המשך סאגת נני והסילביה החלודה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #41 

בקיצור, זה כמו הפרק הזה של סאות'פארק שכולם קונים פריוס.

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #42 

:(

מוטי - אני לא מקבל את הגישה הדמוקטטורית שלך. היא מיותרת, היא מתנשאית והיא עושה לי לא נעים להשתתף פה בפורום...
אני מניח שזו זכותך, אבל אתה מנצל את זכותך בצורה המדירה ודוחקת חלק מהמשתתפים החוצה.
אני מנחש את תשובתך לדבריי....

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

Make love, not war.

שליחה #43 

חייב לתת כאן את דעתי ולהגיד שאולי אדון פוסט מס' 31 יכל היה להיות קצת עדין ומנומס יותר, אבל באמת השתלחות אחד על השני נגד בעל פוסט זה, גם אם הוא מנומס פחות , לא מצדיקה "ליפול" עליו וניתן במילה וחצי להגיד את שחושבים עליו ועל הצורה שבה הוא משתתף בדיון, וניתן להעיר על המלל שלו, ללא צורך בנקיטת עמדות שליליות כלפיו, והוא, מצידו, ישכיל להבין את ההערות שמשמיעים לו ולהפנים.

באנו כאן אחרי הכל לדבר על קפה, אביזרים, ושות' ולהנות, הרי אנחנו כאן לרוב, מטעמי Pleasure ולא מטעמי Business.

יש לציין שפוסט מס 35 שלו ענייני מנומס והוגן.
פוסט 34 לדעתי אומר דברים שיש בהם משום טעם, אך גם פוסט 42- מנגד.

למנהלי האתר ולאדון הנ"ל, הרשו לי לעשות את העבודה במקומכם ובמקומו: להתנצל מטעם שני הצדדים: מצד בעל פוסט מס' 31, ומצדכם- כלפיו.

בואו נפתח הכל בדף חדש. לא קרה כלום. באנו להנות, ולא לריב.

במקום לכעוס אחד על השני, הפילו זאת עליי, ויאללה- נמשיך הלאה ברוח חיובית.

לילה נטול קפאין (כי כבר לילה, וקפאין מונע שינה) לכולנו !

8)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #44 

mr_dish, עם כל הכבוד, יש דברים שלא יעברו בפורום הזה.
שנינו בוגרי פורום אחר, ויודעים לאן דברים יכולים להגיע.

בפורום שלנו זה לא יקרה.

כבר היו לנו דיונים קשים - גם בין במנהלים כאן יש דיונים קשים וחוסר הסכמות על נושאים שונים מתחום הקפה - אבל אנחנו לעולם לא יורדים נמוך ולא תוקפים אחד את השני (ואם זה קורה, אז זה בטעות ואנחנו נתקן כשיעירו לנו).

כשמדובר בסגנון דיבור, הפורום הזה רחוק שנות אור מדמוקרטיה. משתמש שיעקוץ כאן משתמש אחר או ירד לרמה אישית, יקרא לסדר. בפעם השניה זו תהיה השעיה ולאחר מכן תבוא הרחקה לצמיתות. אין לנו שום בעיה לוותר על משתמשים, ובלבד שהמקום הזה ירגיש נעים לכל מי שכן בוחר להשאר כאן.

כשמדובר בנושאי שיחה ודעות - אנחנו דמוקרטיים לחלוטין. אבל כשמדובר בסגנון שיחה וכבוד הדדי, או בהתנהלות של עוסקים בתחום - זו דיקטטורה עם חוקים מאוד ברורים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

תרבות הדיון בפורום

שליחה #45 

[behave] נערך על ידי דבוטאנט : תגובה לא הולמת.[/behave]

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #46 

לא רלוונטי
נערך לאחרונה על ידי hosq ב 31/01/2012 15:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #47 

דיש, משהו אחד כן מטריד אותי במה שכתבת, ההרגשה שבנושאים מסויימים יש קונצנזוס בין מנהלים/פעילים מאוד/כל מי שיש לו אייקון מרשים יותר מסתם משתמש. ואז קשה יותר להביע את דעתך. אני לקחתי לתשומת ליבי, וננסה לשים לב לכך שכן זה נעשה בתום לב (תמיד קשה יותר להיות במיעוט)
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #48 

אלכס - הפוסט שלך מראה בדיוק את הבעייתיות של השירות בארץ.
ספקים חושבים שהם והצרכנים שקולים ולכן מרשים לעצמם להתווכח, להתקטנן ולתכמן.
אין פה סימטריה בכלל.
הלקוח דורש שרות והספק צריך לתת בלי לדבר יותר מדי.
הלקוח יכול להפוך עולמות והספק צריך לתקן את הבעיה ולא לריב בחזרה.
לדעתי החלפת שלדה היתה מספיק טובה ול taornaga לא. עובדה שבסוף גם נני הבינו את זה.

"ודמוקטטוריות" זה בדיוק מה שצריך שלא יהיה פה בלגן. כשאין סדר פורום נראה רע.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

כמה עצוב...

שליחה #49 

חברים יקרים
אני עוקב אחר השרשור הזה מתחילתו וחמתי עולה מפוסט לפוסט עד שהתפוצצה לנוכח דבריו של אדון אלכס.
למה? תשאלו ודאי.
ובכן, גם אני עברתי חווית שירות מזעזעת עם נני שבעקבותיה החלטתי No more neni !

קראו את השורות הבאות שמובאות כאן בקיצור, האמינו לי שיש לי הרבה מה לכתוב על המקרה.
חשוב לציין שהמקרה שלי קרה באוגוסט-ספטמבר 2011, כמה חודשים לפני המקרה של taoranga וזה חשוב כדי שתבינו שדבר לא הופנם ודבר לא השתנה !

תאור מקוצר:
ייבאתי רוקי חדשה לארץ מאירופה ונשברו בו חלקי פלסטיק כמו מיכל פולים ומשפך וכן זרועות החזית.
מכיוון ולא היה טעם לשלוח בחזרה משיקולי עלות המשלוחים, ביקשתי הצעה לתיקון מנני והם הסכימו לתקן ושלחו הצעה שאישרתי.
מאוד בקצרה: הרוקי תוקן 3 פעמים ! לא פעם אחת...3 פעמים וזה לקח כחודשיים !

בקצת יותר פירוט:
בפעם הראשונה חזרה המטחנה עם חלקים שבורים, ללא מכסה ועם מדבקת מיכל פולים שלא הודבקה במקום ומלאה בבועות ענקיות. (ילד בגיל 5 היה מדביק אותה טוב יותר).
אם זה לא מספיק, אז מפסק ההפעלה היה תלוי לו בחוץ על חוטים !
בפעם הראשונה מסרתי וקיבלתי את הרוקי מתל-אביב.

בפעם השנייה חזרה המטחנה עם משפך שבור והפעם עם מכסה משומש ושרוט כהלכה. צירפו מדבקה נוספת שלפי בקשתי המפורשת לא הדביקו אותה.
בבדיקה של מה שהגיע נדהמתי לגלות ברגים עם סלוטים (חריצי הברגים) דפוקים ומעוכים במיכל הפולים ובמחזיקי הדיסקיות. ממש הוכחה שמי שפתח וסגר השתמש בכלים לא נכונים ובכוח מופרז.
לפני חזרתה בפעם השנייה קיבלתי מאלכס מייל חצוף ומתנשא עם הטפת מוסר ונוסח שממש לא הייתם מצפים לקבל מנותן שרות. מפאת כבודו לא ארחיב ולא אפרסם כאן את הנוסח השמור אצלי.
יש לציין שנדרש הרבה זמן וכעס והרמת קול לצערי כדי שהמסירה והקבלה בפעם השנייה יהיו בכפר-סבא, מקום מגורי, ושלא אצטרך לבזבז זמן עבודה וכסף בנסיעות לתל-אביב.
כמה שעות לאחר שהודיעו לי שהמטחנה תוקנה קיבלתי טלפון מפתיע שמודיע לי שהוחלפו הדיסקיות ועלי לשלם על התיקון הנוסף. קראתם נכון, המוצר חדש, היה כבר בתיקון ועכשיו החליפו לו דיסקיות בלי להודיע לי ובלי לבקש רשות.
בשיחת טלפון עם אלכס הוא התעקש שהדסקיות הוחלפו ומשסירבתי לקבל את טיעוניו ניסה בשיטת "מצליח" להוציא ממני חצי מהתשלום הנוסף וכשזה לא עזר טרק לי את הטלפון וניתק.
עם חזרת המטחנה הגיעו מסמכים שונים לגבי החלפת הדיסקיות שמבדיקת התאריכים והשעות בהם עולה שהמסמכים אינם תואמים ונוצרו שעות לאחר שאלכס בעצמו הודיע לי שהמטחנה תוקנה בלי להזכיר בכלל נושא דיסקיות.

כאן כבר נמאס לי היחס והתנהלות העניינים וכתבתי מכתב למנכ"ל שבעקבותיו קיבלתי טלפון מאבי.(אחראי על שרות הלקוחות)
אבי התנצל, טען שיפיקו לקחים מהמקרה. טען שאלכס ממש לא היה צריך לכתוב את שכתב, טען שהטכנאי שעבד היה לא מיומן ושהם לוקחים אחריות, ייקחו שוב את המטחנה לתיקון וימסרו לי חלופית. הוא שולח טכנאי שיראה את התקלות ושיאסוף את המטחנה.
יש לציין שמרגע שאבי נכנס לתמונה לא היה עוד קשר עם אלכס.
ואכן, הגיע טכנאי נחמד שרשם דו"ח עם כל טענותיי והיה מזועזע מהממצאים. הוא הביא מטחנה חלופית עם חלקי פלסטיק שבורים שהראתי לו וללא רגליות ! אפילו לא רגלית אחת ! פשוט מתכת חדה שיש להניח על השיש ! מזל שעליתי על זה לפני שהנחתי על השיש. הסיבה שעליתי על זה, המטחנה הייתה כולה מלאה קפה, בפנים ובחוץ ונאלצתי לשאוב אותה מכל עבריה ואז למזלי ראיתי את חוסר הרגליות לפני שהמטחנה הייתה שורטת כהלכה את השיש במטבח.

בפעם השלישית הגיעה המטחנה במצב תקין לאחר שתוקנו הליקויים המקוריים וגם הוחלפו הברגים. אני נאלצתי להישאר עם דיסקיות שאינני יודע מה טיבן (אני רוצה להאמין שאכן הוחלפו לחדשות ומקוריות)
לאורך כל הדרך החל מההזמנה המקורית, ביקשתי (וזה נרשם) לקבל את החלקים השבורים כדי להוכיח שתיקנתי אך גם זה לא בוצע. בתירוצים שונים ומשונים לא נשלח אלי דבר.
על פיצוי שאלתם? אז אחרי הפעם השנייה הובטח לי קילו קפה שיגיע עם חזרת המטחנה בפעם השלישית, דבר שלא ממש הגיע. רק לאחר שבוע נוסף ותזכורת של הנהג הנחמד של נני, הביאו לי את הקפה.

זה הסיפור שאני עברתי שסופר לכם ממש בקצרה, האמינו לי שהכול מגובה במסמכים ואני עומד אחרי כל מילה שכתבתי.
לקח כחודשיים להחלפת 3 חלקים, עם הרבה בזבוז זמן, עוגמת נפש, כעס ואכזבה.
ואם זה שירות למופת כפי שכמה חברים קפצו להגן על החברה ועל נציגה או נציגה לשעבר, אז כדאי שיקראו שוב את הדברים ויחשבו איך הם היו נוהגים אם זה השרות שהיו מקבלים למכונה הנוצצת שלהם !

כפי שכתבתי בתחילת דברי, אני את שלי למדתי והפקתי את הלקח No more neni !
כל חברי ומכירי מודעים לסיפור, אם אוכל לחסוך מהם את הבושה הזאת, מה טוב.
המוצרים של רנצ'יליו טובים. תקלות יש ולצערי תמיד יהיו.
אינני מדבר על איכות המוצרים. אני מדבר על איכות השירות, על מקצועיות השרות לאורך כל הדרך מאריזה והובלה ועד לטכנאי ולנציג השרות, מדובר כאן בתרבות התנהגות של נותן שרות כלפי לקוחותיו, תרבות שכפי שבאה לידי ביטוי במקרה שלי ובמקרה של taoranga שצריך לעקור מהשורש.
באתר של נני כתוב: "... אנחנו מחויבים לרמת השירות הגבוהה על מנת לבנות, לחזק ולשמר את מערכת היחסים שלנו עם לקוחותינו." האם מישהו שם באמת מתייחס למה שכתוב?
ואתם, (מי שהיה לו סבלנות לקרוא) הפיקו כל אחד את מסקנותיו מהסיפורים הנ"ל.

תיהנו מהקפה שלכם...
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 01/02/2012 7:01, נערך 6 פעמים בסך הכל.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #50 

מה שהכי יפה בכל הסיפור שסיפרת שעקפת אותו בזמן שקנית ומנעת ממנו את הרווחים אבל ברגע שקרה משהו ישר רצת אליו...
מאוד קל להשמיץ ולהיות לא מרוצים אבל בסוף נראה לנו שזה שיש לנו פה יבואן שאפשר לפנות אליו זה מובן מאליו...

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #51 

היבואן היה יכול לסרב לטפל במוצר שלא נקנה אצלו. זה לגיטימי לחלוטין. מה שכן, אם הוא מסכים לטפל אני חושב שהוא צריך לתת שירות טוב, לא משנה מהיכן נקנה המוצר.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #52 

avshalog כתב:מה שהכי יפה בכל הסיפור שסיפרת שעקפת אותו בזמן שקנית ומנעת ממנו את הרווחים אבל ברגע שקרה משהו ישר רצת אליו...
מאוד קל להשמיץ ולהיות לא מרוצים אבל בסוף נראה לנו שזה שיש לנו פה יבואן שאפשר לפנות אליו זה מובן מאליו...
...
חמודי, זה ממש, אבל ממש לא רלוונטי
אני מבקש שלא תסיט את הנושא ! זו לא בדיחה !

פניתי עם כל הנתונים וביקשתי הצעת מחיר לתיקון, לא הסתרתי דבר.
קיבלתי הצעת מחיר מנני כמו מאחרים והסכמתי לשלם לפי התנאים שלהם, אז ממש לא ברור לי מה זה רלונטי מה שאתה רשמת?

באמת אבשי... אתה לא יכול לאחוז במקל משני קצותיו.
באותה מידה היבואן יכול היה לסרב לתקן וזה לא קרה. מרגע שהסכים כל השאר ממש לא רלוונטי !

ואם לא שמת לב, אינני משמיץ, סיפרתי כאן סיפור אמיתי שעברתי בעצמי ולא שמועות !
לא פרסמתי את הסיפור עד כה, אבל עם כל מה שקרה כאן והפוסטים של אלכס לא יכולתי עוד לשבת בצד.
מגיע ל-taoranga קצת קרדיט, האמן לי שהוא מי שסבל וניזוק בכל הסיפור כאן ולא אף אחד אחר.

אתה מוזמן לקפה ולראות את כל המסמכים !
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 31/01/2012 18:23, נערך 3 פעמים בסך הכל.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #53 

avshalog כתב:מה שהכי יפה בכל הסיפור שסיפרת שעקפת אותו בזמן שקנית ומנעת ממנו את הרווחים אבל ברגע שקרה משהו ישר רצת אליו...
...
במקרה הזה הביקורת היא לא כלפי היבואן בכובעו כיבואן (למרות שיבואן טוב נותן שירות לכולם. האמן לי אם השירות יהיה טוב, סיכוי סביר שבפעם הבאה ידלגו על הייבוא האישי וירכשו ממנו) אלא בכובעו כמעבדת תיקונים למוצרי רנציליו. באותה מידה זו היתה יכולה להיות מטחנה שפגה האחריות עבורה.

אמנם אני לא מכיר את ההסכם של נני עם רנציליו אך אני מניח שאם לא מחוייבים לקבל את העבודה. הם כבר קיבלו את העבודה עליהם, זאת ההזדמנות שלהם בדיוק להוכיח ללקוח למה היה עדיף לרכוש בארץ כי את השירות המצויין הוא היה מקבל בחינם.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #54 

אני לא מבין מה הקשר אם הוא קנה אצל היבואן או לא. מבחינתי שהסיפור הזה יהיה על זה שהוא קנה מטחנה בחו"ל והלך לבקש שירות מאבולעפיה ביפו...
ברגע שבית עסק שהוא פנה אליו קיבל אותו והחליט לתת לו שירות, הוא צריך לקבל שירות. הוא נדרש לשלם במיטב כספו על השירות הזה, ולכן הוא צריך לקבל שירות ראוי.

הסיפור הזה מזעזע ממש. היה מעניין לשמוע את תגובת נני הרשמית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #55 

גיל ברעם עדיין בנני? הוא צריך להיות כתובת לדברים כאלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים

שליחה #56 

hosq כתב:"אחריות"...
מי שקונה בארץ מוצר שם כספו על קרן הצבי
...
כל מילה בסלע.................

עזרא
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #57 

לאור הסיפורים המזעזעים של taoranga ושל coffeeavi
אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי להודות שוב
לרוני מקפה רות בפתח-תקווה ישראל
ולקרלו מלה-גונדולה בקונליאנו ונטו איטליה
על השירות הנפלא שהם מעניקים לנו, חובבי האספרסו הישראלים
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #58 

:roll: :roll: :roll:
אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי להודות שוב
לרוני מקפה רות בפתח-תקווה ישראל
...

אני תמה...מי היה זה שהכיר לנו את רוני זה...?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”