חלב רותח במיקרוגל
לגבי חימום במיקרוגל, לא מכיר שום ביסוס מדעי לבעיתיות בזה. יש כל מיני מיתוסים מופרכים.
כל עוד מחממים בכלי מתאים (ולא פלסטיק) אין בעיה בריאותית עם החימום.
כן יש בעיה אחרת של אחידות חימום. יכולים להיווצר נק' חמות ונק' קרות, אבל זה כנראה לא בעיה אצלך.
מה שכן, יותר מפעם אחת נשבר לי כלי שחיממתי בו נוזל במיקרו, אז זה עוד משהו שצריך לקחת בחשבון.
רק בריאות.
כל עוד מחממים בכלי מתאים (ולא פלסטיק) אין בעיה בריאותית עם החימום.
כן יש בעיה אחרת של אחידות חימום. יכולים להיווצר נק' חמות ונק' קרות, אבל זה כנראה לא בעיה אצלך.
מה שכן, יותר מפעם אחת נשבר לי כלי שחיממתי בו נוזל במיקרו, אז זה עוד משהו שצריך לקחת בחשבון.
רק בריאות.
אני לא אכנס לזה יותר מדי. ראיתי יותר מדי מחקרים אובייקטיביים בנושא בכדי להשתכנע באופן מוחלט.ztamackao כתב:איזה ביסוס מדעי יש לך לזה?קרמריקה כתב:חלב באופן כללי הוא לא בריא.......
מי שרוצה יכול לחפש מידע בנושא. נכון, לא קל לסנן קשקושים מעובדות, במיוחד באינטרנט, אך זה מגובה מדעית לחלוטין.
אגב, זה כמו שהיית שואל מישהו בשנות ה-60 (ואפילו 70) איזה גיבוי מדעי יש לו לכך שסיגריות מזיקות. אני לרגע לא טוען כמובן שהנזק דומה, רחוק מזה. אבל הרבה בעיות שונות נפתרות כשמפסיקים (או מפחיתים דרסטית) צריכת מוצרי חלב.
אבל באמת באמת שאין לי רצון להכנס לזה כאן בפורום. כשמדובר בנושאים כאלו, איש בדעתו יחייה. מי שמעוניין יכול למצוא חומר בנושא ולהחליט בעצמו מה נכון או לא.
אגב, רק לצורך הבהרה - אני לא טבעוני ואפילו לא צמחוני. פשוט משוכנע לחלוטין שמוצרי חלב ובשר מזיקים לבריאות, ומגביל את הצריכה מהן ככל האפשר מבלי לפגוע באורח החיים שלי.
נערך לאחרונה על ידי קרמריקה ב 23/01/2012 13:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אגב, רוב התזונות ה'טבעיות' הברזילאיות אוסרות לחלוטין מוצרי חלב (זה גם הגיוני, אף יונק בטבע לא ממשיך לצרוך מוצרי חלב אחרי גיל ינקות) לעומת זאת, בהגדרה אנו טורפים ולכן התזונות הברזילאיות האלה מדברות על כך שבשר ודגים זה חלק מרכזי בתפריט...
אם מבחינתך שתיית חלב מחומם היא בסדר, אין שום מניעה לחמם במיקרוגל מאשר כל דרך חימום אחרת.Eff כתב:אז...מעבר לזה שהכל מזיק באיזשהו אופן , הרתחת חלב מיקרוגל לא משנה את תירכובת החלב לרצחנית? אם שותים כמות ככ גדולה?
הבנתי שהרתחת חלב בכל דרך אחרת היא בסדר . סתם שטויות לא מבוססות\מוכחות?...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35087
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
גם רוב החיות לא מבשלות את האוכל שהן צורכות או לא הולכות לקופת חולים כשהן לא מרגישות טוב...pup26 כתב:אגב, רוב התזונות ה'טבעיות' הברזילאיות אוסרות לחלוטין מוצרי חלב (זה גם הגיוני, אף יונק בטבע לא ממשיך לצרוך מוצרי חלב אחרי גיל ינקות)...
יש אינסוף מחקרים לכאן ולכאן, וכל אחד עושה לעצמו את השיקולים שלו
מאור_בר
עוד לא ראיתי מחקר בנושא שלא הופרך, כולל המאמר שהוא גולת הכותרת המתקרא מחקר סין. יצויין שלא טרחתי לקרוא אותו, קראתי ביקורות עליו.
קרמריקה
מקבל את התייחסותך, אכן איש איש באמונתו יחייה.
pup26
לא הבנתי את ההקשר הלוגי. ז"א איך X מוביל ל-Y?
ברור שצריכה מוגזמת של חלב, כמו כל מוצר אחר אינה מומלצת וטומנת בחובה סכנות ובעיות בריאותיות. אני לא רופא ואין לי הסמכה רפואית כלשהי, סתם בן אדם סקרן וקצת סקפטי לגבי אמונות ו- "מחקרים" כאלה ואחרים.
יש לציין בנוסף כי קיימים אנשים שהינם רגישים ללקטוז, אבל לא צריך לערבב בין הדברים.
עוד לא ראיתי מחקר בנושא שלא הופרך, כולל המאמר שהוא גולת הכותרת המתקרא מחקר סין. יצויין שלא טרחתי לקרוא אותו, קראתי ביקורות עליו.
קרמריקה
מקבל את התייחסותך, אכן איש איש באמונתו יחייה.
pup26
לא הבנתי את ההקשר הלוגי. ז"א איך X מוביל ל-Y?
ברור שצריכה מוגזמת של חלב, כמו כל מוצר אחר אינה מומלצת וטומנת בחובה סכנות ובעיות בריאותיות. אני לא רופא ואין לי הסמכה רפואית כלשהי, סתם בן אדם סקרן וקצת סקפטי לגבי אמונות ו- "מחקרים" כאלה ואחרים.
יש לציין בנוסף כי קיימים אנשים שהינם רגישים ללקטוז, אבל לא צריך לערבב בין הדברים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46349
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
Eff,
אין בעיה לשתות חלב שחומם במיקרו, החלבון והסידן נשארים ללא פגיעה.
לגבי "סכנות" בשתיית חלב, נפתח שרשור בנושא לפני שנה בעקבות תחקיר של כלבוטק על גבינות צהובות וגם בשרשור זה עלתה הטענה, אך ללא שום אסמכתות. אסמכתות הפוכות לגבי בריאות החלב, כן הוצגו.
אין בעיה לשתות חלב שחומם במיקרו, החלבון והסידן נשארים ללא פגיעה.
לגבי "סכנות" בשתיית חלב, נפתח שרשור בנושא לפני שנה בעקבות תחקיר של כלבוטק על גבינות צהובות וגם בשרשור זה עלתה הטענה, אך ללא שום אסמכתות. אסמכתות הפוכות לגבי בריאות החלב, כן הוצגו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נראה לי שכל הקונספירציות נגד חלב התחילו מסתם תופעות לוואי של לקטוז וקונספירציות אנשים אוהבים.
חוצמזה, חמום במיקרוגל מבוסס על תנודות הרמוניות.
התדר של המיקרוגל מותאם לקוטר סיבוב של מולקולה של מים.
המולקולה מסתובבת ומהחיכוך נוצר חום.
אין שום דבר פה שיזיק או יסרטן או עין הרע וכאלה.
זה תמיד מזכיר לי סרט של יו גרנט שיצא עם מישהי שאוכלת רק פרות וירקות שמתו מוות טבעי ולא נגעה בגזרים שרצחו אותם...
חוצמזה, חמום במיקרוגל מבוסס על תנודות הרמוניות.
התדר של המיקרוגל מותאם לקוטר סיבוב של מולקולה של מים.
המולקולה מסתובבת ומהחיכוך נוצר חום.
אין שום דבר פה שיזיק או יסרטן או עין הרע וכאלה.
זה תמיד מזכיר לי סרט של יו גרנט שיצא עם מישהי שאוכלת רק פרות וירקות שמתו מוות טבעי ולא נגעה בגזרים שרצחו אותם...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46349
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
שרשור בנושא מאחד מהפורומים המקצועים בארץ לתזונה ופיתוח גוף, ישראלבודי:
http://www.israelbody.com/showthread.php?t=74686
http://www.israelbody.com/showthread.php?t=74686