סקר | איזה תשתית יותר טובה למהירויות גבוהות: הוט או בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה

איזה תשתית יותר טובה הוט או בזק

בזק
21
72%
הוט
8
28%

סך הכול הצבעות: 29

shay2911 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם ברצוני לפתוח סקר ולראות מה אתה חושבים.
איזה תשתית יותר טובה במהירות גבוהות
הוט או בזק

(מהירויות של 20 מגה ומעלה)

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

אני בחרתי בזק בגלל יציבות בתשתית וחוסר תלות בשכנים. הוט יכולה להעביר על הכבל שלה 6gbps בתאוריה אבל בגלל הטכנולוגיה שהיא משתמשת אתה מתחלק ברוחב הפס עם השכנים. אני לא בדיוק בטוח כמה ערוצים יש להם שמוקצים לאינטרנט אבל אתה לרוב מחובר לרביעיה ברוחב פס של 150mbps שבה מתחלקים כל הלקוחות שעל הערוץ הזה. המודם לא יעבוד מעל המהירות שמוגדרת לו .

בגלל שאתה מחובר לאותו כבל כמו השכנים יש סיכוי שאם לשכנים יש תקלה באינטרנט גם לך יהיה תקלה . שכנים שגוזלים הרבה רוחב פס יכולים לגרום לירידה גם ברוחב הפס וגם בביצועים (בעיקר גורמים לjitter בפינג) . בגלל זה אני יותר ממליץ לבזק למרות החיסרון הגדול שלהם - הם דוחפים לך נתב להתחיבות של שנתיים (dlink 6740u במקרה הטוב) אבל אתה מוחבר ישירות לארון ברחוב.הארונות מחוברים לתשתית אופטית שבטח במינימום היא 10gbps ואין עליה ערוצי טלויזיה או VOD -רק קצת אודיו והרבה אינטרנט.

עדיין החסרון הגדול של VDSL2 של בזק שהוא לא תמיד יכול להגיע ל100 מגה בניגוד לכבלים . צריך נתוני קו טובים בכדי להגיע ל100 מגה אבל אני חושב ש50 מגה כל אחד יכול לקבל. מבחינת תקלות בזק לא נקיים מתקלות לי היו כמה אבל זה פעם בכמה שנים . בזק גם לא מציעים שירות מעל 5-8 מגה בכל הארץ ואני חושב שהוט כן.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1894
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

עד היום הכי מהיר שהתחברתי לבזק היה 10מגה,ככה שאין לי מידע על למעלה מזה (כרגע עם 8,אין באיזור מעל)

בזק - חד וחלק.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

Niseg כתב:אני בחרתי בזק בגלל יציבות בתשתית וחוסר תלות בשכנים. הוט יכולה להעביר על הכבל שלה 6gbps בתאוריה אבל בגלל הטכנולוגיה שהיא משתמשת אתה מתחלק ברוחב הפס עם השכנים. אני לא בדיוק בטוח כמה ערוצים יש להם שמוקצים לאינטרנט אבל אתה לרוב מחובר לרביעיה ברוחב פס של 150mbps שבה מתחלקים כל הלקוחות שעל הערוץ הזה. המודם לא יעבוד מעל המהירות שמוגדרת לו .

בגלל שאתה מחובר לאותו כבל כמו השכנים יש סיכוי שאם לשכנים יש תקלה באינטרנט גם לך יהיה תקלה . שכנים שגוזלים הרבה רוחב פס יכולים לגרום לירידה גם ברוחב הפס וגם בביצועים (בעיקר גורמים לjitter בפינג) . בגלל זה אני יותר ממליץ לבזק למרות החיסרון הגדול שלהם - הם דוחפים לך נתב להתחיבות של שנתיים (dlink 6740u במקרה הטוב) אבל אתה מוחבר ישירות לארון ברחוב.הארונות מחוברים לתשתית אופטית שבטח במינימום היא 10gbps ואין עליה ערוצי טלויזיה או VOD -רק קצת אודיו והרבה אינטרנט.

עדיין החסרון הגדול של VDSL2 של בזק שהוא לא תמיד יכול להגיע ל100 מגה בניגוד לכבלים . צריך נתוני קו טובים בכדי להגיע ל100 מגה אבל אני חושב ש50 מגה כל אחד יכול לקבל. מבחינת תקלות בזק לא נקיים מתקלות לי היו כמה אבל זה פעם בכמה שנים . בזק גם לא מציעים שירות מעל 5-8 מגה בכל הארץ ואני חושב שהוט כן.
...
תלות בשכנים,תקלה ??? ,שטויות ,רד למטה תסתכל על המרכזייה של בזק מתחת לבית שלך ,מה אתה חושב

שאתה לא מתחלק עם השכנים,שיש תקלה בארון זה לא משפיע על כל השכונה .

היתרון של הוט שהכבלים שנמתחים עד הבית לא מורדים מאיכות הקצב , ל ADSL זה למעשה סינכרון של

כמה קווים להגיע ל 100M וגם לא בטוח שתקבל אותם אם אתה גר רחוק מהמרכזייה השכונתית.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

אחרי נסיון עם הוט ...אין ספק שהתשתית של בזק פשוט יותר טובה .. אפילו אם זה אומר שהמהירות המסק' שאני יקבל היא 50 מגה (המהירות המקס' שיכולתי לקבל כשהיה לי VDSL .. מי שיכול יותר - עוד יותר טוב ) .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #6 

מר NEW WAVE שממש אוהב את הוט, מצטער אבל אתה טועה בגדול, כל הכבוד שהסיכוך של הכבל הקוקסאלי טוב יותר, אבל עדיין האינטרנט משותף בין כל השכנים, אני אמור להיות על 100 מגה בהוט, יש שעות שאני מקבל 40 מגה, רק בגלל "השטויות" שאתה טוען שזה לא נכון.

זה רק מראה עד כמה אתה לא יודע איך התשתית של הוט בכלל עובדת ואתה רק בא ומדבר שטויות על ימין ועל שמאל, בין אם זה פינגים בין אם זה רוחב פס ובין אם זה לדעת איך התשתית בכלל עובדת.
התשתית של הכבלים היא תשתית הרבה יותר חלשה לעומת DSL.
בכבלים זה הולך להיתקע בDOCSIS 3 וזהו, בDSL יש לך עוד ועוד ועוד שיפורים וכל אחד מקבל רוחב פס פרטי מהMSAG ועד לבית בניגוד להוט שכולם באותו רחוב מחוברים על אותו כבל בודד, מה שגורם לרוחס פס נמוך משמעותית פר מנוי וגם יותר הפרעות על הקו וגם גיטר משוגע של פינג.
אז תעשה לי טובה לפני שאתה אומר שטויות על מישהו שמדבר לעניין תתחיל ללמוד כיצד דברים עובדים ותחשוב פעמים לפני שאתה רושם.
שופט מומו שופט...

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #7 

אני עד לזה שהוא קיבל 40 מגה

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #8 

כשהייתי מחובר להוט ב 100 מגה, קיבלתי חלק מהזמן 0 מגה :D

הניתוקים של התשתית היו בלתי נסבלים.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #9 

Class889 כתב:מר NEW WAVE שממש אוהב את הוט, מצטער אבל אתה טועה בגדול, כל הכבוד שהסיכוך של הכבל הקוקסאלי טוב יותר, אבל עדיין האינטרנט משותף בין כל השכנים, אני אמור להיות על 100 מגה בהוט, יש שעות שאני מקבל 40 מגה, רק בגלל "השטויות" שאתה טוען שזה לא נכון.

זה רק מראה עד כמה אתה לא יודע איך התשתית של הוט בכלל עובדת ואתה רק בא ומדבר שטויות על ימין ועל שמאל, בין אם זה פינגים בין אם זה רוחב פס ובין אם זה לדעת איך התשתית בכלל עובדת.
התשתית של הכבלים היא תשתית הרבה יותר חלשה לעומת DSL.
בכבלים זה הולך להיתקע בDOCSIS 3 וזהו, בDSL יש לך עוד ועוד ועוד שיפורים וכל אחד מקבל רוחב פס פרטי מהMSAG ועד לבית בניגוד להוט שכולם באותו רחוב מחוברים על אותו כבל בודד, מה שגורם לרוחס פס נמוך משמעותית פר מנוי וגם יותר הפרעות על הקו וגם גיטר משוגע של פינג.
אז תעשה לי טובה לפני שאתה אומר שטויות על מישהו שמדבר לעניין תתחיל ללמוד כיצד דברים עובדים ותחשוב פעמים לפני שאתה רושם.
שופט מומו שופט...
...
שטויות

מעניין אם אתה כל כך סובל ,למה אתה נשאר בהוט ,או שבעצם אתה סתם ממציא,

כי זה מצחיק אותי שמתלוננים על מוצר ונשארים איתו ,לא מסתדר לי.

לי אין ספק שהתשתית של הוט טובה יותר ,אני רואה ב 3 חדרים VOD HD וגולש ב 12 מגה ,פיקס .

האא מותר לכם לחלוק עליי ,לי אין ספק שבשבילכם תשתית בזק טובה יותר ,זה בסדר גמור ,רק תתקרבו

אם הבית למרכזיה :lol: .

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #10 

NEW_WAVE כתב: לי אין ספק שהתשתית של הוט טובה יותר ,אני רואה ב 3 חדרים VOD HD וגולש ב 12 מגה ,פיקס .
...
12 מגה זו לא מהירות גבוהה. פותח המשאל ביקש לדעת על "מהירויות של 20 מגה ומעלה".

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #11 

כי יש לי בעייה בקו טלפון בבית הקיים, אני מחוסר בריירה בהוט.
ממציא? כן אל תשאל ממש משעמם לי שאני ממציא לעצמי תקלות... כנראה אתה כל כך לא מאמין שמצב כזה יכול לקרות כי כל מה שאתה רואה בעיניים זה עד כמה התשתית של הכבלים "מעולה".... (תצא מהבועה שלך)
לא מדבר על הוט,אני מדבר על כבלים, זה תשתית נחותה בהרבה רמות מאשר תשתית טלפון כשמדובר על אינטרנט.
כל הכבוד לך שאתה רואה VOD HD שלא לוקח בקושי רוחב פס ו12 מגה,
אני בלי ממיר של הוט ובלי טלפון רק אינטרנט ומקבל רוב הזמן 60 מגה, ירד לי גם ל37 והיה גם פעם 85, אבל 100? לא מכיר חיה כזאת, אז מה תגיד עכשיו שזה הציוד קצה שלי? זה הגיע להנדסה של הוט כי הם יודעים שזה בגלל בעייה של רוחב פס בשכונה - כמו בהמון שכונות (בגלל שהתשתית משותפת.....) מה הם עושים בקשר לזה? כלום.

אתה לא מנצל כלום מהתשתית שלך, זה כמו שאני אהיה ב2.5 מגה בבזק ואגיד זה טס, זה מה שאתה אומר בדיוק.
מה שאני בא לומר זה שאין לך שום אמת מידה כי אתה רק ב12 מגה שזה כלום.

לפותח הדיון מי יותר טוב במהירות גבוהה? תלוי באיזור מגורים שלך.
אבל אם בשינהם זה פועל טוב, תלך על בזק.

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #12 

אם אני לא טועה לבזק יש ארון כל איזה 200-300 מטר בשכונה שלי. התשתית היא אופטית ובמרחקים כמו בארץ לא צריך מגברים. בטח לכל ארון יש wavelength משלו ובסוף דוחפים את הכל לcombiner ושולחים הכל לפתח תקוה . על הסיבים של בזק עובר בעיקר DATA אין שם שום טלויזיה ( יש בארה"ב דבר שנקרא u-verse שבו יש טלויזיה דרך ADSL ) . זה נכון שאנשים מתחלקים ברוחב פס בארון אבל מדובר פה על איזה 10gbps שזה מספיק לספק 10 מגה ל1000 דירות(הממוצע בארץ פחות מ5 מגה) .

בהוט אני חושב שפעם חישבתי כמה הם משתמשים - מישהו אז סיפר לי כמה תדרים הם משתמשים . צריך להוריד איזה תדר אחד או שניים לupload (לט צריך הרבה)ולהכפיל את המספר ב38mbps בערך . ואז צריך לבדוק כמה אנשים מחוברים על אותו הכבל.

להוט אין הרבה לאן להתקדם אבל זה גם נכון אצל בזק. כולם הגיעו לגבול העליון על הנחושת וצריך לעבור לסיבים אופטים. אם הבנתי נכון בזק כבר התחילו ניסוי כזה בפתח תקווה (100/18 או משהו כזה) ומישהו בפורום אחר אמר שגם הוט עושים את זה. עדיין אני לא יודע מה רוצים להעביר בזה . אין לזה היגיון כלכלי אלא אם כן אתה לא משתמש בזה כספק תוכן כמו טלוויזיה. לפחות אם כל הספקיות יהיו על אותו סוג תשתית יהיה קל לעבור בינהם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”