חיבור אופטי מהממיר של הוט
שלום לכולם;
לאלו מאיתנו שצופים בDVD בסרטים קצת ישנים או לא אמריקאים (שבארץ נקראים משום מה זרים) מכירים בעובדה שחלקם מקודדים מפורמט שנקרא Dolby surround או Dolby stereo. אצלי במגבר בסרטים אלו יש מעבר ישיר למצב של Pro logic cinima אבל זה ניתן לשינוי אם רוצים. ועכשיו לשאלה.
אני מחובר דרך כבל אופטי מהממיר למגבר והאחרון מזהה את הכניסה כדיגיטלית. ישנן תוכניות שבהתחלתן רשום שהן משודרות ב Dolby surround אבל המגבר לא עובר לפרו לוג'יק. האם יש בכלל ערך לחיבור הדיגיטלי מהממיר מבחינת פורמט סאונד או שזה סתם אופצייה (או קצת גימיק)? האם בעצם כל מה שאני מקבל בממיר הדיגיטלי הוא סטראו רגיל PCM ואז במוסיקה יש אולי ערך לDAC הפנימי של המגבר אבל לא מעבר לכך?
תודה מראש לכל המשיבים.
נ.ב. בקרוב תמונות של הגבהת הרמקולים שלי, יש למה לחכות.
לאלו מאיתנו שצופים בDVD בסרטים קצת ישנים או לא אמריקאים (שבארץ נקראים משום מה זרים) מכירים בעובדה שחלקם מקודדים מפורמט שנקרא Dolby surround או Dolby stereo. אצלי במגבר בסרטים אלו יש מעבר ישיר למצב של Pro logic cinima אבל זה ניתן לשינוי אם רוצים. ועכשיו לשאלה.
אני מחובר דרך כבל אופטי מהממיר למגבר והאחרון מזהה את הכניסה כדיגיטלית. ישנן תוכניות שבהתחלתן רשום שהן משודרות ב Dolby surround אבל המגבר לא עובר לפרו לוג'יק. האם יש בכלל ערך לחיבור הדיגיטלי מהממיר מבחינת פורמט סאונד או שזה סתם אופצייה (או קצת גימיק)? האם בעצם כל מה שאני מקבל בממיר הדיגיטלי הוא סטראו רגיל PCM ואז במוסיקה יש אולי ערך לDAC הפנימי של המגבר אבל לא מעבר לכך?
תודה מראש לכל המשיבים.
נ.ב. בקרוב תמונות של הגבהת הרמקולים שלי, יש למה לחכות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78912
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מעבר ל-PROLOGIC אף פעם לא נעשה אוטומטית.
אתה צריך להעביר את הרסיבר שלך ל-PROLOGIC (או עדיף ל-PROLOGIC 2 או NEO6 שהם מתקדמים הרבה יותר) כאשר יש תוכן כזה. אני אישית צופה בכל תוכניות הטלויזיה במצב NEO 6.
יש מאמר על נושא ה-DPL באתר. תערוך חיפוש.
אתה צריך להעביר את הרסיבר שלך ל-PROLOGIC (או עדיף ל-PROLOGIC 2 או NEO6 שהם מתקדמים הרבה יותר) כאשר יש תוכן כזה. אני אישית צופה בכל תוכניות הטלויזיה במצב NEO 6.
יש מאמר על נושא ה-DPL באתר. תערוך חיפוש.
מעבר לפרולוג'יק
במגבר שלי(denon AVR 3803) כשמנגנים סרט בפורמט dolby surround אז יש מעבר אוטומטי לפרולוג'יק, בדוק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78912
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
gover,
אין לי מושג איך הוא יכול לדעת שזה סרט בפורמט כזה, הרי אין מידע דיגיטלי שמציג זאת, זה מקודד פשוט לתוך הסטיראו.
יש לי רסיבר של דנון והוא במצב DPL2 כשיש לי מקור סטיראו (אבל כך קינפגתי אותו, זה לא אוטומטי).
אין לי מושג איך הוא יכול לדעת שזה סרט בפורמט כזה, הרי אין מידע דיגיטלי שמציג זאת, זה מקודד פשוט לתוך הסטיראו.
יש לי רסיבר של דנון והוא במצב DPL2 כשיש לי מקור סטיראו (אבל כך קינפגתי אותו, זה לא אוטומטי).
לעופר אני לא יודע איך אבל בקטעי מעבר לדוגמא מתפריט של סרט אז הוא עובר לפרו לוג'יק וגם בסרטים בפורמט dolby surround. עשיתי חיפוש על DPL באתר ומצאתי בעיקר מידע על ממירים של YES בתקופה שהם השיקו (אולי גם עכשיו) את הממיר עם DD. האם להסיק מזה שבהוט יש רק PCM ואין שום פורמט פרו לוג'יק? לגיפסון יש ממיר של חברת טומפסון (של הוט) עם יציאה אופטית
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
גם אצלי במגבר זה עובר מ DD ל DPL בקטעי מעבר.
אבל זה מתבצע רק בגלל שבכניסה הזו מצב המגבר היה על DPL לפי המעבר ל DD.
אבל זה מתבצע רק בגלל שבכניסה הזו מצב המגבר היה על DPL לפי המעבר ל DD.