סטודנט\ית , בוגר\ת, עבדתם קשה על התואר הראשון נכון ? מממ.. לא כולם ..
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
האיש ששנים התגאה ( לפחות כך השתמע מהטורים שלו ) שלא רכש השכלה פורמלית, נמצא במרוץ להשגת התואר.
על אחד הוא כנראה כבר הצליח לדלג ..
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1621945
על אחד הוא כנראה כבר הצליח לדלג ..
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1621945
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
האמת? לא רואה שום בעיה עם זה.
ידוע שניתן ללמוד תואר ראשון ללא כל תנאי קבלה אם למשל עברת את גיל 40 במוסדות מסויימים. האם זה פוגע בתלמידי התיכון שעבדו קשה על הבגרויות? לא חושב.
ניתן ללמוד תואר שני בטכניון למשל אם יש לך תואר ראשון בהצטיינות. אבל, אם יש לך תואר ראשון לא בהצטיינות וניסיון רב ומוכח בתעשיה, גם כך אפשר להתקבל. בקיצור, החיים זה לא שחור ולבן.
ידוע שניתן ללמוד תואר ראשון ללא כל תנאי קבלה אם למשל עברת את גיל 40 במוסדות מסויימים. האם זה פוגע בתלמידי התיכון שעבדו קשה על הבגרויות? לא חושב.
ניתן ללמוד תואר שני בטכניון למשל אם יש לך תואר ראשון בהצטיינות. אבל, אם יש לך תואר ראשון לא בהצטיינות וניסיון רב ומוכח בתעשיה, גם כך אפשר להתקבל. בקיצור, החיים זה לא שחור ולבן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
זה מקובל בכל העולם. יש לא מעט אנשים, כולל בכירים שלנו, שהתקבלו ללימודים ולפעמים ישר את התואר כתואר כבוד.
לא רואה בזה בעיה לאנשים עם הרבה היסטוריה מאחוריהם.
לא רואה בזה בעיה לאנשים עם הרבה היסטוריה מאחוריהם.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

איזו היסטוריה ?oferlaor כתב:זה מקובל בכל העולם. יש לא מעט אנשים, כולל בכירים שלנו, שהתקבלו ללימודים ולפעמים ישר את התואר כתואר כבוד.
לא רואה בזה בעיה לאנשים עם הרבה היסטוריה מאחוריהם....
תואר כבוד זה דבר אחר לגמריי. פה לא מדובר בתואר כבוד. פה מדובר על קבלה לתוכנית לימודים ללא עמידה בתנאי סף. זה שזה מקובל או לא במדינות אחרות זה לא רלוונטי.
C0rnFlex כתב:איזה חטטנות וצרות אופקים! לפחות הוא גם לומד ולא רק מדבר ומדבר ומדבר כמו שאר הפוליטיקאים שלנו...
אסביר לך למה זו לא חטטנות ולא צרות אופקים ( מה הקשר ? ) בדרך ציורית משהו ..
לפלוני אלמוני שהשם שלו לא מתחיל באות "י", חברים טובים. חלקם מעשירי הארץ ואפילו מעשירי העולם. אין מה לומר, האיש מקושר. הוא איש מוכר וידוע אבל אף פעם לא באמת תרגם את הישגיו למשהו אמפירי, לאיזו תרומה משמעותית לחברה ( קמפיין לבנק לא נחשב תרומה לחברה .. )
יום אחד פלוני אלמוני מחליט לרוץ לפוליטיקה. יוזמה מבורכת ללא ספק ( בלי טיפה של ציניות ), חבריו של פלוני בעלי הממון, מריצים אותו לכנסת ולראשות הממשלה שכן ידוע שקמפיין עולה כסף רב ( עד כאן לא שונה מכל פוליטיקאי אחר ).
הם כמובן מקווים לכאורה כמובן, שביום פקודה הוא יעמוד לצידם, יעביר או ימנע חוק כזה או אחר שיטיב אתם או ירע עם אחרים. לכאורה כמובן .. הכל לכאורה ..
אך אבוי, היתכן ראש ממשלה או שר בכיר ללא איזו שהיא תעודה המעידה על השכלה פורמלית ? משהו קטן כזה אתם יודעים, איזה קורס ב "יסודות המנהל הציבורי", "ממשל ופוליטיקה", "מבוא לניהול", אולי קורס ב "מבוא למיקרו כלכלה" משהו ? בכל זאת אתה מתיימר הרי להבין בהכל, או לפחות במשהו , אתה צריך איזה מושג או רקע בסיסי או לפחות תעודה שמוכיחה שעמדת בקריטריון אקדמי כלשהו ושאתה יודע או מבין טוב יותר מאלה שאותם אתה מתיימר להחליף ..
חבריו הטובים של פלוני אלמוני מזהים את הבעיה ומחליטים לעשות מעשה, הם תורמים למוסד אקדמי כלשהו סכום יפה של 7 ספרות לכאורה כמובן, משהו שמספיק לבניית ספריה חדשה או למימון של קמפיין פרסומי מאסיבי אותו יפקיד המוסד האקדמי בידיה של חברת פרסום בבעלותו של אחד מחבריו של פלוני אלמוני לכאורה כמובן ..
באמצעות הקמפיין המוצלח, יצליח המוסד האקדמי להגדיל את מכסת הסטודנטים שרשומים אליו שהריי ידוע שהאוניברסיטאות מתוקצבות לפי כמות הסטודנטים והסטודנטיות (צריך להיות פוליטקלי קורקט בימים אלו ..) שלומדים בהן ..
בתמורה, המוסד האקדמי מאשר לכאורה כמובן, על סמך הישגיו העיתונאיים הרבים של פלוני אלמוני, מסלול לתואר דוקטורט ללא עמידה בתנאי סף ( תואר ראשון בהצטיינות .. ) , שהרי ידוע שפלוני אלמוני זכה פעמיים בפוליצר ואף בפרסי ספרות רבים כגון פרס ספיר, פרס טשרניחובסקי, פרס עינת, פרס ראש הממשלה לסופרים עבריים והוא אפילו זכה בתחרות הסיפור הקצר של עיתון "הארץ" כבר שהיה בגיל 3 !!! עוד לפני שידע קרוא וכתוב ..
לזה חברים יקרים, קוראים קשרי הון-שלטון ובזה אדון פלוני אלמוני אומר לנו שהוא הולך להלחם. מה שנקרא, נקרעתי מצחוק בדרך לעוד יום עבודה קשה..
תרשו לי לצטט את Mr Miagi כן כן, ההוא מקרטה קיד 4 או 2 , מי זוכר או סופר ..
"אמביציה ללא ידע היא כמו ספינה על קרקע יבשה .."
ולא, לא ראיתי את הסרט וכן, באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב ..
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 20/01/2012 14:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
Lior_M כתב:איזו היסטוריה ?oferlaor כתב:זה מקובל בכל העולם. יש לא מעט אנשים, כולל בכירים שלנו, שהתקבלו ללימודים ולפעמים ישר את התואר כתואר כבוד.
לא רואה בזה בעיה לאנשים עם הרבה היסטוריה מאחוריהם....
תואר כבוד זה דבר אחר לגמריי. פה לא מדובר בתואר כבוד. פה מדובר על קבלה לתוכנית לימודים ללא עמידה בתנאי סף. זה שזה מקובל או לא במדינות אחרות זה לא רלוונטי.
C0rnFlex כתב:איזה חטטנות וצרות אופקים! לפחות הוא גם לומד ולא רק מדבר ומדבר ומדבר כמו שאר הפוליטיקאים שלנו...
אסביר לך למה זו לא חטטנות ולא צרות אופקים ( מה הקשר ? ) בדרך ציורית משהו ..
לפלוני אלמוני שהשם שלו לא מתחיל באות "י", חברים טובים. חלקם מעשירי הארץ ואפילו מעשירי העולם. אין מה לומר, האיש מקושר. הוא איש מוכר וידוע אבל אף פעם לא באמת תרגם את הישגיו למשהו אמפירי, לאיזו תרומה משמעותית לחברה ( קמפיין לבנק לא נחשב תרומה לחברה .. )
יום אחד פלוני אלמוני מחליט לרוץ לפוליטיקה. יוזמה מבורכת ללא ספק ( בלי טיפה של ציניות ), חבריו של פלוני בעלי הממון, מריצים אותו לכנסת ולראשות הממשלה שכן ידוע שקמפיין עולה כסף רב ( עד כאן לא שונה מכל פוליטיקאי אחר ).
הם כמובן מקווים לכאורה כמובן, שביום פקודה הוא יעמוד לצידם, יעביר או ימנע חוק כזה או אחר שיטיב אתם או ירע עם אחרים. לכאורה כמובן .. הכל לכאורה ..
אך אבוי, היתכן ראש ממשלה או שר בכיר ללא איזו שהיא תעודה המעידה על השכלה פורמלית ? משהו קטן כזה אתם יודעים, איזה קורס ב "יסודות המנהל הציבורי", "ממשל ופוליטיקה", "מבוא לניהול", אולי קורס ב "מבוא למיקרו כלכלה" משהו ? בכל זאת אתה מתיימר הרי להבין בהכל, או לפחות במשהו , אתה צריך איזה מושג או רקע בסיסי או לפחות תעודה שמוכיחה שעמדת בקריטריון אקדמי כלשהו ושאתה יודע או מבין טוב יותר מאלה שאותם אתה מתיימר להחליף ..
חבריו הטובים של פלוני אלמוני מזהים את הבעיה ומחליטים לעשות מעשה, הם תורמים למוסד אקדמי כלשהו סכום יפה של 7 ספרות לכאורה כמובן, משהו שמספיק לבניית ספריה חדשה או למימון של קמפיין פרסומי מאסיבי אותו יפקיד המוסד האקדמי בידיה של חברת פרסום בבעלותו של אחד מחבריו של פלוני אלמוני לכאורה כמובן ..
באמצעות הקמפיין המוצלח, יצליח המוסד האקדמי להגדיל את מכסת הסטודנטים במוסד שהריי ידוע שהאוניברסיטאות מתוקצבות לפי כמות הסטודנטים והסטודנטיות (צריך להיות פוליטקלי קורקט בימים אלו ..) שלומדים בהן ..
בתמורה, המוסד האקדמי מאשר לכאורה כמובן, על סמך הישגיו העיתונאיים הרבים של פלוני אלמוני, מסלול לתואר דוקטורט ללא עמידה בתנאי סף ( תואר ראשון בהצטיינות .. ) , שהרי ידוע שפלוני אלמוני זכה פעמיים בפוליצר ואף בפרסי ספרות רבים כגון פרס ספיר, פרס טשרניחובסקי, פרס עינת, פרס ראש הממשלה לסופרים עבריים והוא אפילו זכה בתחרות הסיפור הקצר של עיתון "הארץ" כבר שהיה בגיל 3 !!! עוד לפני שידע קרוא וכתוב ..
לזה חברים יקרים, קוראים קשרי הון-שלטון ובזה אדון פלוני אלמוני אומר לנו שהוא הולך להלחם. מה שנקרא, נקרעתי מצחוק בדרך לעוד יום עבודה קשה..
תרשו לי לצטט את Mr Miagi כן כן, ההוא מקרטה קיד 4 או 2 , מי זוכר או סופר ..
"אמביציה ללא ידע היא כמו ספינה על קרקע יבשה .."
ולא, לא ראיתי את הסרט וכן, באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב .....
איני יודע מה הפרטים במקרה הספציפי הזה, אבל הדבר הזה מקובל ובכלל לא חריג.
לכל אוניברסיטה יש הסמכות לקבוע את תנאי הקבלה וגם לוותר עליהם.
גילוי נאות: אני לא דילגתי על תואר, אבל התקבלתי לתואר מתקדם במקצוע שלא היה לי בו תואר ראשון, למרות שזה נגד את תנאי הקבלה הרגילים שמפורסמים על ידי המוסד להשכלה. לא הייתה שום שחיתות (לא הכרתי אף אחד והם לא הכירו אותי, וגם הייתי תפרן) אבל ישבתי והסברתי למה אני חושב שזה מתאים והם השתכנעו.
כמובן שתמיד ייתכן שיש גם שחיתות, אבל אני נוטה לקבל דברים כפשוטם עד שמוכח אחרת. לפיד הוא לא איזה טמבל שלא עשה שום דבר בחייו.
גילוי נאות: אני לא דילגתי על תואר, אבל התקבלתי לתואר מתקדם במקצוע שלא היה לי בו תואר ראשון, למרות שזה נגד את תנאי הקבלה הרגילים שמפורסמים על ידי המוסד להשכלה. לא הייתה שום שחיתות (לא הכרתי אף אחד והם לא הכירו אותי, וגם הייתי תפרן) אבל ישבתי והסברתי למה אני חושב שזה מתאים והם השתכנעו.
כמובן שתמיד ייתכן שיש גם שחיתות, אבל אני נוטה לקבל דברים כפשוטם עד שמוכח אחרת. לפיד הוא לא איזה טמבל שלא עשה שום דבר בחייו.
משה
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

יכול להיות שאין פה כל פסול והכל חוקי, אבל זה היופי או הכיעור, תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה, במושג "קשרי הון שלטון".moco כתב:איני יודע מה הפרטים במקרה הספציפי הזה, אבל הדבר הזה מקובל ובכלל לא חריג.
כמובן שתמיד ייתכן שיש גם שחיתות, אבל אני נוטה לקבל דברים כפשוטם עד שמוכח אחרת. לפיד הוא לא איזה טמבל שלא עשה שום דבר בחייו....
אני בטוח שיאיר לפיד אינו טמבל, הוא נראה לי אדם מאוד חכם ורחב אופקים, אני רק לא מבין את החצי השני של המשפט שלך : "הוא לא איזה טמבל שלא עשה שום דבר בחייו". ברור שהוא עשה, עשה לביתו. גם בזה כמובן שאין כל פסול רק לא ברור לי למה לאנשים יש תחושה שהוא עשה משהו למען החברה.
גם עליך ועלי ועל עוד מליוני אנשים אפשר להגיד שהם לא טמבלים שלא עשו שום דבר בחייהם. מה זה אומר ?
תרגיל קטן, נניח שבמקום "י" היתה מתקבלת מישהי ששמה מתחיל גם כן ב "י"
היא מוכרת, ידועה וגם היא הובילה קמפיין או שניים. היא אפילו שיחקה בתאטרון הלאומי שלנו. כבוד !!! אבל אין לה תואר ראשון והיא לא עומדת בתנאי הסף.
האם גם אז תשובת המוסד האקדמי "התקבלה על סמך הישגיה בתחום השירה והמשחק" היו מקובלים עליך ?
מסופקני ..
לפי הרציונל הזה אפשר לקבל לתוכנית היקרתית של בר-אילן גם את לידי גאגא. הישגיה הרי ברורים.
היא אמנם מכרה רק 23 מליון תקליטים אבל היי, היא זכתה בחמישה פרסי גרמי.
אני לא אומר שהשכלה פורמלית היא תנאי ליצוג בוחרים. ממש לא. אני גם לא חושב שהשכלה פורמלית באמת משנה משהו לטוב או לרע, אני מכיר המון אנשים חכמים למדי ומוצלחים לפי כל קנה מידה אובייקטיבי שלא ישבו דקה באוניברסיטה. אבל ראבאק ! אתה לא יכול להתקבל ללימודי דוקטורט בלי תואר ראשון !! יש גבול לכל תעלול, בבקשה אל תגיד לי שזה נשמע לך הגיוני.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני לא מבין מה אתה נכנס לאם הוא עשה לביתו או למען החברה. מה זה בכלל קשור?
אולי זה קשור לקריירה הפוליטית שהוא פתח בה, גם לא בטוח, אבל זה בוודאי לא קשור לקבלתו ללימודים. ממתי מקבלים ללימודים על סמך עבודה למען הכלל. מקבלים ללימודים על סמך הישגים רלוונטיים שבדרך כלל הם אומנם הישגים בלימודים קודמים (תואר קודם) אבל לא רק.
אני מצטט את מה שאמרו מבר אילן:
עוד מוסיפים בכתבה שהוא לא היחיד שהתקבל השנה בתנאים דומים. אני מנחש שהשניים האחרים אינם ידוענים, אז שם אתה מניח שזה בסדר.
אגב, מי זו ה י. הזו ?
אולי זה קשור לקריירה הפוליטית שהוא פתח בה, גם לא בטוח, אבל זה בוודאי לא קשור לקבלתו ללימודים. ממתי מקבלים ללימודים על סמך עבודה למען הכלל. מקבלים ללימודים על סמך הישגים רלוונטיים שבדרך כלל הם אומנם הישגים בלימודים קודמים (תואר קודם) אבל לא רק.
אני מצטט את מה שאמרו מבר אילן:
הדברים האלה נראים לי סבירים ולכן אני לא רואה סיבה לפקפק בהם, עד שיוכיחו אחרת.מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה כי "מר יאיר לפיד התקבל ללימודים לתואר שני בפרשנות ותרגום בתהליך המקובל לתלמידים ללא תואר, לאחר בדיקה מקיפה, בהתחשב בהישגיו הספרותיים והעיתונאיים ובהמלצות שהגיש. בלימודיו לתואר שני השיג לפיד ציונים מעולים במיוחד ועל כן אישרה הוועדה לתואר שלישי את בקשתו להתחיל בלימודים לתואר שלישי במסלול משולב, המיועד לסטודנטים מצטיינים. גם אישור זה ניתן בהליך מקובל באוניברסיטה"....
עוד מוסיפים בכתבה שהוא לא היחיד שהתקבל השנה בתנאים דומים. אני מנחש שהשניים האחרים אינם ידוענים, אז שם אתה מניח שזה בסדר.
אגב, מי זו ה י. הזו ?
משה
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

"י" = יעל בר זוהר ..moco כתב:אני לא מבין מה אתה נכנס לאם הוא עשה לביתו או למען החברה. מה זה בכלל קשור?
אני מצטט את מה שאמרו מבר אילן:הדברים האלה נראים לי סבירים ולכן אני לא רואה סיבה לפקפק בהם, עד שיוכיחו אחרת.מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה כי "מר יאיר לפיד התקבל ללימודים לתואר שני בפרשנות ותרגום בתהליך המקובל לתלמידים ללא תואר, לאחר בדיקה מקיפה, בהתחשב בהישגיו הספרותיים והעיתונאיים ובהמלצות שהגיש. בלימודיו לתואר שני השיג לפיד ציונים מעולים במיוחד ועל כן אישרה הוועדה לתואר שלישי את בקשתו להתחיל בלימודים לתואר שלישי במסלול משולב, המיועד לסטודנטים מצטיינים. גם אישור זה ניתן בהליך מקובל באוניברסיטה"....
אגב, מי זו ה י. הזו ?...
בכל אופן, אתה זה שכתבת "הוא לא סתם טמבל שלא עשה כלום בחייו". ואני שואל מה זה קשור ?
"הישגיו הסיפרותיים - עיתונאיים" , גם על זה אפשר להתווכח. אין ספק האיש יודע להתבטא, יש כאלו שיגידו כותב נפלא.
בעולם שבו אנחנו חיים הישג עיתונאי או ספרותי צריך לבוא לידי ביטוי בתעודה כלשהי ( הישג אקדמי על מאמר חשוב שפרסמת ), פרס ממוסד מוכר כדוגמת פרס ספרותי כלשהו או פרס עיתונאי כלשהו, או במכירת מוצרים להמונים כלומר מספר ניכר של אנשים שקונים את הספרים שלך והופכים אותם לרב מכר.
מר "י" נופל בקטגוריה השלישית ושם ההבדל בינו לבין "י" שמוכרת מוצר אחר ( שירה ומשחק ) אינם כה גדולים כפי שזה אולי נראה ממבט ראשון.
נ.ב
אני מעדיף את הספרים של אמא שלו. הם הרבה יותר מוצלחים והיא כותבת הרבה יותר טוב ממנו.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני כתבתי ""הוא לא סתם טמבל שלא עשה כלום בחייו" כדי לבטא שיש לו הישגים, ועל סמך הישגים אלה, החליטה האוניברסיטה לקבל אותו.
אתה הבחנת בין הישגים לביתו או למען החברה, ועל כך שאלתי "מה הקשר?", ועדיין אני ממתין לתשובה.
אגב, ההישגים הרלוונטיים הם לא לחברה אבל גם לא לביתו.
אתה מתעלם מכך שקבלתו של לפיד אינה כל כך חריגה. זו לא הדרך הרגילה, אבל היא ממש לא ייחודית.
לכן, אינך יכול להסיק אוטומטית שאצלו זה נובע דווקא מאיזה סוג של שחיתות ומניעים נסתרים.
אגב, גם בכלל לא ברור למה שוחרי טובתו (שרוצים להיות מתוגמלים על ידיו בעתיד) ישקיעו את כספם בדרך העקיפה דווקא כדי לעזור לו להתקבל ללימודים אקדמיים. זו חשיבה אבסורדית. הרי הם יוכלים לעזור לו באופנים הרבה יותר ישירים מהדרך הזו.
אתה הבחנת בין הישגים לביתו או למען החברה, ועל כך שאלתי "מה הקשר?", ועדיין אני ממתין לתשובה.
אגב, ההישגים הרלוונטיים הם לא לחברה אבל גם לא לביתו.
אתה מתעלם מכך שקבלתו של לפיד אינה כל כך חריגה. זו לא הדרך הרגילה, אבל היא ממש לא ייחודית.
לכן, אינך יכול להסיק אוטומטית שאצלו זה נובע דווקא מאיזה סוג של שחיתות ומניעים נסתרים.
אגב, גם בכלל לא ברור למה שוחרי טובתו (שרוצים להיות מתוגמלים על ידיו בעתיד) ישקיעו את כספם בדרך העקיפה דווקא כדי לעזור לו להתקבל ללימודים אקדמיים. זו חשיבה אבסורדית. הרי הם יוכלים לעזור לו באופנים הרבה יותר ישירים מהדרך הזו.
משה
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אני לא יודע או מכיר, אבל אם אתה אומר אז אני מקבל את זה שכנראה זה לא תופעה שמיחדת אותו.moco כתב: אתה מתעלם מכך שקבלתו של לפיד אינה כל כך חריגה. זו לא הדרך הרגילה, אבל היא ממש לא ייחודית....
ציינתי לכאורה .. והדברים נאמרו בשביל להסביר למה השאלה שנשאלה בעיתון ה"ארץ" היא לגיטימית.moco כתב: לכן, אינך יכול להסיק אוטומטית שאצלו זה נובע דווקא מאיזה סוג של שחיתות ומניעים נסתרים....
אני לא חושב שיש בעיה עם זה שמוסד אקדמי משנה פה ושם את הקריטריונים לתוכניות השונות שלו ועדיין,
הסדר הנכון צריך היה להיות : תואר ראשון ורק אז מסלול מיוחד שמשלב תואר שני ודוקטורט.
לא תשכנע אותי ( אתה כמובן גם לא חייב ) שזה לגיטימי להתקבל למסלול דוקטורט ללא הוכחת ידע אקדמי כלשהו גם אם כתבת 11 ספרים ויש לך כריזמה של מ"פ בצנחנים.
זו בכל אופן דעתי.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

יש המון מקרים מיוחדים כאלה, זה כל מה שאני אומר.
מספר החריגים בתחום תואר שני (ובמיוחד תואר שלישי) הוא גבוה יחסית. יש המון מקרים שנסיון חיים מאפשר מעקף של כניסה לתואר. במקרה הזה אני חייב לומר שזה לא מפתיע אותי ושאני בהחלט בעד.
כמובן שזה בשום אופן לא צריך לאפשר קיצורי דרך בתואר עצמו. שם כל תנאי הוא הכרחי ומחייב בעיני.
מספר החריגים בתחום תואר שני (ובמיוחד תואר שלישי) הוא גבוה יחסית. יש המון מקרים שנסיון חיים מאפשר מעקף של כניסה לתואר. במקרה הזה אני חייב לומר שזה לא מפתיע אותי ושאני בהחלט בעד.
כמובן שזה בשום אופן לא צריך לאפשר קיצורי דרך בתואר עצמו. שם כל תנאי הוא הכרחי ומחייב בעיני.
אני לא אשכנע אותך, כי אני גם לא חושב כך בעצמי.Lior_M כתב: לא תשכנע אותי ( אתה כמובן גם לא חייב ) שזה לגיטימי להתקבל למסלול דוקטורט ללא הוכחת ידע אקדמי כלשהו גם אם כתבת 11 ספרים ויש לך כריזמה של מ"פ בצנחנים....
ההיפך, דווקא צריך בהחלט להוכיח את הידע. מה שמוותרים עליו לפעמים, זה שההוכחה הזו תהיה בצורה של תואר רשמי קודם.
כמו שציינתי מקודם, יש לי ניסיון על בשרי במשהו דומה - מעבר תחום, בלי לעשות את התואר המוקדם הנדרש רשמית. אפשרו לי היא בדיוק כי הוכחתי שיש לי את חלק מהידע ואת החלק החסר אני מסוגל להשלים ואכן השלמתי. לא ויתרו על התנאי של הידע עצמו.
כמו שעופר ציין, מדובר פה רק על תהליך הקבלה. כדי לקבל את התואר המתקדם עצמו צריך לעבור בדיוק את אותו תהליך שעושה מי שמתקבל במסלול הרגיל.
זה יש סינון בקבלה למסלולים זה כדי להבטיח רמה, (וכמובן במקרה של עודף ביקוש לקחת את הטובים). טוב מאוד שבסינון הם לא דבקים בחוקים ביורוקרטים, אלא בודקים מקרים נוספים לגופם.
אגב, כל העיניין של נתינת קרדיט על קורסים שונים ומשונים ולאו דווקא ממוסד להשכלה גבוהה אחר, זה על אותו עיקרון.
משה
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
lior_m
מה כל כך חורה לך???
בדקת את הרזומה של כל 120 חברי הכנסת???
והנה ציטוט מהכתבה:
"מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה כי "מר יאיר לפיד התקבל ללימודים לתואר שני בפרשנות ותרגום בתהליך המקובל לתלמידים ללא תואר, לאחר בדיקה מקיפה, בהתחשב בהישגיו הספרותיים והעיתונאיים ובהמלצות שהגיש. בלימודיו לתואר שני השיג לפיד ציונים מעולים במיוחד ועל כן אישרה הוועדה לתואר שלישי את בקשתו להתחיל בלימודים לתואר שלישי במסלול משולב, המיועד לסטודנטים מצטיינים. גם אישור זה ניתן בהליך מקובל באוניברסיטה".
במוסד ציינו עוד כי "השנה התקבלו עוד שני סטודנטים למסלול זה, שניהם סופרים. נוהל הקבלה אושר על ידי הוועדה לתואר שני וגם בשנים עברו התקבלו סטודנטים במסלול הזה"
ולמה בכלל יש דיונים פוליטים באתר שנקרא hometheater
?? 
מה כל כך חורה לך???
בדקת את הרזומה של כל 120 חברי הכנסת???
והנה ציטוט מהכתבה:
"מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה כי "מר יאיר לפיד התקבל ללימודים לתואר שני בפרשנות ותרגום בתהליך המקובל לתלמידים ללא תואר, לאחר בדיקה מקיפה, בהתחשב בהישגיו הספרותיים והעיתונאיים ובהמלצות שהגיש. בלימודיו לתואר שני השיג לפיד ציונים מעולים במיוחד ועל כן אישרה הוועדה לתואר שלישי את בקשתו להתחיל בלימודים לתואר שלישי במסלול משולב, המיועד לסטודנטים מצטיינים. גם אישור זה ניתן בהליך מקובל באוניברסיטה".
במוסד ציינו עוד כי "השנה התקבלו עוד שני סטודנטים למסלול זה, שניהם סופרים. נוהל הקבלה אושר על ידי הוועדה לתואר שני וגם בשנים עברו התקבלו סטודנטים במסלול הזה"
ולמה בכלל יש דיונים פוליטים באתר שנקרא hometheater
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

חורה לי שיש אנשים שמתאמצים כל חיהם ויש כאלה שעושים להם קיצורי דרך.oris74 כתב: lior_m
מה כל כך חורה לך???...
אתה יכול לקרוא לזה "תרבות הקומבינה".
לא,oris74 כתב: בדקת את הרזומה של כל 120 חברי הכנסת???...
כי זה לא רלוונטי.
אתה מנסה לגרור אותי לפינה של : "כל אלה שהם בעד הוויתור ללפיד תומכים בו פוליטים וכל אלה שנגד הוויתור מתנגדים לו פוליטית" .
אין פה עניין פוליטי ולא אמור להיות עניין פוליטי. בעיניים שלי מה שפסול הוא פסול וזה לא משנה אם 719 אנשים אחרים קיבלו את אותו קיצור לפניו. היתי מגיב אותו דבר אם זו היתה שלי יחימוביץ או לחילופין אביגדור לבירמן.
זו בדיוק מהות הבעיה במדינה הזו. כל ויכוח ישר נופל לפרדיגמות של שמאל - ימין.
ככה לא פותרים בעיות. המציאות הרבה יותר מורכבת וההבדלים, למרות השנאה התהומית שיש לכל "מחנה" ל "מחנה" שמנגד הרבה יותר קטנים ממה שכולם חושבים.
כל דבר צריך להיבחן לגופו של עניין. אתה יכול להיות איש שמאל ולצדד בהצעת חוק של איש ימין אם היא משרתת את האינטרס הכללי ולהיפך. תאמין לי לא יקרה לנו כלום אם פעם אחת נחשוב מחוץ לקופסא.
כי זה באזור "כללי" ומידי פעם יש פה דיונים כאלה,oris74 כתב: ולמה בכלל יש דיונים פוליטים באתר שנקרא Hometheater...
וכל עוד מדובר בדיון שלא יורד לרמה נמוכה או לחילופין לרמה אישית אז אני לא חושב שיש בעיה.
אתה כמובן לא חייב להשתתף אם זה מפריע לך.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ליאור,Lior_M כתב:חורה לי שיש אנשים שמתאמצים כל חיהם ויש כאלה שעושים להם קיצורי דרך.oris74 כתב: lior_m
מה כל כך חורה לך???...
אתה יכול לקרוא לזה "תרבות הקומבינה"....
עד עכשיו עניתי לך ישירות על הנושא של קבלה לתואר מתקדם ללא תואר מוקדם, אבל האמת היא שהתחושה שלי מקריאה בין השורות, היא שזה לא באמת הנושא שמטריד אותך.
הרי לא סביר להגיד על מישהו שנרשם ללימודים לקראת גיל 50 כעל מישהו שעשה קיצור דרך. זה אבסורד. הדרך הקצרה היא דווקא במסלול הרגיל של תואר ראשון אחרי צבא והמשך ישיר לתארים מתקדמים ודוקטורט לקראת גיל 30.
הרמז העיקרי למה שאני מסיק היא אותה הבחנה בין עשייה לביתו לבין עשייה למען הציבור שהשתרבבה לך, ולא התיחסת אליה מאז.
נראה לי שהקיצור דרך שמפריע לך הוא לא הקיצור דרך ,כביכול, לתואר דוקטור, אלא דווקא הקיצור דרך, גם הוא כביכול, לפוליטיקה.
תקן אותי אם אני טועה.
אגב, הכתבה ב"הארץ" היא, לדעתי, כתבה מטופשת ולא ראויה, למרות שהטקסט שלה ניטרלי לחלוטין ומביא עובדות נכונות, כנראה.
היא לא ראוייה כי עצם פרסומה במדור "חדשות" זו טענה שיש פה איזה עיניין חדשותי, ומרמז על איזה בעייה.
אם זה היה מתפרסם במדור רכילות או תקשורת אז זה לא היה בעייתי, כי זו באמת סתם סיפור על איש תקשורת ידוע.
משה
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אני לא חושב שהוא עשה דרך קיצור לפוליטיקה. ממש לא. הוא רק בתחילת הדרך הפוליטית שלו ..moco כתב:ליאור,Lior_M כתב:חורה לי שיש אנשים שמתאמצים כל חיהם ויש כאלה שעושים להם קיצורי דרך.oris74 כתב: lior_m
מה כל כך חורה לך???...
אתה יכול לקרוא לזה "תרבות הקומבינה"....
הרי לא סביר להגיד על מישהו שנרשם ללימודים לקראת גיל 50 כעל מישהו שעשה קיצור דרך. זה אבסורד. הדרך הקצרה היא דווקא במסלול הרגיל של תואר ראשון אחרי צבא והמשך ישיר לתארים מתקדמים ודוקטורט לקראת גיל 30.
הרמז העיקרי למה שאני מסיק היא אותה הבחנה בין עשייה לביתו לבין עשייה למען הציבור שהשתרבבה לך, ולא התיחסת אליה מאז.
נראה לי שהקיצור דרך שמפריע לך הוא לא הקיצור דרך ,כביכול, לתואר דוקטור, אלא דווקא הקיצור דרך, גם הוא כביכול, לפוליטיקה.
תקן אותי אם אני טועה.
...
לגבי העשיה, אני לא זה שהתבלבתי, כשאנשים אומרים שהוא עשה הרבה דברים בחייו אני מנסה להבין למה הם מתכוונים. כי כשמדובר בעשייה כפי שצייניתי צריך להיות לה הוכחות. בתחום החברתי יאיר לפיד לא עשה עדיין כלום. זה לא נאמר בגנותו, גם אני לא תרמתי כלום בתחום החברתי מעבר לחובותי הבסיסיות כאזרח. אני רק לא מבין מאיפה מגיעים משפטים כסגנון : "הוא עשה איזה דבר או שניים בחייו". יופי, אני בטוח שגם עליך אפשר להגיד את אותם הדברים ואולי אפילו יותר.
בתחום הספרותי-עיתונאי בהתיחס לתגובת המוסד האקדמי : "התקבל בזכות הישגיו הספרותיים והעיתונאיים" , הגיע הזמן פעם אחת ולתמיד להגיד את זה. זה שאתה כותב בעיתון לא הופך אותך לעיתונאי. יאיר לפיד הוא מגיש טלביזיה ופובליציסט מוצלח למדי. את זה אף אחד לא יקח ממנו. אבל הוא לא עונה על ההגדרה המילונית הקלאסית של "עיתונאי" ולכן לא יכולים להיות לו הישגים עיתונאיים.
למשל, על מיקי רוזנטל אפשר להגיד שיש לו הישגים עיתונאיים. על ענת פישביין אפשר להגיד שיש לה הישגים עיתונאיים.
לגבי ספריו, ללא ספק הוכח שהם פופולריים וחלקם אף זכו לביקורות לא רעות. אבל גם הספרים של עמוס עוז הם פופולריים וגם אלו של אתגר קרת הצליחו והרשימה ארוכה למדי.
לכן תגובת האוניברסיטה היא בעיני ריקה מתוכן ולא רלוונטית. יש לנו במדינה כמה סופרים שהשגיהם מוכחים. הם זכו בפרסים בארץ ובחו"ל.
אני מסכים שיש בידיעה הזו מוטיב רכילותי דומיננטי אבל אי אפשר לנתק את הידיעה מהאווירה הציבורית שכל כולה צועקת "די לקומבינות". אי אפשר לדבר בשני קולות. אני לא מוכן לשחק במשחק יש לי כיפה אין לי כיפה.moco כתב: אגב, הכתבה ב"הארץ" היא, לדעתי, כתבה מטופשת ולא ראויה, למרות שהטקסט שלה ניטרלי לחלוטין ומביא עובדות נכונות, כנראה.
היא לא ראוייה כי עצם פרסומה במדור "חדשות" זו טענה שיש פה איזה עיניין חדשותי, ומרמז על איזה בעייה.
אם זה היה מתפרסם במדור רכילות או תקשורת אז זה לא היה בעייתי, כי זו באמת סתם סיפור על איש תקשורת ידוע....
קומבינות יש בכל מקום, זה שאין לי כיפה על הראש זה לא אומר שאני מתכוון להעלים עין מקומבינות של חילוניים.
בברכת שלא נדע מטומאה ( ולא, אני לא צופה במרוץ למיליון .. )
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

מה שמצחיק אותי זה כל אלה שאומרים שלא הגיוני שמישהו מבחוץ ישר יהיה מועמד לראשות ממשלה.
ככה זה ברוב המדינות. רק אצלנו מישהו חייב לעבור דרך המטחנה של הכנסת שנים על שנים וכשהוא מגיע ליעדו הוא כבר מחוייב למיליון אנשים ושחוק לחלוטין... לכן מרבית ראשי הממשלה שהיו לנו בעיקר מנסים לעשות כמה שפחות ולהחזיק מעמד כמה שיותר מבלי לזכור למה בכלל הם שם...
ככה זה ברוב המדינות. רק אצלנו מישהו חייב לעבור דרך המטחנה של הכנסת שנים על שנים וכשהוא מגיע ליעדו הוא כבר מחוייב למיליון אנשים ושחוק לחלוטין... לכן מרבית ראשי הממשלה שהיו לנו בעיקר מנסים לעשות כמה שפחות ולהחזיק מעמד כמה שיותר מבלי לזכור למה בכלל הם שם...
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

עם זה אני דווקא מסכים.oferlaor כתב:מה שמצחיק אותי זה כל אלה שאומרים שלא הגיוני שמישהו מבחוץ ישר יהיה מועמד לראשות ממשלה.
ככה זה ברוב המדינות. רק אצלנו מישהו חייב לעבור דרך המטחנה של הכנסת שנים על שנים וכשהוא מגיע ליעדו הוא כבר מחוייב למיליון אנשים ושחוק לחלוטין... לכן מרבית ראשי הממשלה שהיו לנו בעיקר מנסים לעשות כמה שפחות ולהחזיק מעמד כמה שיותר מבלי לזכור למה בכלל הם שם......
אולי אפילו עדיף שיגיעו אנשים מבחוץ ולא מהגועל נפש הזה שנקרא מרכז מפלגה.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי