כאמור, אתמול יצא לי, ל-kiko ול-adirbooking להתארח אצל ni-ro היקר.
המפגש נקבע עוד בעוד מועד ליום ד' בשעה 19:30, אני כאמור הקדמתי וזכיתי להנות מיחס אישי וכיף גדול ב-SWEETSPOT אצל ניר. קיקו ואדיר הגיעו באיחור אופנתי כשעה פלוס אחרי....
בזמן הזה, פירקתי חצי בקבוק וויסקי עם ניר, השכבתי את גבי בניחותה בספות האמריקן קונפורט ופשוט הקשבתי והאזנתי למערכת טובה מאוד.
את ניר הכרתי באחד הסשנים הראשונים שאני ארגנתי לפני יותר מחצי שנה, ומאז שמרנו על קשר מאוד טוב והפכנו לחברים טובים
המערכת של ניר מונה:
מגבר משולב PASSLABS A30
רמקולים Living Voice Avatar IBX R2
נגן אוניברסלי: OPPO 95
פרוססור + מגבר כוח של סאנפייר SUNFIRE TGA-7401 + SUNFIRE TGP- 401
אחוריים CAMBRIDGE AUDIO WS 30.
SUB- B&W AWS-1000
חיווט-KIMBER CABLE T12, KIMBER C T- 8.
כולל XLRים של KIMBER ועוד...
בעבר עם ה-SETUP הקודם, ניר לצערו הרגיל כבר את עצמו להקשיב בווליומים חזקים בשביל "להנות" מכל פרט שנשמע, מה שבהחלט יצר אי נעימות אצלו ומתחים (קטנים) בינו לבין רעייתו הנחמדה.
כבר היה מדובר על יצירת מחיצות אקוסטיות ושינוי טיפולוגי של החלל ובניית חלל האזנה שיתאים גם בווליומים חלשים יותר, אמנם ההשקעה עדיין לא הייתה מגיעה לידי סיפוק, ועל כן ניר החליט פשוט לשנות גישה ולהחליף את המערכת למערכת "נוחה ונכונה יותר במיוחד עבורו"...
ניר היה בעבר בעל רמקולים יוצאים מן הכלל של JAMO C- 809 רמקול איכותי, אמנם צריך תנאים אקטוסוטיים ומרחב בכדי שיישמע במיטבו...צריך בהחלט דחיפה של הגברה שרירינית.
ה-JAMO היה משדודח ישירות לפאואר אימתני של SUNFIRE (מגבר 7 ערוצי בני 400 וואט
כאמור היה תחושת OVER והייתה תחושה לא נעימה אצל ניר...
לניר היה קשה להיפרד מהרמקולים של JAMO שאותם מאוד כיבד...
והחליט להתחדש במגבר משולב קסום ובעל מפגן מעודן ניוצא מן הכלל) של PASSLABS A30, המגבר הזה כבר שינה משמעותית את אופי הטון את אופי המערכת ובהחלט הביא את ה":קסם" שהיה חסר לניר...
אמנם, כעת ניר הבין שה-JAMO עם כל כבודו ויכולותיו הגבוהות לא מצליח ,באמת" להביא את כל מרקם המגבר, והחליט בצער ובשמחה בו זמנית להחליף את ה0-JAMO לרמקולים "מוזיקליים" יותר.
ניר שמע כמה וכמה עד שזוג LIVING VOICE פשוט מצאו עצמם אצלו בסלון (באדיבותו של ערן אודיופריק המקסים
ניר שינה את אופי וגוון הסאונד אצלו במערכת ב-180 מעלות...
אני שמעתי באוזניי "קסם", שמעתי כיף ועונג...
שמעתי אתמול את אחד המערכות המאוזנות ביותר שיצא לי לחוות, בין ה-SETUPים שבהחלט הצליחו לרגש אותי, עם יכולת פנומנאלית להביא פירוט שלא הרבה ניתקלתי בו, פירוט עם ברק וצלילות, סאונד נקי אוורירי, מפוקס מאוד, ובהחלט אותי באופן אישי הרשים ביותר.
ניר הרגיל עצמו לשמוע "חלש" ועל כן הבמה שמרה על ניטראליות וגודל גם ב-levelים מוחלשים, הבמה הפכה לדינאמית במיוחד ופתוחה ועשירה כאשר ניר החליט להראות שגם יש למערכת "ביצים" ואכן המערכת קבלה boost של נמוכים דינאמיקה בהחלט משובחת , צליל תלת מימדי ועשיר מאוד....
לי באופן אישי מנקודת פרספקטיבה שלי וכ-reference הייתה חסרה לי ירידה יותר נמוכה בנמוכים, בווליומים גבןהים יותר, הרגשתי שהחלל כבר מתחיל להשפיע וכי המערכת מתקשה לרדת נמוך ולהשתלט מעט על התדרים הנמוכים...מה שלי באופן אישי מעט הציק, אבל פרט לכך, הרמקול והמערכת הפגינו עידון וקסם שאותי ריגש
שמענו לא מעט סגנונות, אם זה JAZZ , אתני, רוק מלודי ווקליות וגם מוזיקה אלקטרונית משובחת...
בכל סגנון כזה ואחר, ה-SETUP הפגין מוזיקליות משובחת...אני אהבתי..
טוב
קיקו ואדיר הגיעו כאמור באיחור אופנתי אבל קולע, ובהחלט הוסיפו "צבע" למפגש, מצב רוח, צחוקים, שיחות עמוקות ותחושה טובה, של מפגש איכותי במיוחד, אלכוהול ופיצה משובחת, מה צריך יותר
לא שמנו לב לשעה ופוף...כבר חצות...24:00.
לראשונה אני נפגש עם אדיר שמתגלה כבחור מקסים עם ידע רב, בעל טעם מצויין במוזיקה ואיש שיחה מרתק
קיקו כמובן יצא לנו להכיר ולהפגש לא מעט, איש מקסים, לבבי ונחמד, איש שיחה מדהים
היה כיף להפגש ולהתעדכן.
וכמובן ניר המקסים, הצלחת בהחלט לרגש ולהעביר ערב מצויין ומשובח יחד עם החברים האחרים...שמחתי מאוד לבוא ולהתארח ובהחלט שערבים כאילו ימשיכו לתקתק וימשיכו להביא פירות מהפורום האיכותי הזה שמתגלים בו לא מעט אנשים מדהימים...
*כמובן ה-ח-ר-י-ף
בתור אחד שאוהב מאוד חריף (נו רומני אמיתי לא...
היה כיף