בנק ישראל מאשר - יוקר המחיה בארץ גבוה במיוחד
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73312
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000716818
אישור רשמי של בנק ישראל ליוקר המחיה בהשוואה ל-OECD: הישראלים משלמים 70% יותר על מכוניות, 44% יותר על חלב וביצים ו-28% יותר על בשר
בנק ישראל מאשר את מה שאתם מרגישים בכיס: יקר פה - למרות שהשכר נמוך יחסית ■ הישראלים משלמים 30% יותר על מלונות ומסעדות, 17% יותר על דגים
אישור רשמי של בנק ישראל ליוקר המחיה בהשוואה ל-OECD: הישראלים משלמים 70% יותר על מכוניות, 44% יותר על חלב וביצים ו-28% יותר על בשר
בנק ישראל מאשר את מה שאתם מרגישים בכיס: יקר פה - למרות שהשכר נמוך יחסית ■ הישראלים משלמים 30% יותר על מלונות ומסעדות, 17% יותר על דגים
וואו איזה גאונות, יקר פה אה!!!!!!
מחר יגידו לנו שגילו את אמריקה!!!!
מחר יגידו לנו שגילו את אמריקה!!!!
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
איזו הברקה של בנק ישראל...
כל הכבוד על הממצא..

כל הכבוד על הממצא..
...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
גם אם הוא לא מחדש, זה חשוב שהמחקר הזה נעשה.
נתון מעניין (גם אם הוא לא מחדש וזה כבר נטחן עד דק) של המחקר הוא שצריך לפתוח את שוק המזון לתחרות וליבוא. הם הביאו בתור דוגמא את שוק הביגוד, שם המחירים הם פחות או יותר כמו בשאר מדינות ה-OECD. כל זה בגלל שיש יותר חברות טקסטיל ויותר תחרות.
כלומר, נקווה מאוד שאכן זה יקרה, ושחברות המזון הישראליות יפסיקו לבכות שזה יפגע להן בהכנסות ושיהיה פה אסון כלכלי, כי זה לא מה שיקרה. אז שטראוס או דנקנר לא יקנו השנה מטוס פרטי חדש או וילת יוקרה נוספת בטוסקנה, לא סוף העולם.
נתון מעניין (גם אם הוא לא מחדש וזה כבר נטחן עד דק) של המחקר הוא שצריך לפתוח את שוק המזון לתחרות וליבוא. הם הביאו בתור דוגמא את שוק הביגוד, שם המחירים הם פחות או יותר כמו בשאר מדינות ה-OECD. כל זה בגלל שיש יותר חברות טקסטיל ויותר תחרות.
כלומר, נקווה מאוד שאכן זה יקרה, ושחברות המזון הישראליות יפסיקו לבכות שזה יפגע להן בהכנסות ושיהיה פה אסון כלכלי, כי זה לא מה שיקרה. אז שטראוס או דנקנר לא יקנו השנה מטוס פרטי חדש או וילת יוקרה נוספת בטוסקנה, לא סוף העולם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
זה שמחירי מזון גבוהים זה ידוע, אבל ממה שבנק ישראל בוחר להתעלם זאת העובדה שיותר מ 50% משתכרים פה שכר מינימום.
צריך עוד מקום להרבה יבואנים ומרקטים, כל עוד יש רק ספקים גדולים ורשתות סופר מעטות המחירים לא ירדו, וגם צריך להוריד את רמת המס על היבוא.
צריך עוד מקום להרבה יבואנים ומרקטים, כל עוד יש רק ספקים גדולים ורשתות סופר מעטות המחירים לא ירדו, וגם צריך להוריד את רמת המס על היבוא.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בכלל לא התעלם. הוא חישב את מחיר המזון בשקלול עם השכר הממוצע, ולכן התוצאות היו אף קיצוניות יותר מהשוואה פשוטה של הערך הנומינלי בלבד של מחירי המזון.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
כל עוד לא אומרים את המילים ומכבסים את זה במלל חשבונאי, זה כמו להתעלם לדעתי.pixies כתב:בכלל לא התעלם. הוא חישב את מחיר המזון בשקלול עם השכר הממוצע, ולכן התוצאות היו אף קיצוניות יותר מהשוואה פשוטה של הערך הנומינלי בלבד של מחירי המזון....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לי יצא לראות את הסקירה של זה בלונדון את קירשנבאום בערוץ 10. שם דווקא הכתב הדגיש שהשכר הממוצע במשק שוקלל.
אתה מוזמן למצוא את הדוח ולקרוא אותו בעצמך. אל תאשים אותם בכיבוס מילים כשמה שאתה קורא זה מה שכתבים בוחרים לפרסם.
וממה שידוע לי אחוז המשתכרים בשכר מינימום הוא כ40%, שזה עדיין מאוד מאוד גבוה, אבל יכול באמת להיות שזה 50% או יותר.
וממה שידוע לי אחוז המשתכרים בשכר מינימום הוא כ40%, שזה עדיין מאוד מאוד גבוה, אבל יכול באמת להיות שזה 50% או יותר.
- Idan-Golzman
- עוסק בתחום

- תגובות: 59
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
באמת בנק ישראל ? רק עכשיו נזכרתם לאשר את מה שהאזרח הקטן חווה על בשרו כבר שנים רבות מאוד מאוד ?