חיבור אופטי מהממיר של הוט

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם;
לאלו מאיתנו שצופים בDVD בסרטים קצת ישנים או לא אמריקאים (שבארץ נקראים משום מה זרים) מכירים בעובדה שחלקם מקודדים מפורמט שנקרא Dolby surround או Dolby stereo. אצלי במגבר בסרטים אלו יש מעבר ישיר למצב של Pro logic cinima אבל זה ניתן לשינוי אם רוצים. ועכשיו לשאלה.
אני מחובר דרך כבל אופטי מהממיר למגבר והאחרון מזהה את הכניסה כדיגיטלית. ישנן תוכניות שבהתחלתן רשום שהן משודרות ב Dolby surround אבל המגבר לא עובר לפרו לוג'יק. האם יש בכלל ערך לחיבור הדיגיטלי מהממיר מבחינת פורמט סאונד או שזה סתם אופצייה (או קצת גימיק)? האם בעצם כל מה שאני מקבל בממיר הדיגיטלי הוא סטראו רגיל PCM ואז במוסיקה יש אולי ערך לDAC הפנימי של המגבר אבל לא מעבר לכך?

תודה מראש לכל המשיבים.
נ.ב. בקרוב תמונות של הגבהת הרמקולים שלי, יש למה לחכות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

מעבר ל-PROLOGIC אף פעם לא נעשה אוטומטית.

אתה צריך להעביר את הרסיבר שלך ל-PROLOGIC (או עדיף ל-PROLOGIC 2 או NEO6 שהם מתקדמים הרבה יותר) כאשר יש תוכן כזה. אני אישית צופה בכל תוכניות הטלויזיה במצב NEO 6.

יש מאמר על נושא ה-DPL באתר. תערוך חיפוש.

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

מעבר לפרולוג'יק

שליחה #3 

במגבר שלי(denon AVR 3803) כשמנגנים סרט בפורמט dolby surround אז יש מעבר אוטומטי לפרולוג'יק, בדוק.

GibsonLP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

ממתי יש יציאה אופטית בממירים?? 8O

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

gover,

אין לי מושג איך הוא יכול לדעת שזה סרט בפורמט כזה, הרי אין מידע דיגיטלי שמציג זאת, זה מקודד פשוט לתוך הסטיראו.

יש לי רסיבר של דנון והוא במצב DPL2 כשיש לי מקור סטיראו (אבל כך קינפגתי אותו, זה לא אוטומטי).

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

לעופר אני לא יודע איך אבל בקטעי מעבר לדוגמא מתפריט של סרט אז הוא עובר לפרו לוג'יק וגם בסרטים בפורמט dolby surround. עשיתי חיפוש על DPL באתר ומצאתי בעיקר מידע על ממירים של YES בתקופה שהם השיקו (אולי גם עכשיו) את הממיר עם DD. האם להסיק מזה שבהוט יש רק PCM ואין שום פורמט פרו לוג'יק? לגיפסון יש ממיר של חברת טומפסון (של הוט) עם יציאה אופטית

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #7 

גם אצלי במגבר זה עובר מ DD ל DPL בקטעי מעבר.
אבל זה מתבצע רק בגלל שבכניסה הזו מצב המגבר היה על DPL לפי המעבר ל DD.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”