קראתי את הסטיקים כאן, ועדיין מתקשה להחליט מה יהיה עדיף להורים שלי.
המסך ישמש כמעט אך ורק לצפיה בטלוויזיה.. הוא מחובר גם לדיוידי, אבל הזמן היחידי שהוא באמת משמש לקולנוע בייתי הוא ביום כיפור.....
המרחק בין המסך לספות הוא לדעתי באיזור ה-2 מטר, יש מצב שגם קצת יותר (אני אוכל לבדוק יותר מאוחר), מכיוון שהספות בצורת L יש מצב שגם ישבו חלק רק מטר מהמסך, אבל זה לא המצב בד"כ.
אני מבין שהאופציה הכי ברורה מההמלצות בפורום היא הפאנאסוניק PWD8 ב-12K בתור EDTV ושהיא אמורה לספק מענה טוב לשידורים חסרי האיכות שיש לנו בארץ כרגע.
אבל אני תוהה אם זה לא טיפשי לא להשקיע קצת יותר במסך HD.. והאם באמת כדאי ללכת על פלזמה ולא על LCD.
אני חושב אם כדאי להכניס להם שם HTPC ולהתחיל להביא סרטים במחשב, אבל אני בספק שהם באמת ישתמשו בזה..
בכל מקרה האופציות שכרגע ניראות לי בשטח:
Panasonic Plasma TH42PWD8 - 12k
Panasonic Plasma TH42PHD8 - 18k
NEC Plasma 42XR4 - 16K
Toshiba LCD 42WL58 - 16K
Philips LCD 42PF7420 - 16K
Samsung LCD LA40R71B - 14k
המסך היחידי בעל הרזולציה הנמוכה כאן הוא ה-PWD8..
עכשיו לפי מה שקראתי כאן בפורום אם המרחק הוא מתחת ל-3 מטר אתם ממליצים על מסך בעל רזולציה גבוהה יותר מ-EDTV כי אחרת ניתן לראות את הפיקסלים.. האמת אני לא בטוח שההורים שלי עד כדי כך חדי הבחנה בגילם המופלג..
כרגע הם לא ממש שמים לב לירידה הברורה בצבעים בפלסמה שלהם (שנגרמה בגלל שימוש ממושך של צפיה בטלוויזיה בפורמט 4:3 עם פסים שחורים על מסך 16:9).
אם כן מחליטים שעדיף ללכת על HD או LCD.. האם יש סיבה מוצדקת להשקיע ב-PHD8 שכרגע היא הכי יקרה מהחבורה? או שאפשר להסתפק גם בנק XR4?
עוד נק' לזכות ה-LCD:
* התמודדות עם תאורה בעייתית, המסך יהיה מול חלונות, כרגע צריך להוריד שם את התריסים כדי לראות כמו שצריך..
* הם גם יוכלו להשתמש במצב 4:3 בלי לדאוג לצריבה של התמונה.
בקיצור דיי מדאיגה אותי הסלידה של חברי הפורום מצפיה בשידורי טלוויזיה על מסך LCD.. וזה מוריד מיתרונתיו הבולטים של מסך שכזה.
אך האם במסך פלזמה HD (כמו ה-PHD8 או הנק XR4) התמונה היא עדיין עדיפה על פני LCD בשידורי טלוויזיה? או שההנחה הזו נכונה לפלזמות EDTV בלבד (כמו ה-PWD8)?
אשמח לשמוע על בעלי ניסיון עם המסכים הנ"ל..
תודה מראש