז כמעט אין קליטה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”