שבת שלום לכולם.
במסגרת החיפוש האינטנסיבי לשיפור הצליל מה-HTPC, הבנתי כי אני חייב להוסיף DAC איכותי!
(זאת ממס' שאלות לא מבוטל בפורום) בגדול התכנית בסופו של דבר היא לפרק את הרסיבר לחלקים, כלומר שילובים של מגבר+קדם / מגבר+פרוססור או הוספת מגבר סטריאו ייעודי.
בכל מקרה, שלב זה לא נראה קרוב כלל כרגע וה"התפשרות" כרגע היא DAC. הבעיה שכרגע לא מתאפשר לי להניח ידיי על DAC איכותי אך יש לי אקולייזר ישן בבית (מימי תחילת ההתעניינות בסאונד) אשר שוכב כאבן ללא הופכין).
השאלה שלי, האם חיבור האקולייזר יתן לי משהו בשיפור הצליל הדיגיטלי או שסתם "יישקר" ויישנה את הצליל בכך שלא ייצא צליל "אמיתי" (סוג של - לא PURE AUDIO).
בנוסף, אין לו כניסה דיגיטלית, רק כניסות RCA. בכרטיס קול OB ב-HTPC אין יציאות RCA רק דיגיטליות ו-PL.
כיצד מומלץ לחברו? PL מפוצל לשני RCA? האין זה חיבור ירוד ברמתו?
תודה מראש לעונים.
DAC vs EQUALISER
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אין לך ברירה, אתה חייב מתאם מ-pl לשני rca אם אתה רוצה להשתמש במה שיש לך ולא להחליף לכרטיס קול עם יציאות rca או להשתמש ב-dac.
ישנם מתאמים כאלה יחסית איכותיים, עדיף כאלו שהם כבל ולא משהו מוקשח.
לגבי אקולייזר, זה עיניין של פילוסופיה.
יש כאלו שאומרים שכל רכיב נוסף בדרך רק יכול להזיק ויש כאלו שאומרים (כמו שהגשש היו אומרים): ״אם אתה נהנה אז תפעיל״, כלומר, בסופו של דבר זו מערכת שלך ובשבילך. אם אתה נהנה מהתוצאה הסופית (על כל החסרונות התיאורטיים או הפרקטיים שלה) אז זה מה שחשוב, לא?
ישנם מתאמים כאלה יחסית איכותיים, עדיף כאלו שהם כבל ולא משהו מוקשח.
לגבי אקולייזר, זה עיניין של פילוסופיה.
יש כאלו שאומרים שכל רכיב נוסף בדרך רק יכול להזיק ויש כאלו שאומרים (כמו שהגשש היו אומרים): ״אם אתה נהנה אז תפעיל״, כלומר, בסופו של דבר זו מערכת שלך ובשבילך. אם אתה נהנה מהתוצאה הסופית (על כל החסרונות התיאורטיים או הפרקטיים שלה) אז זה מה שחשוב, לא?